State of Decay 1-2-3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Amúgy itt a link a Járművekhez. Nem teljes lista, de érdemes átnézni.
The Matrix has you...
Ezt a kocsit még nem találtam meg, de tényleg brutálul néz ki 😊 Ennek mekkora a raktere? 6 vagy több?
Egyébként van ilyen. Eddig egyszer, de már velem is előfordult. Ráadásul megszereztem nekik amit kértek, aztán egyszer csak nekünk ugrottak 4-en..csak lestem. Muszáj voltam legyilkolni mindenkit, mást nem tehettem..de azt hiszem ilyenkor már nincs esély semmi beszélgetésre, meg egyébként is, Ők lőttek előbb, szóval kapják be 😊
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.06.18. 12:38:15
The Matrix has you...
Közben a vezetővel elmentem segíteni egy bajbajutottnak. Kipucolom a házat és a környékét, utána odamegyek hozzá, hogy dobja a hátizsákot, erre pirosra vált a feje felett a jel, majd a nagykalapáccsal akkor [email protected] a fejemre, hogy az ember kifeküdt a földön. A többi csak mozizás volt, a kalapáccsal olyan gyorsan csapkodott, hogy felállni elugrani kitérni sem tudtam. Szegény vezéremet ki egy jól megtermett állat volt, ki egyedül pucolta ki a plaguhertokat, egy nyikhaj 20 dekás csaj egy 20 kilós samuval péppé verte.
No de minden rosszban van valami jó, miközben a cuccaiért mentem útközben belebotlottam a felrobbant autómba és észrevettem, hogy meg lehet javítani, és akkor már fel is tuningoltam kicsit, így EZZEL azért már lehet aratni 😊
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
Pár dolog már le lett írva korábban is, valamint ajánlom a külföldi oldalakat, azok is sokat segítenek, hogy mit hogyan is kellene csinálni ebben a zombis világban. Azért válaszolok is, hogy megint legyen egy kis tipphalmaz:
2. Igazi főszál azok a Legacy küldetések, legalábbis úgy tudom, ennek csak egy része vagy előjátéka a Heart-ok elpusztítása, anélkül nem lehet befejezni az adott section-t (szakaszt). 10 PH-ot kell likvidálni, aztán adja be a vezetőd kasztja szerinti küldetéseket, az utolsónál pedig megkérdezi, hogy tényleg ezt akarod-e, mert ha igen, akkor nincs visszaút, vége lesz az adott résznek és kezdhetsz majd egy újat, ahova 3 embert vihetsz magaddal a régi csapatból vagy akár választhatsz magadnak 3 teljesen újat is. Persze érdemes a régieket használni, mert amiket hozzájuk odapakolsz a hátizsákba, azokat a következő pályán már azonnal tudod is használni. Yaraer ezt már kifejtette egyszer korábban.
3. Minden autónak csak egyféle upgrade-je van, a típusától függ, hogy melyik kell hozzá, light, medium vagy heavy. Ha van egy ilyened a raktárban, akkor vidd rá a kurzort, legalul írja, hogy milyen járművekhez jó. Heavy az pl többek közt a nagy furgonhoz, a mentőautóhoz és a katonai teherautóhoz jó.
4. ha felrobbant az autó azt is lehet javítani, legyen Nálad javítócsomag és menj az elejéhez, simán megjavítja. Fejreállásból is "talpra" lehet állítani, itt minden varázslat be van kapcsolva 😊
Amúgy nagyon kell vigyázni, hamar el lehet akadni. Nekem sikerült beszorulni egy pótkocsi alá és két fa közé is valamint az egyik kerítésre is felmásztam. Mindháromszor másik járművet kellett használni, hogy kiszedjem a szorult helyzetből a kis kedvenc furgonomat...Most éppen a mentőt akarom megszerezni, hogy abból csináljak upgradeltet, kíváncsi vagyok milyen lesz 😊
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.06.17. 19:26:43
The Matrix has you...
Kb 24. napnál járok, az első térkének talán a 20% van kifosztva.
