40521
  • Negritis
    ilyen alapon a handlock is aggro mert ideális kézzel igencsak nehéz megfogni és a giantek 5. körre kb el is tudják dönteni a kérdéseket
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.06.05. 10:02:30
  • karmacoma
    Én mostanában azt látom, hogy azok a midrange paklik tarolnak, amik megfelelő húzással aggroba is átmehetnek. Ilyen volt a mechmage, erős endgame-el, de magas early kill potenciállal, és ilyen a zoolock is. Ha nem kell sokat trade-elnie bedarál 5-6. körben. A Tempo paklikat egyértelműen ide sorolom. A Mana Wrym-es mage vagy a mech sámán számomra egyértelműen aggro pakli. Nekem a klasszikus midrange az a mustár Pala, Combo Druid, és a régi Doomhammeres, tojásos Sámán, amit már nem nagyon játszik senki.
  • 1Darton1
    A versenymeta nem befolyásolja jelentősen a játékot, de mégiscsak egy indikátora.
    Ha neked a midrange is aggrónak számít, akkor már egyet tudok érteni a korábbi hozzászólásoddal. De nekem az a gyanúm, hogy a midrange pakliknak nem véletlen az elnevezése, és nem szinonímaként használják az aggróra.
  • karmacoma
    Alapvetően a verseny meta nem befolyásolja a ranked/casual mezőnyt. Mondjuk Firebat sorban húzta a versenyeket aggro lineupokkal. Ha visszagondolok az utóbbi versenyekre a legtöbben Patron warit, Hybrid huntert vagy zoolockot mindenképpen vittek. Talán a mechmage kopott ki, de az se teljesen. Ezért is kérdeztem mit értünk aggro alatt.

A Patron és a zoolock minden rankon népszerű pakli, ahogy a hybrid hunter is. A kő papír ollóban sokkal jobban állnak az aggro paklik mint régebben. Nem arról beszélek hogy op lenne, de nincs is hátrányban. Régen az volt, hogy az aggro visszafogta a greedy control paklikat, a control visszafogta az aggro paklikat. Most a zoolock megeszi a control warit, a face hunter megmegveri a handlockot(bár én 4/3 vagyok ellenük Chow nélkül HL-al. De valszeg csak run). Itt egy tábla a matchupokról. Személyes tapasztalatom főleg Druiddal és Palaval van, előbbit techelve is eléggé elveri a zoo és a hunter, a midrange palának meg egyre több a rossz matchupja, de jó húzással minden verhető, ha alacsonyan curve-ölsz, és lemondasz Boom/Tirionon kívül az összes control matchupot erősítő lapról .
  • Negritis
    ez így nem teljesen igaz, de az biztos hogy jóval nehezebb most kezdeni
    sokkal több "kutató munkát" igényel és időbefektetést
    valamint csalódni is sokat fogsz

az lehet egy járható út hogy a "trash" lapokat betöröd dustra és gyártasz belőle életképesebb lapokat és nézel budget deckeket az általad kedvelt classokhoz
    csak nehéz eldönteni sokszor hogy melyik lap trash és melyik nem, ráadásul ez sokszor módosulgat is ha kitalálnak valami újabb kombót (facehunter előtt pl az arcane golem nem volt igazán népszerű lap, Leeory nerf után próbálgatták kevés sikerrel)
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.06.05. 09:19:53
  • Darthmushroom
    komolyan gondolkodok h ezt nem nekem való és abba kéne hagyni. eddig a 2-3 győzelmek simán megvoltak, de a héten meg ennyiért is órákat kell szenvedni, a paklikat veszem folyamat de értelmes lapot még nem nagyon kaptam. ezt a játékot nem éri meg most kezdeni.
  • 1Darton1
    Mert ugye a magasabb tierekben többségben vannak az aggro paklik, a saját tapasztalatod is az, hogy minél magasabb rankra érkezel annál több van, illetve a versenyeket is azok dominálják. Mire nem képes néhány vonal.
  • Negritis
    micsoda? :D én practice mode eu no.1 vagyok :D
  • dave9004
    Ennyi bölcsességgel még casualban is legend lehetnél :D
  • Negritis
    amúgy ott a kulcs
    fogadd el hogy ez ilyen játék és ne várj valami teljesen mást
    akkor nem fogod a hajad tépni vagy idegeskedni
  • karmacoma
    Ja amúgy a házigazda dolog nekem is +1.
  • karmacoma
    Hát. Ez egy táblázat. Kövesd a vonalakat és összeáll a kép. :D

