121495

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • j0nNyKa
    nemtom mi volt a neve mielott leetet csinaltak belole (azt tudom hogy en meg az atnevezes/brand valtas elott kovettem), es egy... nevezzuk egy feltorekvo magyar gamer site-nak / kozossegnek
  • shaddam
    Mi ez az oldal? Napokban ezt is meg valamo metabrot is sokat látok
  • j0nNyKa
    Jöhet a Death Stranding 2? – Kojima az űrbe tervezheti a folytatást
  • Zóanagyvarázsló
    Én is szoktam ezt emlegetni, de pontosan tudom és tapasztalom, hogy ez nem minden esetben áll meg, akár úgy is ki lehet forgatni, hogy profitálni lehessen belőle.

Az Uncharted valóban jó példa rá, nem véletlenül hoztam fel én is, de ott a többnyire komolytalanabb hangvétel enyhít rajta, és eleve könnyedebb a műfaj a filmes analógiákat tekintve is. Ráadásul ami engem zavar, az más játékost lehet, hogy jóval kevésbé, cserébe kap több immerziót. Nehéz ezt az egyén nélkül belőni. A 2013-as Tomb Raider egyébként szerintem rosszabb volt: ott a 16 éves 40 kilós kislány és a komolykodósabb drámázás és a túl hirtelen végbe vitt lélektani fejlődés megmosolyogtató. (Az UC1-ben viszont csak akkor jöhet ki 50%-ra lövöldözés, ha végigszaladásról van szó átvezetőkkel együtt. A gyakorlatban amikor irányítod, és esetleg néha meg is halsz, mert nem kisdedeknek való szinten játszol, akkor a túlnyomó része dara. Az az aspektusa van a legmélyebben kidolgozva és abban van a kihívás is. A többi jópofa kellék, de ujjgyakorlat, hogy ne legyen Gears of War. Legalábbis platinázás közben ezt mondták a hangok.)

Más TPS-ek ugyanakkor éppen a videojátékos szintű erőszakot is beépítették a sztoriba, vagy konkrétan arra építettek. Legyen az a Spec: The Line (persze a Conrad-kisregény és a Coppola-film is jobb, az előbbi nálam ajánlott darab, az utóbbi kedvenc), a Kane & Lynch 2 (igen, kb. fuckolás a sztori, de a maga módján zseniális antivideojáték, ahogy görbe tükörként értelmezhető az egész akcióorgiának) vagy a Max Payne 3, ami a fentebbiekben kínos, az ezeknél erény. A Gears of Warok nem ide tartoznak, de abban sem annyira karakteridegen a mértéktelen gyilkolászás - de ettől nem lesz jobb a dráma benne, és valahogy sokkal kevésbé emlékszem a sztorira, mint az UC-k esetében.

És ezek csak a lövöldék, nem csak interaktív filmek relatív erőszakmentességre vagy óvatosan adagolt mechanikájára (pl. a Blade Runner nem interaktív film, kevés és nagyrészt opcionális a harc, puzzle-ök szinte nincsenek - erénye, hogy a regényből is hoz a film világához, hátránya, hogy nem tudtak eléggé elszakadni a filmtől; és még egyebek is, de jóféle).

A nem filmes, hanem eleve játékos eszközökkel mesélésről nem is beszélve, de nyilván nem ezekre gondoltál a témáknál.
  • shaddam
    Szintén. Easy-n elég fura hard után, de legalább lehet rambó 8 szintű mészárlást végezni
  • Evoluti0N
    New game+, platina vadászat. Nálam most ez folyik. :D
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.28. 20:22:42
  • mucsácsó
    Lasszó2 credits lement... nem magyarázkodom, nálam is 10/10, de lehet inkább a 11/10 jobban leírja :D hatalmas élmény volt, viszont ez egyben szar is, mert ezután #mindenszarlesz egy darabig :D

most direkt elkezdem visszanézegetni a spoilereket meg a dolgokat amik kiszivárogtak - de perpil totálisan értetlenül állok az összes szidalmazás és szájhúzás előtt, és nem is értem, hogy mivel lehetett _AKKORA_ problémája sokaknak..
  • Moby
    TV off. Betolom ide is, hátha itt kapom rá valami értékelhető választ.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Pár hónapos a C9, a tévével együtt cseréltem a toslink kábelt. Eddig nem volt használva az optikai, most használnám, de süket. Vagyis azt hittem, hogy süket, a receiver amit rákötöttem nem szól. Van egy samsung soundbarom, azt is rákötöttem, azzal szól. Egy xboxot próbaképp rákötöttem a receiverre, azzal meg emez szól. Ezen a ponton a két optikai kábel egyszerre lógott működés közben a földön, és itt vettem észre, hogy a C9-ből jövő optikai vége alig pislákol ahhoz képest, ahogy az xboxból jövő kábel vége világított. Vagy az optikai kábel nem vezeti elég jól a fényt, vagy a C9-ben lévő csati nem bocsájt ki elég fényt/illetve a receiver nem elég érzékeny. Elég nagy bontással járna levenni a tévét, és kábelt cserélni, és ha a tv ilyen, akkor hiába is szedném le. Valaki, akinek van toslink kábel belekötve, vissza tudná igazolni, hogy milyen a kábel végén a fényerő valami másik eszközhöz képest? Hatalmas segítség lenne! :R
  • Voltan
    "Pedig szomorú. Aki saját bevallása szerint rasszista, homofób, nacionalista, az már ne is haragudj, de szar ember. Mert szar az értékrendje. Szemét. Ocsú. Amit elfú a szél, vágod."