PlagueHeartot nem jelöl a térkép és ha végignézem a házakat, azok között sincs fertőzött. Lehet, hogy a fel nem derített részeken vannak.
Ha az adott térképen felszámolom az utolsó plague hertot, akkor eltűnnek a piros szemű zombik?
Jelenleg annyi zombi és csorda van a világban, hogy az út túloldalára sem tudok átmenni. Számolgattam, mintha a program látótávon belül kb. 20 zombit dobna be.
A játék fő szála az, hogy számoljam fel mindhárom térképen a plague heart-okat?
Amint kész az első térkép, (gondolom jelzi majd) akkor irány a következő?
Most az élet könnyebb lett nálunk, végra tudok lőszert gyártani, a CNC géppel pedig dupla annyi alkatrészt kapok lebontásból, valamint a kereskedőktől megveszek minden fegyvert hogy lebontsam azokat is.
A terepjárót felhúztam medium armorra, így már jobban bírja a darálást.
Egy autót csak egyszer lehet fejleszteni? mert medium után nem volt lehetőség heavy-re.
Ja, ezzel a terepjáróval átmentem egy kis kék homokozón egy kertben, erre felborult és felrobbant 😊
A rádió torony kapott +2-es post módot. Pár képesség könyv még hiányzik, de majd az is meglesz gondolom.
Van olyan bázis valahol amit nem támadnak egyfolytában? oda szívesen átköltöznék mert ez így már zavaró.
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
2. lootolni kell, ha üres a térkép, válts következőre.
3. hányadik napnál tartasz? sokadik nap, több horda. Van még plague heart a mapon? A térkép nem mindíg mutatja sárgán a fertőzött házakat. Ha a térképen átviszed az épületek felett az egeret, pingeled a helyszíneket. A fertőzött épületeknél más a ping, mélyebb. És persze ki is írja, hogy infested... de sajnos nem világít sárgán.
1, Hogyan lehet a bázis alapzaját csökkenteni?
Folyamatosan támadják a bázist a kóborló hordák és napi 1x jön összehangolt bázis támadás is.
2. Hogyan lehet nagy mennyiségben alkatrészekhez "parts" jutni?
Jelenleg ez a szűk keresztmetszet, nem tudok javítani, nem tudok gyártani. Már lebontok minden fegyvert, szerszámot, az építőanyagot is átalakítom, de folyamatos harcok miatt nincs alkatrész a javításhoz.
3. Az előző részben ha tisztán tartottam a várost a fertőzésektől akkor kevesebb zombi volt, most annyi van mintha az esővel esnének, két lépést nem lehet anélkül, hogy nem botlanék egybe. Lassan 7 napos érzésem van, megfordulok és ott egy sereg zombi. Arra van valami megoldás, hogy ne ész nélkül teremjenek méterenként ha tiszta a város?
A programozók kitettek magukért a direkt nehezítéssel, pl. ha valakit el kell kísérnem valahova, akkor mindig pont előttem keresztbe vonulnak a csordák és pont ott jön dagi valamit éppen a feral is pont oda akar menni. A játékmenetben zavart érzek az erőben 😞
Nekem eddig nem volt világos, hogyan is működik ez Microsoft környezetbe, akinek van Xbox-a, annak ez sokkal egyértelműbb. MS Win 10 Xbox application, ezen keresztül tartod nyilván a barátokat. Ha egy barát meghív játékba, ezen az applikáción keresztül tudod elfogadni a meghívást. Az elfogadás egyúttal el is indítja a játékot, majd ( ha több közösséget is indítottál már, ki kell válaszd valamelyik közösséged, és annak egy karakterét) a kiválasztott karakterrel becsatlakozol a másik játékoshoz. Az MS Win 10 jobb alsó sarkában van egy kis üzenet panel, alapesetben az óra mellett jobb oldalt. Ott fogod látni, ha kapsz üzenetet az Xbox applikáción keresztül.
