121490
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Jut eszembe elkészült a végleges hűtésmod. Lesznek képek meg műszeres mérés a sokkoló végeredményről :) -
Hát sokan vannak PS4-es ismerőseim pl. friendlisten vagy IRL. Amikor megvettem a Nioht, meg is néztem, melyik haverom tolja, kikkel tudnék játszani. Na, itt vettem észre azt a tendenciát, hogy az emberek 90%-ának van 3 bronze trophyja, a maradék 10%-nak meg platina vagy már majdnem az.
A többi infómat internetes fórumokról szerzem, ott se nagyon eltérő a tendencia.
Hozzáteszem, pár hete vettem a gamet. -
Darky mégis végigtáncolta ezt is. Állítólag. :-D -
Azt írod, egyszerüsítetted, pedig sztem jól átláttad a rendszert, ha ezeket használod. -
LBandi77 #87416 Én a nioh-ban egyenlőre kardot használók,néha dual-t.Szerinem teljesen más mint a soulsborne.Itt még olyan dolgok is számítanak hogy pl.a hátadon lévő puska amivel lehet hogy egyet sem lősz az egész pályán milyen tulajdonságokkal bír.
Most arra gyúrok hogy a bossokat 1 hit le tudjam vágni, ugyanis ezen a nioh nehézségen az utolsó senkiházi mob is 1 ütéssel kinyír.Ennek a játéknak szerintem a jó build a lényege,tök mindegy hogy varázsolsz, dobálsz,kardozol a lényeg hogy jól rakd össze,mert itt nem nagyon van idő táncolni. -
Ő imád ezekkel biszbaszolni, tőlem egyszer vette át SharePlay-ben a Darkszósz 2-t, egy órát nyomott, én meg tátott szájjal bámultam, hogy mit csinál ez az ember!
-
>De hogy annyira nehéz lenne, hogy az első két bossnál fel kellene adni?
Ne adj a tollamban ilyen fasságot plíz. Ha nem megy a szövegértés, ne erőltesd. Senki nem írt ilyet. Hogy te hol meg mit olvasol, legyen a te gondod.
Ilyen túlmisztifikált marhaságokat írsz, hogy hol adják fel sokan. Sokan feladják? Én azt sem látom, hogy sokan elkezdenék, vagy sokan játszanának vele. De hogy sokan feladják...KIK? :D ÉN hagytam abba. Senki más innen sem. Én. Nekem nem tetszik Pont. Kik azok a sokan? :D Azért ez nem egy olyan kutyabonyolult játék ám. Egy darkslouls klón. Nem az első, nem az utolsó. Nem ismeretlen a játékosoknak, a dark souls mára mainstream lett.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.05.15. 15:04:46 -
Bandit néztem párszor közvetítésben. Fogalmam sincs mi történt a képernyőn. Nézhettem volna krikettközvetítést is, azzal is legalább ennyire vagyok képben :D (olyan itemeket mifaszomat használt, hogy jaj...ment a csimbummcirkusz rendesen :D) -
partizan182 #87412 Ja, Nioh nagyon pöcsölős, fegyverkrafting, soul matching, reforge, százezer loot, szettek, fegyverenként skill tree, guardian kombók, stance-ek, húszezer item, minden lófasz.
Én egyszerűsítettem:
- Kusarigama + High stance: full darkszószos így a harc, van egy kisütésed közelre meg egy nagy messzire, mindenkit ledarál, 20 órája nem váltottam stance-et
- Kurva sok ninnya meg magic buff: fegyverre tűz + power pill + stamina regen + weakness talisman az ellenfélre és mindenki gyakrolatilag elpárolog 5 másodperc alatt
- Találtam egy medált amin van Sense enemies: kistérképen mutatja a mobokat, sose veszem le.
- Bossfightokra sok-sok dobálós szar: első fázisát normal módon (fegyverbuffal) leküldöm, kb fele életnél living weaponnal meggyalázom a maradékot meg le lehet dobálni robbanós bombával, ninnyadobóval. Mivel mind újratermelődik még csak spórolni sem kell.
-
Van, aki nem szeret bíbelődni ilyesmikkel. Én például azért rühellem a stratégiai játékokat, mert nincs türelmem, hogy a millió beállítást, opciót, tárgyat, potiönt kutyafaszát átnézzem, és bíbelődjek vele.
A Nioh is kicsit ilyen, tököm se akar, low stance-ot meg High stance-ot állítgatni, meg ilyen skillt, olyan rúnát, olyan itemet használni. Megfogom a lóbaszó kardomat, jó vastagon bekenem pinazsírral (vér buff), aztán úgy levágom Friede-t és a faterját, hogy kő kövön nem marad semmi.
