Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Nekem is volt ma hasonló a rémesnek kikiáltott Crocolisk-el... mivel mindenki rémesnek tartja így leteszed és nem foglalkoznak vele, aztán egyszer csak odacsap 28 dmg-el... vahahahaha :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

jah a pala vicces, én nem vagyok jó vele de amit láttam inkább a tokenekre rakja a blessinget mert az 5/5 + 3/5 többet ér mint az 1/1 + 7/9

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Devv
Bírom ezt a játékot, érdekes lények alakulnak ki játék közben: goldot gyűjtöttem paladinnal, lehoztam a silence-es baglyot, menet közben kapott +1/+1-et meg tauntot, utána még +4/+4-et, és a végső ütést egy 7/5-ös taunt bagoly vitte be. 😊 A 8/10-es kodoról ne is beszéljünk... 😊
Shep
Ezért írtam ,hogy folyamatosan változik úgyhogy nincs ultimate pakli.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Tinman
Kezdőnek abs. az tud lenni, rommá tudsz szívatni vele nem aggro dekkeket, ezt magyaráztam, csak nem hiszik el... némiképp joggal, elvégre ők már jóval előbbre tartanak, jóval több expert lappal, de a base dekkje pár lénnyel megfejelve nagyon is ütős.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Köszi az infót.
Persze simán esélyesnek tűnt, hogy 0-2 win-nél futok bele olyanba akinek jó deck-je van, de túl gyakorinak érződött számomra az, hogy az elején voltak a nehéz meccsek és 3-7 winnig meg simábbak, de akkor biztos csak így jött ki a lapjárás meg miegymás.

egyébként Tarei 3-0ja sztem előrevetíti hogy megint sok freezemage jön

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Handlock erős, de ha nézted a versenyt is akkor inkább Shaman vagy Deathrattle hunter ami jó
Trump is mondta hogy a metában nem kéne hogy legyen handlock 😄

valamint ott a legend control wari ami szintén elég erős

és a force+savage dudut nem is említettem 😄
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2014.11.05. 00:28:21

Shep
Jelenleg warlock handlockja az ami talán a legerősebb de pl. nagyon erős a miracle rogue is csak azt nehéz játszani ezért kevesen választják, ilyen a priest is, viszonylag erős de eléggé szerencse függő és játszani sem könnyű vele. Huntert és a warlock zzoot sokan kedvelik ezekből van talán a legtöbb, mert egyszerűek és olcsóak, valamint gyorsan lehet haladni velük a létrán, de igazából folyamatosan változik, egy ideig szinte senki nem játszotta a handlockot, mert nem volt kedvező a meta neki, előző szezonban meg nagyon ment nekik.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.04. 23:39:37

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Melyek a legerősebbek és melyek a leggyengébbek? Én úgy vettem észre, hogy a warrior,hunter,priest hősök a legkedveltebbek (elég erősnek is tűnnek), de pl druidot nem is láttam még senkinél.
Shep
Egyáltalán nem az 😊

Na megint toltam kb. egy órát, cafatokra vertek 😄DD A priest valami NAGYON OP ugye? 😊 Ha azzal találkozok, szinte előre borítékolhatom a loset 😄 Lecserélem sztem a maget...
Shep
Hohó Trump kb 1,5 órája nem tud 12-ről előrébb lépni priesttel.

a board control vs card advantage csatába ne kezdjünk bele 😄
mindenkinek megvan a saját prioritása😄

dave9004
ha jól tudom, most abszolút olyan W/L arányú ellenfelet kapsz, vagy pedig csak a W számít. De valamelyik tuti a kettő közül. Én utóbbit mondanám, mert általában 2-2 v 0-2, v 1-2 környékén könnyűeket szokott bedobni még. asszem azonos win számít tehát
Utoljára szerkesztette: dave9004, 2014.11.04. 21:25:36
Az első tipped a jó. Az azonos győzelemszámmal rendelkezőket sorsolja össze, azon belül persze random. Az indoklásodnál kicsit kilóg a lóláb. Miért ne állhatna valaki jó deckkel és játékkal 0-0, vagy 1-0-ra?

