40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Zozo0122 #22355 Amúgy ez undor. A régi Blizz rajongóktól hallom mindig, hogy ez már nem ugyanaz a Blizzard stb. De az, hogy konkrétan 8-9 hónap vagy mennyi elteltével is ennyivel kevesebb "jófejség" van bennük...hát igazán apró gesztus lett volna a 3 ingyen pack, a kezdők pl. nagyon örültek volna annak is. GvG-nél még free aréna is jött. Most meg ez az ocsmány válasz, hogy "nincs még késő előrendelni, ha még nem tetted"... -
Tudom, olvastam a cikket, ezért is elmélkedem azon, hogy vajon miként lesz pár év múlva a dolog. -
Negritis #22353 vigyázz az eretnek gondolatokkal :D -
És talán az se véletlen, hogy ideje jutalmazni is aki költ rá, nem az ingyenest támogatni állandóan -
Negritis #22351 30 millió játékos van elvileg és havi kb 20 milliót hoz a játék
nem véletlen hogy 20 évre tervezik :D
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.08.22. 14:26:02 -
Negritis #22350 a másik ami eszembe jutott amúgy és segítené a kezdőket, ha a jutalom "tierje" nem lehetne kisebb mint ami volt előtte
értem ezalatt hogy ha eldobsz egy 60ast akkor nem eshet belőle 40es vagy 50es -
Azért még azt hozzátenném, hogy a Blizznek lesz gondja a játékkal, ha továbbra is piacvezető akar maradni, mert hát a vetélytársak száma folyamatosan nő, és szerintem a MtG idővel komoly ellenféllé nőheti ki magát. (A Hex-et én annyira nem ismerem, nem tudom mekkora a játékos bázisa. Erről van valakinek infója?)
Azt is meg merem kockáztatni, hogy a HS-nek van a legnagyobb játékosállománya a Blizz játékok között. Ha meg akarják tartani a vezető pozíciót, idővel kénytelenek lesznek a kezdőket valahogy ténylegesen feljebb hozni, jobb reward rendszer, stb, stb, amit már Ti is mondtatok.
Idővel viszont eljön az az állapot, amikor túl sok lesz a lap (2 év múlva, amikor már túl leszünk még két kalandon és még 2 booster özönön), el kell gondolkoznia a Blizznek, hogy hogyan tovább. Hasonló megoldás lesz mint a MtG-nél? Vagy kiveszik mondjuk a GvG lapokat (kimegy a GvG, bejön valami más), és megkapjuk a GvG-s lapjainkat dust formában?(Mennyi dustot adnak majd egy legendásért? 1600-at vagy 400-at?) Meglátjuk, engem viszont ez nagyon foglalkoztat még ha ez a távoli jövő és még bőven odébb van erre a válaszadás ideje. -
Zozo0122 #22348 TES:Legends
Első körben a lore legalább olyan jó, a többi már a fejlesztőkön múlik. -
icyshadow #22347 Ebben teljesen igazad van. A "Watch and Learn" és az ideiglenes Brawl ingyen Classic pakk is lépés volt a jó irányba. Valószínűleg ezek miatt vagyok hatványozottan csalódott az új változások miatt. Egy lépés előre, kettő hátra.:/
De reméljük maguktól rájönnek, hogy ez így nem tartható és nem csak miután a -még szerencséjükre nem létező- konkurencia elvitte a játékosbázist. -
icyshadow #22346 Feltételezem, hogy az emberek többségének ez a magyarázat sokkal jobban emészthető, mint az, hogy ne haragudjatok, de szeretnénk monetizálni a paklihely bővítést, csak jelenleg nincs elég fejlesztőnk, hogy foglalkozzon ezzel. Számomra ez lenne egy korrekt válasz, de tudom, hogy álomvilágban élek.:) Egyébként nem az a gond, hogy fizetőssé tesznek egy kényelmi funkciót. A töketlenkedés és a hazudozás az, ami rendkívül dühítő.:) -
Negritis #22345 egyébként a mindenki a szintjének megfelelő ellenfélre nehéz megoldást találni
a casual mmr nem fog működni sose sztem
a rankedon szintén nem tudod megoldani mert ugye adott rankon belül elvileg random
én a custom tournamentet látom megoldásnak, ahol mondjuk collection össz érték alapján is lehetne szűrni az ellenfeleket -
Pio #22344 Szerintem a játék simán élvezhető ingyen is annak, aki az elejétől fogva játszik vele.
Viszont a felzárkózás nehéz és ez egyre nagyobb baj, minél újabb kiegek jönnek, minél több lap van a játékban.
A megoldás egyszerű: vagy a rewardokon turbóznak vagy a régi lapok megszerzését olcsósítják.
Szerencsére a Blizzard időben észrevette a problémát és noha óvatosan is, de egyértelműen tesz azért, hogy egy picit könnyebb legyen a felzárkózás (watch and learn például).
Szerény véleményem szerint 1-2 kieg és jönnek a drasztikusabb lépések, - ideiglenesen - olcsósított basic deckek/craftok és hasonló dolgok.