Amúgy engem most kevésbé érdekel ez az aggro nem aggro téma. Elfogadtam, hogy ez egy ilyen játék, csak zavart ez a sok összeirkált hülyeség.
  • karmacoma
    Ladder winrate. Tempostromon megtalálod a teljes leírást.
  • dave9004
    Mehet muhee házigazdának
  • sadface #17992
    tőlem is jár a +1
  • Zozo0122 #17991
    Há'mé? Ruhadarabonként magadra nem költesz el 9 eurót? Dehogynem :D
  • jazzy
    Nem lesz ilyen, ez a free to play mikrotranzakció lényege. Kozmetikai dolgokat kapsz pénzért, slussz.
    Utoljára szerkesztette: jazzy, 2015.06.04. 23:53:06
  • Shep
    Activision.
  • 1Darton1
    Már eddig is voltak fizetős hátlapok.
    Amint valós előnyt fognak árulni kizárólag pénzért, majd lehet aggódni, addig is berekeszteném a telejósda-szolgáltatásaid.
  • Zickler
    Miért próbáljátok a Blizzardot a földi Sátánnak beállítani?
  • Negritis
    nem hiszem hogy azt bemeri vállalni a blizz hogy csak RL money lap legyen bármilyen formában is
    túlságosan elásná magát azzal hogy f2p volt eredetileg aztán hirtelen mégse

amíg CCG a játék addig nem kell aggódni ezen amúgy, ha átmegy TCG-be és csinálnak vmi hasonlót mint pl D3-ban az rmah (isten ments hogy megtegyék)
    akkor pedig azok akik ingyen játszanak és tudnak arénázni + pénzt is kereshetnek akár

amúgy a 9eurót én is sokallom hősönként mer 9 hőst az máris 80 ami azért nem kevés csak kozmetikai cuccokra
    bár remélem lesz majd vmi lehetőség hogy megnyerjük simán (pl ha adott hőssel elérsz adott raknra úgy hogy a meccseid nagy részét azzal tolod akkor megkapod az alternatív skint)
  • Shep
    Tudod mi lesz? Előrendeli/megveszi 1-2 hónapig a jónép majd feloldják és goldért is megvehető lesz és megint elégedetten köpnek majd a tenyerükbe, ja nem, a játékosok képébe :D Na meg az is lehet, hogy alapból megvehető lesz goldért is, csak ezt még elfelejtették mondani.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.06.04. 23:46:44
  • 1Darton1
    Ebből ki lehet olvasni szinte bármit, és annak az ellenkezőjét is. A különböző kategóriák definiálásából adódó problémákat meg sem említve.
  • Zozo0122 #17983
    Igen, azóta feldolgoztam, hogy ez a kalapácsos tag a warriort fogja váltani kinézetben :D

De nem érted mit vakerázok. Mivel eddig MINDEN goldból megvehető volt ebben a játékban, ezért nekem ez egy óvatos próbálkozásnak tűnik a Blizz részéről arra, hogy megnézzék, mennyit vesz be az emberek gyomra. nyilván komzetikai cuccokkal nem sokra mész, de mi van, ha 3 év múlva már egészen máshol tart a játék, tegyük fel valós pénzért vehetsz legendary lapokat stb...ha pedig bejönne az, hogy egyes lapok csak pénzért elérhetőek? Azért vontam fel a szemöldököm, mert itt eddig tényleg szó szerint minden megoldható volt ingyen.
  • 1Darton1
    Alap, hogy támogatom.
  • Zickler
    "freetoplaynek hivatalosan vége"??
    Heh?? Free-to-play = ingyenes lehet játszani. Az nem azt jelenti hogy minden kontent elérhető, csupán azt hogy játszani tudsz vele ingyen.
    Egyébként is minden egyes Free-to-play játék operál mikrotranakcióval, amiből SZINTE kivétel nélkül, csak kozmetikai cuccokat vehetsz.
    Szóval most nagyon nem értem hogy mire a nagy felháborodás. Nekem pl. nagyon tetszik Magni, egyedül az a bajom vele, hogy 10 dollár egy kicsit sok nekem érte :/ 5-6 dollár sokkal barátibb lenne.

