40521
  • Devv
    Na akkor abból 2 legendet is le tudnék gyártani. :)
  • Shep
    Nekem marhára nem jött fel a waker szval biztos jó pakli :D Kettőt azért nyertem vele, de most ismét érdektelenségbe fulladt a játék, semmi kedvem küszködni ugyanazon paklik ellen. Tényleg nagyon kellene valami frissítés a játékba és nem új kieg formájában, hanem játékmechanikai változás, mert ez így édes kevés már 1 év után, legalábbis számomra. Valamint a rankedre sem ártana pár motiváló állomás, hogy ne csak a semmim meg valami legyen, ami most van. Egyszerűen semmi ösztönzés nincsen arra, hogy rankeden előrébb juss. Ha nem sikerül a legend akkor tök mindegy, hogy 20-on bohóckodsz, vagy 12-n vagy 5-ön, el tudnék képzelni egy olyat, hogy 5 rankonként járna valami és nem csak hó végén hanem mikor eléred pl. a 15-öt adna valamit de csak 1x az adott hónapban, tehát a visszabukok újra elérem nem működne. Na de mindegy, befejezem, mert már megint csak sajnáltatom magamat Mr. Matek szerint :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.05.16. 14:03:32
  • Zozo0122 #17322
    Én is kipróbáltam tegnap, tempo maget akartam építgetni, cserélgettem a lapokat kb. minden meccs után, és mire nagyjából elégedett lettem szinte ugyanúgy nézett ki a deck, mint a most használt flamewaker deck :) Vannak azért különbségek, de csak 4-5 lap asszem. Na ebből is látszik, hogy még mindig nagyon kevés a lap a játékban. Viszont rank 8-nál egészen jól elvagyok vele :)
  • Shep
    Hát Antinak nagyon érik a nerf, a sok spare part miatt túlságosan OP, hiába szeded le köv körben, már nála 1000 fireball amik ellen esélyed sincsen. Ezért mondom ,hogy hulladék ez a rendszer, hogy az ellen körében csak szemlélő vagy, nincs semmilyen ráhatásod a játékra.
  • hawkie22
    Viszont az is igaz, hogy egy meccs nem 5 perc, bár ez minden control deckre igaz.
  • hawkie22
    Valaki korábban belinkelte ezt a Majordomo maget. Netdeck nem netdeck én kipróbáltam, hát baromi élvezetes. Most nyomtam priest ellen, mindkettőnknek elfogyott a lapja, én már 3 at sebzodtem, de már lent volt ragna, emperor meg hősként ragna. Neki jött Majordomo, leutottem Bgh-val, majd emperor 6 a ragnajaba és utána hero power. Pedig szegény többször is azt hitte, nyert, nyomta is a well playedet. :)
    Lényeg a lényeg, nagyon élvezetes a pakli és kell is gondolkodni vele, nem mindegy mit mikor raksz ki, meg mit tradelsz. Eddig 2-0, facehunter és Majordomo priest ellen.
  • Shep
    Na végre nem warrior, pala vagy róg küldetés hanem hunter/mage, összerakom azt a falmewaker decket, megnézem mire képes.
  • Mephike
    Tegnap 23/100-on hagytam abba a napi questet, hiába próbáltam elpörgetni, ezt adta be. Gondoltam majd ma elpörgetem, de aztán hagytam ezt az okozz 100dmg-et az ellenfelekbe küldit. Megkaptam mellé a sámán napi wint (ezt kaptam a rakj ki 20 5 manánál nagyobb lényt helyett).
    Első ellenfelem egy warrior lett, aki a controlt választotta. A lényeg, hogy úgy nyertem, hogy elfogyott minden lapom, és már 5-t sérültem a legutolsó laphúzásnál.
    A lényeg, hogy a meccs végére meglett a maradék 77dmg a százhoz. El lehet képzelni mennyit összepajzsolt a warrior...
  • dave9004
    Rankeden egy se jön. Valszeg vki streamelt és nyert vele kettőt.
    Más ok hogy zoo de miért bmel r11-en? Nem nagy dicsőség ide jutni
  • sadface #17315
    fasza megkaptam a második malygost kb 1 héten belül és már amúgy is volt egy. #neverlucky #sheplife

más: lol
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.05.16. 01:15:43
  • Negritis
    tekintve hogy nicns rendes netem leginkább casualt tolok
    mi ez a "sok" dragon rugó? nem sok gondom van velük de a mennyiség azt mondatja van értelme

kérdés: jó valamire vagy csak try?
  • Shep
    Jó videot tettél be, ez az a hulladék Storm izé. Egyébként ebben nem :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.05.15. 23:02:48
  • Zozo0122 #17312
    Shep, itt te nyomod 2:44-nél? ebben a videóban