Nekem ez a stílus jön be, vélhetően a Nioht is ezért hagytam el. -
Aki cheatel, annak kötél való, nem játék :P
...persze az más, hogy végigjátszod a játékot, és utána állatkodsz a kódokkal, de aki így játszik (pláne aki multiplayerben...), az elmehet a... :P -
A másik ilyen sztori, JAAAJJJJJ 
Haveromnak volt egy munkatársa anno, akinek megtetszett a Diablo 1 és elkérte a haveromtól, hogy írja ki neki.
Néhány nap mulva jött a gyerek, hogy nagyon jó a játék, de kurvanehéz, egyszerüen a tizedik pályánál nem tud továbbjutni.
Haverom megnézte a mentését, kiderült, hogy úgy játszott végig a gyerek, hogy nem tudta mi az az inventory. A játék eleje óta ugyanaz a kard volt a kezében. És így jutott el a tizedik pályára. Azért valahol ez elég szép teljesítmény. -
Ügyes is vagyok, biztos
, de a lényeg valahol ott van, amit mondasz, hogy rétegjáték. Az emberek többsége, aki megveszi, nem használja ki a játék által adott lehetőségeket. Játszik vele, de felszínesen. Azt hiszi, neki való, de nem. Ennyi.
Én is szeretem pl a fifát és bár sok más játékban ügyes vagyok
, a fifa nem nekem való. Belátom, és nem játszom vele. De nem mondom azt, hogy szar (mert koppintás, unalmas, grindelős, együgyü, nehéz). Nem én vagyok a célközönség, mert vannak olyan mélységei, amiket nem használok ki. Akik kihasználják, azoknak nem nehéz. És ez a mondandóm lényege. Ha egy játékot átlátsz és kihasználod a benne nyujtottakat, akkor általában simán lenyomható.
Ismerek olyan embert, aki a GTA5-öt úgy vitte végig, hog benyomta a pénz-csítet meg a godmode-ot (halhatatlanság), mert annyira érdekelte a sztori, de nem szánt rá plusz órákat, hogy megtanulja legyőzni a játékot.
Már ne haragudjon meg senki arra, amit mondok, de az ilyennek nem való az adott játék. A GTA sorozat lényege, hogy autókat kötsz el, menekülnöd kell és elkaphatnak, harcolnod kell és megölhetnek, venned kell az akadályokat. A sztori is nagyon fontos, persze, de a sztori után még lehet vele játszani 100 órákat. Ha valaki nem a játék lényege miatt játssza a játékot, akkor nem a játékot játssza. Ha nem érti meg, képességeit meghaladja, akkor nem ő a célközönség (pl. a fifa nálam). -
Az, hogy kinek mi nehéz, az változó. Leírta, hogy nem gondolja, hogy a játék nagyon újat mutatni a korábbi, hasonló mechanikákhoz, ebben igaza van. Maximum itt egy kicsit összetettebb. Azt is leírta, hogy azért nem játszik vele, mert nem jön be neki a világa.
Én is toltam, nem lett tőle nedves a bugyim. Szerintem nehéz a játék, simán felveszi a versenyt mondjuk a Das bossok legtöbbjével.
A Nioh rétegjáték. Nagyon réteg. Biztos olyan is van, aki azért adja fel, mert nehéz neki.
Mit akarsz most bizonyítani? Hogy te ügyes vagy? Vagy mások bénák? Vagy mindenki türelmetlen? Vagy mit?
Majd jön Bandi, ő itt a nagy Nioh-szakértő, megmondja majd hogy van.
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.05.15. 13:59:57 -
-
Itt sztem egy óriási ellentmondás van. Azt mondod, hogy mindenki állatira ismeri már ezt a genre-t, és tisztában vannak a stamina fogalmával, és gyakorlatilag tiszta hülyeség minden, amit mondok, de mégis rengetegen feladják a game-et már a második - harmadik boss-nál. Hogy van ez akkor? Akkor hol a bibi? Mert ha nem abban, hogy: - Nem látják át a rendszert, - Nem bénák, mert már 1000 ilyen game volt, akkor hol? Sztem ha valaki átlátja, érti és használja a rendszert, és soha nem játszott a játék konkrét elődjeivel, akkor könnyedén veszi a Niohban az akadájokat (nem azt mondom, hogy könnyűek az akadájok, hanem, hogy megfelelő hozzáállásal simán legyőzhető minden).
Felőlem ismételgetheted akárhányszor, hogy ez nem így van meg az nem így van, de akkor hogy van?
Ha nem jön be a játék, nem te vagy a célközönség. Ekkora videojáték választék között, ez simán megeshet. De hogy annyira nehéz lenne, hogy az első két bossnál fel kellene adni? Leírtam, miért nem így van. -
"Hármaskombó, elugrok, hármaskombó, elugrok... jajj eltaláltak, védek, elfogyott a Ki-m, mostmilesz???"