Olyan kérdésre valaki tudja a választ, hogy arénában van valami alapja annak ahogy az ellenfeleket adja?
Úgy értem, ha nekem teszem azt 6 győzelmem van épp, akkor olyat kapok akinek szintén e körül van, vagy teljesen random?
Már nem egyszer volt olyan, hogy 2-2-re álltam arénában, na mondom ebből se lesz sok, aztán onnan meg sima volt az út 9-2-ig, míg az a kettő aki levert 0-1 win-nél tényleg jól is játszott, meg jó deck-et is sikerült összerakniuk, szóval én inkább a random-ra tippelnék...
Utoljára szerkesztette: Mitttomén, 2014.11.04. 21:15:32

A lapelőny kifejezésbe a boardon és a kezedben lévő lapok összessége tartozik bele, de ezt közvetetten le is írtam.
Azt is írtam, hogy constructedben nem feltétlenül kell board controlra hajtani. Ugyanis vannak az úgynevezett face deckek. Viszont ellenük pont a board control a fegyver, nagyon könnyű velük szemben lapelőnyhöz jutni, aztán elfogynak. Ha meg kellemetlen a lapjárás, akkor simán nyernek. Szerencsére vannak olyan paklik, amikkel ezeket egyszerű megverni.
Utoljára szerkesztette: 1Darton1, 2014.11.04. 21:06:29

Tinman
Ezt aláírom... ahogy nyitom a dekkeket szépen sorban cserélődnek a lapjaim. Evolúsön.

De azért picit nem bántam meg a Naxx kártyákat... priceless a Kel' Thuzados dekk, de Thaddeus is néha befigyel, Shade of Naxx is szuper, meg néha büntetni lehet megpsizkált Ooze-kal is.

Nekiestem herocion is Naxx-nak, így még nagyobb móka :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.11.04. 20:44:58

Tinman
Amúgy most, hogy sokan leírták milyen lapok ajánlottak full base pakliba, tényleg össze lehetne fésülni. Nem tudom ki a HG közületek, de szerintem nem sok dolga lenne már vele.

Elég nehéz volt a tanácsaitokat összegyűjteni melyek a kezdőknek szólnak, mert valahogy nem igazán dobálta ki a kereső az ezzel kapcsolatos eredményeket. Bizonyára a kereső rossz. Csak az lehet.

A lapelőnyhöz annyit, hogy elmondtad az egyik részét a lapelőnynek, ami elég nyilvánvaló, de én hozzáfűzöm azt is, hogy semmit nem ér a kezedben 10 lap, ha közben az ellenfélnek már csak 2 van, de tele a board a lényeivel. Értsd jól: Semmit nem érnek a lapok a kézben, sokkal értékesebbek a boardon. Nem kevés olyan csatát éltem már át, hogy az ellenfél csak 1 lényt rakott ki körönként én meg mint a Zergek beterítettem már a boardot a 6. kör végére, a 8. körben pedig ezek rendre el is hullanak úgy, hogy tele a kezük.

Miért van ez? Mert valószínűleg túl magas és túl sok mana igényű lapot válogattak a dekkjükbe, amihez képest az én vegyes felvágott dekkem is aggronak tűnhet, pedig csak részben az, meg részben zoo, meg részben handlock, persze ez csak egy kaszttal megy egyelőre.
Lapelőny: ami a nevéből is látszik, arra utal, hogy legyen több lapod, mint a másiknak, és a meccs során egyre növekedjen a különbség. Míg a végén annyira megcsappannak a lapjai, és ezáltal a lehetőségei, hogy teljesen átveszed az irányítást a meccs fölött.

