40521
  • Darthmushroom
    azt hittem h olyan jó napom lesz mint tegnap, 3ból 3 győzelemmel kezdtem és láss csodát megint kezdődött a csodás játék összehívás.. olyan csodás ellenfeleket kaptam sorban megint.. 5-6 kör alatt simán kivégeztek a csodás mecha lapjaikkal. fel is adtam mára a questet..
  • dave9004
    Amúgy ezt a tournament modeot hogy képzeletet el? Mert én kb úgy, hogy mindenki viszi az arcvadászt meg a zoot és coin flip ki nyer ki veszít. Vagy az egyetlen őrült ctrl warrior
  • sadface #18204
    vicces, mert tegnap 3 epic+rare volt benn ma meg két golden.
  • Zozo0122 #18203
    Áhh, ebben a hónapban se adott még :D Vmi bug, mert a havi 4 meg szokott lenni
  • Shep
    Dehogynem, ha átírod a nevedet MaruderZozo-ra :)
  • TBTPumpa
    Inkább lehessen Dustot venni. Ajróból lekraftolok mindent, mert ez a fos úgysem fogja kidobni Boosterből!
  • Negritis
    nem oktató jelleggel, hanem tanulságként javaslom :D
    2-3at ment végül :D
  • Negritis
    trump lock draft és aréna (nem tudom meddig jutott)
  • Shep
    Aggro ranked lesz az a gomb :D
  • Devv

(jön ebből még egy pár kép...)
    Utoljára szerkesztette: Devv, 2015.06.08. 20:15:36
  • Pio
    Kiszivárgott!

• Shep
    ... de előtte még fizetünk neki azért, hogy egyáltalán elfogadja az ingyen goldot :)
  • jazzy
    annyira szarok vagyunk mind, hogy ingyen is odalapátoljuk neked
  • Shep
    Az lenne ám a móka, a nehezen megkeresett aranyat odaadni másnak. Attól még az aréna belépő vásárlásnak és az egyből visszalépésnek is több értelme van.
  • karmacoma
    Én alapvetően a king of the hilles koncepciómat szeretném, de sztem Blizz épp nem olvasta a topicot mikor írtam. :D
  • Zickler
    Jó lenne ha lehetne haverokkal tolni :D
    Kifosztanálak mindannyiótokat *sátáni kacaj*
  • 1Darton1
    Ha nem kevered össze a különböző hunter paklikat és stílusokat egymással, akkor lehet hasonló kijelentést tenni.
    Kezdőnek jó a basic hunter (nem facehunter, mert ahhoz lapja sincs, és ahogy te is mondtad neked sem élvezetes vele játszani).
    Goldfarmolásra jó a facehunter, de egy bangladeshi gyerekmunkásnak is jobb az órabére annál, szóval akkor már egy izgalmasabb deckkel még szórakoztató elfoglaltság is lehet.
    Már jó nyomon járunk, de nagyon meglátszik, hogy szándékosan alacsony szinten tartod a játékkal kapcsolatos lexikális tudásod.
  • Negritis
    én is tour lobbyban bízok
    sokat dobna a játékon
    fix goldos beugró és winner takes it all :D
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.06.08. 18:49:57
  • karmacoma
    "Buy hero skin" button. :D
    Amúgy szerintem valami tournament lobby lesz.
  • Devv
    Ja nézegettem már korábban, hogy van ott egy gomb hely. Ha van eszünk, közvetlen uninstall gomb lesz...
  • Negritis
    gondoltam, ezért is zavar hogy az a 4 lap + grom nincs méág meg :D
  • Negritis
    valami történik hamarost :D
  • Mephike
    Szerintem kötelező kellék 2 shield slam + min 1 brawl
  • Darthmushroom
    kezdőnek tényleg legjobb a hunter.. ma is 5 meccsből sikerült megcsinálni a napi questet, pedig hunterhez is csak alap lapjaim vannak.
  • Tinman #18182
    Még egy könyvre valót is össze irkálhatunk erről, a tényen akkor sem változtat: Kezdőnek, gold farmoló kezdő-haladónak abs. jó deal a facehunter, sőt szinte az egyetlen esélye, a zoo mellett.
  • Negritis
    tudom, meg lassú de ettől még összekéne raknom lassan :D
    mondjuk lehet csak gromit craftolok és összedobom a meta patront :D
  • dave9004
    most nem játszák mert sokat szív
  • Negritis
    játszik valaki most control warriort?
    2 shield slam + 2 brawl alap bele?
  • 1Darton1
    Minden érvemet alaposan megkerülted, és csak azt hozod fel vitaalapnak, hogy miként kell játszani facehunterrel. Ami egyébként nem is volt a beszélgetés része, csak mellékesen említettem meg. Én elmondtam, hogy a tapasztaltabb játékosok nem csak taunt esetén trade-elnek, nekem mindegy, hogy elhiszed-e vagy értelmesnek tartod-e. Mivel a játék tele van véletlen eseményekkel, szinte bármivel, bármilyen módon képes vagy nyerni, egyedül a hatékonyság különbözik közép és hosszú távon.

