Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kabel15
Hidd el a saját Boom odtol ezt sosem fogod látni <#banplz>
Sőt mondok jobbat, Goblin Blastmage em nem képes üres asztalon eltalálni egy Shade of naxxramast mikor még csak 2/2 es.

BattleTag: kabel15#2672

Shep
Azért az nem is én lennék ha a 2 retkes bomba nem arcra menne és nem mindkettő 4-et sebezne.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Az már kevésbé jó 😉

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

kabel15
Pont ezekert jo egy sajat deck. Nem tudja az ellen hogy mot fogsz korakni. Egyebkent sokszor van hogy meg en magam sem tdom mit fogok csinalni. Nem hogy az ellen 😄

Shep
Na de most őszintén mibe rakod be a pactumot? Zoo-ba? Semmi értelme ha nem vered le 5-6. körre a lockot úgyisem fogsz eljutni Jax kijátszásáig ergo halott lap, max gyógyulhatsz vele 5-öt egy voidwalkerrel mert más úgysincsen a zooban ami démon, esetleg a terror de ezért kár berakni 1 talán majd jó lesz lapot. Esetleg egy démonos pakliba, ami igazából egyáltalán nem hatékony, vagy legalábbis én még nem találkoztam olyannal. Tehát attól ,hogy jó valami ellen egy lap még nem lép elő arra a szintre ,hogy érdemes legyen berakni egy pakliba. Persze ha direkt az a cél ,hogy ha jön egy lock, majd azzal jól megszívatod és röhögsz egy jót az más kérdés 😊
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.24. 18:28:57

Értem amit írsz, ezért írtam a múltkor, hogy az igazi játék legend szinten megy 😊 Persze ezt nem lenézően mondom, nekem sincs közöm se a legendhez.
Legendary rankon sok egyedi paklival találkozhatsz, amelyek még akár működőképesek is. A rank20-as "kreatív" deckek laphiány vagy tapasztalatlanság miatt alakulnak ki egyedül, nem kell meglepődni, ha valaki olcsót és hatékonyat választ helyettük.
Ha nagyon szereted a meglepetéseket, akkor ott az aréna.

Látod, épp ez a rossz, hogy az egész meta 7-8 pakliból áll állandóan és csak elvétve találkozni kreatív paklikkal 😄 Most is mi megy? Az örökérvényű legalja paklik mint zoo és facehunter azok mindenhol ott vannak. Aztán mostanában sláger a mechmage, mustárosszállásmesteres pala, mill druid, fatigue mage. Akinek meg van egy raklap lapja meg dustja és már rég tolja, azok handlockoznak vagy control warrioroznak. Ennyi 😄 Az a rossz ebben, hogy sok esetben pontosan tudod, hogy mit fog tenni az ellenfél és elég unalmas tud lenni a 3. ugyanolyan paladin egymás után.
Shep
Senki nem játszik a pactummal szóval ... (na jó ez nem igaz, casualban, esetleg 20-on lehet vele havonta 1x találkozni)

Amúgy a handlockok ki merik tenni más warlockok ellen Jarraxust? Egyetlen darab feláldozós paktum is elég😄 Aki játszik közületek handlockot hogy viszonyul ehhez?
Devv
Devv
Én meg palával egy handlock-ot. Haladunk, haladunk...
Na a harcosommal az előbb nyomtam le a fatigue maget. Hát komoly kis deck az...😄 Nehéz ellene játszani.
Pont tegnap nyert vele ellenem milldruid. Mechmage-el már leathalon voltam. Tree of life és onnan easy vollt neki. Más deckbe szerintem nem illik. Ha lenne valami heavy control druid akkor okés lenne, de ez kb a fatigue druid most. Más jellegű deckhez nincsenek lapjai szerintem.
Shep
Millbe jó.

kabel15
Tree of life mire jó? Tudom mit csinál a lap, de szerintem használhatatlan.