A board controlnak is van egy másik oldala, amikor valaki olyan aggro dekkel tolja, mely főleg varázslatokkal operál. Volt már pár csatám fire/freeze mage-el és náluk nem 1x tapasztaltam, hogy nem igazán foglalkoztak a lényeimmel, az elejétől arcra mentek. Vagy ott az aggros warlock, aki első körben kicsap egy 3/2-es impet (sebzi is magát 3-al), de 2 max 3 lénynél nem igazán épít többre a boardon, hanem arcra megy és az elesett lényeket mindig kicsit erősebbel pótolja. Könnyű ellenük veszíteni, mert mire érdemben védekezni tudna az ember, addigra már iszonyat leverték a HP-ját, ha nem olyan a lapjárás és a control cuccok a vége felé vannak, az szinte instant death.

Shep
Régen én is próbálgattam, de majd idővel rájössz, hogy nem érdemes berakni, max ilyen poén pakliba.

Tinman
Az így tök kezdőbe elég derék eredmény, lesz itt gold hamar :-)

Tinman
Mostanában próbálgatok egy mage-et vegyes varázslatokkal és még a sámánokat is sikerült sokszor megverni. Még kéne bele pár lap az elképzelésem szerint, de mostanában biztos nem lesz rá dustom összeszórni. Ezt csak a Dalaran mage miatt mondtam, le sem tojják, de valahogy éppen mindig jól jött az a +1, főleg, ha volt még kint valami más is +1-es, mondjuk a 4/4-es+1lapos Drake.

Tinman
Láttál már palánál enrage-elt angry chickent? Epic :-D Rátolja a +4/+4-et, lesz 5/5, belecsapod egy 1/1-es lénybe és ott a terminátor :-D

Már óvatos vagyok, mert kicsit túlcsordult mostanában itt a rosszindulat.

Shep
Tudom, csak szórakozok. Egyébként abba is hagyta a zoo-t, nagyon nem ment neki vele.

Warri 28hp 6 armor boardon egy armani berserk kezébe fiery axe.
neken négy 4/4-es pók deathrattle-s legendary lap (nemtom mi a neve) heal totem meg elementál.
számolok ez sehogyse jó, rag-hoz tradelnem kell mert nem fér ki az asztalra. de még úgyis 6 sebzéssel kevesebb.....erre megüti az elementált..
közel volt
U.I. : tetszik ez az egy tojásból négy (de ha jól számolok akár 6) pókot is dolog. fun, ja és én két hp-n voltam már három kör óta
Utoljára szerkesztette: Fletley9, 2014.11.04. 18:55:28
Én nem hiszem, hogy a klasszikus freeze mage működne nélküle, legalábbis jobb deckek ellen tuti nem.
Secret mage-ben viszont van bőven variálási lehetőség, az nem annyira kötött.

Végre valami hasznos is. Jó ötlet volt összegyűjteni a tanácsainkat, egy ehhez hasonló mehetne is a bannerbe. A saját magadtól hozzátett részekben azért van némi bibi.
A gold elköltését mindenkinek a saját döntésére bíznám, de eleinte valóban érdemes tartogatni, amíg jobban meg nem ismerik a játékot.
A főleg lényekből álló priest nem javasolt, azért 20 körüli lény nem árt.
Egy fontos kimaradt tanács pedig, hogy úgy érdemes kialakítani a decket, hogy nagyjából mindenféle manaköltségű lap legyen benne, a legtöbb lap közepes költségű (3-5) lehetőleg. Külön figyelni kell arra, hogy a lényeknek és egyéb lapoknak az összeállítása is hasonlóan kiegyensúlyozott legyen külön-külön is. Vannak olyan speciális paklik, amelyek eltérnek ezektől, de azok eleinte nem ajánlottak.