A gyors paklik alkalmassága a goldszerzésre nem volt kérdéses, nem értem miért keveredett ide. Nyilván egyetértek vele. Azt leírtam, hogy a játék megismerésére miért nem ajánlott (illetve "csak éppen semmi örömöm nem leltem benne", elég gyorsan megcáfoltad a saját állításodat). A cél- és eszközmegválasztási kérdéseket kicsit összekavartad.

Ezek szerint a lényeges pontokban egyetértesz velem, és belátod, hogy butasághoz ragaszkodtál. Akárki ír hasonlókat, ugyanúgy nem fogok bólogatni rá. A "te igazságod, én igazságom" megkülönböztetés az értelmes beszélgetések rákja, nem használnám a helyedben.
  • Tinman #18177
    Először is jó ebédhez/reggelihez szól a nóta.... az ilyen kis folklórok sem véletlenül születnek:

"de a facehunter megtévesztő neve ellenére sem úgy játszandó, ahogyan leírtad, illetve elképzelted"

Másodszor pedig rendkívül dicsértés, ahogy próbálod ködösíteni, már-már valamiféle misztikus mélységekkel leírni a facehuntert, melynek neve is mutatja és az előző hsz-emben is leírtam, hogy szinte mindig csak arcra megy és csak akkor trade-el, ha nagyon muszáj. Ha te nem ezt tapasztalod a facehunter kapcsán a játékban, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy egy egészen más játékkal játszunk és innen ered az összes véleménykülönbség.

Az aggro stílus és a facehunter rendkívül gyorsan és könnyen elsajátítható, ezért tökéletes a kezdőnek aranyat farmolni, hogy aztán abból az aranyból további lapokat vásárolhasson és további stílusokat ismerhessen meg. Továbbá tökéletes a kevésbé kezdő játékosnak is, aki kevés lappal rendelkezik, pontosan azért amiért a teljesen kezdőnek, mert gyorsan goldhoz juthat, sőt még rankeden is arathat. Utóbbi esetben pedig a ranked játék során az ellenfél által játszott stílust is megismerheti.

Annak idején mikor elkezdtem a játékot a priest mellett erőltettem én is a facehuntert, irritálóan jól működött, csak éppen semmi örömöm nem leltem benne és nem érdekelt a gold farm. Most sem farmolom a goldot, jön ahogy jön, extra meccseket csak rankeden tolok.

Továbbra is azt a végső következtetést vonom le, hogy van a te igazságod, meg van az enyém, mely majdnem egyezik, csak az enyém nem lehet jó, mert én írtam.
  • Pio
    A játék unity engine-el van írva ami egy nagyon széles körben elterjedt játékengine, ezért elég sok módja van a kód visszafejtésének (reverse engineering), ezért elég sokmindent megsejtenek erre alkalmas eszközökkel unatkozó programozók, aztán kitesztelik, ez is így derült ki.

Ami az igazán vicces benne, hogy ugyanakkor van egy olyan hardcode-olt konstans is a Mistress of Pain esetén, hogy ha 3× egymás után úgy sebez, hogy negatív a HP-d, akkor vége lesz a meccsnek és nem tickeli végig a 61-et. Tehát ha normális esetben beindul ez a kombó, akkor lemész 0, -1, -2, -3 HP-ra és utána halsz meg.

Ez amúgy nem csak rengeteg armorral játszható ki, hanem úgy is, hogy annyira nagyra viszed a mistress sebzését, hogy minden második tickre túlcsorduljon a HP-t tároló memóriaszelet és ezáltal előjelet váltson a HP-d. Lásd ezt a videót:

Amúgy ha egy picit feszegeted a játék határait irgalmatlan mennyiségű logikátlan, hardcode-olt hülyeségbe és persze töménytelen bugba futsz bele.