Bár már régi videó, de talán már toltad ekkor.
  • Zozo0122 #17311
    Jah nem, csak most megint rámjött, hogy veszek. Eddig asszem 2x v 3x vettem 7 packot, 15-öt még sose :D
  • 1Darton1
    Attól függ, hogy általában milyen ellenfelek jönnek. Ha sok a facehunter és zoo, akkor a patron warrior remek választás. Kiegyensúlyozott mezőnyben a combo druid is menő.
  • dave9004
    Ok akkor. Sámán warlock druid ezek közül mivel játszak h ne veszítsek többet mint nyernek? Zoon kívül. Nemsokára wariorhoz is meglesz minden. Onnan is mondhatsz példát.
  • sadface #17308
    shep elátkozta a pap kasztot... szegénynek pont ez esett sneedsből...

• dave9004
    Illidan még jó is kitenni voidcallerrel minden hónapban veszel vmennyit? Mert am 15 pack havonta nem sok pénz hobbira
  • Shep
    Na jó most már tényleg elhúzol :D
  • Zozo0122 #17305
    Illidan Stormrage + pár epic, köztük golden force of nature + golden twilight drake és hasonlók :D
  • Zozo0122 #17304
    Na döntöttem, veszek 15 classic packot
  • Devv
    Facehunter az egy életforma!
  • 1Darton1
    Nekem warrior ellen bűn rossz a statisztikám, fordított helyzetben viszont közel 100%-os. Lehet, hogy én sem érzem eléggé a facehuntert. Kappa
  • 1Darton1
    Nem a gyors legendig való eljutáshoz használták véletlenül? És tuti, hogy nem valami midrange verzió volt?
  • Devv
    Én az utóbbi 3 warit elvertem facehunterrel. De tény, hogy nehezebb...
  • Devv
    Mit érez rank11-en az a golden warlock, amelyik az 5. körig kirak egy Voidcallert meg egy Belchert, 14 hp-ja van, tötymörög, aztán feladja...
    Palával mentem ellene, azt se lehet mondani, hogy legyorsultam. Ilyenek vannak... :)
  • dave9004
    Sok streamet tudok nézni melóban így sajnos kijelenthetem, hogy folyamatos jó teteljesítményre kb csak zooval voltak képesek. Kis szenvedés után mindenki átvált rá. A híresen jó aggróölők most sztem nem olyan hatékonyak már.
  • 1Darton1
    A facehuntert szinte bármilyen warrior deck kiheréli, zoo ellen meg ott a nagytesó handlock vagy freeze mage. A midrange már más kérdés, azok nem véletlenül népszerűek.
  • Shep
    Nem, hanem adott kaszton belül válthatsz. Elindul a meccs, feljön pl. hogy róg vs hunter, felhozná az adott kaszthoz tartozó paklijaidat és lenne 30 mp arra, hogy kiválaszd melyikkel akarsz harcba indulni. Másik meg az, hogy ez nem Ördögtől való, több kártyás játékban is van ilyen, meg olyan is, hogy átnézed a meccs előtt az ellen pakliját és 3 lapot cserélhetsz ezek után a sajátodban, ha akarsz.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.05.15. 18:44:37
  • karmacoma
    És hogy lenne ez? Ilyenkor a másik is vált, aztán te újra, aztán ő, aztán te, vagy szimplán hozunk egy szabályt, hogy a Hunter ellen van lehetőség cserélni. :D Amúgy egy 4 szereplős móka lenne az igazi, ahol egyesével választotok herot, és így lenne lehetőség adjustolni menet közben. Az ultimate fun meg az lenne, hogy lenne egy olyan játékmód, ahol egyesével pickelitek ki a lapokat, és folyamatosan lehetne taktikázni attól függően az ellenfél mit épít. Persze ez mind csak pipedream.
  • Devv
    Tessék!
  • Shep
    Akkor neked szerencséd van. Egyébként pl. az sem lenne rossz ötlet ha a meccs elején lenne lehetőség pakli váltásra, ha látod, hogy hunter jön elő az anti huntert, ha warrior akkor meg a másikat, egyből érdekesebb lenne az egész. A jelenlegi felállásban ugyanis szintén hatalmas a szerencsefaktor.
    Mellékhatása mindennek van.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.05.15. 18:04:57
  • karmacoma
    Nem tudom melyikekről beszéltél, de a klasszikusokat nézve én nem érzem ilyen erősnek a jelenlegi aggro ellen se a control Warit se a handlockot. A vs control meccseken se minden matchup kedvező nekik és a midrange-ből is feljött egy csomó deck, ami ellen szarul állnak. Talán a Priestnek van a legjobb %-a hunter ellen és techelve nem olyan rossz zoo ellen, de ő meg overall nem olyan jó.
  • 1Darton1
    Free to play szemszögből eleinte mindenképp arra ösztönöz a játék, hogy egy olcsó aggróval játssz, ha szeretnél érvényesülni ranked mode-ban. Én pedig inkább csak arénáztam és daily-ztem, amíg össze nem jött a megfelelő lapmennyiség. Közben pedig egész jól megtanultam az alapokat. Persze lehet a házépítést a tetővel is kezdeni, de lesznek bonyodalmak.
    A másik irányvonal pedig az, hogy időt spórolhatsz magadnak, ha ráköltesz pár fillért. Nevetséges összegért rengeteg időt lehet nyerni azoknak, akik nem kedvelik a lassú fejlődést. Ezen alapszik a F2P játékok üzletpolitikája, és szerintem remekül működik itt is.

