844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
hihy #363 A fasza az lenne, ha ÉN tudnék varázsolni. -
Zero 7th #362 Ő arra gondol, hogy milyen fasza lenne, ha tudna varázsolni.
Így az utolsó szalmaszálat is megragadja, csakhogy ezt a hülyeségét ne kelljen feladnia.
Ha esetleg sikerülne is válaszolnod minden kérdésére, akkor majd kérni fogja az építők listáját név szerint felsorolva, vagy valami hasonló elbaszott debil hülyeséget fog feldobni.
Ismerem már az agyhalott fajtáját, ezt a beszélgetést már tucatnyiszor eljátszottam különböző emberekkel, mind ugyanazokat a baromságokat nyomatják, és mind ugyanezt a csúszómászó vitastílust követik. -
hihy #361 Amúgy pedig ha rákeresel a neten, bizonyos "tudós" emberkék még mindig azon elmélkednek, hogyan szállíthatták oda a kőfejtőkből a köveket.
Hogy a mai technikával sem lehetne felépíteni őket. Persze, hogy nem, mert ők más technikát alkalmaztak.
Olvasom bizonyos "tudományos" oldalakon, hogy levitációs megoldást alkalmaztak, vagy pl a maják, és inkák kőolvasztást használtak, és így tudtak olyan több mázsás kövekből építeni, melyek közé a késpengét sem lehet benyomni. -
Zero 7th #360 Nehéz úgy vitázni, ha a partner amint egy kicsit megszorul, egyből témát vált. -
hihy #359 Láttam régebben egy maszek sakkbajnokságot, ahol az egyik a másik fejéhez vágta a táblát. Azt az éktelen röhögést. Basszus. -
hihy #358 Ha egy kérdést megoldott (mondjuk), akkor nem-e a többi is hasonló sorsa itéltetett?? Mondjuk mire gondolsz? -
#357 Ez nem vita. Ez sakk. És a partnerem már megint a táblára tojt egyet :D
Amúgy a kőszállítás és mozgatás rendben. De attól maradt még kérdés százszám... -
hihy #356 Kár, hogy így "vitáztok" -
Zero 7th #355 Én személyesen BELŐLED nem nézem ki a fejlődésképességet. -
Zero 7th #354 Látom nem tudsz túllépni a tekintélyelven.
Akkor ezt is a szádba rágom:
Kibaszottul mindegy, hogy KI mondta, az számít, MIT mondott.
Ha ez hülyeség, akkor hülyeség. Nem menti, hogy valami általad nagyra tartott személy mondta. Pont lófaszt se számít. -
#353 Helytelen válasz.
Az ember amíg él változhat. -
Zero 7th #352 Szerintem te már semmit, format agy: lenne az egyetlen.
Komolyan, hogy nálad abból, hogy nem tudjuk, hogy a piramisokat pontosan milyen technikával építették, neked egyértelműen következik, hogy lehetséges varázsolni, az már kissé menthetetlen szerintem. -
hihy #351 Gizai piramisban a legnehezebb kő 30 tonna. -
hihy #350 Én egyenlőre az emberi faj végtelen nagyságában, és aljasságában vagyok bizonyos.
Persze állok elébe, hogy meggyőzzön valaki. -
hihy #349 Tesómmal ritkán dumálok, mert németben dolgozik.
az 1600 tonnás követ Finnországból emelők, csigák, görgők segítségével szállították a Néváig, majd bárkán Pétervárig, ahol Falconet lendületes formát adott neki. -
#348 Ja láttam.
Témához ennyi a hozzáfűzni valója a tesódnak?
Neked önálló vélemény valamiről (vagy valamihez)?
Vagy inkább megmaradsz a "hallgatok, tehát bölcs vagyok" álláspontnál? :) -
hihy #347 " Tisztelet a kivételnek" -
#346 Hát ugye már aki :) -
#345 Mondjuk ezt a gondolatsort kivételesen pont egy nagyon sikeres üzletembertől vettem kölcsön.
Akkor gondolom nem is én, hanem ő a semmitmondó álbölcsész :) -
#344 Na igen. Ez is lehet egy álláspont ha úgy nézzük.
Tegyük fel, idióta vagyok. Csak a játék kedvéért.
