status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Ulthanito
    LG OLED C9 65' első benyomások, avagy a "hú ennek jó képe van" újraértelmezése

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Összeszerelés
    A tv bitang nagy, el is neveztük egyből Monsternek, bruttó 45 kiló, nettó 38. Az összeszerelés relatíve könnyen ment, összesen hét csavart kell betekerni az önmagában 8 kg-os talapzatba. Kellő óvatossággal, szigorúan kétemberes munka, kicsit stresszes, de megoldottuk, tokkal vonóval megcsináltuk kb. fél óra alatt.

Beüzemelés
    Mivel nincs tévé szolgáltatásom, hangolással nem kellett bajlódni, a gyári beállításokkal akartam az első benyomásokat megszerezni. Automatikusan felismerte a PS4-et és az X1X-et, mindenféle beállítás nélkül igazította hozzájuk a HDR módot és a UHD Color settings-t.

Mivel a tesztekben azt olvastam, hogy ez az eddigi szinte egyetlen tévé a piacon, ami hajszál híján tökéletes initial settings-zel rendelkezik, semmit nem piszkáltam először.

Első benyomás
    Az első dolog, amit megláttam, az a PS4 főképernyője a Tsushima dynamic theme-mel. Egyből hatalmas különbséget láttam az egész képminőségben, a színek tónusában, élességben, sokkal gazdagabb, "tapinthatóbb" volt a látványvilág. Itt azért már egy húha elhagyta a számat.

Elsőnek az AC Odysseyt indítottam el, megőszültem, hogy volt vagy 3 perc, mire a játékba be is lépett a szemét, de amikor megtette, akkor azért kicsit megvakartam a parókám, hogy még mindig a helyén van-e. Egyrészt a kijelző a 65 inchével hatalmas, szinte magába szippant. Ami legelsőre feltűnt, hogy egész más minőségű fények, csillanások, villanások tárultak fel, szinte megvakultam, annyira vivid, csodaszép volt minden (120 órát már beletettem a játékba, szóval nem most láttam először). Az egész világa egy teljesen más élményt adott, csodálatos színek (sose láttam ilyeneket) és nem azért, mert túlszaturált volt. Gyönyörű fluid mozgás, semmi késleltetés, minden smooth, egy másik dimenzió.

Ekkor még fogalmam se volt, hogy a hajam csak ezután teszem majd le.

Színpadra szólítottam Hideo Kojimát, és legújabb agymenését. Már a játék betöltése során feltűntek megint az eszméletlen szép csillanások, no de amikor Sam megjelent, és körbenéztem a tájon, akkor tényleg tátva maradt a szám, és felnyögtem egyet, mint akit a tinilány először szopik le életében. Nem tudom szavakkal elmondani, hogy micsoda ÓRIÁSI különbség volt ugyanaz a játék! Mintha odacseppentem volna, bele, a közepibe, olyan éles textúrák, hogy az egyik még meg is karcolta az arcomat, valami döbbenetes.

Gyorsan bekapcsoltam az X1X-et is, Gears 5, itt nagyon nem voltam megelégedve a látvánnyal, aztán Frostpunk, az rondább volt, mint az előző tévén, majd Tomb Raider valamelyik új, itt is döbbenetes fényjátékokat láttam. Azt hiszem, itt még valami beállítási kísérletezgetés kell majd, mert a PS4-en a két játék messze szebb látványt mutatott, szóval ott még valami nem oké X-en.

Utána a drágaságom is lezuhanyzott, gyorsan lefrisítettem Netflix, HBO Go (TÉNYLEG VAN!), YouTube, majd elindítottam egy sorozatot Dolby Vision Dolby Atmos. Na, a maradék hajam is letettem a szőnyegre! Azt beszéltük, hogy ez a tévé olyan, mintha egy ablak lenne, és azon keresztül látnád a való életet, úgy nézett ki a sorozat. Az egy dolog, hogy a csávókámnak kétszer akkora volt a feje a tévén, mint nekünk, de valami döbbenetes volt, ilyet még nem tapasztaltam soha. Asszony azt mondta, hogy mostantól teljesen felesleges moziba mennünk, mert fanyalogni fogok az ottani képminőségen!!

Itt már későre járt, így kikapcsoltam, szóval még éppen csak megkóstoltam. Még tovább kell nézni a beállításokat, meg hogy mire is képes Monster, ami viszont biztos:

1. ez egy másik dimenzió
    2. egy másodpercig se bántam meg a busás vételárat
    3. több játékot újra fogok játszani
    4. a szép az nem a 4K LCD-nél kezdődik

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.03.12. 08:27:35