A játékgazda bázisának funkcióit úgy tudod elérni, hogy konkrétan a helyszínt (szobát, műhelyt) fel kell keresned, és ott tudod használni az adott létesítmény funkcióit. A gazda játékos lerakata helyett a saját közösséged lerakatát fogod látni, így van lehetőség cuccokat cserélgetni a másik játékossal. Sajnos a földre kell dobálni és felszedni, ezt azért megoldhatták volna szebben is. Miközben segítesz a másik játékosnak, multi player jutalmakat kapsz, amiket a saját játékodba visszatérve tudsz beváltani.
MS Win 10 Xbox applikációnak van saját voice csatornája, így a játékba belépve azonnal működik a mikrofonos kapcsolat. Aránylag jó minőségű kommunikációt biztosít, sajnos push to talk-ra nem lehet állítani. Emiatt én biztosan hanyagolni fogom.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.06.16. 08:06:26
The Matrix has you...
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2018.06.15. 16:20:53
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Még van jó pár kifosztandó hely/épület a kezdőn, de már nyitva van a másik két térképhez is a két kijárat a térképen. Most úgy vagyok vele, hogy amíg itt van mit csinálni, addig elvagyok itt is. Majd ha át akarok menni másik térképre, annak mi a menete. Már most át lehetne járni portyázni, vagy azzal kell számolni, hogyha átmegyek, akkor ott bázis alapítással kell kezdeni egyből?
Hihetetlen jó a játék továbbra is. Pedig már benne van vagy 30-40 órám minimum.
viccet félretéve, menj fel a kilátókba és nézz szét, biztos, hogy lesz a városban olyan ahonnan összeszedhetsz MED-es zsákot.
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.06.15. 13:09:04
The Matrix has you...
The Matrix has you...
1. Dagadt zombit el kell kerülni a terepen, ha már közel van a bázishoz akkor legjobb becsalni, mert akkor a többiek segítenek kinyírni. A fejlövés gyengíti legjobban és van egy pont amikor térdrerogy, akkor kell a nyakába ugrani, (úgy mint amikor fekszik a sima zombi, alapból a Ctrl + bal egérgomb) akkor szétszúrkálja a fejét és megdöglen😊
2. Személy szerint mindig autóval megyek mindenhova, pót-benzin és javítócsomag a csomagtartóban, ha esetleg beütne a gebasz.
3. Érdemes összeszedni minél több autót, mert ha leparkolod a bázis körül, akkor plusz raktárnak lehet őket használni. Van hogy azért esik a morál mert minimumra fogyott valamiből a készlet, akkor csak kimégy az autóhoz és bedobod a zsákot (T-vel, ha parkolóba van, de ha nem ott akkor szerintem nem engedi, ezt nem próbáltam még)
4. Érdemes felmászni minden kilátóba, mert így a legegyszerűbb és legolcsóbb a Plague Heart-okat kiszúrni.
5. Plague heart-nél hasznos a petárda, a rádió, a tűzijáték vagy az a bomba ami sípol és aztán robban, mert odatereli az összes zombit és addig Te simán szétkapod a Heart-ot. Amikor elpukkan, akkor minden zombi meghal a környéken. Problem solved...
6. Autókat mindig fejlesszétek fel amint lehet, mert akkor több a páncél rajta, több a benzintank vagy kevésbé fogyaszt és több a csomagtér is. Bár autója is válogatja...mindegy, fejlesszétek, megéri.
Upgrade-et vagy Auto shop-ban lehet csinálni (nem olcsó) vagy másoktól lehet venni, néha a garázsokban esetleg benzinkúton találni, de ez ritka.
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.06.15. 12:52:40
The Matrix has you...
Természetesen outpost-ot is lehet csinálni belőle, de ez nem kötelező.
Ha segítesz bajbajutott embereknek akkor is kaphatsz zsákokat, akkor általában ki tudod választani mit kérsz. 3-4 félét lehet többnyire.
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.06.15. 12:12:27
The Matrix has you...
Az első benyomásom az volt mintha ez csak egy DLC lenne.
Akkor csapjunk a lovak közé...
Első lépésként minden Ultrára raktam amit bírt a gépem, második lépésként a multiplayert a beállításoknál offline raktam, a nehézségi szint miatt.
Az első bázisnál a csapatot 5 főben maximalizáltam, kevesebb ember kevesebb probléma.