Ui.: Ja és miért lenne kalapácsos fazon a warlockból? Ez valahogy nagyon elsiklott a fejen fölött.
  • Tinman #17980
    Amúgy az a vicc, ha ez a hero egy tök egyedi hős és hoz valami új skillt, ne adja ég új saját kártyákat és az 3k, hát vesszek meg nagyon komolyan elgondolkodtam volna azon, ha na ok, akkor most én ezt megveszem, mert már ennyire ki vagyok éhezve valami másra/újra ebben a játékban.
  • Zozo0122 #17979
    Jah, hogy próbálnak igazodni azért a hősökhöz :D Hát jólvan, felőlem jöhet, nekem nem kell egyelőre, szerintem baromság.
  • Shep
    1 milliárd légy nem tévedhet :D
  • Negritis
    nézd ott a LoL az is elvileg f2p mégis egy csomó skin csak RPért vehető ami nem farmolható ugyanez itt is
    szal fogták a moba modellt és behozták

attól még hogy egy SKIN fizetős a játék maga f2p, engem az zavar csak hogy goldból nem szedhető ki

amúgy a bemutatott törpe az a warrior helyére megy :D
  • Zozo0122 #17976
    Jó, hát mindenki arra költ amire akar, de én is undorodom amúgy a DLC rendszertől :(
  • Zozo0122 #17975
    Nálam 7 kategória van :D

- Control (Alt,Shift,Space :D)
    - Midréndzs
    - Hunter nagy lényekkel/sok trappel (ez külön kategória, amikor kell skill a huntához)
    - Combo
    - PTW noskill kretén (arany lapok, brutál deck de semmi tudás)
    - Aggro
    - Takonyszar Ez ugye kinek mi :DDD
  • Tinman #17974
    Nem az a hülye aki az Oblivion lópáncélt eladta nem kevés példányban, hanem az aki megvette. Ehhez nem kell zseninek lenni. Anno egy nagyra becsült ismerősöm szokta volt mondani: "Minden szarra van vevő." Nagy igazság.
  • Zozo0122 #17973
    Véleményem a hero skinekről: elmegy a Bli$$ a picsába :D

Nyilván sokan meg fogják fizetni, de akkor a freetoplaynek hivatalosan vége, ezeket nem szerzed meg ingame goldból. Hiába nem ad semmi pluszt. Meg mekkora baromság ez? Miért nem lehet olyat, hogy farmolj ki 100 adott hero winnel egy új csak arra hősre szabott hátlapot? (vagy vehesd meg pénzért, tökmind1) Mire lesz jó ez, hogy egy kalapácsos fazon lesz a warlockodból? :D na mind1 is.

Még egyszer leírom: a Bli$$ marketing osztálya rohadt zsenikből áll, egy Littlefinger az összes :)
  • Negritis
    kérdés kinél hány kategória van
    nálam 4:
    aggro
    midrange
    control
    miracle/combo

mondjuk engem ezért is zavar kevésbé a mostani meta mert azért a 4 variánsból bőven nem csak 1 félét kapok
  • Zozo0122 #17971
    PATRONVARIJOR aggro? :O Jó játékos vagy, próbáld ki, az a legskillesebb :) Az nem aggro, inkább combonak nevezném. Ja de várj, asszem épp te voltál az akinek pont az ment kicsit gyengébben nem? :/ Ha jól emlékszem a beszámolódra. Meg combo druid?

Szerintem az az aggro, ami kis manaköltségű lényekkel árasztja el a boardot és vagy skill nélkül csak arcra megy, vagy csak tauntot tradel, miközben okádja a rakot :D Esetleg még az, ha a boardcontrol megtartása miatt tradel, mert ha azt elbukják, akkor valószínűleg csumi van.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.06.04. 23:12:33
  • Negritis
    ránéztem, NEM :D
    sztem maradok a classic handlocknál
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.06.04. 22:52:53
  • dave9004
    Malygos warlock egész jó pakli. Nézd meg hearthpwnon
  • Negritis
    de ez mi alapján rangsorol?
    győzelmi%
    jó/rossz matchup?
    verseny pakli vagy ranked?
    mer nem mind1
    meg mi az a malylock? gondolom malganis és nem malygos :D
  • karmacoma
    Csak azért írom mert a tier listek alapján egyáltalán nincsenek hátrányban ezek a deckek.