844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zero 7th
    Az már nem az én problémám, hogy te a fasz prekoncepcióid miatt nem akarod elfogadni a nyilvánvaló és kísérletileg is igazolt magyarázatot.

Biztos a szellemek, hát mi más lenne?
  • commissioner
    Tehát, akkor századmilliméteres pontosság lett kimérve? (linkelhetnél valami mérési jegyzőkönyvet)
    Ha igen, akkor az még nem olyan hűde nagy pontosság. Fogadni mernék, hogy egy emberi erővel hajtott marógéppel is simán lehet hozni a százados, sőt még az ezredes pontosságot is, ha sok idő van a munkára és nagyon kicsi előtolással és fogásvétellel lehet dolgozni. Márpedig ezeknek volt idejük, rengeteg.
  • Zero 7th
    Először azt kéne megmutatnod, hogy
    1. miről beszélsz, pontosan, konkrétan melyik hieroglifákról
    2. létezik-e ez a századmilliméter pontosság, vagy csak képzeled.

Enélkül a levegőbe beszélsz csak.
  • Zero 7th
    Bunkóság, aminek határozott célja van. Ajánlom figyelmedbe: a stílus mint irodalmi eszköz.

"Szerinted az univerzumban csak a Földön van élet?"

Valószínűleg nem.

"Vagy hagyjuk is ezt az egész mendemonda dolgot ezek is csak mesék?"

Pontosan.

"Ha szemernyi képzelőerőd vagy elfogadó készséged nincs akkor nem állok le veled vitázni mert nem túl sok értelme van."

Vitázni tényekről lehet. Fasz elképzelése mindenkinek van, a kérdés mindig az, hogy hogyan kapcsolódik ez a valósággal.
    Képzelőerőm állítólag átlag feletti. Csak éppen tudok különbséget tenni a valóság és a képzelet közt. Felnőttkorban ez már elvárás szokott lenni...
  • Zephyr Retiring
    Nincs. Minden világos :)
  • Zephyr Retiring
    Utolsó mondatodra.
    Igen. Az őskorban is ment. De azért figyelemre méltó dolog már csak a századmilliméteres pontosságú egyezés is két vájat mélysége között. Pláne több szó és több sor között. Erről (is) beszélünk..
  • precision
    Figyelek a mondanivalóra, veled ellentétben próbálom átgondolni és elgondolkodni rajta, hogy "mi van ha neki van igaza". A stílusodban a személyeskedés zavar. Ez nem trollszűrő, hanem szimplán bunkóság.

Nincs kedvem most neked szöveges info után kutatni, ezt amúgy is látni kell. Majd megnézed ha lesz hozzá kedved/lehetőséged.

Csak nagyon röviden egy kérdés, amire úgy is az lesz a válasz hogy "te kretén húzzál már a f*szba" :D Szerinted az univerzumban csak a Földön van élet? Illetve a világ összes ősi kultúrájának vallási és egyéb szövegében megtalálható az égből leereszkedő istenek képe akik valamiféle szekéren vagy "járművön" jönnek és tüzet, villámot szórnak, hatalmas hanggal érkeznek...stb. Ha mindegyik kultúra leírja ezt az eseményt (kicsit máshogy megfogalmazva) akkor nem lehetséges, hogy tényleg láttak valamit csak fingjuk nem volt róla hogy mi az és így írják le? Vagy hagyjuk is ezt az egész mendemonda dolgot ezek is csak mesék? Ha szemernyi képzelőerőd vagy elfogadó készséged nincs akkor nem állok le veled vitázni mert nem túl sok értelme van.
  • Zero 7th
    Megoldás

Következő?
  • Zephyr Retiring
    Rendben. Akkor itt van valami napjainkból.
    Egy újabb rejtély... ami érdekes lehet..
    De ne csak az első két sorig olvasd wazze :D
  • Zero 7th
    A stílusom trollszűrő. Ha azzal foglalkozol, nem a mondanivalóval, akkor az egy jó jelzés nekem. Én leszarom magasról, taccsanósan a stílusodat, ugyanezt várom el cserébe.

