51
  • bmw
    #51
    Lattam a regieket is meg a mostani 2 ujat is.
    A regiek abban az idoben jonak szamitottak de ma mar...

    A mostaniak meg szerintem a mai kornak valok/szolnak semmi baj nincs veluk.
    Nem lehet ugy megcsinalni mint regen mert senki nem ulne be, valtoztak az igenyek...
    Es igenis a scifi-ben ma a latvany alap feltetel. ( persze kell tortenet is )

    Nekem a mostani 2. pl jobban tetszett mint az elso pedig az is bejott. Lehet vitazni rola miert st vagy miert nem ma ez szamit annak...

    De hat kinek mi tetszik ez izles kerdese.
  • Mekong Delta
    #50
    "Mi "bajuk" lehet a fiataloknak a Star Trekkel?"
    Nincsenek benne hülye repdeső autók meg levegőben pörgő átalakuló autó-robotok...
  • cateran
    #49
    Hat...mar az durva, hogy valakinek az elgondolkodtato sci-fi (ertsd: nem akcio) kategoriaba tartozik akarmelyik ST sorozat, de hogy a mozifilmek is....
  • Papichulo
    #48
    akkor megjelenik a burkolt személyeskedés és lehülyézés

    Semmi hulyezes nem volt... mindossze annyit mondtam, hogy erdekes az izlesed. Ezt nem sertesnek szantam. Nem mintha sokat szamitana, de a ugy altalaban a kritiusok/rajongok velemenye is erosen elter a tiedtol. Pl. ST5 ("mindenki" szerint a legrosszabb) az FC elott (sokak szerint az egyik legjobb)

    a magukat Trekkie-knek meg Trekkereknek tartó rajongók számára a TNG meg a Voyager az isten

    Nem teljesen. A VOY-t azt a komoly rajongok az ordogtol valonak tartjak... ellenben a DS9! ;)

    ne csináljuk már, mintha olyan rohadt nagy gondolatok keringtek volna valaha is bennük, főleg a filmekben

    Te kiritzaltad az FC-t a "nagy gondolatok" hianya miatt... holott az utolso ilyen film az ST6 volt - ami egyebkent szerintem is az egyik (talan a) legjobb ST film ;)

    Van pár bárgyúsága, ám a főgonosz, a köré épített világ meg egy látványos űrcsata nézhetővé, szórakoztatóvá teszi.

    Nem ezekkel van igazan gond, hanem - csakugy, mint az ID eseten - a korabbi kontinuitastol valo nagymerteku tavolodas es az ismetlodo (plusz abszurd) alapotletek miatt. Ideznek:
    "A movie so bland it forced Paramount to reboot the franchise, Nemesis wants to be Wrath of Khan so badly it’s pathetic. Turns out the Romulans have inbred vampire cousins named Remans (outcasts like Khan’s crew), and they’re led by a deus ex machina clone of Capt. Picard (as in, an evil but equal version of the good guy, just like Khan) who just happens to have a deus ex machina clone of Data and some deus ex machina Romulan version of the Death Star (as in, Khan’s stolen Genesis device). The bad guy will stop at nothing to kill the captain of the Enterprise despite what his lackeys say (just like Khan). Said captain’s best friend has to die to save the ship, but they leave a gapingly obvious plot device to bring him back, so the death has no impact (just like Khan, only far worse)."
  • Axlkenobi
    #47
    Szeretem, mikor ha valaki véleménye nem egyezik a miénkkel, akkor megjelenik a burkolt személyeskedés és lehülyézés. Mondjuk az SG-n ezen miért is lepődik meg az ember...

    Attól, hogy a Nemezist tartom az egyetlen valóba nézhető TNG-s mozifilmnek, még nem tudom miből jött le, hogy azt tartom az egyik legjobbnak. Hogy egy 12 filmet felvonultató lista ötödik helyére raktam? Na mindegy.

