844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Zero 7th #323 Tudod, a tudás használható valamire.
Az a misztikus bullshit, amire célozgatsz a sok idióta félinformációd felsorolásával, mondd csak, mire használható? -
#322 Pszichológiából ugyan nincs diplomám, de nem okozna gondot megszerezni..
Tehát azt (egyelőre) még nem adhatom vissza..
Édesanyád ügyében nem versz át..tudom, hogy a lelkedben mélyen elrejtettél valami sötét titkot..
Ne feledd: számomra nyitott könyv vagy.
S én tudom, hogyan kell olvasnom benne(d).
-
#321 Igen, igazad lehet...
Kezdem belátni, hogy amit én tudok, azt te sosem fogod megtanulni..de ha meg is tanulnád, érteni akkor sem fogod...és ha valami csoda folytán meg is értenéd, akkor sem hinnéd el :D
Jól van beismerem: most igazad van!
Boldog vagy? :P -
Zero 7th #320 Nekem semmi bajom anyámmal, azért javasoltam a te anyádat, mert (a saját anyámból kiindulva) őt te bármivel fáraszthatod, nem fog elküldeni a picsába úgy mint én.
Ennyi, kérlek add vissza a fotelpszichológusi diplomádat... -
#319 Hmmmm....már megint ez az anyázás...érrdekessss....
Rendben, nem bánom, halljuk a sztoridat.
Leszek a lelki szemetes ládád :)
Pontosan mi is a bajod édesanyáddal?
Kezdd az elején: hol és mikor bántott meg annyira, hogy emiatt képes vagy másokat is lelkileg "bántani"? ....
-
Zero 7th #318 Tőled? Semmire, az már régen kiderült, hogy te nekem újat nem fogsz tudni mondani. Amilyen felszínesen tájékozódsz gyakorlatilag minden témában (és ezek elvileg érdekelnek téged!), esélytelen, hogy bármi hasznos tudásod legyen. -
#317 Nem tudom. Talán.
Viszont te is ködösítesz itt objektivitásról meg racionalizmusról ahelyett, hogy bedobnád: te magad mire is vagy kíváncsi igazából? -
Zero 7th #316 Milyen hitetlenség, te fasz? Csak megkértelek, hogy a semmitmondó, súlytalan, totálisan lényegtelen faszkodással anyukádat szórakoztasd, mert én nem vagyok rá kíváncsi. -
Zero 7th #315 Ja, pont azért. Na vetíts annak, aki kíváncsi rá, most már tényleg.
Ezek után, hogy itt presztízskérdést csinálsz a nicknévből, tényleg kibaszottul röhejessé váltál.
Ez már tényleg szánalmas, hogy ennyit tudsz, rugózni a nickválasztáson. Komolyan, szerinted rajtad kívül érdekel ez valakit? -
#314 Mi hitetlenséged oka?
(a mocskolódó kifejezésekkel nálam nem sokra mész, de ha jól esik...) -
#313 Én ismerek személyesen is pár arcot (az "esgén) akik a saját polgári nevükkel regiztek be annó.
Ez a "hinni" dolog....hmmm...
Vannak tagok, akinek elhiszem amit mond. Bár "ezeket" a fórumozókat személyesen is ismerem.
Vannak akikat az "esgén" ismertem meg. Aztán ezért vagy azért találkoztunk.
Kérdésedre a válasz: igen. Z.R. is egy álnév
Pontosan azért rejtettem én is "írói" álnév mögé magamat, amiért P. Howard is tette annó...vagy Gibson Lavery ... -
Zero 7th #312 Na jó, erre már csak annyit tudok mondani, hogy anyukáddal szórakozzál. -
Zero 7th #311 Ezt csak te tudhatod, én már régen nem tudom, hogy mit akarsz az egészből kihozni, csak sorozatban javítom ki a tévedéseidet a random témákban, amiket dobálsz fel sorjában. -
#310 De akkor a te neved is álnév nem? Akkor miért nem a saját nevedet írtad ki? Egyébként meg ezen az alapon akkor itt senkit sem lehet komolyan venni mert - közöttük téged sem - egy olyan embert nem tudsz mutatni aki a saját nevét kiírná. -
#309 Már hogy lennék "ott", mikor "itt" vagyok? :D
Mellesleg az álnév attól ál hogy nem valódi.
Esetemben a polgári nevem betűit kevertem össze és ezt adta ki.
Tehát az álnév teóriád is megbukott :) -
#308 Valójában ez a kommunikáció.
Én modok valamit te válaszolsz :)
És fordítva.
Engem több minden is érdekel, ezért sokféle dologról is tudok többsíkon kommunikálni.