Na megint bontottam 3 paklit egyszerre és ismét esett 1 legendary. Baszott ogre. Ehh :/ törni nem fogom még mindig nem éri meg. Viszont arany pala lapot törtem így letudtam craftolni végre a tree of life-ot.
Kis összefoglaló az előző évről, a channelen van Krippről és Reynadról is. Azért ezt linkeltem, mert szerintem1:20-tót kezdődik az év legemlékezetesebb play-e, 8:25-től pedig a legtökösebb. És persze mert 4:05-nél megcsodálhatjuk, hogy Forsen mekkora hatalmas partyarc 😛

MIért van "dragon" kategória a lényeknél, mikor semmi nincs rá hatással és semmivel nem kombo az, hogy valami dragon? Beast és mech szinergia OP, piratek még mindig gyengék, murlockok elmennek, na de a sárkányok nem kapnak semmit...talán fog rájuk épülni egy kieg? Olyasmit olvastam, hogy már amikor kiadták a GvG-t, akkor is készült (nem is egy! )további kieg. Csak hát most meg kell várni, amíg a GvG lecseng és pénzügyileg is optimális a következő kiadása...mind1. A lényeg, hogy vajon lesz e a közeljövőben dragon szinergia szerintetek? Kártya, ami olcsóbbá teszi a dragonokat? 9 manás legendaryknál ez elég jó lenne. Esetleg Dragon egg, amiből 1 kör múlva random sárkány kel ki? Mekkora lenne mondjuk egy 4 manás kis tojás köv körben kitossza Yserát 😄 Biztos nem véletlen van a játék kezdete óta dragon kategória, meg elvileg a WoW is tele van nevesített sárkányokkal...
Amikor a piloted sky golem piloted shreddert dob...az király <#eplus2>
En elkezdtem ezt a fatigue mage-tesztelni. Jott egy ilyen druid is. Hatalmas meccs volt.
Nekem elobb elfogyott a lapom mint neki, de mar neki sem volt igazan mit kitenni. Echoztam a healbotokat 😄 en mar ugy -9nel jartam mikor o megcsak -3 -4 nel 😄
Utolso kor, mert utana meghalok a laphuzas miatt. En jovok 😄
17hp +3 armor rajta. Fireball. Hero
Power, healbot . 11hpja van meg. volt egy coldlight a kezembe. Szamolas gyorsan. Es akkor az -5 es -6. Egy dontetlenre kihoztam.
Shep
Ú mekkora meccset nyomtam egy másik priest ellen. Elégetett vagy 3 lapomat a cleric miatt, de a végén ő fázott rá, mert feltápolta a sajátját én meg szépen túlhúzattam és a fati őt ölte meg hamarabb, Imádom mikor összejön a kombó 😄

Devv
Az mekkora lap! <#eljen>
dave9004
ellenfélnek a 2 portal 2 elite tauren chieftain-t adott. már-már rock koncerten éreztem magam
Shep
Az semmit nem jelent csak ,hogy nyert 500 meccset rankeden, nem feltétlenül párosul mellé semmi, csak az, hogy kitartó volt. Láttam már szinte csak basic lapokkal játszó arany mágust is.

pala és handlock ellen is jó
equa-consec és shadowflame/siphon blokkolása brutál

igazából az egyik legjobb és leguniverzálisabb legend (boom és sylva mellett)
csak tudni kell hogy mikor használod, elég ritka az hogy 5. körben kirakja valaki mert ott azért nincs akkora haszna, de pl én toltam már 8. körben duduval hogy a kombót előkészítsem
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.01.23. 19:42:43

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Ezt a kérdést én is feltettem, de azóta rájöttem a hasznára, tényleg nagyon jó lap 😊 Ha jó körben rakod ki, akkor eltolja a halálodat 1 körrel, vagy a lényeid pusztulását. Legszembetűnőbb tényleg druidnál vagy magenél. FoN és flamestrike mehet a picsába. Ha van kinn 4 lényed és nem tudja lekapni őket, megfelelő időpontban, 1 kör az életébe is kerülhet. Na és ezenfelül lenn marad egy 5/5, ami nagyon jó stat 5-ért. Azt el kell tűntetni a boardról nagyon gyorsan, mert jó eséllyel 2 ellenséges lénnyel is fog tradelni a nagy élete miatt, vagy egy erőset gyengít le nagyon. És mágiával nem tudja megoldani, mert az 5 manával drágább neki 😊 Tehát: kb. egy ingyen körbe, azonkívül átlagban 2 ellenséges minionba kerül az ellenfélnek Loatheb. 😊
Tinman
Most vertem el egy arany control palát rankeden... kapok este sütit? :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