    Én elhiszem, hogy a magukat Trekkie-knek meg Trekkereknek tartó rajongók számára a TNG meg a Voyager az isten, de én hülyét kapok tőlük. Azt meg főleg ne csináljuk már, mintha olyan rohadt nagy gondolatok keringtek volna valaha is bennük, főleg a filmekben. A legjobb Trek-mozik alapmotívuma a bosszú, így a Nemezis is pont emiatt nézhető. Van pár bárgyúsága, ám a főgonosz, a köré épített világ meg egy látványos űrcsata nézhetővé, szórakoztatóvá teszi.
  • Papichulo
    #46
    Hát sok "nagy gondolatot" nem lehetett felfedezni a Kapcsolatfelvételben.

    Erdekes eszrevetel valakitol, aki szerint a Nemesis az egyik legjobb Star Trek film...
    Mivel izlesrol nem lehet vitatkozni, inkabb mondjuk azt, hogy eleg egyedi paradigmarendszer szerint dolgozhatsz ;)
  • Axlkenobi
    #45
    Hát sok "nagy gondolatot" nem lehetett felfedezni a Kapcsolatfelvételben. Az összes lelkizés azon ment, hogy Data mennyire akar emberi lenni (ki tudja már mióta vitték ezt a szálat, meg még ezután is), meg az, hogy Picard agyát elöntötte a vörös köd és bosszút akar állni.

    "Már csak azért sem lehet egy közel kétórás non-stop akció mivel már magának a kapitánynak a személyisége sem ilyen..."

    Ebben viszont ilyen volt, pont ez adta az egyetlen dimenziót itt a karakternek. Zsánlük kábé átmegy rambóba és ordibálva küldi a tisztjeit, hogy "ha kell vívjanak kézitusát", Worfot legyávázza, a holofedélzeten meg úgy lődöz, mint egy pszichopata.

    Egyébiránt ha már ez így szóba került, nekem egyedül az eredeti széria legénysége szimpatikus, ott mindenki jó arc, tök király csapategység meg minden.

    A TNG-széria legénységétől meg migrént kapok, annyira nem bírom egyiküket sem, de a Voyager és a DS9 teamek is pont ennyire irritálóak számomra. Az Enterprise csapata csak szimplán érdektelen.
  • Bounti
    #44
    #Axlkenobi #41
    "Valamint ha jól tudom a rajongók egyik favoritja a '96-os Kapcsolatfelvétel, ami meg egy közel kétórás non-stop akció, semmi más."

    Szerintem nem ugyanazt a filmet néztük meg. A kapcsolatfelvételt azért tartják (többek között) az egyik legjobbnak, mert kiválóan egyensúlyozik az akció, a 'tech-blabla' és az ún. nagy gondolatok között (az Új Nemzedék sorozatban , és filmekben általában ez utóbbi van túlsúlyban). Már csak azért sem lehet egy közel kétórás non-stop akció mivel már magának a kapitánynak a személyisége sem ilyen (az eredeti sorozat rajongóinak általában ez a kifogása Picard-al szemben).

    #syrus2 #42

    "Az eddigi Star Trek filmek ehez a kettőhöz képest siralmassak voltak még a saját rendezőik is letagadják őket :) "

    Azért mert valami régen készült még nem kell leszólni. Egyébként pedig a rendezőik igen büszkék a műveikre, különben nem játszottak volna bennük.

    Pl:
    Jonathan Frakes:
    Star Trek: First Contact
    Star Trek: Insurrection

    Leonard Nimoy
    Star Trek III: The Search for Spock
    Star Trek IV: The Voyage Home

    William Shatner
    Star Trek V: The Final Frontier

    #Petka #43

    Érdekes kérdés! Jó lenne tudni, hogy most kit húznak elő a kalapból...
  • Petka
    #43
    Én csak arra leszek kíváncsi, ha esetleg készül még mozifilm, azok megragadnak Kirk idővonalában vagy lesz esetleg továbblépés is, mert a mai fiataloknak már nemhinném, hogy a "retro" vonulatra lesz igényük. Arról nem is beszélve, hogy unalmas és egyben nevetséges is lenne még egy bőrt lehúzni Kirkről és Spockról...
  • syrus2
    #42
    Az eddigi Star Trek filmek ehez a kettőhöz képest siralmassak voltak még a saját rendezőik is letagadják őket :) JJ A-nek sokat lehet kösszönni mert hát a nem kellet volna sok ahoz hogy kihaljon a széria a mai fiatalok nem is nézik az újra lejátszott részeket.
  • Axlkenobi
    #41
    Hű, micsoda parázs viták alakultak itt ki...

