40521
  • Shep
    Akkor meg nem stimmelnek a számaid :)
  • Shep
    Jól van nekem ennyi elég is volt mára, egymás után 2 handlock, majd egy mage, ami nem lett volna gond ha a 7. körig nem csak a nagy manás lapok ,meg 2 circle lett volna nálam.
  • Mephike
    Szép kis hullámvasút. :) Megesik néha. R7-en vagyok, de én nem kockáztatok, biztos paklikkal megyek, mert nincs időm/kedvem órákat ülni a játék előtt.
  • karmacoma
    1-10-20 meccsen igen. 100-200-1000 meccsen nagyon nem.
  • karmacoma
    Ja még ált suliban akartunk basicben 21-es játékot írni, és ott vagy a belső óra vagy az órajel volt az alapja a valszámnak. Pontosan nem emlékszem 20 éve volt, azóta nem próbáltam programozni. :D Én az első rng based netes cuccokról írtam. Ott volt valami olyasmi, hogy valami statoszférában lévő aktuális mérések eredményeiből dobta ki vagy mi.
  • Shep
    Ok, tehát akkor oda jutottunk ,hogy leginkább szerencse az egész.
  • Negritis
    a legprimitívebb az órajelből számol asszem, de nem vagyok biztos benne
    utána kéne néznem, de nincs kedvem :D

de jah a blizz már a warcraftban is tolt rng-t ott se volt gond :D
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.04.23. 14:28:44
  • karmacoma
    Annyi RNG-vel dolgoztam már, hogy rájöttem soha nem fogod szabad szemmel megállapítani, ha valami gázos. Alapból az emberi agy úgy működik, hogy a furcsaságok/negatív kimenetelek jobban bevésődnek, mint az átlagos események. Blizz az ősidők óta csinál rng based játékokat, nincs okom kételkednem bennük. Ami primitív statisztikát én összehoztam, az kijött megfelelőre.

Úgy tudom az ilyesmik általában valami random eseményhez kötik a véltlen számot(a primitívebb időszakban ez volt az egérmozgás, vagy valami külső környezeti elem, azóta nem követem). Az eddig elkészült nagy adatbázisokból úgy láttam, a legtöbb rng nagy mintán kihozza a várható értékeket, szóval nem egy titkos tudomány ezeknek az elkészítése.
    Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2015.04.23. 14:26:57
  • Shep
    Öcsém te nagyon pörögsz, álljál le a szerrel, mert úgy jársz, mint a búgócsiga! :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.04.23. 14:25:31
  • Shep
    1-1-et szoktam venni.
  • Negritis
    ezzel azt akarod mondani, hogy a Blizz rng-je teszi a dolgát? :D
  • karmacoma
    Pontosan így van. Egy meccset nézve kb 40% matchup, 30% skill, 30% rng az arány. Az igazi lényege ladderezésnek és a tornáknak, hogy techelsz a meta ellen, hogy hosszútávon jó winrate-ed legyen. A legtöbb meccset meghatározza a két deck. Pl Palával freezemage ellen valszeg akkor se lesz 35-40%nál többed ha tökéletesen játszol, ahogy egy midrange sámán-Priest meccset se fogsz soha 50%-ra hozni. Ezzel szemben lehet építeni olyan decket, amiben van eszköz a legtöbb metában forgó sablondeck ellen. Ebben jó pl Kolento, aki aztán counterelheti a saját pakliját 2 hét múlva. :D Kisebb blokkokban nem is érdemes nézni, hogyan végeztél, mert 5-10 meccs semmit nem jelent. Statisztikát kell vezetni és aztán megnézni egy nagyobb 100-as blokkban hogyan teljesítettél(Én ezzel nem foglalkozom, mert casualon is élvezem a meccseket és ladderren is haladok ha néha játszok 1-2 meccset).