Bocs, mindig elfelejtem, hogy vissza kell butulnom, hogy mások is megérthessenek :)
Szóval, figyelek: miről is tárgyalunk éppen? :D -
Zero 7th #307 Ezt úgy mégis most honnan a faszomból szoptad, úgy mégis? Mert SG-n vagyunk? Szólok, hogy TE IS ITT VAGY.
Ez már megint olyan balfasz idiótaságod, mint az "álnév" esetében... -
Zero 7th #306 Nem, nem kell. Bőven elég információ van erről már a neten. Igazi geológusok megfúrták azt a dombot, és képzeld, az egy domb. Pont olyan, mit az összes többi domb a környéken, egy picit sem mesterséges.
Az meg nem segít a helyzeten, hogy az idióta, aki ezt az egész hisztit gerjesztette, Indiana Jones hacukában parádézik, és amit csinál, annak semmi köze a régészethez.
Azt viszont látom, hogy neked aztán végképp semmi ingerenciád nincs arra, hogy esetleg tanulj valamit. Elkezdünk beszélgetni egy témáról, előadod a végtelenül felszínes és általában fals elképzeléseidet a témáról, én válaszolok rá, elkezdem szétcincálni, ekkor te gyorsan témát váltasz, és egy tök más dologról adod elő a szintén rettentő felszínes és fals elképzeléseidet.
Mondjuk nyilván, mert érveid nincsenek, alátámasztani a véleményed nem tudod, ez az egyetlen módja, hogy elkerüld azt, be kelljen ismerned, hogy hülyeséget beszéltél... -
#305 Ezeket (racionalizmus, objektivitás) a számítógépes játékok világában szoktad keresni?
Csak mert ha szellemileg gondjaid vannak, azt inkább még most közöld az elején :) -
#304 Ez is érthető.
A vicc az, hogy Bosznia egy köpésre van tőlünk, ettől az országtól.
Nem véletlenül javasoltam a személyes tapasztalatokat korábban is neked.
El kell menni oda és meggyőződni személyesen arról, hogy mi van ott.
-
Zero 7th #303 Igen, azt tudom, hogy az objektivitásra és racionalizmusra törekvés sokaknak rettentően nehéz, de szerintem meg az egyetlen tartható álláspont. -
#302 Tudom, és meg is értem, hogy számodra semmi újat és érdekeset nem mutattam.
Ahhoz az kellene, hogy belelássak a fejedbe és megtudjam, hogy mi az ami téged igazán érdekel és foglalkoztat.
De nem igazán akarom én a te szemeddel látni a világot. -
Zero 7th #301 Azt azért közölhetnéd, hogy mit akarsz ebből az egészből kihozni, mert most már lassan egy hete csak ezt a műveltségi faszméregetést játszod, nem sok sikerrel.
Ki fogsz valamire lyukadni, vagy csak azt akarod bemutatni, hogy bármit beszopsz, ami akár egy kicsit is misztikusnak látszik?
Mert ha ez utóbbi, akkor oké, rendben, látom, lépjünk tovább. Ha van hová.
A linkelt írás a második mondatig őrizte meg hitelességét. Boszniai piramisok említésénél bezártam. Nincs türelmem a hülyékhez. -
#300 "Hoztam" egy kis kutatási anyagot 2007-ből.
Mivel a főtémát csak részben érintheti (bár a honnét származunk nincs a kérdések közt) egy érdekességnek azért megteszi.
Osiris sírja Egyiptomban
Nem kell egyetérteni a kutatás eredményeivel.
Vitát sem fogok nyitni róla, tehát a szkeptikusok akár el se olvassák.
Mindenki más, majd leszűrheti belőle azt, ami számára elfogadható. -
Zero 7th #299 Te még nem írtál olyan dolgot, hogy lett volna értelme, úgyhogy nem igazán értem, mi változott. -
#298 Az esztergályosokkal kevés közös témánk akadna, mivel én a cnc forgácsoló szakmában jeleskedem :)
Ez egy kicsivel nagyobb szintű szaktudást igényel (gépbeállítás, program írás stb...)
Lényegében mi ketten minden fontosabb dolgot ki is tárgyaltunk, s én már meg is tudtam, hogy kivel is állok szemben :)
Akkor innentől neked csak olyasmire felelek, aminek van is értelme.. -
Zero 7th #297 "hanem jó eséllyel olyan marógépekkel, amilyenhez hasonló cnc marógépeket csak korunkban fejlesztettek ki és használnak?
Képzed, a téma oly annyira érdekel, hogy (mert én megtehetem) kitanultam a cnc forgácsoló szakmát is."
Ez annyira tipikus esete a "kalapácsos ember mindent szögnek néz" szólásnak, hogy az már fáj. Elárulom: kézzel is lehet marni, csak sokkal tovább tart.