Rasszista? Hol írt olyasmit, ami erre utal? Lehet, hogy vissza kellene olvasnom, de bocs, nem érek rá, mutasd!

Homofób? Aki saját bevallása szerint jóban van melegekkel, és nem zavarja az egész dolog, csak azt nem szereti, ha az egész témát az arcába tolják, esetleg zavarja az, ha teszemazt férfiak csókolóznak egymással? Vagy akár nők. Vagy akár nők és férfiak? Mi van, ha hithű katolikus? Mi van, ha hithű görög-keleti? Mi van, ha hithű muszlim? Mi van, ha hithű zsidó? Mi van, ha ezt az egészet leszarja, de bántja ez a dolog?

Nacionalista - Bocsáss meg, de a kifejezés jelentésével tisztában vagy? Erősen kétlem.

De szar ember. Nyilván, hiszen esetleg a véleménye nem egyezik száz százalékban a te véleményeddel. Innentől ideje elgondolkodni az egész elfogadási, meg liberális témán, mert pontosan azokat a marhaságokat mondod, mint sokszor előtted a történelemben a lehető legvérsebb rezsimek idején a tömegek.
  • shaddam
    Ezt a zsenialitást mutattam már? Bugsnax

• Evoluti0N
    Valaki azt írta, h az lenne a legjobban működő megoldás, ha csak akkor tudnál szavazni, ha összekötöd a PS fiókodat és metacritic fiókoddal és ha látja a metacritic, h van legalább 1 trófeád, ami bizonyíték, h legalább valamennyit játszottad a játékot. A PS store se a legjobb, mert ott meg megjelenés előtt lehet már értékelni és nyilván sok a fanboy, de ott legalább csak olyanok tudnak, akiknek meg is van a játék. Megjelenés előtt nem egész 3000 darab szavazat volt 5 csillagon, azóta felment a szavazatok száma majdnem tízezerre és csupán fél csillagot ment le az értékelés. Ennyit jelent az, ha nem tud bárki szerencsétlen troll szavazni.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.27. 17:49:55
  • hvitya
    Mi sem bizonyitja jobban, mint a metacritic user score. 3.3-ról indult most már 4.7-en áll. Persze a reális tartományba sose fogja visszatornázni magát, de akkor is.
    Szerintem játékoknal kifejezetten hasznos lenne azon az oldalon, ha a felhasználok nem egyből posztolhatnák a hülyeségüket hanem mondjuk 1 héttel később.
    Le merem fogadni nagyon sokan voltak kifejezetten ráizgulva mikor nyomhatják már végre a 0-t a játékra 0 játékidővel.
    Talán 1 héttel később ezek az emberek nagyobb arányban lehiggadnának és így reprenzentatívabb pontszáma lenne minde megjelenő játéknak.
  • Evoluti0N
    Nem benned van a hiba. :D Sokaknak tetszett, másoknak nem. Sokan, akik hangoskodtak mindenfelé az interneten, azok a leakek alapján tették, vagy csak belenéztek pár jelenetbe és nem játszották elejétől végig a játékot. Esetleg a felénél abbahagyták (tudjuk, h miért) és nem adtak neki tovább esélyt. Persze van olyan, aki végigjátszotta és nem tetszett neki és abszolút jogos, de érdekes megfigyelni sokfelé az irányt, h mennyire megváltozott az általános közvélemény a játékkal kapcsolatban, ahogy egyre többen és többen végigjátsszák.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.27. 16:51:31
  • Mephike
    Befejeztem a TLOU2-t. Nagyon tetszett, tudom ez miatt bennem van a hiba :)
    Valaki írta, hogy a belső berendezések/helyszínek nem tetszettek neki helyenként. Nos én csak ámultam, hogy mennyi használati tárgyat, eszközt, szemetet és egyéb dolgot betettek a különböző helyszínekre. Valaki írta már itt a fat PS3-at, nekem a kedvencem a játék kis vonat volt. :)
  • ppista
    Köszi az értékes szavaidat. Tudom, hülyén hangzik, de ezt bóknak veszem.
  • lwb