Például tippeljétek meg (google nélkül :) ), hogy mi történik, ha egy mágus kitesz egy vaporize-t, aztán ellop egy freezing trapet egy huntertől, majd a hunter egy lénye megüti a mágust (miközben ottvan ez a két trap ebben a sorrendben).
  • Pio
    45 kör játszható le és utána döntetlen lesz a meccs. Pontosabban az első játékos 45-ször, a második pedig 44-szer cselekedhet, vagyis az utolsó kör végig se megy rendesen, az első játékos teszi a dolgát, passzol és ekkor döntetlen.
  • dave9004
    Jönnek a folytonos kiegek semmi balance nélkül. Én egy banlistának is örülnék. Minden vmire való kártyabázissal bíró játék használja
  • karmacoma
    Most még ugye lehet pontokat szerezni rankedezéssel a blizzconos versenyre? Csak mert sztem akkor addig nem nagyon nyúlnak bele komolyabban a rendszerbe. Amúgy ha akarnak 2 vs 2-t, akkor kéne valami komolyabb friend list. Mert még normális chat vagy klánrendszer sincs. Egy nagyobb kiegnek én is örülnék, mert akkor kicsit mindig izgalmasabb a játék.
  • Shep
    Ezt a tempót sem lehet igazán bírni, még egy régi játékosnak sem, nemhogy egy újnak, persze ha az a cél ,hogy tényleg p2w legyen, vagy az új játékosok már ne legyenek akkor jó az ötlet. Szerintem ez az évi 2 kieg tűrhető csak éppen átgondolt lapok kellenének, kevesebb randommal.
  • 1Darton1
    Már válaszoltam akkor is részletesen, illetve most egy másik probléma kapcsán is, de akkor megpróbálkozom kicsit más szavakkal újra.

Casual mode-ban nem ajánlatos játszani egy kezdőnek, ezt néhány száz alkalommal leírtuk már páran. Ha az indoklás egyik esetben sem volt világos, akkor megismételhetem újra.

Sem általánosságban tekintve a huntert, sem pedig külön kiemelve a facehuntert nem effektív úgy játszani vele, hogy csak az ellenfél hősét támadod. Leginkább az arányok különböznek az egyes játékstílusok között, de a facehunter megtévesztő neve ellenére sem úgy játszandó, ahogyan leírtad, illetve elképzelted. Azt hiszem erről is volt már szó néhány alkalommal ezen a fórumon.

A harmadik szempont, amit sikerült figyelmen kívül hagynod (feltételezem, hogy szándékosan), hogy különbség van egy teljesen kezdő játékos, és egy olyan között, aki már játszott néhány száz meccset, de még kevés lap birtokában van, ennek ellenére sikerélményt szeretne elérni a ranked mezőnyben. Előbbi esetében, akkor fog több tapasztalatot szerezni, illetve szélesebb körben megismerni a játékot, ha egy interaktívabb, kicsit általánosabb koncepciójú paklival vág bele, nem pedig egy kiemelkedően gyors, speciális/szélsőséges stílusúval. Utóbbinál pedig a cél szentesíti az eszközt, a facehunter pedig a budget deckek egyike, noha nem az egyetlen.

Szóval az a korábbi tanács botorság volt több szempontból is. Ez az átfogalmazott verzió már lehetne jó, de sikerült ebben is néhány hibát ejtened. Basic lapokkal a facehunter kifejezetten bénácska, mert hamar kifogy a szuflából, és esélye sincs befejezni a meccset. Ugyanakkor lehet egész jó basic huntert is összerakni, amit viszont hagyományosabb módon kell használni.

Ezek alapján sem a korábbi, sem a mostani tanácsa nem tartalmaz olyan elemeket, amelyek hasznosnak ítélhetőek, vagyis leginkább károkozásra alkalmasak. Remélhetőleg nem ez volt a céljuk.

Ha a támadó jellegű félreértelmezésektől eltekintve akad még valami homályos rész, akkor szívesen kifejtem.
  • Negritis
    mondjuk asszem azt is tesztelték hogy max 60 lapod lehet malorne-nal
  • Zozo0122 #18169
    Ez asszem azért van, mert egy játékban összesen 60 kör játszahtó és utána felrobban az a játékos akinek kevesebb élete van. Ha jól emlékszem.
  • Negritis
    azt értem, csak ugye ahhoz warrior kell hogy legyen 40 armor (esetleg dudu)
    és be kell 'mákolni' shredderből aztán vagy a nagytesó dobja vagy sylvanas lopja el az auchenaitű

de akkor is szürreális számomra :D
  • Tinman #18167
    Dragon palát szétcincálja az aggro.