"Azaz tippelgetsz megint."
Felőlem hidd ezt. De a helyzet meg az, hogy a te abszolút felszínes, nulla ismeretednél pár nagyságrenddel többet tudok a témáról.
"Annyit leszűrtem, hogy piramist belülről még életedben nem láttál.."
Nem, de mondjuk beszélgettem olyan emberrel, aki megfúrta, mintavétel céljából. Kicsit több információt ad, mint odamenni és tátani rá a szádat. Tudod információt nem csak személyesen lehet szerezni. Leszakadó híd alatt sem álltam még, mégis tudom, mitől és hogyan szakad le egy híd.
"Válaszol Chris Wise struktúra tervező mérnök Londonból:"
Nem tehetek róla, hogy Chris Wise egy idióta. Tíz tonnát már simán repülőgépen is szállítani tudunk, egy tíztonnás daru meg picsafüst.
http://allyouneedislists.com/technology/top-10-largest-cranes-in-the-world/#.UkAgCj9qN8F
Itt rögtön a második KILENCEZER tonnás.
De mindez kibaszottul lényegtelen, mert az ókorban nem EMELGETTÉK ezeket, hanem tolták, görgették, csúsztatták.
"Aki ezt nyilatkozta egy olyan szaktekintély és professzor, akinek a véleményére sokan adnak."
Látod, ezért vagy hülye. Mert neked a tekintélyelv érv. Szólok, nem az, az egy érvelési hiba.
" Megértem, hogy untat a téma, mert a szavaiddal ellentétben gőzöd sincs erről a témáról (sem)."
Hjah, hát ha te mondod...
"Igaz megérteni sem akarod, ezért is gondoltam, ebben az irányban ne is haladjunk tovább így együtt te és én. "
Mivel neked BEVALLOTTAN tipped nincs az egészről, és csak a szádat tátod, hogy "hűhogylehet ez?" így elég röhejes, hogy még te akarsz nekem magyarázni bármit is.
Ez úgy egyébként is igencsak szánalmas, hogy itt felsőbbrendűsködni próbálsz, mikor egyértelműen kevesebbet foglalkoztál a témával, és kevesebbet is tudsz róla. A "tudásod" a témában egy youtube videó...
"nem úgy mint te aki álnév mögé bujkálva"
Nem akarod menni, megdugni anyádat? (Igen, elfogyott a türelmem a sok baromságoddal szemben)
Mert te Zephyr Retiring néven vagy anyakönyveztetve, mi, te barom?
"Ne sértődj meg, de szívesebben beszélgetek mindenkivel a saját értelmi szintjén.."
Igen, és ez a felszínes, zagyva, semmit nem állító levegőbe beszélés, amit művelsz nekem egy kissé már túlságosan küszöb alatti.
Menj, beszélgess a többi esztergályossal, köztük elhiszem, hogy jobban érzed magad. -
#296 Építőmérnök létedre elég alacsony intelligenciát sugárzol már megint kifelé magadból..
Valamiért úgy érzem, hozzád a robottechnikus szak jobban illik.
De honnét jön nekem ez a sugallat?
Biztos a vulgáris kifejezések és az alpári káromkodásaid tévesztenek meg.
Nem könnyíted meg a dolgomat...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Piramis témát szerintem hanyagoljuk, mert újra felütötte fejét a 07. effektus. Azaz tippelgetsz megint. Annyit leszűrtem, hogy piramist belülről még életedben nem láttál..
Vidit megnéztem. Végre valami hasznosat is mutattál.
Nem rossz, bár milliárdnyi más dologra továbbra sincs magyarázatunk. Pl.miért mutatják azt a mai mérőszeres mérések eredményei azt, hogy a hieroglifákat a köveken nem emberi kézzel készítették, hanem jó eséllyel olyan marógépekkel, amilyenhez hasonló cnc marógépeket csak korunkban fejlesztettek ki és használnak?
Képzed, a téma oly annyira érdekel, hogy (mert én megtehetem) kitanultam a cnc forgácsoló szakmát is. Utólag pluszba majd 40 évesen.
Ezt is csak azért említem meg, hogy tudd, ha ez irányban is vannak szakmai észrevételeid, tudd kivel (is) vitatkozol róla.
(Megemlítetted a kőmegmunkálás szót. Fémeket, műanyagokat, köveket és minden keményebb megmunkálható anyagot martam már.)
Építőmérnöki "tudásod" számomra azért is meglepő, mert idézem...
Helyszín: Ollantaytambo Site, Peru.
Kérdés:
"Hogy kerültek fel a tömbök a meredek emelkedőn?"
