121490
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Szerintem itt most mindenki tiszta :D -
Apropó... itt hány PS4 tulajnak van feltört PS4-e? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az mondjuk tuti hogy a játékok adnak egy olyan biztonság érzetet a kiszámítható világukkal amit az élet nem :) -
-
partizan182 #102964 Isten hozott a klubban, ezt magyarázom évek óta :) Azért a beállításokra nézz rá, nem tudom hol olvastad, hogy az alapbeállítások jók, de hazudott, ugyanolyan kék túlszaturált, sharpeninges szar a default mint bármelyik gyártónál. -
imadom a temat, de nem akarom a ps topicot teleoffolni vele, de hogy erre meg reagaljak, spoiler alatt emberek, valtozas, jatekfuggoseg, csajok, stb temak:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!en ugy tanultam / ugy tartom, hogy ~60 eves korig nem pusztul az ember, tehat addig a korig kb kizarolag dontes kerdese, hogy ki mit kezd magaval - utana mar valszeg (meglatjuk, ha meglatjuk) eleg erosen beleugat a genetika az eletvitelbe
az tuti hogy en edzettem egyutt rengeteget 40+, illetve 1-2 50+ emberrel heti 3x eveken keresztul, es ugy eltek mindannyian, mintha most leptek volna a 20as eveikbe - plusz nem mellesleg olyan fizikai allapotban is vannak a mai napig
engem ami anno a ds altal leirt problemakbol kimozgatott, az az volt, hogy magamra eroltettem, hogy ne masokat hibaztassak soha semmiert, hanem mindig magamat (aztan jott ez termeszetesen is, de 1-2 evig magamra kellett eroltetni, hisz zsigerbol mindig a masik a hulye, es en vagyok a helikopter - nem hiszem hogy be kell mutatni, latjuk itt nap mint nap)
ennek az lett az eredmenye, hogy:
- geci kenyelmetlen volt igy elni, hirtelen nem tudtam magamrol levakarni a hulyesegeimet, a tokom televolt sajat magammal (komfortzona off)
- megdolt kb minden a fejemben, amit az azt megelozo 27-28 evemben felepitgettem es foggal korommel vedtem (dehat en geciokos vagyok, dehat en at szoktam gondolni a dolgaimat, dehat en ertek a csajokhoz, dehat en ertek a tudomanyokhoz, dehat en turelmes vagyok, dehat en XY cimke vagyok)
- ha akartam valtozast magam korul, kenytelen voltam en valtoztatni, nem kepletesen apara meg anyara varni hogy megmentsenek a csunya gonosz vilagtol (valszeg ez a legnehezebb lepes)
- egyre inkabb azon kaptam magam, hogy az elmult evek problemait mar nem is ertem, kirohogom, illetve ha masokon latom, vakarom a fejem hogy en ezt eddig miert igy csinaltam
- megoldodtak a legnagyobb terapias becsipodeseim (jaj nincs csajom, jaj nincs penzem, jaj nem szeret senki - esetleg van itt akinek ezek ismerosek..?)
-> hirtelen gecisok energiam lett mindenfelet csinalni, ahogy a sok problemazast elkezdtem elengedni, illetve ahogy a sajat magam altal gyartott alproblemakat "megoldottam"
tldr: magadon valtoztatsz -> javul az eleted, legyen az jatekfuggoseg, parkapcsolati belso hiszti, penzen valo porges, stb
ds: irok konkret peldat a csaj temaval kapcsolatban, amit en tapasztaltam:
hasonloakat eltem meg, mint te, innen indulunk: sok geci csaj, befeszkelik magukat az eletedbe, aztan kihajitanak
amikor elkezdtem kicsit figyelni magamat (merthogy a fenti mondat mindenki masrol szol, csak epp rolam nem, lol), azt talaltam, hogy en mar alapbol felelemmel kozelitek csajokhoz:
- attol felek hogy visszautasit, amit ugye ugy ertelmezek, hogy nem kellek neki -> nem vagyok jo pasi -> soha senki nem fog szeretni, meg ilyen faszsagok
- ha osszejovunk, akkor meg attol fogok felni, hogy szakitunk, tok ugyanez a gondolatmenet