    Előre bocsátom, soha nem voltam valami nagy Star Trek rajongó, de jó pár részt láttam a sorozatokból és persze láttam az összes mozifilmet.

    Szerintem J.J. Abrams ST-filmjei abszolút vállalható, minőségi nyári blockbusterek, amelyek nem akarnak többnek látszani önmaguknál (ugye Prométheusz). Mondom ezt úgy, hogy szerintem a legjobb Star Trek film a '91-es hatodik rész, A Nem Ismert Tartomány.

    A 2009-es reboot/remake/prequel/sequel viszont szorosan ott van a nyomában, ami főleg annak köszönhető, hogy iszonyú jól mozgatja a karaktereket, nagyon jó a film ritmusa és szimpatikusak a figurák.

    Az új film szerintem egy hajszálnyival gyengébb ami nálam ott jött ki, hogy a Sötétségben már nem tudott az összes karakternek teret biztosítani, így az egész film nagyon Kirk/Spock központú lett. Oké, hogy mindig is ők voltak az abszolút főhősök, de most szerintem Chekov, Sulu, de még Uhura is nagyon háttérbe szorult. Ezzel együtt viszont az új film gonosza sokkal jobb, mint amilyen anno Eric Bana Nerója volt.

    Ami pedig ezt az ST-hangulat dolgot illeti:
    Most nem azért, de volt öt sorozat meg van már 12 film és azért eléggé eltérőek tudtak ezek lenni. Sokan támadják Abrams filmjeit, hogy agyatlan látványosságok csupán, holott például a jóval "tudományosabb" felfogású '79-es első mozifilmet valahogy nem komálják pedig az aztán Star Trek volt. Valamint ha jól tudom a rajongók egyik favoritja a '96-os Kapcsolatfelvétel, ami meg egy közel kétórás non-stop akció, semmi más. Úgy érzem Abrams ST-filmjeit is sok szempontból csak divat ócsárolni.

    No mindegy, ízlések és pofonok, kinek mi tetszik, számomra a J.J.-féle ST-filmek a minőségi szórakoztatást képviselik.

    Egyébiránt, ha rangsorolnom kéne az eddigi filmeket, nálam így jönnének:

    Star Trek VI: A Nem Ismert Tartomány 10/10
    Star Trek 10/10
    Star Trek: Sötétségben 9/10 (Bozai így mondta a címet a film elején)
    Star Trek II: Khan Haragja 9/10
    Star Trek: Nemezis 8/10 (az egyetlen Új Nemzedékes film amit jónak tartok)
    Star Trek: A Mozifilm 8/10
    Star Trek IV: A Hazatérés 8/10
    Star Trek III: Spock Nyomában 7/10
    Star Trek V: A Végső Határ 6/10
    Star Trek: Nemzedékek 6/10
    Star Trek: Kapcsolatfelvétel 5/10
    Star Trek: Űrlázadás 4/10
  • nextman
    #40
    Pedig simán jobb volt az első résztől.
  • Whysper
    #39
    Én csak azt bántam,hogy ugye ez nem sorozat ahol folyamatosan özönlenek az új kalandok hanem 1-2 év mire megnézel egy részt ebből és a hatalmas űrben ki a FŐ ellenség. Az ember! Annyira csodálatos lehetőség lett volna erre saját magunk ellen harcolunk inkább azzal a bazi nagy csatahajóval miért nem már fele mászkálnak?
  • csimmasz
    #38
    Látom beleléptem néhány ember szépen cizellált, entellektüel lelkébe.

    Hogyha odafigyeltél volna a fikázás helyett akkor láttad volna, hogy nem dobtam hátast a történettől, nem volt se több se kevesebb benne mint a mostani Hollywoodi filmekben, ha most még a CGI is szar akkor aztán tényleg lehetne szídni.
    Mi hiányzik amúgy mondjamár el valaki, mert itt mindenki az a különleges filmes zseni akinek a szava törvény.
    Mi a fene az ami miatt nem ST?
    Mindenki puffog meg lehülyéz meg lenéz mindenkit aki élvezni tud egy filmet amiben a látvány legalább rendben van.