A környéken a fertőzött helyeket rendszeresen kipucoltam, de sajnos ha nem foglalom el a helyeket, akkor újra fertőződnek.
A statisztikai adatokat figyelembe véve med+kaja+víz (víztorony ad moralt is és használja minden egység) helyeket foglaltam be.
A portable generator biztosítja az egész kóceráj áramellátását napi 1 üzemanyagért cserébe.
Kaját fejlesztett farmon termelek (napi 3 + 2 post) és néha keresek egy zsákot.
Tehát van víz, áram, kaja, egészség így befogadtam két csókát még és irány az északi erdőben lévő bázis...
A költözéssel a meglévő postok köztük a víztorony is jött, így csak újra kellett építeni pár helységet.
Azt hittem, hogy az erdőben nyugalom lesz, de a felpörgetett építkezés zajára hullámokban jött a horda, de nem jelentett gondot.
Mire az új nap felvirradt elkészült az új bázis amiben már az edzőterem és céllövölde is helyet kapott (+25 élet +25 stamina mindenkinek)
Hasznos dolog lehet a rádió használata amivel nyersanyagokat lehet kerestetni vagy éppen kereskedőt hívhatunk akitől megvásárolhatjuk azokat a képesség könyveket (skillBook) (pl computer - ez kell majd a rádiótorony fejlesztéséhez) amivel még nem rendelkezünk.
A plaguHeart-okat szisztematikusan felgyújtom és robbantom, igaz párszor rezgett a léc mikor megtámadtak, de szerencsére a zombik nem tudnak létrára mászni.
Ha segítesz más túlélőknek kipucolni pár helyet, akkor azt pár zsák ellátmánnyal szokták honorálni.
Az autók csomagtartójában szállított cuccot a T betűvel egyből a raktárba pakolhatod a parkolóban, nem kell behurcolni őket.
Én mindenki fegyverére raktam kezdetleges hangtompítót, így viszonylag közelről is lehet lövöldözni.
A cuccok javítása csak a központi tárolóban lehetséges amihez szerintem sok alkatrész (csavar) kell, ebből hiányt szenvedek pedig folyamatosan lebontom a vasakat és a fegyver alkatrészeket.
Úgy látom, hogy a befogadott embereknek néha van saját küldetésük, amivel jó dolgokhoz juthatunk.
A bejelentett bázis támadások is rendszeresen jönnek, de eddig nem jelentett problémát.
Eddig még nem halt meg senki a csapatból, igaz több embernek sérült a feje meg lázas, de az EÜ szoba azt mondja, hogy mindenkivel minden rendben van és nem kell senkit sem befektetni gyógyulni. Nem pazarlom a med csomagokat ilyenekre, majd meggyógyulnak idővel. Más kérdés a fertőzés, abból van pár adag elkészítve. Ameddig meggyógyul az ember addig mással megyek, így mondhatni, hogy az első 5 ember szinte kivan már maxolva mindenből.
A harcstílusom: Sima zombik lopakodás majd kivégzés, robbanó zombinál lopakodás majd tisztes távból fejlövés. Feral zombinál menekülés autóba és gázolás. Dagadt zombit elkerülöm, nem keresem a bajt. Fertőzött helyeknél kilövöm a sikolyokat majd elcsalok párat és egyesével ölöm le őket, ha többen jönnek futás és hangtávolságon kívül osonás és levadászás. A plague heart molotov és valami robbanószer.
Általában mindig egyedül megyek, kivétel ha túlélőknek segítek.
Az autókkal is jól lehet tizedelni a hordát, de sűrűn kell javítani ezért pont most áll szándékomban felfejleszteni.
Influence pontokat a következő módokon lehet szerezni (amiket ismerek): öléssel, elfoglalás, küldetés teljesítés, palgue heart és infection felszámolás, kereskedés más túlélőkkel adás-vétel.
És a végére...
Pro: Hangulatos, olyan mint az első rész.
Kontra: Hosszú éjszaka, itt nem a grafika kompenzálja a tartalmat. (azaz: kevés tartalom és gyenge grafika - (nekem) )
Konklúzió: Nem vártam semmi extrát a játéktól és nem is kaptam, így egy sima DLC -ként jó szórakozást nyújt.