na, igy... igy azer nehez :) ha alapbol parazok minden pillanatban, abbol lehet vajon normalis parkapcsolat, amiben mindket fel epul, nem pedig pusztul es serul? hat nem, kurvara nem
amikor ezeket igy osszepakolasztam, akkor meg persze nem valtozott semmi, nem tortent varazslat, de legalabb mar 1-1 esetben el tudtam csipni, hogy basszameg, most fut az a fejemben, hogy felek a visszautasitastol
fogtam, belealltam ilyen szitukba (ertsd: csajoztam), es csak figyeltem magam - tovabbra se valtozott semmi tenyszeruen, tehat ugyanugy beleszaladtam a pofonokba meg csalodasokba
viszont minel tobbet figyeltem ezt a mechanizmust, annal inkabb volt furcsa, es annal kivancsibb lettem, hogy egyebkent mi lehet a felelmeken tul - es lass csodat, szep lassan atfordult az, ahogyan az egesz csaj temahoz allok
szerintem ami itt fontos felismeres volt, hogy nem azok az ertekeim, amit a csajok visszaigazolnak, senkinek semmi koze ahhoz, hogy bennem, benned, barkiben milyen ertekek vannak - es igy mar nem is annyira felelmetes egy masik ember, amikor nem altala akarod magad meghatarozni
plusz mivel figyeltem magam, egyre... hogy mondjam, kozelebb kerultem sajat magamhoz, egyre inkabb elfogadtam a hulyesegeimet is, valszeg ez is fontos, hisz nott az onbizalmam, azt meg kiszagoljak a kis gecik :D
eshat ezekhez szorosan kotodik a fizikai szint, magyarul igenis rendszeres edzes, kajara odafigyeles, egeszseges eletmod - muszaj hogy rendben legyen a fizikai szint, kulonben eselytelen mentalisan fejlodni
es azert mi gamerek eleg alacsonyrol indulunk, ha masert nem is, azert biztosan, hogy a hobbinkat ulve vegezzuk, sokunk ehhez a munkahelyen is a seggen ul -> van min javitani fizikai szinten :)
DS: ha jol emlekszem, te pl nem vagy a legjobb alvo, ugye? na, en se voltam, aztan miota rendszeresen mozgok, ugy alszok mint akit agyonvertek -> energikusabb vagyok, jobb a kedvem, nyitottabb vagyok az emberekre - ezek nelkul megintcsak nem lehet fejlodni
es meg 1 gondolat, aztan kussolok :D jopar ev ilyen "onfejlesztes" utan mertem magamnak feltenni egy kerdest (es fajt, nagyon), amit csak igy itthagynek logva, erdemes lehet megragcsalni kicsit: "lehetseges-e, hogy a szamitogepes jatekokba menekulok valami elol?"
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.03.12. 10:10:27 -
én eddig is tudtam, hogy ilyenem lesz, de ezek után meg már pláne :D gratula hozzá! :) -
LG OLED C9 65' első benyomások, avagy a "hú ennek jó képe van" újraértelmezése
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Összeszerelés
A tv bitang nagy, el is neveztük egyből Monsternek, bruttó 45 kiló, nettó 38. Az összeszerelés relatíve könnyen ment, összesen hét csavart kell betekerni az önmagában 8 kg-os talapzatba. Kellő óvatossággal, szigorúan kétemberes munka, kicsit stresszes, de megoldottuk, tokkal vonóval megcsináltuk kb. fél óra alatt.
Beüzemelés
Mivel nincs tévé szolgáltatásom, hangolással nem kellett bajlódni, a gyári beállításokkal akartam az első benyomásokat megszerezni. Automatikusan felismerte a PS4-et és az X1X-et, mindenféle beállítás nélkül igazította hozzájuk a HDR módot és a UHD Color settings-t.
Mivel a tesztekben azt olvastam, hogy ez az eddigi szinte egyetlen tévé a piacon, ami hajszál híján tökéletes initial settings-zel rendelkezik, semmit nem piszkáltam először.
Első benyomás
Az első dolog, amit megláttam, az a PS4 főképernyője a Tsushima dynamic theme-mel. Egyből hatalmas különbséget láttam az egész képminőségben, a színek tónusában, élességben, sokkal gazdagabb, "tapinthatóbb" volt a látványvilág. Itt azért már egy húha elhagyta a számat.