Pl pakli nyitás is ilyen. Nagyon sokáig szarokat nyitottam, úgyhogy elkezdtem strigulázgatni, és hiába volt 50-es no legend, összesen 3-4 epic sorozatom, végül 100 pakli után kijöttem olyan 100-105 környéki dustátlagra, ami majdnem a std.
  • Negritis
    talán nem gvg paklit kéne nyitni és jönne molten :D
  • Shep
    Hát figyelj, inner fire után lazán megoldható :d
  • Shep
    Azóta sincsen moltenem :) Ellenben van már vagy 10000000 druidás medvém, meg zsugormesterem, ezek amúgy minden pakliban ott vannak nekem.
  • Negritis
    sunfury + 2x molten and problem solved :D

rakd bele handlockba is plz :D

nyílván priestbe vagy palába nem fontos, de a többi classnak fontos (még a duud tudja megoldani, esetleg a heal totemes shaman de azok nem "jó" opciók)
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.04.23. 14:00:15
  • Shep
    Nem kell oda healbot elég 2 DL is :) Én amúgy nem szeretem a healbotot, sokkal inkább berakok egy Holy fire-t, mint az ócskavasat, mert 5 mana 3/3 (lényegében semmi) és ok gyógyulsz 8-at de ezzel szemben a HF-al legerősebb lényeket kivéve bárkit leszedhetsz és gyógyulsz 5-öt, igaz 6 mana, de nekem sokkal jobban működik, mint a bot, pedig amúgy sokak szerint nem jó lap a HF.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.04.23. 13:59:07
  • Tinman #15945
    How to survive a hunter attack?

- 2 taunt
    - 1 kezan
    - 2 aoe
    - 1 healbot

Az esetek hány %-ban nem jön fel EGYIK sem? 80-90?
  • Shep
    Amúgy nincs ilyen a játékban, egész egyszerűen a hulladék felépítés és túlságosan nagy szerencsefaktor miatt van.
  • Negritis
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nope, neki nem reagálok már semmit :D
    meg előbb utóbb mindenkinben "felmerül" hogy a blizz szopatja hátsó algoritmussal
    de továbbra is tartom hogy nincs értelme olyat megírni ami ezt "jó%"al megoldja
    kétlem hogy bármelyik fejlesztő elég perverz lenne ehhez
  • Shep
    De nem ugyanazok ellen.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ez lesz a válasz :))
  • Shep
    Ja, értem :)
  • Tinman #15940
    U.a. a pakkal, u.a. az időben játszom. Az egyik nap zsinórban vesztek, a másik nap zsinórban nyerek. Fura.
  • Negritis
  • Shep
    Orvos látott már? :DDDD
  • Negritis
  • Shep
    Te meg menjél a fenébe :DDDD
  • Shep
    Ne mond már, kár ,hogy mind a gvg-ből, mind pedig a calssicból is majdnem a fele hiányzik és most jön a vicc, még common lap is!!!
  • Devv
    Ez aztán az ingadozás. Legtöbbünk stagnál egy rankon. :)
  • Tinman #15933
    Hát én nemtom... tegnap előtt R12-ről R17-re estem vissza. Tegnap 17-ről vissza 12****-re. Ma megint többet vesztek, mint nyerek, már R13** :-(
  • Devv
    Na visszajöttem 10re. Baromi nehéz (nekem) bemenni 10 alá...
  • Tinman #15931
    Aranyszínű hunter R12.

Elvette egy secretem, köv. körben visszaloptam... ez úgy kb. be is tett neki :-)

3 hunter meccsem volt zsinórban... tényleg baromi fárasztó -.-
  • Negritis
    :D ne menj bele mer megmagyarázza hogy őt a blizz külön algoritmussal szopatja
  • greyfox
    ne zavard össze
  • qetuol
    azt ugye tudod, hogy minnél több pakkot nyitsz, annál kevesebb lesz az esélye, hogy olyan lapot kapsz, ami még nincs?
  • greyfox
    Persze, hogy kipengettem! Elővételben!
    Komolyan, ennyit nem sajnálok, fél éve napi 1 órát minimum eltöltök vele.
  • Tinman #15926
    Szárnyakat megvetted, vagy te is shitchewer vagyol, mint én?
  • greyfox
    Nekem bent parkol 2 60-as küldi (egyik 5 win mage-el), plusz egy 5-1-es arénán állok mage-el, szal még 5 win, és dől a lé >.<
  • Tinman #15924
    Nekem a tegnapi volt a 3. :-)
  • Shep
    Kb 1 hónapja csak 40-est kapok, elnyomás, kivárás másnap elnyomás után is. A figyelős szerintem nem is létezik :)