40521
  • 1Darton1
    Itt is vannak olyan control paklik, legfeljebb nem szeretsz velük játszani, sőt még néhány combo is erős ellenük.
    Az se lenne balance, ha az aggro csak másik aggro ellen lenne esélyes.
    Habár nem tudom milyen konkrét esetekről van szó, az is lehet, hogy nagyon "underdog" paklit erőltetsz.
  • Shep
    Eléggé színvonalasra sikerült, úgyhogy elég is belőle annyi mára, nehogy megszokjuk itt a magas minőséget és a kultúrát.
  • dave9004
    a priest mindig a A. of Lore-t Thoughtstealeli :D
    mindenhol van aggro. ez tény, viszont vannak olyan ctrl paklik is amik kettéhugyozzák röhögve az aggrokat. azt hívják balance-nak.
    Itt akkor kapod el az aggrot ha minden összejön. Vagy olyan a paklid ami 1 max 2 pakli ellen sikeres, a többi 10 ellen meg insta concede. Ez nem balance
  • 1Darton1
    Érdekes, hogy kezd kikopni a control warriorokból, és ahogy eddig tapasztaltam nem is annyira hiányzik belőlük.
  • Zozo0122 #17280
    Ha nem is OP, de nagyon jó lap:)
  • Devv
    Á, csak egyet benyögött, aztán ennyi volt mára...
  • Tinman #17278
    Ki.

OP a whirlwind is
  • Malarki
    -Shep csak sírni jár ide, Negritis beszól neki
    -Tinman vs fórum vita
    -rohadt facehunterek
    -rohadt aggro deckek
    -rohadt random
    -fos a meta
    -Lotheb túlértékelt
    -Inner fIre/Shadowflame OP

Ezek vannak variálva naponta. Vagy kihagytam valamit?
  • Shep
    Nem tudom, kérdezd meg az illetékes elvtársat, biztos szívesen ad felvilágosítást!
  • Zickler
    Lenne valaki olyan kedves hogy minden nap végén ír egy TL;DR-t, amiben összefoglalja hogy aznap mi történt topokban? Őszintén szólva kíváncsi vagyok hogy mi történik itt, de nincs kedvem napi 70 HSZ-n átnyálazni magam (amiből 68 valaminek az anyázása :D )
  • karmacoma
    Hát igen. amúgy ezért írtam az artifactokat. Olyan lenne, hogy nem kártya lenne, hanem a deckhez lehetne kiválasztani, melyik legyen aktív. Pl olyasmik, hogy:

-Minden kör végén, ahol az ellenfeled sebezte az arcodat megidéz egy 1/1 taunt can't attack szövegű miniont(Can't have more than 3 at the same time)
    -In the end of every second turn you have 50% chanse to draw a card
    -If your board is empty give your hero divine shield.
    -Give deathrattle: summon a dragon egg to your dragons.
    -At the and of your turn Give 1 life for every 2 unspent manacrystal.

Ezeket csak most gyorsan hasra ütésre írtam. Alapjaiban reformálná meg a metát és pakliépítést, több jelenleg nem működő buildet kinyitna, és nem is bonyolítaná agyon a játékot.
  • Mephike
    "de HS-ben annyira limitált mennyiségű eszköz van a kezedben"
    Ez kétségtelenül így van, hiszen még iszonyúan az elején tart a játék.
    "hány manát és kártyát visznek el a bombák"
    Nekem ez a sok randomitás sokkal jobban fáj, mint bármi más a játékban.
  • karmacoma
    Múltkor pont nézegettem meccseket az izraeli MTG VB-ről. A decklisteket elnézve ott is a legtöbben valami kevés minionos, főleg vörös spellekre építő busrst decket használtak. Nyilván minden ilyen típusú játékban uniformizálódik a meta, de HS-ben annyira limitált mennyiségű eszköz van a kezedben, hogy ritkán érzed úgy, hogy tényleg te befolyásoltad a meccs végkimenetelét. Mechmage/Hunter ellen van 2-3 ökölszabály, amit betartasz és reménykedsz a jó húzásban, control meccsen meg megnézitek kinek jön fel curveon boom, kinek lesz BGH ellene, és hány manát és kártyát visznek el a bombák.
  • Mephike
    Na akkor az agro deckekről. Rossz hírem van, nem fog változni a helyzet. Minden kártyajátékban volt, van és lesz is. Mindig lesz, mert már most is léteznek, és kegyetlen jól működnek, hiszen képesek 4-6. körre végezni az ellenféllel. HATÁSOS deckek, lehet agonizálni, hogy egy facehunterrel játszó játékos milyen ember lehet, meg ha van isten, akkor a pokol legmélyebb bugyraiban fog szenvedni, stb. Értelmetlen.
    Alkalmazkodni kell, ennyi.
    Lassulás nem lesz, ne is várjatok kasztonként még tonnaszámra érkező olcsó AOE dmg-t osztó lapokat. Max egy két lap lesz, ami egy kicsit megnehezítheti az agro paklik életét, de ahhoz azt a lapot fel is kell húzni...
    Szóval tárazzatok be papírzsepiből. Csak a MtG-t tudom hozni példának, ott meg lehet nézni a full vörös és fehér agro deckeket, vagy létezik olyan combo deck is, ami ha optimális kezet húzol, akkor első körben elver. De meg lehet nézni az AGOT Lannister deckjeit, is van ott is olyan, aminél kettőt sem pislogsz, és már nincs lap a kezedben...
  • Devv
    :D
  • karmacoma
    Ez így korrekt, tökéletesen egyetértünk.