Elsőnek az AC Odysseyt indítottam el, megőszültem, hogy volt vagy 3 perc, mire a játékba be is lépett a szemét, de amikor megtette, akkor azért kicsit megvakartam a parókám, hogy még mindig a helyén van-e. Egyrészt a kijelző a 65 inchével hatalmas, szinte magába szippant. Ami legelsőre feltűnt, hogy egész más minőségű fények, csillanások, villanások tárultak fel, szinte megvakultam, annyira vivid, csodaszép volt minden (120 órát már beletettem a játékba, szóval nem most láttam először). Az egész világa egy teljesen más élményt adott, csodálatos színek (sose láttam ilyeneket) és nem azért, mert túlszaturált volt. Gyönyörű fluid mozgás, semmi késleltetés, minden smooth, egy másik dimenzió.
Ekkor még fogalmam se volt, hogy a hajam csak ezután teszem majd le.
Színpadra szólítottam Hideo Kojimát, és legújabb agymenését. Már a játék betöltése során feltűntek megint az eszméletlen szép csillanások, no de amikor Sam megjelent, és körbenéztem a tájon, akkor tényleg tátva maradt a szám, és felnyögtem egyet, mint akit a tinilány először szopik le életében. Nem tudom szavakkal elmondani, hogy micsoda ÓRIÁSI különbség volt ugyanaz a játék! Mintha odacseppentem volna, bele, a közepibe, olyan éles textúrák, hogy az egyik még meg is karcolta az arcomat, valami döbbenetes.
Gyorsan bekapcsoltam az X1X-et is, Gears 5, itt nagyon nem voltam megelégedve a látvánnyal, aztán Frostpunk, az rondább volt, mint az előző tévén, majd Tomb Raider valamelyik új, itt is döbbenetes fényjátékokat láttam. Azt hiszem, itt még valami beállítási kísérletezgetés kell majd, mert a PS4-en a két játék messze szebb látványt mutatott, szóval ott még valami nem oké X-en.
Utána a drágaságom is lezuhanyzott, gyorsan lefrisítettem Netflix, HBO Go (TÉNYLEG VAN!), YouTube, majd elindítottam egy sorozatot Dolby Vision Dolby Atmos. Na, a maradék hajam is letettem a szőnyegre! Azt beszéltük, hogy ez a tévé olyan, mintha egy ablak lenne, és azon keresztül látnád a való életet, úgy nézett ki a sorozat. Az egy dolog, hogy a csávókámnak kétszer akkora volt a feje a tévén, mint nekünk, de valami döbbenetes volt, ilyet még nem tapasztaltam soha. Asszony azt mondta, hogy mostantól teljesen felesleges moziba mennünk, mert fanyalogni fogok az ottani képminőségen!!
Itt már későre járt, így kikapcsoltam, szóval még éppen csak megkóstoltam. Még tovább kell nézni a beállításokat, meg hogy mire is képes Monster, ami viszont biztos:
1. ez egy másik dimenzió
2. egy másodpercig se bántam meg a busás vételárat
3. több játékot újra fogok játszani
4. a szép az nem a 4K LCD-nél kezdődik
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.03.12. 08:27:35 -
Kérdés, hogy boldog-e. Szerintem nem, de ez nem az a hely, ahol erről beszélni/"ítélkezni" kell. Szerintem ő is tudna magának egy jobb életet elképzelni, és még fiatal is, hogy változtasson, most kéne! -
Végre valami frankót is hallunk tőled! :)
Szerintem ezt remekül megfogalmaztad, maximálisan egyetértek. -
Ja és még valami, amikor én megkaptam, aznap hajnal kettőig vergődtem mire rájöttem, hogy a hdmi kábelem nem alkalmas HDR-e (talán 1.1 volt), addig folyton elment a kép PS alatt :(
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.03.12. 06:21:17 -
Akkor miért emlékeztem erre? Ezesetben sorry. -
TomStorm #102956 Nincs free hétvége,nem tudom ezt honnan vetted.
Más:ahogy vége van BR vagy Pundlernek és felsorolja a résztvevőket név és csapat szerint mekkora már^^
Main game-ből is át lehet vinni felszerelést ha dob loadout ládát:) -
Ja.
Akkor van free hétvége CoD MW-ben.
+ még ez a BR mod ami amúgyis FTP? :) -
Most mit nem értesz? :D
Jött CoD BR, aminek van f2p standalone kliense. Azt lehet tolni PS+ nélkül is -
A CoD MW az új az FTP, vagy csak a BR modja?
Viszont ha a BR FTP, akkor nem lehetne free hétvége. Gondolom.