    Nincs trikorder, vagy Borg vagy mi a jóistentől lenne igazi ST?

    Ha valaki értelmesen elmagyarázza lehet az olvasók nagyrésze végre képet kapna arról mi is az ST lényege ami miatt az uj részek mátr nem azok, de köpködni a legegyszerűbb mi az meg sem kell magyarázni, elég leostobázni valakit és rögtön mileszünk azok akik értik a filmeket a buta tömegek meg mind tévednek.

    Úristen!
  • csimmasz
    #37
    Félreérted, annó az összes ST sorozatot megnéztem amit tudtam, alegelő részektől hányok, valami eszméletlen gagyi, nyilván akkoriban ez elment mai szemmel nézhetetlen, ha csak a történetre meg a nagy mondaniovalóra akkor inkább könyvben olvasom mint, hogy gagyi megvalósítást nézzek.
    A voyager szinte minden részét láttam, a végén már nem nagyon kötött le, minden részben szinte előre lehetett tudni a végét, olyan tipikus sorozat.

    Ha moziba megyek akkor ki akarok szakadni a megszokott életemből bele akarom élni maganm a filmbe, ebben nagy segítség a CGI meg az effektek, ha történetvezetést meg mindenféle vélt vagy valós értéket akarok csak találni akkor elég a tv ben megnézni szóval lehet köpködni rám, de ha kifizetem a nagy képátlót akkor élvezni akarom látványilag.

    Nyilván ha a történet sz*r akkor hiába a sok CGI de ez fordítva is igaz.

    Visszagondolva nem is tudom mi tetszett azt ST ben, de inább az ilyen látvány sci-fi mint valami 2 órás drámai párbeszédet kelljen végigülni, akármekkora fenkölt, hihetetlen jelentőségű mondanivalója van is.







  • Deus Ex
    #36
    No, hát itt valószínűleg valami csúnya baleset történt amikor JJA-t megbízták. Lévén fogalma nem volt, mi is az a Star Trek, elment egy videótékába kikölcsönözni a korábbi filmek egyikét, csak sajnos az ott dolgozó, bedzsointozott jamaikai bevándolró kiscsaj iPoddal a fülében félreértette a film címét, és A zűrhajó c. alkotást nyújtotta át, JJA barátunk meg innét vett zsinórmértéket.

    Merthogy ez nem Star Trek, nem is Star Wars, de ha A zűrhajó folytatásának nézzük, nos, akkor egész jó, sőt, még dicséretet is érdemel a műfajhoz képest árnyalt karakterekért, interakciókért, helyenkénti moralizálásért s a jó színészi játékért.

    A vígjáték csúcspontján pedig - a berúgjuk, mint a Verhovinát stílusú reaktorjavítás - fergeteges volt, filmen az Amerikai Pite első része óta nem röhögtem ennyit, az pedig nem tegnapi darab.

    Ja, spoiler alert, de mindegy, aki szereti a Treket, nézze meg, de azért készítse be a második, harmadik, negyedik mozifilmet, csak a lelki egyensúlyának helyrebillentése érdekében.
  • Ender Wiggin #35
    hihetelen, hogy ezt a szart egyáltalán sci-finek hívja bárki.
    vagyük el a cselekményt, adjunk hozzá sok CGI-t, robbanást és félmeztelen nőt és kész is a XXI. század fiataljai értelmi szintjének megfelelő film.

    @csimmasz: látod itt a baj, ezt a filmet pont neked készítették, aki szerint a díszlet teszi a jó filmet.
  • Szefmester
    #34
    Ha neked csak ennyi jött át belőlük akkor megérdemelnéd hogy életed végéig csak asylum filmeket kelljen nézned kipeckelt szemekkel megkötözve. ;)