Zozo: HOTS-nak meg érdemes adni egy kis időt. Kifejezetten szórakoztató játék. Életemben nem toltam még MOBA-val, nem is terveztem, de a Blizz világ elég vonzó. Ha elegen rákapunk, akkor akár lehet majd topicon belül is szervezni közös meccseket.
  • Zozo0122 #17268
    Ha semmi bajod az aggroval, akkor máris sikerült :D Gratulálok, csatlakoztál

llletve még pár dolog:

- Írd alá a belépési papírokat.
    - Tegyél shadowflamet egy inner fire druidba.
    - Értékeld túl Loathebet egy 1-10 skálán.
    - Vegyél 100 000 forint értékben boostert.
    - Tegyél ünnepélyes esküt, hogy soha senki ellen nem hagyod ki a maximális BM-et játék közben.
    - Napi 3 sírás minimum kell a topicba, ha épp nincs miért szólj Shepnek és intézi helyetted :D

Beteg ez a topic amúgy, jókat lehet röhögni meg baromkodni :)
  • Zozo0122 #17267
    Én egyik ismerősöm pár napja hagyta abba. Azt mondta azért, mert arra jutott, hogy ez a játék NEM free to play és hogy undorodik a Blizz üzletpolitikájától. Amúgy azt el kell ismerni, hogy a Blizzard marketingesei vérprofik. Szó szerint az utolsó filléreket is ki tudják sajtolni a játékaikból. Belenéztem a HotS-ba pár videón, ott is vannak skinek amiket csak pénzért vehetsz meg elvileg. Amúgy nem tűnik rossznak az a játék sem, lehet kipróbálom majd :D
  • csabush
    Szerinted nincs, szerintem van, ezért szép az élet, mert különbözünk. :D Az arról való diskurálást örömmel olvasom, hogy mi szar, min kéne változtatni, de abban egyetérthetünk szerintem, hogy a konstans felbukkanó, ugyanarról szóló hiszti kommenteknek semmi értelme, és ezt mondom úgy, hogy nick alapján nem tudom kik szoktak, csak szoktam látni. Ettől függetlenül nem szar ember, meg nem nyomorék, mivel nem ismerem, csak a kommentje felesleges és idegesítő, legalábbis nekem. Persze, jöhetnek akkor a minek jövök ide megmondások, de arra is kész válasszal tudok szolgálni: az értelmes kommentekért. Na részemről out.
  • Devv
    Én is nyomi akarok lenni. Mit kell tennem? Az aggroval semmi bajom. Ez kizáró ok?
  • Shep
    Mert te is csak azért jársz ide, hogy sajnáltasd magad! :D

Mondjuk amúgy nem értem miért olyan nehéz felfogni azt, hogy feszültség levezetésről van szó, nem pedig sajnáltatásról. nem tudom ,hogy működik a matematikus agy, lehet a feszültség levezetés nem írható fel egyenlettel ezért nem tudja értelmezni, nem értek hozzá :)
  • Zozo0122 #17263
    Igen, így van, úgybizony dá