Linkeld valami szöveges formátumban, mert sem türelmem, sem lehetőségem nincs most youtube-ra. Ha információ, akkor biztosan van róla szöveges adat is a neten.

Egyébként meg mint már mondtam, az, hogy valamit nem tudunk, az annyit jelent, hogy nem tudjuk. Nem azt, hogy akkor biztosan az ufókok. Ezt kéne talán tudatosítani magadban.

Egyébként még mindig kövek farigcsálásáról beszélünk, ami azért lássuk be, nem a technika csúcsa. Az már az őskorban is ment.
  • Zephyr Retiring
    Hát persze hogy nem :)
  • uwu420
    nem nyert
  • Zephyr Retiring
    Hallgatlak. Melyik része hihetelen?
    Az, hogy egy több szavas kőbe vésést pontosan ugyanúgy egyforma kézzel véssen ki valaki csak vésővel és kalapáccsal (ez valóban hihetetlen és senki sem képes rá)
    vagy az, hogy a mai műszerek ezredmilliméter pontosságot is mérnek akár?
    (Ne felejtsd jelenleg forgácsolóként dolgozok. Hétköznapi szinten mérek század, és sokszor ezred milliméteres pontossággal. Mert a munkám megköveteli.)

Akkor melyik rész is a baromság?
  • Zero 7th
    Nem, ő nem én vagyok. Gyártsad csak az összeesküvés-elméleteket, az való neked...
  • precision
    Stílusodra odafigyelhetnél...

oké, megmagyaráztad a piramisokat... semmi extra nincs bennük, legyen...

akkor magyarázd meg a Szakkarában lévő föld alatti sírkamrát, hogy hogyan vitték le oda az egy darabból kifaragott lézer pontossággal megmunkált gránit szarkofágokat... 7:15 -től
  • Zero 7th
    "Ő ragaszkodik a tényekhez és abból egy hangyányit sem enged."

A tények már csak ilyen makacs dolgok, nehéz őket lehazudni.
  • uwu420
    Ez a téma is csak misztifikálás, valami hülye elkezdte terjeszteni és te be is szoptad. Gondolkozhatnál egy kicsit néha, ha megtanultál írni, olvasni nem lehetetlen. Megvárom míg rájössz miért baromság amit itt írtál, találgatni is ér.
  • Zero 7th
    "De biztos, hogy volt valami külső segítségük."

Aki ilyet állít, az egy idióta.

"de néha azért már nem lehet a sok véletlent megmagyarázni."

1. Milyen véletlen?
    2. Ha nem tudod megmagyarázni, akkor azt mondod, hogy nem tudod megmagyarázni. Nem azt, hogy akkor biztosan a zufók. Különben teljes joggal hülyézlek le.

Ősi idegenekkel hagyjál békén, az egy hülyéknek szánt gumicsont.

"itt az orrunk előtt a Földön, vagy valami építmény formájában vagy valami ősi szövegben."