    Erről szól a ludonarratív disszonancia pedig. Hogy a drámának árt a játékmenet és fordítva. Játék közben vannak elvárásaid, ezek az elvárások ártanak a drámának. Sokféle játék van, de hacsak nem akarsz "walking simulatort" vagy interaktív regényt csinálni, akkor kompromisszumokat kell köss. Ezért öl meg ezer embert Nathan Drake egy Uncharted epizódban, ezért kell egy átlag CoD küldetésben annyi ellenséget lelőni tökegyedül, amennyinek a feléért Medal of Honor járna már a valóságban, ott meg úgy beszélnek róla, mintha csak egy szimpla hétköznap lenne.
    Mindez egy filmben nem menne el. Még egy direkt erre kiélezett akciófilmben, mint John Wick pl. sincs ennyi áldozat. 77 embert ölt meg John Wick az első filmben (igen, valaki összeszámolta). Az Uncharted 1-ben 1130 kill-t számolt össze egy játékos ehhez képest. Ezek egy átlagos végigjátszás számai, biztos hagyott élve párat meg el is futhatott volna pár elől. John Wick, ami lényegében másfél-két óra folyamatos akció, 77 halott. Uncharted 1, ami a legrövidebb a sorozatban: 1130. És aki játszott a játékkal, az tudja, hogy a játék fele legalább nem lövöldözés, hanem ugrálás, puzzle-k, átvezető videók, sőt, vannak benne "szörnyek" is (spoiler, bocs), akik nem szerepelnek a fenti számban.
  • mucsácsó
    szintén zenész... mármint nekem sem sikerült sehol sem semmit elspoilerezzek magamnak, és semmi védekezés, bővítmény vagy erőlködés nem volt részemről ennek érdekében, hogy ez ne történjen meg :D biztos szerencsénk van...
  • Moby
    Nem, és nem is szeretnék többet írni a témában. A topikot azért nyitottam, hogy ne az legyen, hogy itt sírnak, hogy spoiler, legyen ott spoiler. Végül nagyon sok minden oda nem került, de itt sem volt rinya a spilerezés miatt, szóval ez nem is probléma.
    Egyébként én egyetlen spoilerbe sem futottam bele, pedig semmilyen bővítmény nincs feltéve. Sőt, azt sem mondhatom, hogy nagyon kerültem volna az oldalakat.
  • Evoluti0N
    Leírod a TLOU 2 topicba is? Akár spoiler tag mögé? Kivi vok a véleményedre. Vagy akkor nekem is max elküldheted privátban. :D
  • Moby
    Lement a TLOUP2. Ahogy ígértem megy pivátban a vélemény.
  • yesname #108932
    Ki fogadja el azt, hogy tudatosan szándékosan árt valaki valakinek főleg a másik sosem ártott neki? De ha egy elméleti pl. rasszistának - aki sose ártana se így se úgy valakinek - árt egy nem rasszista, mert a másik az na az már elítélendő.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.26. 21:31:19
  • yesname #108931
    Teljesen így van. A "poén", hogy ez bizonyított tény is ráadásul (IQ és/vagy EQ szint, sikerek hiánya stb.).
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.26. 21:24:09
  • Ulthanito
    Pedig szomorú. Aki saját bevallása szerint rasszista, homofób, nacionalista, az már ne is haragudj, de szar ember. Mert szar az értékrendje. Szemét. Ocsú. Amit elfú a szél, vágod.

És ennek a PC-hez az ég világon semmi köze.
  • darkSectorxxx #108929
    Ha jól tudom a dobozos 60-80%-a szokott lenni a digitnek többnyire, szóval nyugodtan duplázhatunk akár.
  • Evoluti0N
    Csak a lemez. És arról beszéltek egyes elemzők, h mivel a konzolokon is egyre inkább háttérbe kerül a dobozos vásárlás, az össz eladás ennél sokkal magasabb.
  • mucsácsó
    We’re delighted to report that The Last of Us Part II is now the fastest-selling first-party PS4 exclusive ever with more than 4 million copies sold through as of June 21. This milestone would not have been reached without the support from our amazing fans, so on behalf of everyone at SIE, thank you!

mondjuk ezt nemtom, hogy digit és/vagy lemezes, de nem egyben szokták sosem számolni a kettőt - lehez csak a lemez?
  • Evoluti0N
  • darkSectorxxx #108925
    Már előrendelésekbe állítólag lenyomta a Pókembert, ami a legjobban fogyó volt, az nem is kérdés hogy rekordokat döntöget majd a negatív hullám ellenére is. :)