Ha már itt járunk leírom az alap definíciókat is, mert valakinek még több száz meccs után sem világos.
Lapelőny: ami a nevéből is látszik, arra utal, hogy legyen több lapod, mint a másiknak, és a meccs során egyre növekedjen a különbség. Míg a végén annyira megcsappannak a lapjai, és ezáltal a lehetőségei, hogy teljesen átveszed az irányítást a meccs fölött. De a lényege az az, hogy miként tudod ezt elérni. Ide kapcsolódik a value (vagyis érték) kifejezés, ami a lapoknak azon mérőfoka, hogy ideális esetben hány lapot tudsz az ellenfélből kihúzni vele. Például a fegyverek erősnek számítanak, mert jó esetben legalább két lapját pusztítod el velük az ellenfélnek. Vagy mondjuk a yeti (ami a legrősebb semleges basic lap) szintén minimum két lapot ér a legtöbbször. Ehhez pedig nem arcba kell ütni vele, hanem olyan lényeket leszedni, amelyek sebzését túléli. A flamestrike pedig talán a legtöbb value-t erő spell.
Board control: ennek sem ördöngösség az alapkoncepciója, neked el kell lepned a térfeled, az ellenfél részét meg üresen tartani. Ha mindig arcra ütsz a lényeiddel, akkor egy spellel jókora lapelőnyt tud elérni az ellenfél, illetve ő tud nagyobb értéket kisajtolni a lényeiből. Azzal, hogy ő választ célpontot és buffolhatja is a lényeit. Alapvetően úgy kell takarítani a pályát, hogy minél kevesebb lényed haljon bele, és lapelőnnyel végezd a kört. Így persze alacsony hp-n maradhatnak a lényeid és egy kisebb aoe is végezhet velük, de általában megéri kockáztatni. Sőt néha még úgyis megéri takarítani, hogy közben laphátrányba kerülsz.

Ezek az alaptaktikák bárhol bevethetőek, de inkább arénában egyértelműek. Constructed deckek esetében az a legfontosabb, hogy minél hamarabb meg kell tippelned az ellenfeled deckjének összetételét, és annak alapján kell döntést hoznod, hogy mire számíthatsz tőle. Ilyenkor a lapelőny vagy a boardcontrol háttérbe szorulhat. Például egy hunter ellen áldozatot kell hozni néha, hogy ne maradjon beastje kirakva, vagy warrior ellen nem szórod ki minden lényed egy brawlra számítva.

nemrég nyitottam egy Yserát, de Alexát az se helyettesíti megfelelően
a gond az hogy kb 2 deckbe lenne jó most Alexa a freeze mage és a legendcontrol wari, utóbbihoz nincs kedvem
előbbi vonz, de a 2. ice block és Alexa hiányzik sajna

nem játszottam sajna, ezért kérdezem, mikor máshogy toltam akkor Rag volt helyette, de rank15 környékén már voltak bajok pont amiatt hogy ugye kell a finishhez

99%-ban ő sem használja zoo-ban. És természetesen én is kipróbáltam már. Már 4 manáért is túl drága volt, és mivel csak finisherként használható, ezért jó eséllyel egy lapdobás áldozata lesz. Akkor van haszna egyedül, ha pont 1-2 körrel a meccs vége előtt húzod fel. Ezek miatt nagyon könnyű jobb lapot találni nála.

Én nem is mernék rajta gondolkodni.
Habár ha előző szezonban ment nélküle, akkor most is mehet.
De az a deck arra a lapra épül.
Nem is tudom mire lehetne kicserélni...
Mivel játszottad a freeze-t?

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Na egyelőre mage-el vagyok, toltam 8 online küzdelmet, 4 win 4 lose 😊 Nagyon bejövős 😄
jara priest 😄

Rendben, köszönöm.
ez alapján végig kell ütni
http://hearthstone.gamepedia.com/Curse_of_Naxxramas_Class_Challenges

Class Challenges are not immediately available, but must be unlocked through completing the corresponding wing of the adventure.

Shep
Végig kell ütni ha jól emlékszem.

Nax-ban a class challenge-et csak akkor kapod meg ha végigütötted a szárnyat, vagy már akkor is amikor megveszed?
Shep
Na ez az idióta, amatőr Amaz, hát Leerooy-t rak a zoo deckjébe. Látszik, hogy nem jár ide, mert amúgy tudná, hogy ez hibás döntés.