Ez, komolyan, hogy a pék véreres faszába áll nektek össze? Oké, tegyük fel, hogy én egy ufonauta vagyok, és ellátogatok egy idegen bolygóra, ahol létezik egy alacsony szintű technikai civilizáció. Szerinted neki fogok állni köveket farigcsálni?
    Menjetek már a faszba a baromságokkal!
  • Zephyr Retiring
    A mai műszerek már század sőt ezredmilliméter pontossággal mérnek.
    Emberi kéz nem képes még két vájatot sem pontosan ugyanolyan mélyre kivésni, nem hogy egy egész szövegrészt.
    (Nem merem leírni, hogy ez egyértelmű... mert ez nem mindenkinek az :)
  • uwu420
    Elég sok regem van, ezért van beszámozva, uwu001-től 420-ig. De nincs 420, csak sokszor elvesztettem a fonalat hogy hanyadiknál tartok.
    A modiknak nem tetszett hogy az ilyen nyomorult idiótáknak megmondtam hogy nyomorult idióták:)
    Nem tudom miért alkotsz véleményt olyan kérdésben amiről halvány lila fingod sincs. Tényleg nem tudod megállapítani hogy mihez értesz és mihez nem? Mondjuk sok ilyen van, az ilyenek semmihez sem értenek:)
  • Pluskast
    Majd egyszer lehet megteszem.
  • Zephyr Retiring
    Azért a biztonság kedvéért én megcsináltatnám.
    Az elég sok mindenre fényt derítene..
  • Zephyr Retiring
    Érdekes. Te most akkor 07 ügynök vagy?
    Semmi kifogásom az alregek ellen, de akkor is megértik a mondandódat, ha egy reget használsz :)
    Nem hiszel ezekben a dolgokban: rendben.
    Akkor miért vagy még itt? :)
  • uwu420
    Ezeket a videókat a dilettánsok szórakoztatására csinálják. Olyan mint a mese gyerekeknek, csak az mese azoknak akik képzetlenek és szeretnek ábrándozni arról hogy ér valamit a véleményük.

Ha építőmérnök lennél te is be tudnád látni, hogy rohadtul nem nagy csoda, csak sok munka piramist építeni. Ha megkapod az erőforrásokat tudsz csinálni ütemtervet is az adott technológiára. Több lehetséges elmélet is van a technológiát illetően, nyilván mindegyikre más építési idő jön ki.
  • Pluskast
    Azt nem, de régész már volt kint (pont ezért írtam, hogy részletezni nem akarom) és a szöveg ami bele van vésve leírja, hogy ki állította kinek és melyik császár uralkodása alatt.
  • Zephyr Retiring
    Elhiszem. Miért ne hinném?
    Gondolom a római oltárkövedről is készítettél már radiokarbonos kormeghatározást?
  • Zephyr Retiring
    Kiváló kérdés. Tudom, hogy erre többféle jó válasz is létezik.
    Mind közül a legpraktikusabb ez: egyedül sosem fog sikerülni.
    Kell valaki, társ, barát, bárki. A világnak nincs semmiféle értelme egyedül.
    Aki ezt a tényt nem fogadja el, hibásan dönt.
    Nekem a párom segített talpra állni. Nem pénzzel, hanem szavakkal.
    Mindig hálás leszek neki ezért. Általa lett jobb életem.
    Ő a társam, a párom és a legjobb barátom is egyben.
  • Pluskast
    Még azt hozzá tenném, hogy nem azt mondom, hogy minden kérdésre ott az egyértelmű válasz mert vannak dolgok amik számomra is furcsák (lásd az amerikai építészetnél a vaspántok létezése, ugye ők mai ismereteink szerint nem ismerték a vasat) de nem egyből arra gondolok, hogy na ezt biztos, hogy az idegenek csinálták. Ahogy hihy kolléga mondta: "Én egyenlőre az emberi faj végtelen nagyságában, és aljasságában vagyok bizonyos."
  • Pluskast
    Van nálunk odahaza a szüleimnél egy eredeti római oltárkő (most nem akarom részletezni, hogy hogyan és mi módon került hozzánk). A kőbe vésett betűk egyforma nagyságúak és egyforma mélyek. Akkor most azt is az idegenek csinálták? Az a baj, hogy egyszerűen képtelen vagy elhinni, hogy abban a korban sem voltak buták vagy ostobák az emberek. Ráadásul mai szemmel próbálod nézni őket és nem gondolsz bele abba, hogy egy totálisan homlok egyenest más társadalom, világnézet és világfelfogás létezett. Még csak nyomokban sem gondolkoztak az emberek úgy ahogy mi a 21. században.
  • Zephyr Retiring
    Jó hozzáállás.
    Egy probléma van 07-es ügynökkel, hogy (szó szerint) nekem tulajdonít be minden megfigyelést és elméletet holott én csak megosztom őket.
    Az, hogy én mindezekből mit hiszek el és tartok elfogadhatónak az én dolgom.
    Mint ahogy az meg a másoké, hogy ők mit gondolnak az egészről.
    Egyébként Zéró "kollégát" is meg lehet érteni.
    Ő ragaszkodik a tényekhez és abból egy hangyányit sem enged.
    Ősi idegenek sorozatot még nem láttam. De majd pótlom köszi.
  • precision
    érdekes téma, kár hogy átment itt Zephyr és Zero "agymenésébe" :)