Válaszol Chris Wise struktúra tervező mérnök Londonból:
"Manapság egy tíz tonnás elemet fel tudunk emelni 50 méterre. Speciális daruk esetén akár 100 méterre is. De ez a modern technológia óriási vívmánya.Amit pedig itt látunk arra képtelenek lennénk, holott ez 500 éve épült. És akkor az ókori Egyiptomról még nem is beszéltünk.."
Aki ezt nyilatkozta egy olyan szaktekintély és professzor, akinek a véleményére sokan adnak. Ő nyíltan vállalta ezt a véleményét is, nem úgy mint te aki álnév mögé bujkálva egy fórumon mondod a nagy semmit, aminek ráadásul nagy része csak a te képzeletedben létezik.
Mondjuk teljesen igazad van. Megértem, hogy untat a téma, mert a szavaiddal ellentétben gőzöd sincs erről a témáról (sem).
Igaz megérteni sem akarod, ezért is gondoltam, ebben az irányban ne is haladjunk tovább így együtt te és én.
Beszéljünk inkább arról, hogy most nálatok milyen az időjárás.
Itt 15 fok van, süt a nap és gyönyörű az idő. A csatornások is beértek az utcánkba már (az egész várost most csatornázzák pályázati pénzen)
És felétek valami érdekes?
Hogy? Semmi? Hmmm...ez roppant érdekes :)
Ne sértődj meg, de szívesebben beszélgetek mindenkivel a saját értelmi szintjén..
Egyáltalán nem véletlen részemről, hogy én is jobban szeretek olyan emberekkel társalogni az életben, akik az én szintemen járnak. Professzorok, docensek, mérnökök (igaziak!) pszichológusok, pedagógusok és szakmunkások.
Igen szakmunkások is, akiket sokan lenéznek pedig a saját szakmájuknak nem egyszer igazi mestereik.
Ja, de visszakanyarodnék hozzánk és a "témánkhoz"..
A kerti budinkat a műhelyem mögé építettem. És teljesen véletlen, hogy oda. Tehettem volna a kertben 100 másik helyre is. Miért is ne? Elfér bőven..
Tanulásról.
Nem hiszed, hogy kicsit tanultam ezt a szakmát is. (mármint az építészetet.) Erre mit mondhatnék?
Ha Orosházán járnál valamikor, egyeztethetünk időpontot mondjuk a Kék Nefelejcs fagyizóban és egy sütemény mellett szívesen megmutogatom neked a szakmai végzettségeimet igazoló bizonyítványokat és okleveleket.
Van egynéhány a nappalink falán is, azokat inkább csak lefotóznám ha nem gond, mert nem szívesen szedném ki a keretekből őket..
...utána és ha a sütivel is végeztünk, előveheted a te bizonyítványaid és okleveleid..s akár innen folytathatjuk is..
-
Zero 7th #295 "Akkor te tutkónagytutkeráj építészmérnök lehetsz ám."
Építőmérnök. Az építészek művészek, az építészmérnök meg kvázi nem létezik, az olyan végzettségű ember vagy építészként, vagy mérnökként dolgozik.
" Mert (ha igaz amit állítasz) akkor te vagy az egyetlen építész a földön akinek kisujjában van a Gízai nagy piramis építésének titka :)"
Mármint te ezt hiszed. Mérnöki körökben nincs ám ekkora szájtátás, hogy "hűűűűűű, piramiiiiiiis", mi tudjuk, hogy mit és hogyan lehet összerakni. Több tucat működő elképzelés van, hogy hogyan építhették, csak egyrészt az egyiptomi hatóságok nem engedik szétszedni, másrészt régen készültek, teljesen biztosak nem lehetünk hogy tényleg úgy építették-e, mint ami látszik.
Pl a nagy piramisnál erős a gyanú, hogy csak a folyosók meg a külső rész faragott kő, belül csak simán telelapátolták homokkal. És akkor máris nem olyan hatalmas tétel megépíteni, mert csak huszadannyi kő kell hozzá.
"Mert hogy én arról beszéltem, nem pedig holmi tégla (? Jól értem?) piramisokról.
Mellesleg áruld már el nekem zsenikém, hogy i.e.10000-körül miféle tégla piramisokat építettek és te honnét szedsz ilyesmit?"
A nagy piramisok előtt is és utána is építettek kisebb téglapiramisokat. Nem nagyon maradtak meg, csak a legújabbakból némi törmelék, mert a tégla nem bírja annyira a kiképzést, mint a kő. Továbbá lófasz a seggedbe, nem mondtam, hogy ie10000ben építették őket.