Neken lehúzók kevesebben vannak mint akik játszanak is vele.
  • AntiHero
    The Last of Us Part II has sold through more than 4 million copies.(jun. 21.-ig szàmolva)
  • j0nNyKa
    mondjuk engem ugy nem foglalkoztat hogy nem irtam rola 4 nap alatt 18-20 wall of text hszt :D
    (csak hogy a "nem foglalkoztat"-ot lehet igy is csinalni)
  • darkSectorxxx #108922
    Ezek annyira foglalkoztatnak amúgy, úgy képzeld el, leírom, kimegyek wc-re és márnem is erre gondolok.
    Maga a nem érzés se érdekel, ezt csak a többi játékos miatt írtam, akire azt mondják neten, hogy hú bameg ez lehuzta a játékot, miaz hogy valami nem tetszik neki, mert ez Naughty Dog.

Nem, nem az idegbeteg lemeztörőkre mondom, meg a sok bolondra aki nem 6 vagy 7 pontokat ad a játékra metacritic-en hanem irreális 1-2 pontokat, azt annyit tud mondani, ez szar, nem is játszotta játékkal.

Azokra én is azt mondom hogy rohadt gáz, de van a normálisabbja.

Ahogy a parádén se mindenki megy ki mutogatni magát mertsok normális ember ismerős aki nem hetero nem megy ki és nem is ért egyet az ilyen magamutogatással. (eznem fontos infó, csak megjegyeztem)
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.06.26. 13:44:13
  • darkSectorxxx #108921
    A játékba igen nem érdekel ez az egész.
    Tiszteletben tartom, de nem érdekel.

Persze volt ebbe nem kis túlzás részemről.
    Nem fogok ezentúl karanténba vonulni meg nélkülözni a játékipart, csakmegjegyeztem, hogy igenis el kell fogadni, ha valaki nem szívesen játszik így, hogy 30 orából 2-3 kb erről szól.

Inkáb vagyok kíváncsi a többire amit értek is.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a többi karakterre, miken mennek át, kaland stb, bosszú, egyebek.

Elfogadom csak soha nem fogom átérezni.
    Ennyi a story, és sokan vannak így, csak akkor zavaró, amikor erőltetik. Ez az. Vagy legalábbis szerves része a storynak.
  • darkSectorxxx #108920
    Pontosan, ezt utálom én is.
    Egyfelől beszélnek hogy elnyomás meg homofob ember.

Azt kik parádéznak az utcán gyerekek előtt is.
    Kik tólják a pofádba a magáügyüket?

Ez kisebbség érzet miatt vagy, és legalizálni szeretnék pár ember véleményével, aki valóban annyira utálja ezt hogy akár meg is veri őket, vagy a színesbőrűeket, vagy bárkit.

És ezek vannak hálisten kevesebben, de nem aztjelenti, hogy akkor tóljukmindenki pofájába, hogy hékás minket elnyomnak.

Ez persze nem a Last 2-ben van így, csak a valós dolgokra írom ezt.
    Aztán ja elfogadó embereknek is az sok tud lenni, ha túltólják a biciklit.

Egy Last of Us-ban szerintem senki ne rakjon seggbe senkit mert kurvára nem oda való.
  • Tikal #108919
    Te mást mondtál: "A leszbosz kapcsolat viszont kibaszott undoritó"
  • darkSectorxxx #108918
    Igen, köszönöm, ez a lényeg, ne legyünk homofobok csak mert nem köt le 2 emberbájolgása meg hogy nyalják egymást.
    Ettőlmég amagánéletbe elfogadó vagyok énis, 3és nem csak a párkapcsolat terén.
  • Tikal #108917
    sarkos vélemény, az biztos :)
  • Voltan
    Pontosan.
  • Voltan
    Ez mind OK, de ha erre az a válasz, hogy "Szomorú, hogy ilyen emberek élnek a Földön", azért ez sem kimondottan a húde liberális elfogadó álláspontról árulkodik, csak erre akartam rámutatni.
  • j0nNyKa
    Legyél te is PlayStation bug-vadász és keress egy rakás pénzt
  • Zóanagyvarázsló
    Ez nem feltétlen erről szól. Mások nyilvános egymást nyalása-falása sokakat zavar. Sokakat aszerint, hogy mennyire van távol az ő szexuális preferenciáitól. Attól még lehet jó, támogató emberi kapcsolat is köztük, hogy adott esetben felkavaróbb neki a látvány. Egy hetero számára férfi és nő között is történhetnek olyan dolgok, melyeknek a látványára kevésbé kíváncsi.

Ez m,ár végképp nem az, amiért ledorongolni kell a monitor mögül a másikat - szigorúan az elfogadás és a tolerancia jegyében.