    A kis akcióbuzi suttyóját mán!
  • csimmasz
    #33
    Enyi vén faszt!
    Hogy lehet a regi ST eket egyaltalan 3mp nél hosszabb ideig nézni, depresszios leszek tőle pedig nagy sci fi őrült vagyok.
    Ha ezek az uj részek is csak a techno blabláról szólnának mehetne rögtön a dvd kólcsönzők polcaira a Asilum vagy mi a fenék melle.
    Mi hianyzik, a. Gagyi jelmezbe öltözött idegen akivel a birkózik a kapitány valami szar díszlet előtt?
    Szerintem teljesen korrekt volt az első uj rész, nem mondanám, hogy tökéletes sőt néha kicsit idegesítő volt egy két része de simán vállalható alkotás.
  • Papichulo
    #32
    Mind az volt. Egytel egyig. Ahogy azt a lehengerlo erveiddel ala is tamaszottad... nem mintha engem viszont ez erdekelne tulzottan ;)
  • Narxis
    #31
    Akció sci-fik voltak azok is. Nem érdekel, hogy mit magyarázol.
  • SanMaster
    #30
    Kedves Szekeres Viktor, hogy te mennyi sok baromságot hordtál itt össze!
    Milyen cím ez már? Nem, a Star Trek nem égett be. Az hogy az elvárás 90%-át teljesítette, nem bukta. Tudod mi a beégés? amikor 100 millió $ kerül egy film, és ~ 10 hoz össze, erre jó példa a John Carter, $250 millóba került, és $73 milliót termelt. Ennyi
  • Reg5
    #29
    ST9, mint nem akció scifi? Nevettem :)
  • e98ff
    #28
    Szerintem értik, csak van egy másik oldala is az éremnek. Ha egy látványos filmmel elérnek 500 csillió bevételt, egy elgondolkodtató ,ámde nem látványossal meg 250 csilliót, akkor automatikusan az előbbit választják. (valahol érthető módon)
  • NEXUS6
    #27
    Még nem láttam ezt a filmet, de az a véleményem, hogy Abrams a mára iszonyatosan mesterkéltnek tűnő techno sci-fi-ből csinált egy sokkal inkább hús vér szereplőkkel feltöltött filmet. Ha azt nézzük a régi alkotások inkább a sci-fi vonalat erősítették, ezek az új részek meg egy tisztán űropera szintet képviselnek. Stílus váltás történt ami azonban nem olyan markáns és ezért megtévesztő.

    Mert sajnos, ha szigorúan nézzük a ST soha nem volt igazán HC sci-fi. Nézzük csak meg pl. az űrhajók kialakítását. Persze a súlytalanság kérdése a tv-ben technikailag elég nehezen kezelhető, de az 50-es években ment Man into space sorozatban ez még is megoldott volt egy egész jó szinten. A klasszikus klingon vs szövetség ellentét is a hidegháború orosz/amcsi szembenállásának a szimbóluma volt, ami a hidegháború elmúltával elveszítette a jelentőségét, hatásosságát.

    Nem voltam soha igazán HC ST fan, de elnézegettem bármelyik sorozatot, a filmek nálam 1-2 kivételtől eltekintve viszont elég gyengének találtam, épp megütötték azt a szintet, hogy be lehessen őket moziban is mutatni. Én pozitívan értékelem a vérfrissítést, vagy annak szándékát. Nem vártam HC sci-fit, mert az ST soha nem is volt az.
  • Papichulo
    #26
    az eddigi ST mozifilmek kozul melyik nem volt akcio sci-fi?

    Ami leginkabb nem az az ST 1/2/3/4/5/9

    De amennyire az ID, szinte egyik sem. Nem veletlen volt akkora bukas a Nemesis...
  • Papichulo
    #25
    Akkor nagyon felületesen nézted a filmet.

    Szinte biztosan az a gond... csak velem lehet a baj. Bar nekem meg nurse Chapel neve is mondott valamit ;)

    Ha nem tetszett, oké, de rég rossz lenne, ha egy 50 éves terméket nem kellene frissíteni.

    TNG... frissitettek es ST maradt. Ez mar nem.

    Gondolom a mostani PC-dnek sincs sok köze a 90-es években használtakhoz

    Hozzam meg nem jutott el a holodeck technologias positron matrix alapu AI. Szoval igen, sok koze van. Grafikus UNIX fut rajta, monitor a megjelenito eszkoz es keyboard+mouse comboval iranyitom. Szoval alapjaiban ugyanaz.