Én csak annyit tennék hozzá, hogy aki elhiszi, hogy a piramisokat (vagy egyéb több ezer éves monolitot / építményt amik még ma is állnak) emberek építették az nagyon szűk látókörű. Mármint, az egyiptomiak építették, ez tény. De biztos, hogy volt valami külső segítségük.

Zero, jó dolog a szkepticizmus, mert sok felesleges "körtől" megkíméli az embert, de néha azért már nem lehet a sok véletlent megmagyarázni.

Ajánlom az Ősi Idegenek sorozatot, youtube -on is van fent pár rész. A legnagyobb szkepticizmussal ülj le nézni, mármint ha érdekel a téma egy picit is. Egy picit azért legyél nyitott és próbálj meg megcáfolni mindent amit mondanak. A legtöbb esetben menni is fog. Én is sokszor csak legyintek, hogy ezek már mindent az idegenek számlájára írnak, de aztán hirtelen összeáll a kép amikor egy-egy olyan állítást mondanak amire bizonyíték is van, itt az orrunk előtt a Földön, vagy valami építmény formájában vagy valami ősi szövegben.
  • Pluskast
  • Koppixer
    "Ma már tudom, mit rontottam el és miért nem teljesültek ezek az álmok.
    És tudom azt is, hogyan kell megvalósítani őket."

Mi történt, hogyan sikerült ezt a nagy változást elérned? Ha lenne egy hasonlóan lecsúszott ember, mint amilyen te is voltál, mit mondanál neki?
    (Ez már inkább a topik témája, mint a piramisok.)
  • uwu420
    Jézusom de sötét vagy.
    Bocs, de ezt már nem bírom szó nélkül nézni.
  • hihy
    A piramis felépítményét átlagban 1 köbméteres, 2 tonnás kváderekből építették,
    Több magyarázat.
  • Zero 7th
    Nem.

Első kérdés:
    Melyik hieroglifákról is beszélünk?

Második:
    Tényleg minden vájat egyforma mély?

Mert például a híres helikopter az úgy keletkezett, legalábbis egyiptológusok és történészek szerint, hogy egy dicsőítő kőtáblát háromszor is újravéstek, mert az időjárás kikezdte. Mivel közben változtattak is a szövegen, az egymásra vésett különböző jelek kiadták a "helikopter"-t.

Egyébként meg egy valamire való mesterembertől elvárható most is, mint ahogy 4000 éve is, hogy pontos munkát végezzen.
  • hihy
    Szerinted miért egyértelmű??
    Az, hogy nem találtuk meg a célszerszámokat, még nem mond semmit. Hogy ott kellene lenniük a helyszínen? Miért? Lehet, hogy a végén "összepakoltak" mindent, és rendet tettek. Hiszen lehet, hogy az íráshoz elég volt egy sablon, mely mindig ugyanazt a méretet tartotta.
  • Zero 7th
    Ja, egyértelmű.

Na, ezért vagy egy idióta.
  • Zephyr Retiring
    A varázslás szó többértelmű lehet.
    Harry Potter féle varázslást mondjuk nem tudok.
    Továbbléphetünk? Vagy futsz még pár kört?
    Holnap majd megnézem...
    Most irány haza.
    Csőztök :)
  • Zephyr Retiring
    Például a hieroglifák kivésének menete.
    Minden vájat egyforma mély. Egyértelmű, hogy nem emberi kézzel munkálták meg.
    De akkor mivel?