De igen, visszaveszem...de mivel rájöttem, hogy az úgyis late game...így a pandák addig csak helyet foglalnak. Szóval most benn van a 2 yeti, amiből jöhet minion visszavevős spare part, és Ysera is adhat azt...ha meg facelessel copyzom kettő van belőle, akkor még nagyobb az esély. Igazából mire játszani akarom a Juggernautot, addigra legalább egy visszavétel van a kezemben és olcsóbban mint a pandák, mert vagy 1 manás spare part, vagy Ysera dream card ami 0 mana. Igazából az aknák már csak ráadás, ha nem jön össze a Juggernaut kombo, az se baj, a dupla Ysera láttán feladják. Annyira beleszoktam már ebbe a pakliba...és furcsa, de ez egy olyan deck aminek Ysera lételeme. Miért? Mert:
1. Alapból OP, ha kicsit lassú is.
2. Ad kézbe visszavételt, ez Juggernauthoz jó.
3. Adhat 2 manáért 5-öt sebző AoE-t, és mivel az nincs a deckben...így nagyon jól jön.
4. Bármi más kártyát ad, vagy erős miniont kapok, vagy erősítést egy lényemre, méghozzá nagyon olcsón, ezek is jól tudnak jönni, mert a Juggernaut hiába nagy test, ha tudom visszaveszem és nem marad kinn...

Tehát a lényeg: ez egy olyan deck, aminek az elején orrba szájba növelem az armort, olyan 30 élet+ 30 armor szokott átlagban összejönni. Számoljunk úgy, hogy ezzel meccsenként 50-60 életem van. Early és midgameben pakolom a buffolható minionokat, aztán ugye armorsmith+whirlwind meg hasonló kombókkal szerzek belőlük armort, meg még buffolódnak is. Ha ezek nincsenek épp, akkor jön a 2 shredder, a yetik vagy a piloted, a megfelelő pillanatban meg Loatheb...ugye magenél 6. körben kell, druid ellen 8. és így tovább...aztán a lategameben, mikor már kevés leszedésük szokott lenni...ezek elmennek Loathebre, a felbuffolt worgenekre, vagy az ilyen átlagban 6-8-at sebző berzerkerekre, poly,hex belcherekre vagy piloted sky golemre...na szóval akkor jön Ysera és a Juggernaut. Ilyenkor már csak átlagban 10 körüli lapunk van a deckben. Ha már van faceless is, onnantól nyomhatja azonnal a concedet, ha lent van 2 Ysera esélye sincs, akkora előnybe kerülök bármivel játszik. Ezenkívül a csapda is érik körülötte, bármikor jöhetnek az aknák. Bár így már csak 2 szokott lenni a pandák kivételével, de az is elég félelmetes. Röviden: ha a board control az enyém marad, akkor nyertem. Vagy ha elmegyünk fatigueig. És nagyon élvezetes vele a játék 😊 Meg biztos írtam pár baromságot, de a tapasztalatok eddig nagyon jók 😄 Nyilván úgy tűnhet, hogy sok kombótól függ a deck, de annyira mégsem 😄 És van benne laphúzás is bőven.
Tinman
Azt hittem Zozo0122 dekkje a téma most, vagy nem?

Szar lapnak éppen nem mondanám, de túl spec helyzetekre való. 5-ért sokkal szarabbnak tartom a Mimoron's Head-et meg a Hemet Nesingwary-t, pedig azok is legendary.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Shep
Igen, valahogy én is ezt érzem, csak azt nem értem akkor miért tette fel a kérdést.

megnéztem az indokait, nem óhajtok vitatkozni vele
eldöntötte hogy szar lap és próbálja megindokolni

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shep
Lehetne még sorolni estig, ezért írtam ,hogy nem értem a kérdést 😊

Tinman
Lassítás igen... arra ott a szinte semmibe kerülő Annoy-O-Tron, azt 10x többe nézem.

Tinman
Ami rá van írva az nem hatott még meg...