Hiszed vagy nem, van itt olyan topiklakó, aki az egész DaS és BB mizériát egy szál fogpiszkálóval táncolta végig, az Estuson kívül itemet nem használt, és nem is ismert, és annyit gurult közben, mint a világ összes lavinája együttvéve a földtörténeti középkor óta!
-
"Sokaknál ott bukik meg a játék, hogy rengeteg féle fajta pontot kell szétosztani meg adni mindenfélére, és egy akciójátéktól nem ezt várják, nem is foglalkoznak vele."
Szerintem aki evvel játszik, azok nagyrésze játszott már korábban soulsborne-al, szal én azért kétlem, hogy ez akkora meglepetés lenne sokaknál. Tippre azokból több fogyott, mint a niohból, szal itt maximum ez lehet a részhalmaz. Biztos van, aki niohval kezdi a genre-t, de szerintem ők a kisebbség.
"Sokaknak ez a játék."
Nem, szerintem nem sokaknak ez a játék. A stamina fogalmával azért a játékosok nagyrésze találkozott már abban a párezer játékban, ami használja. Ettől a zsánertől függetlenül is. -
Jah, tény, hogy a világa nagyon tetszik, így a játék is jobban tetszik :)
Nem a játékosok intelligenciáját akartam ócsárolni azzal, hogy a játékmechanika megértéséről hadováltam, hanem a hozzáállásukat. Egyszerüen arról van szó, hogy sokan úgy játsszák a játékot, hogy elérik a lvl 100-at és teljesen meggondolatlanul adnak rá a főtulajdonságokra szintenként. Pedig 100 szint alatt azért állati sok különbség lehet két karakter között amit cél- vagy nem célirányosan fejlesztenek. Sokaknál ott bukik meg a játék, hogy rengeteg féle fajta pontot kell szétosztani meg adni mindenfélére, és egy akciójátéktól nem ezt várják, nem is foglalkoznak vele.
A Ki tényleg a legnagyobb szopás sokszor, de a skillek azok, amik átsegítenek ezen. Pl. mikor kombó végén stanceváltásból kapsz Ki-t, jön a másik kombó, aminek a végén van egy speckó amivel meg hátraugrasz. Rengeteg megoldás van minden helyzetre. Nem hiszem, hogy a játékosok 80%-a használná ezeket. "Hármaskombó, elugrok, hármaskombó, elugrok... jajj eltaláltak, védek, elfogyott a Ki-m, mostmilesz???" Sokaknak ez a játék. -
De ha valaki belekóstolna, van egy eladó példányom :D -
Itt mindenki fossá játszotta a soulsborneokat (ki-ki a képességei szerint), elég nagy a BB platina koncentrációja a topikban, a játékmechanika megértésén szerintem itt túlléphetünk.
Az alapmechanika kurvajó (bár ez a stunnolós elfogyakiésakkormozognisemtudok úgy hiányzott bele, mint egy vakbélperforáció, de ez az én személyes véleményem). A világ, amibe a mechanika bele van töltve, na az szerintem szar. Meg ronda, de az nem volna akkora baj, de szar.
Az alapmechanikát meg megadják olyan játékok, amiknek a világa szerintem nem szar. Jó, nincs benne japán(...), meg nincsenek alapállások, de hogy őszinte legyek én ezek nélkül rohadtul elvagyok, abban a pár órában amit beleraktam nekem ezek nem tettek hozzá semmit. De tudom, hogy ennek a világnak amúgy nagy keletje van videójátékok terén is, szal abszolute értem, hogy vannak, akiknek meg ez az üdítő változatosság. Van, akinek meg a BB világa szar. Nem vagyunk egyformák.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.05.15. 11:39:00 -
Na ott még nem tartok, de nekem eddig nagyon bejön a Nioh.
Kicsit érdemes grindelni, meg jól át kell tanulmányozni, hogy szintlépésnél mire érdemes osztani a pontokat. Ha teljesen megérted a játék mechanikáját és szereted (jó vagy) az akciójátékokban, akkor azért szépen lehet haladni.
Én most valami földalatti barlangos gázos pályán vagyok, a bossig ott még nem jutottam el. De eddig nem volt olyan boss, amit 3-4 próbálkozásból ne öltem volna meg. A villámos sárkánykutya is másodjára lement, csak mozogni kellett folyamatosan egy irányba és néha szökkenni egyet, és egy-kettőt belevágni. Türelemjáték, egyáltalán nem nehéz kategória.
Sokan szerintem ott basszák el, hogy többet akarnak rávágni egyszerre és ezért ők is kapnak. A másik probléma az lehet, hogy nem jó mágiát/ninjutsut vesznek. Le kell szarni a dobócsillagot, semmire nem jó. Olyan skilleket kell venni, amik védettséget adnak és healelnek.