Szerinted mitől válhatnék okosabbá? :) -
hihy #343 Ne haragudjatok, hogy belepofázok, de a tesóm is mondja (építőmérnök), hogy az építészmérnök kifosik a fejéből valami eszement marhaságot, és nekik kell kitalálniuk, hogy az az elképzelés hogy feleljen meg az építészeti előírásoknak. Tisztelet a kivételnek. Meg, hogy az építészek egy felsőbbrendű fajnak képzelik magukat, magasan lenézve az építő-, és statikusmérnököket. -
Zero 7th #342 "Egy megfigyelt mechanizmus az, hogy amikor reagálsz egy történésre (itt ugye válaszra, vagy gondolatra) az kihat a további életedre."
Az ilyen konyhafilozófiát megtarthatod magadnak, ezt gyakorlatilag bármire, ami veled történik, ki lehet jelenteni. Így ezzel semmit nem mondtál.
Nagy mestere vagy te a semmitmondó álbölcseleteknek.
-
Zero 7th #341 "Nem tudom és nem is érdekel."
Igen, ezt nevezik ostobaságnak.
"De azt tudom, hogy valami titkos, természetfeletti dolog, ami hatást gyakorol rám."
És ezért vagy egy idióta. -
#340 A reagálásról.
Egy megfigyelt mechanizmus az, hogy amikor reagálsz egy történésre (itt ugye válaszra, vagy gondolatra) az kihat a további életedre.
Egy hibás válaszreakció hatására emberek fordulhatnak el tőled, míg egy helyes válaszreakció hatására mások figyelmét meg felkeltheted.
A tudatlanságról.
A tudatlanság csak egy pillanatnyi állapot. A következő pillanatban már tova is illan és átveszi a helyét a tudás.
Amint felismeri a tudatlan fél önnön tudatlanságát, ráébred, hogy a szükséges tudás megszerzése után nem tudatlan többé.
Részben mindannyian tudatlanok vagyunk addig, míg tapasztalatot nem szereztünk s ezáltal elnyerjük magát a tudást is. -
Zero 7th #339 Igen, teljesen nyilvánvaló, hogy én nem tudok semmit semmiről. Ez abból is látszik, hogy én rendre reagáltam minden fasz felvetésedre, amire te rendre köpni-nyelni nem tudtál, inkább elterelted a témát valami más faszságra, amit ismét ki kellett javítanom.
Ebből egyértelműen látszik, hogy én vagyok a tudatlan kettőnk közül, persze. -
#338 Dehogy is. Csak nem figyeltél :)
Ez a galambos sakkos sztori nem az én ötletem.
Mások látnak minket így.
Más véleményét meg nem befolyásolhatom szerintem :)
Apropó, tudod te jól a véleményem.
Vállalom is természetesen: te vagy az, aki nem tud semmit semmiről.
Nem pedig én :)
S ez pedig barátom egy paradoxon helyzet :) -
#337 És mire mennél az igazsággal?
Mondok én neked valamit. Elmondom számomra mi a varázslat.
Nekem a varázslat az, mikor rádöbbensz az élet értelmére.
Varázslat az, mikor felismered ki vagy, megérted honnan jöttél és hiszel abban a jövőben, ami majd meg fog veled történni.
És varázslat az is, ha tudod miért vagy ott ahol vagy.
Mindig azzal dobálózol, hogy hülyeség amiket beszélek.
Persze. Neked az. De számomra meg nem. Csak éltem egy ideig bele a nagyvilágba, unalmamban elvégeztem amit lehetett, az agyamat teletömték a sok jó és rossz tudással, aztán tovább engedtek. De nem tanítottak valójában semmi hasznosat.
Ott maradtam egymagam körülöttem emberek, kik mellettem vannak s mégsem érzem ott őket, nyakamon egy válás, meló semmi, házam is elúszott. Gondoltam ennyi: ezen a ponton vagy feladod, vagy talpra állsz. Az utóbbit választottam.
Ne ismételjem magamat, már írtam ma hol tartok.
Olyan hobbim lett, amiről mások csak álmodozni szoktak.
Minden nap, megvalósítom egy régebbi álmomat. De szó szerint.
Volt jó néhány álmom és vágyam gyerekkoromban (kinek nem?) amit eddig nem sikerült megvalósítani. Félkomoly vágyaktól a nagy álmokig.
Ma már tudom, mit rontottam el és miért nem teljesültek ezek az álmok.