Kicsit meg vagyok kavarodva az új Cod-al hogy ez miket tartalmaz.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.03.12. 00:07:54 -
Ja köszönöm. :)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.03.12. 00:05:32 -
f2p címekhez nem kell ps+ -
TomStorm #102950 A CoD BR ingyenes az hogy kell hozzá ps+ nemtom.Meg hogy hétvégén ingyenes e psn azt sem:D -
TomStorm #102949 Mi van?:)) -
TomStorm #102948 AntiHero mi van?Induljunk:D -
Csak a játék free vagy a PSN is ingyenes hétvégés? -
TomStorm #102946 Milyen kicsinek tünnek Cod-ban az eddigi Coop meg Core pályák ahol voltam:DD
Szépen kinyitották a Map-ot.Komolyság van:) -
Szenvedés lvl 92927229... JELENTSÉK MÁR BE, mert kikúrt unalmas ez nap mint nap :D hányás.. már koronavírus szintre lép az egész lassan :D -
Brutálisan erős? mikor az Xbox 1 tf-al nagyobb? :D -
Istenem ennyire nincs semmi új hír mostanában? Miért nem várják meg, amíg hivatalosan be lesz valami jelentve. -
Mi a lónak a faa...
ez fáj,...de tényleg -
Zóanagyvarázsló #102941 Én mindenre is függőnek tartom magam, de főleg kényszeresnek. De nem az a lényeg, hogy milyen definíciót próbálunk ráhúzni minderre, hanem hogy mennyire van kontroll az életünk felett. Lásd 30 éve korty alkoholt sem fogyasztó alkoholisták. -
Zóanagyvarázsló #102940 A fórumozást ki ne hagyd! :) -
100 körül van standalone, de én le se szedtem. Már a streameknél meguntam :D
Ezerszer inkább egy hunt showdown, mint még egy generic BR -
Le kell szednem 190 GB-t, hogy kiprobaljam ezt a MW Battleroyale-t? -
Sokszor elhatározom hogy váltok, próbálkozok, aztán napok, hetek alatt kapok kellemetlen visszajelzéseket.
Ha mondjuk nőkről van szó.
Tudod milyen ez, annyira bunkók tudnak lenni, hogy lehet érdekled, de úgy tesz mintha nem, de ha mégse, akkor meg te érzed magad kellemetlenül.
Aztán rámjön az, hogy ez meg ez is csak kihasznál, aztán visszaesek abba, amiből 2 éve jöttem ki nagy nehezen.
És ezek a kisebb dolgok folyamat rakódnak le az emberben.
És igen, sokan vagyunk így ezzel sajnos. -
Na passza meg, két mozit is terveztem a hónapban (Bloodshot, Hang nélkül) erre nem bezárják mindet? :( -
partizan182 #102935 Zsir, annyi, hogy a rémszar out of the box képbeállításokat rtings.com settingek szerint korrigáld (game mód alapból különösen fáj). -
Hdtv -s srác összerakása az egyik legbiztosabb, kicsit gyorsítva van, de elég egyértelmű.
-
CptFlint #102933 Grat a tv-hez. Majd egy képet dobj be róla. Kíváncsi vagyok mekkora a mérete így szobához viszonyítva. Néztem én is tv-t, hogy kéne venni és méricskéltem, de ekkora tv-m még nem volt.
Utoljára szerkesztette: CptFlint, 2020.03.11. 16:53:11 -
Érdemes lenne pótolnod az első részét is. -
LBandi77 #102931 Az oroszok már nyomják. -
E3 2020 cancelled
Senki se lepődik meg, de para azért -
szerintem ezek total rendben vannak, plusz nem hiszem hogy annyira egyedi problemak - en a magam eleteben is megtalalom ezeket igy vagy ugy
amelyik reszen esetleg akarnal valtoztatni, azon siman tudsz
egy dolog amit talan gyokeresen maskepp latok mint te, hogy igen, tenyleg konnyebb ha nincs ki miatt megbaszodni erzelmileg, viszont egyszer elunk, abban inkabb kapom meg a 128. pofont is, es allok fel belole, minthogy keruljem a pofont
igy izgibb :) olyan... eletszagubb, azt sose banom, ha beleszaladok egy pofonba, azt viszont igen, amikor valamit nem csinalok
"ha látnám miért, de nem látom." magad miatt nyilvan - ha magad miatt nem akarsz valtoztatni, akkor nem is kell, hisz akkor te ugy vagy boldog, ahogy