Szóval max 1 órát szívtam eddig egy bossnál, beleértve az odavezető utat meg harcokat is, az szerintem nem gond. Kellően odafigyelős a game. -
Annyi.
Június 12, hajnali 03:00.
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.05.15. 10:19:10 -
Hajnal 3 asszem. -
Magyar idő szerint mikor lesz az E3 sony konferencia? -
Egyetértek, legyen így! :P
Ha később jön majd PS5-re, azt se bánom már, csak jöjjön, mert azért azt az érát folytatni kéne. -
Kösz a tanácsot, dobtam a projektet. Nem az volt a bajom vele, hogy nehéz, vagy hogy nem ment le néhány próbából, hanem hogy addig azt vártam, hogy a bossfisght talán meghozza a kedvem a játékhoz, de az csak kiölte végleg. Az alapmechanika szórakoztató a játékban, vagy legalábbis annak az a része ami hozott anyag, amit ők tettek hozzá, az nekem nem tetszik, meg úgy kb semmi. Motiváció nélkül meg ez nem fog menni, és nem is ment. -
Mindegy minek hívják, ha sikerül hasonlóan beteg, hasonlóan megkapó világot teremteniük, mint a BB, akkor hívják így.
Lehet, hogy ezt a BB-t elengedhetjük, bár már nem egy, nem kétszer láttunk olyat, hogy 6-8 év múlva jött csak a folytatás. -
Mondjuk erről azért nem a Nioh tehet. :)
Én elakadtam valami százlábú bossnál, aztán jöttek a jó kis játékok sorban, néha-néha visszanézek, teszek vele három próbát, nem megy, aztán otthagyom. Igazság szerint már újra kéne kezdenem, mert totál elfelejtettem az egész mechanikát, csak nincs kedvem, mert az egyik bossnál vagy öt órát szenvedtem, de lehet többet, mire lement. -
Adja a Jóég, hogy legyen, de szerintem ez a Shadow Die Twiece-szal tízelt cucc nem BB2 lesz még egyelőre tényleg :(
De talán igazából mindegy is; ha hozzák tartalomra, minőségre és ilyen durván koherens dizájnra azt szintet, mint a DS/BB címekkel letettek az asztalra, akkor bármi is lesz az, de fixen day1 vétel! :D
Felőlem lehet új IP, vagy akár soulsliketól eltérő műfaj is; végülis kitudja, lehet sikerülne megint egy új stílust teremteniük valami mással, amit senki se fog tudni lekoppintani jól úgyszintén... :) (nem, a Lotfallen és társai kurvára NEM jók. :D)
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.05.15. 00:26:53 -
partizan182 #87390 Kusarigama + high stance = easy mode. Meg rája kell tenni a fire buffot azt nemszeresse. De ja, köcsög, vagy 10x engem is kifingatott. -
Ha csak ezen múlik legyen a BB2 is multiplatform. Az első sem profitált abból valójában semmit, hogy exkluzív volt. Sőt. A das3 teknóban még jobb is tőle, pedig az is multiplat. Meg inkább legyen BB2 bárhogy, mint ne legyen sehogy. -
Mai játékom: tettem egy elkeseredett utolsó kísérletet a niohval. Eljutottam(szenvelegtem) az első bossig, és az ötödik próbánál üvöltve téptem
ki a lemezt. Legyen az a koei tecmo következő játéka, hogy egy kerti budiban kell teniszmérkőzéseket lejátszani, jaj csak a leveldizájnerek nehogy megerőltessék magukat, és ínhüvelygyulladást kapjanak.
Tök jókat játszok, mióta végetért a GOW :(( -
Amúgy meg fura, h egy középszar játéknak csinálnak folytatást.. -
Csak multiplatformot akarnak, abban van vitamin, vagyis az extraprofit, a BB ebbe nem fér bele. -
Gerjedni én is az elő húsra szoktam, de most térjünk inkább vissza a videojátékokra ha lehet!
-
Akra #87384 Sokan gerjednek az ilyen élő hús filmekre. Egyre nagyobb a divatja, ha megfigyelted már. -
LBandi77 #87383 Most olvasom,az a pletyka hogy a from-nál nem a bb2 a titkos projekt hanem új ip. -
Nekem ebből a videóból a játékról nem derült ki semmit.
Miért készülnek olyan trailerek, emikből a játékról nem derül ki semmi? Igényli ezt bárki? -
+1
Nekem is bejött, jól elvoltam vele... valami elmebeteg 75 órám belement úgy, hogy nem untam. Az egyes bázisok különbözősége előtt meg le a kalappal! Mocskosul nehéz lehetett egy ilyen posztapok romhalmaz világban újra és újra egyedi helyeket alkotni, de sikerült nekik. Nálam akkor egy igazi meglepetés volt.