    Ez a film meg pontosan, hogy mindenben elter. De meg ezt is el tudnam fogadni, ha nem lenne tele szuksegtelen lens-flare effektekkel es akciojelenetekkel, vegtelen klisekkel plusz akkora plot-hole-okkal, hogy az egesz NCC1701 atferne rajta. Ezenkivul nem eroszakolna meg a legacy esemenyeket.

    Reboot? My ass... miert nem tudtak egy teljesen mas idosikot/vilagot/hajot/birodalmat/fajt kitalalni maguknak es arra epitkezni az ST univerzumon belul? Azert mert biztosra akartak menni es ezert felaldoztak a "teljes" ST canont. Szerintem ugy is siman lehetett volna haladni a korral, ha tiszteletben tartjuk az eddig felepitett vilagot.

    Izgalommal varom az Abrams fele SW "ujragondolast" is :)
  • Szefmester
    #24
    Mert az elvek nem változnak, csak a burkolatuk.

    Irodalmiasan fogalmazva, 50 éve a szerelmi vallomás ugyanazt az érzést fejezte ki mint a mai, ellenben a szöveg és a helyszín már jelentősen eltér.

    Sokan már az Enterprise sorozatra is azt mondták hogy elvesztette a Star Trekességét. Ahhoz képest ez még inkább elvesztette azt és csak a helyszín és a nevek azonosak.

    A gyűrűk urát is áthelyezheted az űrbe, és ha jól csinálod megmarad az érzés amit közvetít, de ha több lézer putty-puttyot raksz bele mint kéne akkor csak egy akciómoslék lesz. Persze ezt felfogni elég nehéz hiszen sokaknak már az Star Trek hogy űrhajó, meg vulkáni logika meg Kirk kapitány.

    Az első ST Kirkékkel amolyan sci-fi western volt. Az új gen Picardékkal már amolyan kultúrális ismeretterjesztő némi akcióval. A DS9 vallási és technológiai vonalat használta megnövelt akciófaktorral. Jött a Voyager az igazi technoblablás szintjével, miközben a felfedezés vonalra ment rá. Az Enterprise megpróbált ismét westernesre terelődni, és elég akciódús is volt, de azért (is) fejezték be az egészet mert a rajongóknak és az átlag nézőknek az már túl akciódús volt. Az igazi ST fanok számára ez a reboot egy vicc. Mondom ezt úgy hogy én csak szeretem az ST-t de nem vagyok fan.
  • zetortraktor
    #23
    "semmi mas koze nem volt a korabbrol megismert univerzumhoz."

    Akkor nagyon felületesen nézted a filmet. Egy csomó minden köze volt. Ha nem tetszett, oké, de rég rossz lenne, ha egy 50 éves terméket nem kellene frissíteni. Gondolom a mostani PC-dnek sincs sok köze a 90-es években használtakhoz. És a mobilodnak van köze a téglaNokiához? Ha más téren haladsz a korral, akkor a Star Treknél miért nem vagy képes?
  • dartois83
    #22
    Szerintem jó volt ez is meg a 2009-es előzmény is. Valóban friss vért hozott a sorozatba, és még rebootnak sem mondanám, mert kvázi előzményfilm, eredeti Spockkal és alternatív idősíkkal. Mondjuk van különbség a mostani film Khan-ja (Benedict Cumberbatch) és a Khan haragja főgonosza (Ricardo Montalban) kinézete között, de attól még érdekes volt.
  • sandor8206
    #21
    nem vagyok ellene a rebootnak
    de motion picture+voyage home tuti nem sci-fi akciók voltak
  • Bounti
    #20
    Soundmaker | ma 14:11 | privát | válasz | #11

    "Tény hogy kevesebb Gene Roddenbery és kevesebb ST életérzés van benne, de az új filmeknek van egy nem elhanyagolható mellékhatása... Nevezetesen az, hogy olyan emberekkel is megismerteti ezt az univerzumot akik eddig csak fél szemmel néztek rá."