Tinman
Bármikor kitették ellenem nem okozott gondot, kb. annyi gondot okozott, mintha kitettek volna egy 5/5-ös tauntot. Eleve nem baxok el varázslatot egy senkiházi 5/5-re, 95%-ba minionokkal szoktam leszedni.

Pont ez a bajom. 5/5-ért kiteszik, nyilván a board clear nekem fontos, ezért tőlem aztán piros pipacsokat is szellenthet Loatheb a lyukjából akkor is lefogom szedni és ebből a szempontból ez nekem csak egy db. 5/5, holott ennyiért van:

- Belcher
- Spectral Knight
- Madder Bomber
- Faceless

amiket "picit" többre tartok és a gyakorlatban jobban be is váltak.

Nyilván jó a Loatheb egy kényszeredetten varázslatokkal operáló mage ellen, de a többiek? Megeszik reggelire, ezért eszembe nem jutna egyetlen kaszt miatt elcseszni egy helyet.

Ok... AOE ellen? Mi történik? Kiteszi 5. körben, abban a körben az ellenfél eltolja az AOE-t egy körrel, de gond nélkül kitehet miniont, vagy leszedheti a Loathebet a már kint levőkkel. Late gameben meg tényleg nem sok vizet zavart.

mage ellen flamestrike-tól megvédi egy potenciálisan lethal körben a boardod
priest ellen MC kört véded ki
dudu kombó is lassítható

ezen kívül az 5/5 elég test ahhoz hogy ne merje úgy hagyni

Devv
Vagy ha te akarsz boardot takarítani, előtte kijátszod, hogy hozzon le még lényt. De ez bonyolultabb művelet...
Shep
Hát kezdjük ott ,hogy 5-ért 5/5 ez már maga nem rossz, és azzal ,hogy nyersz egy kört az ellen varázslatai ellen egyből előnybe kerülsz, vagy ha hátrányban voltál visszajöhetsz a meccsbe, persze nem mindegy mikor játssza ki az ember. Olyanokba ,hogy megvédheted a boardodat egy aoe ellen már bele sem megyek. Igazából nem is értem a kérdést 😊
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.23. 18:44:05

Devv
Rá van írva a kártyára 😊
Tinman
Egy pro kifejtené nekem Loatheb hasznosságát?

Thx!

Tinman
Megvettem miatta Tier3-as HiB pakkot, de véleményt még nem szeretnék róla mondani, még korai.

slam helyett használj 2/2 1 sebzés +2 dmg lényt
pain-armorsmith-berserker-worgennel is jól kombózik

Devv
Jó látni végre a dekkedben a Belchert! Amúgy nem úgy volt, hogy a Juggernautot visszaveszed a kezedbe?
Az annyira nekem sem tetszetős.
Ez a kedvenc paklim most, nagyon élvezem, saját gyártmány 😄 Segítsetek, mivel tehetném még hatékonyabbá? Amim nincs hozzá: Shield slam, Brawl, Grommash, Alexandria és Szilvásbukta. Szóval pont a legfontosabb lapok 😄 Nem baj, az aknákra építek, meg arra, hogy esetleg tudjam duplázni Yserát, ami ha megtörténik 10ből 9 azonnali concede <#idiota> Szóval nem a tipikus control wari...de nem is baj, így is nagyon élvezetes. 😊

Shep
Nincs, de ott tradelni kell a cuccokat, az meg nem az én világom, ezért nem tetszik a Hex sem, élőben jó a csere-bere de virtuálisan már nem jön be.

Amúgy a Scrolls című játékot próbálta már valaki? Hasonló a HS-hez, bár nem sokat láttam belőle. Van valakinek tapasztalata vele?
Az előbb elég jó meccsem volt egy druiddal 😄 Ott adta fel, amikor 6 lényem volt kinn, abból az egyik egy armorsmith és elnyomtam egy dupla whirlwindet 😄DD Fél órán át pörgött felfelé az armor...imádom ezt 😊
jaja, amúgy agyaltam hogy a belém 5-t sebző lényt is beletegyem de az már nem igazán zoo hanem vmi demon lock és ahhoz nem ártana a 2 legend, de legalább az új