De ezzel együtt is párezer éves tapasztalatuk volt a kőmegmunkálásban. Igen, egy kézlegyintéssel intézem el a dolgot, mert szép emberi teljesítmény, de semmi misztikus nincs benne. Emberek köveket raktak halomba. Nem tudom, mit tátod rá a szád, meg lehet csinálni kézi erővel, csak rettentően elszántnak és találékonynak kell lenni.
Tessék, most én adok videót
"Az épület hihetetlen és egyedülálló precizitással épült fel minden tekintetben: pozícióját, szögeit, oldalait, magasságát és kerületét tekintve is."
Csak így lehet maradandót építeni. A tervezett dolgok általában ilyenek. Ha nem, akkor kötbér.
"Ez az épület nem a véletlen szülötte."
Nem tudom, ki állította, hogy véletlen szülötte, de az egy idióta volt. Ilyen balfasz állításokat mi a pöcsömnek cáfolsz? Kb mintha azt bizonyítanád be, hogy "igen, az ég valóban kék".
"Egyáltalán nem véletlen még az elhelyezkedésének pontos helye sem. "
Elárulom, hogy az engedély nélkül ácsolt kerti budin túl egyetlen épület és építmény helye sem véletlen. De még a kerti budié sem.
"Ha 150 évvel ezelőtt kérdezik meg tőlem a véleményemet"
Akkor még nem élsz, és nem mondasz semmit.
"a rendelkezésre álló gépekkel nem tudjuk ezt a piramist pontosan ugyanígy ahogy áll felépíteni."
Akkor ez az ember egy hülye. Ennyi.
Itt ki is bukott, hogy miért lett volna totál fölösleges megnéznem azt a videót. Ha hülyéket kérdeznek benne, akkor elkészíteni is felesleges volt, nemhogy megnézni. Ez az állítás komplett idiótaság, látod ez a baj, hogy ilyen faszságokkal tömöd a fejed... 150 éve is csak követ kellett volna faragni meg szállítani, ami MEGOLDHATÓ.
"De ma csak annyit mondok: nagyon nagy bajban lennénk, ha ma kellene felépítenünk a Gízai nagy piramist."
Persze, mai árakkal meg határidőkkel. De ha mondjuk egy szuperhatalom a GDP-je 80%-át piramisépítésre költené(mint ahogy ez az ókorban volt), akkor meg évente százával épülnének.
"Elképesztően precíz, pontos és összehangolt munka kellene hozzá. "
Elárulom, hogy sokkal precízebben, pontosabban és összehangoltabban dolgozunk, mint az ókori egyiptomiak. És sokkal gyorsabban.
"Nem szeretek dicsekedni, így most sem fogok. Legyen elég annyi, értek valamicskétaz eépítészethez."
Persze, Magyarországon a focihoz és az építéshez mindenki ért...
Nem dicsekszem, tényt állapítok meg: építőmérnök vagyok, lassan 10 év szakmai gyakorlattal.
"Egy kicsit tanultam is a témát."
Ezt most nem hiszem el neked.
"De még számomra is elgondolkodtatóak és érdekesek ezek a dolgok (hasonlóan a világ egyik leghíresebb építész mérnökének a véleményéhez) .."
Elgondolkodtató és érdekes, de amikor 826.jára hozzák fel neked ugyanazokat a felszínes, tátott szájjal csodálkozó idétlen SEMMIT (mert komolyan, mi a faszt akarsz most ezzel az egésszel mondani? SEMMI új információt nem közöltél most velem, és sehová nem lyukadtál ki. Nincs mondanivalód, idefostál egy rakás számomra már ismert adatot. ÉS?), szóval ez kissé unalmas kezd lenni.
"Mert én tudom, hogy az ember mindig tanulhat újat."
Ja, csak ahhoz új információ kell, te meg nekem olyat még nem mutattál.
"Miközben te meg elintézed az ilyesmit egy kézlegyintéssel.."
Mint említettem, én vagy tucatnyi elképzelést ismerek, amikkel kézi erővel, megvalósítható módon, ókori technikai szinten megépíthetőek a piramisok. Az, hogy nem tudjuk, melyik volt ezek közül, az nem érdemel többet egy kézlegyintésnél. -
#294 Hűha :)
Akkor te tutkónagytutkeráj építészmérnök lehetsz ám. Mert (ha igaz amit állítasz) akkor te vagy az egyetlen építész a földön akinek kisujjában van a Gízai nagy piramis építésének titka :)
Mert hogy én arról beszéltem, nem pedig holmi tégla (? Jól értem?) piramisokról.
Mellesleg áruld már el nekem zsenikém, hogy i.e.10000-körül miféle tégla piramisokat építettek és te honnét szedsz ilyesmit?
