status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
imadom a temat, de nem akarom a ps topicot teleoffolni vele, de hogy erre meg reagaljak, spoiler alatt emberek, valtozas, jatekfuggoseg, csajok, stb temak:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!en ugy tanultam / ugy tartom, hogy ~60 eves korig nem pusztul az ember, tehat addig a korig kb kizarolag dontes kerdese, hogy ki mit kezd magaval - utana mar valszeg (meglatjuk, ha meglatjuk) eleg erosen beleugat a genetika az eletvitelbe
az tuti hogy en edzettem egyutt rengeteget 40+, illetve 1-2 50+ emberrel heti 3x eveken keresztul, es ugy eltek mindannyian, mintha most leptek volna a 20as eveikbe - plusz nem mellesleg olyan fizikai allapotban is vannak a mai napig
engem ami anno a ds altal leirt problemakbol kimozgatott, az az volt, hogy magamra eroltettem, hogy ne masokat hibaztassak soha semmiert, hanem mindig magamat (aztan jott ez termeszetesen is, de 1-2 evig magamra kellett eroltetni, hisz zsigerbol mindig a masik a hulye, es en vagyok a helikopter - nem hiszem hogy be kell mutatni, latjuk itt nap mint nap)
ennek az lett az eredmenye, hogy:
- geci kenyelmetlen volt igy elni, hirtelen nem tudtam magamrol levakarni a hulyesegeimet, a tokom televolt sajat magammal (komfortzona off)
- megdolt kb minden a fejemben, amit az azt megelozo 27-28 evemben felepitgettem es foggal korommel vedtem (dehat en geciokos vagyok, dehat en at szoktam gondolni a dolgaimat, dehat en ertek a csajokhoz, dehat en ertek a tudomanyokhoz, dehat en turelmes vagyok, dehat en XY cimke vagyok)
- ha akartam valtozast magam korul, kenytelen voltam en valtoztatni, nem kepletesen apara meg anyara varni hogy megmentsenek a csunya gonosz vilagtol (valszeg ez a legnehezebb lepes)
- egyre inkabb azon kaptam magam, hogy az elmult evek problemait mar nem is ertem, kirohogom, illetve ha masokon latom, vakarom a fejem hogy en ezt eddig miert igy csinaltam
- megoldodtak a legnagyobb terapias becsipodeseim (jaj nincs csajom, jaj nincs penzem, jaj nem szeret senki - esetleg van itt akinek ezek ismerosek..?)
-> hirtelen gecisok energiam lett mindenfelet csinalni, ahogy a sok problemazast elkezdtem elengedni, illetve ahogy a sajat magam altal gyartott alproblemakat "megoldottam"
tldr: magadon valtoztatsz -> javul az eleted, legyen az jatekfuggoseg, parkapcsolati belso hiszti, penzen valo porges, stb
ds: irok konkret peldat a csaj temaval kapcsolatban, amit en tapasztaltam:
hasonloakat eltem meg, mint te, innen indulunk: sok geci csaj, befeszkelik magukat az eletedbe, aztan kihajitanak
amikor elkezdtem kicsit figyelni magamat (merthogy a fenti mondat mindenki masrol szol, csak epp rolam nem, lol), azt talaltam, hogy en mar alapbol felelemmel kozelitek csajokhoz:
- attol felek hogy visszautasit, amit ugye ugy ertelmezek, hogy nem kellek neki -> nem vagyok jo pasi -> soha senki nem fog szeretni, meg ilyen faszsagok
- ha osszejovunk, akkor meg attol fogok felni, hogy szakitunk, tok ugyanez a gondolatmenet
na, igy... igy azer nehez :) ha alapbol parazok minden pillanatban, abbol lehet vajon normalis parkapcsolat, amiben mindket fel epul, nem pedig pusztul es serul? hat nem, kurvara nem
amikor ezeket igy osszepakolasztam, akkor meg persze nem valtozott semmi, nem tortent varazslat, de legalabb mar 1-1 esetben el tudtam csipni, hogy basszameg, most fut az a fejemben, hogy felek a visszautasitastol
fogtam, belealltam ilyen szitukba (ertsd: csajoztam), es csak figyeltem magam - tovabbra se valtozott semmi tenyszeruen, tehat ugyanugy beleszaladtam a pofonokba meg csalodasokba
viszont minel tobbet figyeltem ezt a mechanizmust, annal inkabb volt furcsa, es annal kivancsibb lettem, hogy egyebkent mi lehet a felelmeken tul - es lass csodat, szep lassan atfordult az, ahogyan az egesz csaj temahoz allok
szerintem ami itt fontos felismeres volt, hogy nem azok az ertekeim, amit a csajok visszaigazolnak, senkinek semmi koze ahhoz, hogy bennem, benned, barkiben milyen ertekek vannak - es igy mar nem is annyira felelmetes egy masik ember, amikor nem altala akarod magad meghatarozni
plusz mivel figyeltem magam, egyre... hogy mondjam, kozelebb kerultem sajat magamhoz, egyre inkabb elfogadtam a hulyesegeimet is, valszeg ez is fontos, hisz nott az onbizalmam, azt meg kiszagoljak a kis gecik :D
eshat ezekhez szorosan kotodik a fizikai szint, magyarul igenis rendszeres edzes, kajara odafigyeles, egeszseges eletmod - muszaj hogy rendben legyen a fizikai szint, kulonben eselytelen mentalisan fejlodni
es azert mi gamerek eleg alacsonyrol indulunk, ha masert nem is, azert biztosan, hogy a hobbinkat ulve vegezzuk, sokunk ehhez a munkahelyen is a seggen ul -> van min javitani fizikai szinten :)
DS: ha jol emlekszem, te pl nem vagy a legjobb alvo, ugye? na, en se voltam, aztan miota rendszeresen mozgok, ugy alszok mint akit agyonvertek -> energikusabb vagyok, jobb a kedvem, nyitottabb vagyok az emberekre - ezek nelkul megintcsak nem lehet fejlodni
es meg 1 gondolat, aztan kussolok :D jopar ev ilyen "onfejlesztes" utan mertem magamnak feltenni egy kerdest (es fajt, nagyon), amit csak igy itthagynek logva, erdemes lehet megragcsalni kicsit: "lehetseges-e, hogy a szamitogepes jatekokba menekulok valami elol?"
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.03.12. 10:10:27