    Tény, hogy ha valaki megrendezné a Gyűrűk Urát kicsit kevesebb Tolkiennel, Frodó nélkül, gyűrűk helyett varázs-kecskebőrdudákkal, akkor ezt ugye már nem Gyűrűk Urának hívnánk, hanem mondjuk Asylum feldolgozásnak.
    (ráadásul a Gy.U. semmi másról nem szól, mint, hogy egy rakás ember baktat)
  • Marlosh
    #19
    Puszta kivancsisagbol....az eddigi ST mozifilmek kozul melyik nem volt akcio sci-fi?
  • Papichulo
    #18
    Ez egy akcio-sci-fi volt, amiben a szereploket es az urhajot pont ugy hivjak, mint a Star Trek-ben... semmi mas koze nem volt a korabbrol megismert univerzumhoz.

    Az utoso fel ora meg kulonosen rossz es szuksegtelen volt...
  • broman191
    #17
    Nemrég néztem meg újra az első részt, azután a mostani számomra csalódás. Határozottan élvezetes a kezdet, onnantól a sztori egy ideig leköt, úgy középtájig, de a végéig annyi nonszensz dolgot sikerül produkálni, hogy már a látványjelenetek sem tudják ellensúlyozni...gondoltam legalább lesz egy-két izgalmasabb űrcsata, de az sem valósult meg. Nem a szívem csücske a filmek pontozgatása, de ha már bevett szokás, akkor legyen, ez 8/10 pontot szvsz nem érdemel meg. Nálam inkább 6/10, többet vártam, az előző részt inkább csak alúlmúlni sikerült vele...
  • sandor8206
    #16
    Avatar nem hozott kevés pénzt az első hétvégéjén, ha jól emlékszem mindenidők (inflációt nem nézve)legjobb decemberi nyitánya volt
    ha egy átlagos decemberi csökkenést vennénk alapul, akkor nem 2 milliárdot hanem csak 1-1,2 hozott volna, akkor is siker lett volna csak nem akkora amennyi lett

    STID esélye sincs a 0% csökkenésre ilyen mezőnyben (Fast 6, Másnaposok 3, Epic), kb. -40%-ot jósolnak neki, ami jó és kb. amcsi 200 milkós összbevételt, ami gyakorlatilag "beégés" a Paramount szempontjából
  • sandor8206
    #15
    az én véleményem az, hogy a 2009 filmnek lehet nagyobb a füstje mint a lángja (lehet amennyi új rajongót szerzett, lehet többet vesztett)
    erre erősen rámutat (sztem) a 25 év felettiek nagyon erős jelenléte és ha egy blockbuster nem érdekli a fiatalokat, akkor annak "annyi"


    azért jót is írjak a 2009 filmhez képest tényleg jobb lesz a nemzetközi, ebben legalább van valami sikerélménye a Paramountnak, hogy jobban megismertette a franchiset nemeztközileg

    bár gondolom egy ekkora budgetú és bereklámozott filmnek, azért ezt az eredményt se mutogathatják

    aki meg a jó kifutásban bízik, sztem téved egy ekkora erős mezőnyben
  • sandor8206
    #14
    nem ennek a cikk írója nem képes többre, tele van az internet hasonló cikkekel, gyakorlatilag mindenki értetlenül áll a dolog előtt, hogy "beégett" az ST
    és találgatják az okokat
  • Reg5
    #13
    Emlékszem 4 éve az Avatar lett elkönyvelve óriási buktaként, mert első hétvégéjén nagyon kevés pénz hozott. Itt is jó lenne megvárni, hogy mit produkál legalább az első 2 hét alatt.
  • db91
    #12
    Sosem értettem, hogy miért kell rögtön "hatalmas tévedésnek" titulálni egyes feltételezéseket. Ez, meg a másik cikk, mely szerint "beégett a star trek" csak a csőcseléknek való, akiket csak ez fog meg. Mert a tisztelt újságíró nem képes többre, mint hogy hangzatos címekben beszéljen. Ez viszont a legtöbb esetben féligazság, ha nem teljes hazugság. Óriási bukta pl. a John Carter volt. (bár az a film jobb sorsra érdemes) De egy Star Trek esetében nem gondolom, hogy lehet erről beszélni. Az okos elemzők meg menjenek az anyjukba. A cikk írója pedig ne azzal próbáljon meg több kattintást szerezni, hogy "beégésről", "lebőgésről", illetve "hatalmas tévedésről" beszél, hanem bővítse kicsit a szótárát a pozitív irányba is. (Egyébként pedig nem mindegy, hogy melyik piacról beszélünk.)