Itt is ugyanaz a gond veled, mint Attenborough bácsis esetnél: minden információt el sem sajátítasz, de máris következtetsz :D
Mivel az utolsó reménysugaram is elszállt arra vonatkozólag, hogy megnézd a videót, kifejtem neked amiről lényegében lemaradtál...
Szal a kutató csajszi kérdéseivel felkeresi a világ egyik legjobb és legelismertebb francia építész mérnökét (hoppá egy kolléga :) és kikéri a szakmai és az őszinte véleményét a Gízai nagy piramis építésének körülményeiről...
Az ipse kicsit elgondolkozik, majd valami hasonlót fogalmaz meg:
Az épület hihetetlen és egyedülálló precizitással épült fel minden tekintetben: pozícióját, szögeit, oldalait, magasságát és kerületét tekintve is.
Ez az épület nem a véletlen szülötte. Egyáltalán nem véletlen még az elhelyezkedésének pontos helye sem. Ha 150 évvel ezelőtt kérdezik meg tőlem a véleményemet, azt mondom: a rendelkezésre álló gépekkel nem tudjuk ezt a piramist pontosan ugyanígy ahogy áll felépíteni.
De ma csak annyit mondok: nagyon nagy bajban lennénk, ha ma kellene felépítenünk a Gízai nagy piramist. Elképesztően precíz, pontos és összehangolt munka kellene hozzá. De talán sikerülne...
Magánvélemény a hozzáállásodról a témát érintően.
Nem szeretek dicsekedni, így most sem fogok. Legyen elég annyi, értek valamicskétaz eépítészethez. Egy kicsit tanultam is a témát.
De még számomra is elgondolkodtatóak és érdekesek ezek a dolgok (hasonlóan a világ egyik leghíresebb építész mérnökének a véleményéhez) ..
Mert én tudom, hogy az ember mindig tanulhat újat.
Miközben te meg elintézed az ilyesmit egy kézlegyintéssel..
Bár ez is lehet egy nézőpont :) -
Zero 7th #293 Ja, születésszabályozásig nem olvastam, csak az első pár sort. Azzal értek egyet, hogy leállt az emberi evolúció. Minden mástól élesen elhatárolódom, mert nem tudom mit mond, és most lusta vagyok elolvasni, bocs. :P -
Zero 7th #292 "S ha ezt elfogadjuk, akkor nekem is igazam van"
Legyen, az ókorban születtek a legnagyobb filozófusok. Meg a középkorban, meg az újkorban, meg napjainkban. És akkor tényleg mindenkinek igaza van, csak a "legnagyobb" szó elvesztette az értelmét közben.
"Ez az odahordták a kupacba a téglákat nem ennyire egyszerű."
De. Az a baj, hogy kb 7 másodpercre emlékszel maximum egyhuzamban, mint az aranyhal, és mire a kupac téglákhoz értél, elfelejtetted a mondat elejét.
A KORAI piramisokról beszéltem nem a nagy gízairól, amik kicsik, meg például téglából vannak. Szóval DE IGEN, az annyi volt, hogy odahordták kupacba.
"Alaposabban megvizsgálva építész szemmel"
Építőmérnök vagyok, köszi, megvizsgáltam, meg beszéltem már néhány másik mérnökkel a témáról.
"túl sok a véletlen"
Olyan nincsen.
"Egyértelmű, hogy a csillagászat mellett a matematikának is szakértői voltak..."
És? És akkor mi van? Mit akarsz ebből kihozni?
"persze ezt te is tudnád, ha szántál volna időt a filmre, amit korábban linkeltem."
Nagyon édi vagy, de valószínűleg nagyságrendekkel többet tudok a témáról, mint te. Eddig még nem csak Egyiptom szempontjából, de semmiben nem tudtál nekem újat mondani.
"És értelmezve az ott hallottakat és látottakat, ekkora baromságot nem is mondanál erről a témáról, hogy kik és miért építették ezeket a dolgokat."
Nem mondtam semmit sem arról hogy kik, sem arról, hogy miért építették, úgyhogy nem igazán értem, hogy mit nevezel baromságnak.
"Másrészről meg talán jobb is hogy csak találgatunk róla."
Az a helyzet, hogy sokkal többet lehet tudni a témáról, mint amennyit te tudsz, és nem igazán kell ám találgatni, de ha jól esik, akkor tedd azt. Majd legfeljebb ha nem találtad el, szólok.
"Így legalább van miről elmélkedni és gondolkodni a megoldáson..."
Nem tudom milyen megoldásról beszélsz, nem látok sem feladatot, sem problémát. -
#291 Ha ez egy nap be is következik, az oka nem az lesz, hogy már nem férünk el. És nem is az, hogy már nincs mit enni és inni... -
#290 Attenborough már vén és szenilis. Miféle ökörség ez a születésszabályozási elmélet?