Freezemaget használ valaki sikerrel Alexa nélkül itt? (értem ezalatt hogy októberben rank10 alatt is működött)

Shep
Hát leírtam.

hogy menne többre az ÉN tapasztalatommal mikor a béta óta játszom és rohadtul nem vágom mi volt a legelején? 😄

és tovább nézted azt a bizonyos Trump videót mint hogy a Naxos beszólást megejtetted?
vagy néztél más f2p legend run-t tőle? ha igen mea culpa, de kétlem mert nem így állnál hozzá

és nem az 'fáj' (idegesít) hogy van véleményed hanem hogy leszólod alapvetően másokét

DarkHorSe
Ezeket a lapokat nem szabad jatszani, mert nem ernek annyit hogy elfoglaljanak a decben 1 helyet. Akar arenaban, akar mashol. Talan a reckless tier 3, de a tobbi tier 3 legalja. Amugy a leirasod nem rossz, de az ott megemlitett lapok nagy resze jatszhatatlan. A yeti, senjin, cleric, stromwind, frostwolf, ozee, ogre kivetelevel, a tobbi hulladek.
Utoljára szerkesztette: DarkHorSe, 2014.11.04. 13:18:20

Swedish people are albino monkeys

Tinman
Miért ne fogadnám el? Egyetérteni kötelező? WTF?
Kreténnek nem, de a játék savát-borsát az adná, hogy magadtól, önerőből próbálsz valamit elérni, úgy van igazi sikerélmény. Persze akinek elég más sikere, hát hajrá. Már rég le van zárva ez a téma, csak mocskosul fáj ez neked, mert rajtad az ing. Kínos.
Személyeskedést te tolsz, vedd már észre magad...
Azt gondolom, hogy a saját tapasztalataiddal többre mennének, mint olyanokéval, akik kvázi ebből élnek és kb. 1 évvel előbbre tartanak itt bárkinél, egyszerűen azért, mert ezzel kelnek és fekszenek. Ettől még azok a high lvl lapok és tapasztalatok ide nem lesznek jók, mert egyszerűen a lapok nagy részével még sokan nem rendelkeznek.

Pontosan annyira tartam magam amennyire te és ez is fáj neked, mert mit képzel egy kis kezdő 1.5 hónapos, hát hogy lehet ennek véleménye? Van és lesz is, mert ez egy fórum, a játék fóruma, ahol a játékkal kapcsolatos gondolataink oszthatjuk meg, ahelyett, hogy 2 napja tolod a kötekedést. Fel kellene dolgoznod, hogy nem vagy különb senkinél és a te véleményed pontosan annyit ér, mint bárki másé, ahogy azt is fel kéne fogni már végre, hogy a vélemények eltérhetnek.

gnomish inventor / novice engi közül is jó az egyik laphúzás miatt
Wolfrider ha mindeképp charge-t akarsz

Razorfen is jobb mint mint a dragonling, mert hamarabb tudod kirakni board presencenek
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2014.11.04. 13:10:25

TE vagy az aki nem hajlandó mások véleményét elfogadni és a játékhoz való hozzáállását tiszteletben tartani
TE tartasz minket kreténnek mert 1-1 deck alapját a netről szedjük össze és komolyabb streamerek - versenyek alapjánalakítjuk ki azt hogy mivel és hogy játszunk
TE jöttél úgy ide, hogy eldöntötted mit akarsz és mikor nem az volt, akkor személyeskedésbe kezdtél és mások gondolataid szarozod
TE gondolod azt hogy hiba másoknak a nálam tapasztaltabb és jobb játékosok ötleteit, játékstílusát javasolni

ráadásul, továbbra is áll, hogy a tudásod még az enyémnél is kisebb, mégis többre tartod magad

Tinman
Grunt, Dalaran, Reckless helyett mit tennél be? Komoly a kérdés.

Tinman
Érvekre már nem telik mi? :-D

Áhh, sztem egyáltalán nincs gond Tinmannel, szerintem túlreagáljátok. Ez már kb. háború kettőtök között 😄 Játsszatok egy meccset egymás ellen, lehet olyat ugye?