Én a túlaggrósodást sem látom, bár elhiszem, hogy más sokkal találkozik. Velem az utóbbi napokban csupa handlock és control warrior jött szembe, volt bőven freeze mage és ramp druid is. Olyan 30 meccsből legalább a fele control ellen ment, és a maradékban is sok combo illetve midrange volt. Streameken is egyedül a zoo/midrange/demon/handlock elszaporodást látom.

A pénzfeldobás pedig alapkoncepció marad még sokáig, mert amellett, hogy idegesítő tud lenni, óriási a megtartó ereje. A többségnek jóval nagyobb élmény szerencsével nyerni, mint annak hiányában kikapni.

A fórumos feszültséglevezetésnek az egy nem túl etikus mellékhatása, hogy közben az azt olvasóknak is átadsz belőle.
  • Shep
    Na igen, csak akkor meg megint ott vagyunk, hogy egész egyszerűen minden arra ösztönöz, hogy aggroval nyomd. Ez egyébként a Blizznek sem kellene, hogy érdekében álljon, hiszen nekik pont abból jönne a sok pénz, hogy ha sok paklit nyit a nép azét, hogy megszerezze a control paklikhoz szükséges drága epiceket, legendarykat. Ezért is kellene nekik is elkezdeni tenni valamit a túlzott aggrosodás ellen, mert ha látja a friss, vagy éppen pár hónapos játékos ,hogy hát ezek szinte basic lapokkal bealáznak én meg próbálok itt valami komolyabb paklit összehozni/lemásolni (ugye), akkor ő is, vagy elkezd egy fórumon feszültséget levezetni, más értelmezés szerint sajnáltatni magát, vagy ő is összedob egy párszáz dustos aggrofost és nyomul vele. Persze az is igaz, hogy mindez a normális balansz hiánya miatt jöhet létre. Úgyhogy szerintem a Blizz ahelyett, hogy fél évente új pénzcsinálót épít, inkább ki kellene hagyni egyet és gatyába rázni az egészet, mert ez így hosszú távon nem vezet semmi jóra (jó alatt normális és élvezhető, nem pénzfeldobásos játékot értek)
  • 1Darton1
    Ebben egyetértünk, csak a két témát nem érdemes összemosni. Ha egy free to play új játékos drága control paklit szeretne, akkor nem sok sikerélménye lesz. Mondjuk olyan fél év után már szinte bármilyen paklit össze lehet rakni.
    Szóval választhatunk, hogy a lehetőségeinkhez mérten próbálunk megoldást keresni, vagy addig panaszkodunk, amíg Jahve meg nem könyörül rajtunk. Tudom, az utóbbi tűnik egyértelműnek.
  • Shep
    Nekem is csak az rémlik ,hogy valaki panaszkodott miatta.
  • 1Darton1
    Ez a ww OP valami új poén vagy én maradtam le róla?
  • Shep
    Azok a control paklik többnyire marha drágák és akkor megint elérkeztünk a másik közkedvelt témához, a free to play, but pay to win-hez :)
  • Shep
    Ami kb annyira igaz, mint, hogy a ww OP :)

Játék másik nagyon nagy hibája a rengeteg random, ami miatt képtelenség kézben tartani normálisan egy meccset, bár tudom a prok irányítják az RNG-t, vagy ők maguk az RNG. :)