És mi a megvalósítása? Gyilkoljunk halomra embereket?
Vagy szabjuk meg: te nem szülhetsz, vagy csak egyet max.
Többire halál vár. Ez aztán a tökéletes jövőkép. Grat mindkettőtöknek.
Az élet célja nem az, hogy kényelmesen mind elférjünk ezen a kis bolygón.
Hanem az, hogy szeressük és tiszteljük az életet magát.
Aki nem így gondolja, az rosszul gondolja... -
#289 Végül is minden csak nézőpont kérdése. S ha ezt elfogadjuk, akkor nekem is igazam van :D
Persze a kérdés az, miben? :)
Ez az odahordták a kupacba a téglákat nem ennyire egyszerű.
Alaposabban megvizsgálva építész szemmel magát mondjuk a Gízai nagy piramist, túl sok a véletlen. Egyértelmű, hogy a csillagászat mellett a matematikának is szakértői voltak...persze ezt te is tudnád, ha szántál volna időt a filmre, amit korábban linkeltem.
És értelmezve az ott hallottakat és látottakat, ekkora baromságot nem is mondanál erről a témáról, hogy kik és miért építették ezeket a dolgokat.
Másrészről meg talán jobb is hogy csak találgatunk róla. Így legalább van miről elmélkedni és gondolkodni a megoldáson... -
hihy #288 A második link a tökéletes meztelen igazság, és egyben az emberi faj halálának jóslata. -
Zero 7th #287 Teljesen egyetértek Attenborough-val, amit leír, már bennem is megfogalmazódott korábban. -
Zero 7th #286 "Ha pontosabban kell fogalmazzak, akkor nem inkább te nem értesz engem? :D"
Nem az van, hogy nem értem, hanem felesleges köröket futok azzal, hogy olyan dolgokat helyesbítek, ami nem tévedés, hanem pontatlan fogalmazás következménye.
"ekkor tehát az ókorban születtek a legnagyobb filozófusok"
Ez nézőpont kérdése. Filozófiában nincs objektív összehasonlítási szempont, legfeljebb a munka alaposságát és logikáját lehet minősíteni, de mondanivaló "helyessége" szempontjából Platón összehasonlítható a sarki részeg csöves hőbörgésével.
"az ők nagy bölcseleteit idézzük még manapság is, "
Meg az összes többiét, aki azóta élt.
Változatlanul, eredeti formában az ókori görögök filozófiája már sehol nem divat, erősen túlhaladott a dolog.
Jelentőségük inkább a későbbi filozófusok munkájára van.
Őszintén szólva egyébként nem vagyok nagy filozófusrajongó, kicsit felesleges szellemi maszturbációnak tartom a nagyját (van kivétel azért).
"Ha az intelligencia szemszögéből nézzük a dolgot, akkor azt kellene elfogadnunk, hogy bár a mai kor embere a legintelligensebb és legokosabb minden kort tekintve"
Ez egy óriási tévedés. A tudásunk összehasonlíthatatlan, az intelligenciánk meg ugyanaz az őskori emberéhez képest. (Emberről beszélsz, szó szoros értelmében veszem, elő- és ősembereket most leszámítva, tehát kb 160ezer évvel ezelőttig bezárólag.)
"(pláne ha a Darwini evolúciós elméleteket is ismerjük és hisszük)"
Hinni nem kell, mert tény, és pontosan ez az egyik ok, hogy nincs jelentős intelligenciabeli különbség: év evolúciós szempontból szinte semmi, genetikailag megegyezünk a barlanglakókkal.
"miközben meg arról szerzünk tudomást, hogy milyen értelmesen gondolkodott"
Fentiek fényében ez nyilván nem meglepő.
Az ókoriakkal való hasonlításnál már fel sem merül intelligenciakülönbség.
" az intelligencia szintje igencsak a béka segge alatt volt."
Tehát akkor ez nem igaz.
"Így tudjuk és tanuljuk mi ma. "
Mármint ezt hiszed, és ez elég csúnya hiba.
"az első földi piramisok is. "
A piramisok túl vannak misztifikálva. A gúlánál egyszerűbb épített formát nehéz elképzelni, gyakorlatilag a kupacba szórt kőről beszélünk. Mérnöki szempontból a szilárdságtan legeslegegyszerűbb, kiindulási alap képletéből számítható az egész (ezt persze nem ismerték, mert újkori találmány, tapasztalati úton dolgoztak). A korai piramisok ráadásul sokkal kisebb építőelemekből állnak, mint a nagy, impresszív példányok, tehát még a "hogy tudták ezt megcsinálni?" kérdésre sem nagyon lehet rácsodálkozni. Megfogták a téglákat, és odahordták kupacba. Nagy ügy...