És tudom azt is, hogyan kell megvalósítani őket.
Varázslat ez? Nem tudom és nem is érdekel.
De azt tudom, hogy valami titkos, természetfeletti dolog, ami hatást gyakorol rám.
S ezáltal a világra is amelyben jelenleg élek.
-
Zero 7th #336 Nem, itt az a helyzet, hogy TE odaszartál az asztalra, és ráfogtad, hogy az egy sakktábla.
Beszélsz itt össze-vissza mindenféle témáról, erősen ügyelve arra, hogy nehogy véletlenül egy állítás kicsússzon a szádon, mert arra már nincs gerinced, hogy a véleményed vállald is.
Mellébeszélsz, terelsz, amikor valamiről kicsit konkrétabban szó van, és látod, hogy esélytelen vagy, gyorsan témát váltasz.
És ezt nevezed te vitának, beszélgetésnek. Hát nem, ez nem az. Ez szarrágás. -
Zero 7th #335 Az előbb definiáltad, hogy mit jelent:
"A mágia feladata, hogy titkos, természetfeletti módon hatást gyakoroljon a világra."
Ne terelj, válaszolj. Bár látom, hogy nehéz számodra egy egyszerű eldöntendő kérdésben az igen vagy a nem mellett határozottan állást foglalnod, de ezt most már betudom a csúszómászó vitastílusodnak. -
#334 Vicces, hogy mindketten a másikról tételezzük fel, hogy tudatlan :)
Miközben meg valahol valaki jót röhög mindkettőnkön. :)
Egy elméletet már "hallottam " is. Felvázolom neked..
Te és én sakkozunk. Te egy galambnak képzeled magad. Feldöntöd a bábúkat, az asztalra tojsz és ugrándozol örömödben, hogy nyertél :D
Azért ez nem semmi :)
Apropó: nem használhatsz ki valamit, ami nincs :) -
#333 Erre most mit válaszolhatnék?
Attól függ, mit értesz varázslás alatt..
Van, akinek a világban az is varázslat, ha ma este ételt tud "varázsolni" a családi asztalra...
Másokat meg el lehet "varázsolni" egy egy jó szóval..
Ha így érted, akkor igen: tudok varázsolni :) -
Zero 7th #332 Elhitted az 1984-ben lévő propagandát? De édi.
Igen, tudni kell használni, én pl nagyon jól ki tudnám használni a te tudatlanságodat. -
Zero 7th #331 Nem azt kérdeztem, hogy mi az, hanem hogy tudsz-e?
Egyébként a napjaim köszi szépen, egészen hasznosak, tudod, tervezőmérnökként dolgozom. Ne mindig magadból indulj ki, nem mindig célravezető... -
#330 A tudatlanság erő. Csak tudni kell használni. -
#329 Nem szeretném, ha a mai napod is olyan haszontalan és semmilyen legyen, mint a többi általában, ezért kapsz egy jó útmutatót mára tőlem:
Lépd át a korlátaidat!
Tudod a varázslás nem más, mint mágia.
A mágia feladata, hogy titkos, természetfeletti módon hatást gyakoroljon a világra.
"A mágia a legmagasztosabb, abszolút és isteni bölcsessége a természeti filozófiának" -
Zero 7th #328 Látom nem fogsz fel még ilyen apró nyelvi poénokat sem.
Szádba rágom, mint egy kisgyereknek:
Van az a viselkedésed, hogy ami igazság neked nem tetszik, azt letagadod.
Ez sok mindent elmond rólad, és ez a sok minden nem hízelgő rád nézve.
Ez azt jelenti, hogy a viselkedésedből az jön le, hogy egy ostoba műveletlen fasz vagy.
Így egyértelmű? -
Zero 7th #327 Objektíve mire használható? Tudsz tőle varázsolni? Akkor meg? -
#326 Miért? Hízelegni szerettél volna?
Biztosan nem vettem észre a nagy káromkodásaid közepette :D -
#325 Számodra? Semmire.
Te még csak barátkozol vele...később majd tudni is fogod...majd hiszel is benne :)
Ez lenne a helyes.
Persze valójában nem ez fog történni... -
Zero 7th #324 Figyelj, én közöltem veled az igazságot. Az, hogy nem vagy képes elfogadni (nem először), az inkább rólad mond el nagyon sokat. És nem hízeleg.