Ráadás...
Az idei év nagy COOP várományosa volt számomra ez a játék a FarCry5 után, de sajna ez lett a második legnagyobb családos.
Ők is csak egy Guest-Coop -ot raktak bele amivel beléphetsz más játékába, de ott szinte csak egy báb vagy, így ez funkció kuka számunkra.
Ez sokaknál kiverte a biztosítékot, gondolom ezt abból is, hogy bejelentették a harmadik részt ami online lesz.
Röviden ennyi pár szóban a tapasztalatom/véleményem.
Ha van valakinek valamilyen tippje vagy trükkje azt szívesen fogadom én is.
Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2018.06.15. 10:15:32
Next PC upgrade: 2022
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Mondjuk az is igaz, hogy többnyire halálra melóztatom a karaktereimet, sokszor már alig van jártányi erejük mire hazaérünk, annyi akcióban veszek részt 😊
..wait, karaktert is lehet cserélni outpost-nál? mintha lehetne...
The Matrix has you...
Ha van egy outpost, amit szándékodban áll befoglalni, érdemes előtte kipucolni.
Ha az outpostot befoglalod és ezt követően pucolod ki, akkor azt fogod tapasztalni, hogy a keresésre (searching) fordított idő töredéke lesz a normálisnak. Viszont a gyorsaságnak meg van az ára. Tapasztaltaim szerint ilyen (gyorsított) esetben gyakrabban fordul elő, hogy az eredmény "nothing" azaz semmi lesz. Ezért én mielőtt befoglalok egy outpostot (claim), gondosan kinyitogatok minden nyitható ládát, fiókot. Nem szedem ki a cuccot, csak kinyitom. Majd miután befoglaltam az outpostot, már tudok elég helyet csinálni a hátizsákban, hogy begyűjtsem a ládákban hagyott holmikat.
The Matrix has you...
Ha jól rémlik az előző részben úgy volt értelme outpostot nyitni, hogy hagytunk bent nyersanyagot az épületben (utána ki lehetett venni) és csak akkor adta utána a napi pluszt.
A 2. részben teljesen kipucolt házból készült outpostból is ad napi kaját/építőanyagot ésatöbbit?
Vagy hogy működik ez a része?
Köszönöm!
Next PC upgrade: 2022
Igen, előbb-utóbb muszáj vagy átmenni másik pályára.
Délután megnézem elérhető vagy-e 😊 Ha igen, akkor majd meginvitállak.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.06.14. 08:26:30
Csak megvettem, mert van benne kontent, még mindig érdekel - meg most nincs más ami ennyire lekötne 😄
FunPett3rson-ként vagyok regisztrálva, bár most lehet, hogy az a 3-as egy e...nem emlékszem, eskü 😊
mindegy, majd valahogy megtaláltok. szeretném kipróbálni a co-opot, hátha ad még valami pluszt hozzá.
Valaki csinált már olyat,hogy full kilootolta az egész pályát? olyankor mivan? muszáj vagy átmenni máshova vagy amikor keresel mondjuk ammot akkor azt az üres házba is berakja és lehet megint lootolni? de akkor csak azt az egy zsákot kapod meg és más cuccot, pl. elektronikus alkatrészeket már nem? azaz előbb-utóbb muszáj vagy átmenni másik pályára 😊
The Matrix has you...
small slot:
farm
infirmary
Large slot:
Egyelőre bármi, max lebontod, ha meguntad.
Mire szükség lesz large slotra hosszú távon, addigra úgy is átköltözöl másik helyre, ahol több large slot lesz.
Te nem az első részt vetted meg véletlen?
- Ha karaktert cserélsz, csak a karakterspecifikus küldetések vesznek el. Nem kell hazamenni, elég egy outposton karaktert cserélni.
- bázis váltás - számos weboldalon fent van, hogy térképenként milyen befoglalható bázisok vannak: link
minden befoglalható helynek influence és ember szükséglete van.
PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka
Pont most. Hogy feltörték. 😄