Velem ugyanez. Imádom a játékot, de utálom az aggrot. Ugyanaz a játékosadatbázis, aki a GTA-t 1 000 000 $ cheattel kezdi. Felbasznak. Fizettem a BRM-ért, mert reménykedtem a lassulásért. Nem lassult, ezért panaszkodok. A gyűjtőszenvedély pedig szintén nagyon erős :)
  • Shep
    Inkább ide, mint azok közé akik lenyomorékozzák a másikat.
  • Tinman #17261
    Nekem innen és máshonnan is pár ismerősöm 6-8 hónap rendszeres játék után pont az említett okok miatt hátrált ki, szóval a játék topikjában történő ON siránkozással szerintem sok baj nincs.
  • Tinman #17260
    Csak azért kérdeztem, mert ebben a topikban elég sokan gondolják ezt a másikról, nyilván én is nyomorék vagyok pár ember számára, szóval része vagyok a halmaznak. Ellenben nem bánom... végre sikeres vagyok és tartozok valahová, egy közösség része vagyok, a nyomorékoké :-D
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.05.15. 11:32:49
  • Devv
    Ügynök úr szolgálatra jelentkezik! :P
  • csabush
    Nem feltétlen rád értettem, igazából nem is figyeltem a nickeket, teljesen lényegtelen is, nem személyeskedés volt, hanem általános véleményformálás. Eleve nem arra irányítottam aki leírja a véleményét, mit hogy kellene, hanem azokra akik idejönnek sírni mert éppen kiverték mint a kutyát. Readonlyba már jelen vagyok egy ideje, nem most ugrott be, hogy milyen jó hecc lenne beleugatni ebbe.

A játék jövőjéért lehet is aggódni, mert perpill nagyon szar irányba halad, ez tény, speciel nekem a mech-es kieg óta egyre kevésbé tetszik, igaz, azzal még el lehetett szórakozni. Sokáig nem akartam engedni a régi paklijaimból, de megettek ezek az olcsó-gyors paklik, így kénytelen voltam elmenni ebbe az irányba, pedig szerintem sokkal kevésbé élvezetes, de én elvagyok így is. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy kihagyásokkal játszom, előveszem 1-2 hétre, aztán pihentetem 1-2 hétig, egy ideig leköt ebben a formában, de hosszútávon valóban bosszantó, ennek ellenére eszembe nem jutna feleslegesen posztolgatni arról, hogy most mennyire kikaptam zsinórban nyolcszor a különféle köcsög deckektől, inkább lerakom kicsit.
  • Shep
    Rám gondol, csak ő stílusosabban fogalmazta meg.
  • Tinman #17256
    Melyiket?
  • Tinman #17255
    Ez egy elég derék hsz volt, egyet is értek vele.
  • greyfox
    nem lehetne bannoltatni ezt a nyomorékot?
  • Shep
    Hülye vagy!!!!
  • karmacoma
    Abban igazad van, hogy túl sok a sírás, viszont aggódni azért lehet a játék jövőjéért, ha már beletolt az ember 1 évet az életéből, és szeretné ha játszható maradna a dolog. Ha megnézed én inkább ötleteltem, hogy lehetne megjavítani, fejleszteni a játékot, nem pedig konstans sírtam, meg vergődtem, hogy épp mi vert el. Szerintem nem kéne fórumoznod itt, senki nem tart fegyvert a fejedhez. Böföghetném be ha át akarnám venni tőled a megmondóember szerepét. Ugyan akkora baromság, mint amit te írtál.

Visszatérve HS-re. Én nagyon szeretem ezt a játékot, elvétve játszok mással, de a jelenlegi meta már nekem is elvette a kedvem tőle. Csak akkor lépek be ha már 3 questem van, egyáltalán nem játszok plusz meccseket. BRM-et azért vettem meg mert láttam esélyt rá, hogy lassítja a metát, de igazából ebből is az aggro/combo paklikba való kártyák váltak be. Lehet és kell is alkalmazkodni, de nekem a ladder teljesen lényegtelen, akkor meg minek játsszak valami számomra nem szimpatikus, vagy a kényszer miatt szép lassan azzá váló deckkel. Ettől még hajt a gyűjtőszenvedély, meg formálom folyamatosan a deckjeimet, de szép lassan úgy néz ki visszatérek a 100% arénához, mert a constructed javíthatatlannak tűnik a jelenlegi rendszerrel.
  • qetuol
  • Mephike
    Hol is van, áhh, itt van! :)
  • Negritis
    te is csak azért jársz ide hogy sajnáltasd magad aztán ha valaki ezt szóvá teszi akkor meg hőbörögsz
  • Shep
    Hülye vagy!!!!!!! Hahahahaha
  • Shep
    Nem az a gond, hogy leírtad, hanem hogy csak ezért jöttél ide.
  • csabush
    Leírtam a véleményem, de látom már ez is fáj.. :D
  • Negritis
    mindenki hülye csak te vagy helikopter