"Az ősemberek még állatbőrökben szaladgálnak, közben meg elkészül a világunk egyik legnagyobb csodája"
Ezt konkrétan az emberiség történelmének bármelyik pillanatára elmondhatod, mert a mai napig léteznek "állatbőrökben szaladgáló", őskori fejlettségi szintű népcsoportok.
"(most komolyan: ez a Darwin átgondolta jól ezt az evolúciós elméletet?)"
Most komolyan, tisztában vagy te egyáltalán azzal, hogy miről szól az evolúciós elmélet? Mert amit írtál, abból az jön le egyértelműen, hogy a leghalványabb lila fingod nincs róla...
"Ezekre értettem, hogy minden társadalomban van egy általánosan elfogadott értelmi szint. "
Én meg a fentiek miatt mondom, hogy ez teljesen értelmetlen.
"Az, hogy régebben nem létezett intelligencia felmérés, nem zárja ki, hogy a társadalmaknak nem voltak különböző értelmiségi szintjeik..."
Valójában meg az van, hogy kevered az intelligenciát a tudással, és így még szép, hogy értelmetlen állításokat teszel.
"U.i.: autóbaleset csak példa volt, vagy tényleges esemény?"
Tényleg, majdnem meghaltunk. 110-el elszálltunk az autópályán, hossztengely körül 2.5-et forgott a kocsi, tetőn állt meg. Hárman sértetlenül kiszálltunk belőle. -
#285 Eddig szimpatikus volt az ürge... (katt)
De kezdek kételkedni...
Ilyenek lennénk? .... -
#284 .. Ejj :D
Fogalmazzak pontosabban...és még én nem értek semmit :)
Ha pontosabban kell fogalmazzak, akkor nem inkább te nem értesz engem? :D
Na jó, akkor..egye fene :)
Minden társadalomban van egy általánosan elfogadott értelmi szint...kezdem itt.
Ma úgy tudjuk, hogy az őskor idejében mikor még csak ősemberek éltek e földön, már akkor is társaságot kerestek az emberek magunknak. Csoportokba verődtek, majd később kolóniákat alkottak és létrejöttek az első társadalmak is lassan, ahogy i.e. a 4. évezred derekán eltűnt lassan az őskor és kialakult az ókor. Ebben a korban már számos társadalmi forma megszületett.
Külön említjük tehát az őskor kezdeti társadalmát majd megint külön az ókorét.
Mai (elfogadott) tudásunk szerint ekkor tehát az ókorban születtek a legnagyobb filozófusok és az ők nagy bölcseleteit idézzük még manapság is, számtalan korokkal később a modern kor végnapjai felé...
Ha az intelligencia szemszögéből nézzük a dolgot, akkor azt kellene elfogadnunk, hogy bár a mai kor embere a legintelligensebb és legokosabb minden kort tekintve (pláne ha a Darwini evolúciós elméleteket is ismerjük és hisszük) miközben meg arról szerzünk tudomást, hogy milyen értelmesen gondolkodott az ókor embere ha csak mondjuk az építészetet vagy a csillagászatot, vagy magát a matematikát is nézzük...
Egyébként logikusan gondolkodva az őskor emberének intelligenciáját ismerve (de hülye szó!) az intelligencia szintje igencsak a béka segge alatt volt. Így tudjuk és tanuljuk mi ma. Tűzet gyújtott, vadászott, szaporodott fűvel fával oszt lassan fejlődésnek indult: beszélni és rajzolni kezdett...
Azért kicsit röhejes, hogy a mai tudományos kormeghatározás szerint ezekből az időkből származnak az első földi piramisok is. (i.e. 10000 körül)
Az ősemberek még állatbőrökben szaladgálnak, közben meg elkészül a világunk egyik legnagyobb csodája, egy olyan, ami még ma is áll..
Szóval az ókor jött el, a nagy bölcseivel és tanítóival, építészetével, intelligenciájával. Csak ezután köszöntött be a szomorú középkor.
Az emberi tudatlanság, butaság és hiszékenység mekkája.
(most komolyan: ez a Darwin átgondolta jól ezt az evolúciós elméletet?)
Ezekre értettem, hogy minden társadalomban van egy általánosan elfogadott értelmi szint. Az már más kérdés, hogy pontosabban behatárolni ezt a szintet mióta tudjuk. Az, hogy régebben nem létezett intelligencia felmérés, nem zárja ki, hogy a társadalmaknak nem voltak különböző értelmiségi szintjeik...
Majd innen folytathatjuk :)
Dolog van ezerrel. Ha mindig csak veled trécselek, sosem végzek a lakás felújítással :P
U.i.: autóbaleset csak példa volt, vagy tényleges esemény?