Ugyanígy megoldás lehetne amúgy egy szofisztikáltabb rangrendszer is, ami valamilyen módon jobban biztosítja azt, hogy mindenki a szintjének megfelelő játékosokkal kerüljön szembe. -
Figyelj azok után ,hogy azt hangoztatták többször is, hogy azért van fix 9 paklihely, mert bonyolult lenne megoldani ha több lenne, én nem csodálkozom a kifogásukon :) -
Én a craftolás árát vinném lentebb, túl sok a random jelenleg paklinyitásban. -
icyshadow #22341 Nyilván többféle nézőpont van itt.
Induljunk ki a Tinmanéből, hogy ez a kezdők életének könnyebbé tételét szolgálja.
Amennyiben most kezdeném a játékot, a leghasznosabb egyértelműen a classic pakk. Ezt még a Blizzard is így gondolja, nem véletlenül volt kiírva a Shopban is egy ideig.
Tehát, ha arénát játszom, akkor is ez a legjobb nyeremény. Ellenben így van rá egy harmad esélyem, hogy azt kapjam. Nyilván a többi se rossz egy kezdőnek, de ha ez a változtatás a kezdőkért van, érdekes, hogy akkor miért nem az ő érdeküket szolgálja legjobban.
Amennyiben haladó alatt olyan játékost értünk, mint én, akinek bőven hiányzik a lapkészletéből minden kiegészítőből, akkor jogos, hogy ez a változtatás, ezt a csoportot sem érinti katasztrofálisan.
Viszont akkor még mindig nem beszéltünk azokról, akik az első két kiegészítőből már nagyjából kitermeltek minden lapot. Számukra aztán nagyon igazságos ez a változtatás. Pláne, ha az illető játékos elsősorban arénázni szeret, mert bizony nem kevés ilyen van.
Igazságos az lenne, amiért már rég könyörög a közösség, hogy választható legyen a nyeremény. Ezt viszont a Blizzard kizárólag anyagi okokból, és egyébként érthetően, nem akarja. (De azért keményen hintette korábban a kamut, hogy azért nem, mert a kezelőfelület túl bonyolult lenne és hasonló körmönfont kifogások.)
A questekre térve, ezzel az erővel a 40 és 60 közötti különbséget is hívhatnánk elenyészőnek, holott nem az. De ez a változtatás kisebb súlyú az arénához képest, ebben egyetértek.
Az új questek viszont egyáltalán nem kezdőbarátak. Hogy lenne egy olyan quest kezdőbarát, aminél nem választhatod meg a class-t? Arányosnak arányosak a régi questekkel, ha a teljesítmény és nyeremény arányt nézzük, de hogy ez kezdőbarát lenne. Nem hinném.
A ranked nyeremény valóban jó ötlet, eddig zéró motivációt éreztem én is, hogy csináljak ott bármit. Ez sem kezdőbarát mondjuk, mert kezdőként kapsz egy golden commont, aztán jó napot, hiszen a rare lapért már 15 alá kell bemenni. Rank 5 az első érdemleges nyeremény, és az utolsó is, amiért megéri valamennyi időt befektetni. De még ez is csak havonta egyszer szolgáltat valamit.
A Blizzard pedig nem nagylelkűségből engedi, hogy ingyen játsszál a játékával, hanem, hogy akik fizetnek, ne magukkal kelljen játszaniuk 3 perces várakozási időkkel.
Az emberi hülyeség mondatommal nem megbántani akartam senkit. Csak nem értem, hogy akik képben vannak a változásokkal, hogy mondhatják, hogy ez a Blizzard nagylelkűségéből fakad. Nincs ebben semmi nagylelkűség. Átterelik a veteránokat az arénáról a ranglétrára, és többet fognak grindelni kevesebbért. Ennyiben lehet összefoglalni, hogy mi történt.
Ettől még nyilván játszható marad a játék ingyen is. Egy szóval nem mondtam, hogy nem. Nem akarom elvenni senkinek a játékmaciját, csak gondoltam leírom, hogy lehet kevésbé fanboy szemmel is nézni a dolgokat, annak ellenére, hogy én is játszom, és tervezek is a jövőben. -
VladimirD #22340 Nem mondom, hogy ha szeneslapáttal merném a húszezreseket a kandallóba, nem vennék boostereket pénzért, de jelen pillanatban nem tehetem meg. Ám még is teljesen jól el vagyok úgy, hogy nem költöttem eddig pénzt a játékra. Egyáltalán nem érzem a pénzlehúzás szagát. Kis szerencsével minden nap tudok nyitni egy boostert, két naponta aréna az biztos. Kezdőként, igen is örülök ezeknek a változtatásoknak. @icyshadow ebben a történetben nem az emberi hülyeség határtalan hanem a rosszindulat.
u.i.: kíméljük meg egymást "az egy doboz cigi ára", "hétvégén többet eliszol" okosságoktól. Majd én eldöntöm mi mennyit ér meg nekem a saját életemben. Jelen pillanatban egy cigiért bárki torkát elharapnám, mert tegnap iszonyat berúgtunk a haverokkal. -
Azzal repülnek a matematikusok, de rendre lezuhannak vele, mert a differenciálegyenletet rosszul oldják meg és ezért a kezdősebességre hibás adatot kapnak :) -
Az ittenieknek ez volt a jele az oviban. -
Pio #22337 Kicsit nem követtem az eseményeket, pontosan mi ez a helikopter? :) -
jó hát akinek minden ingyen kell, annak minden rosszul esik ebben a kapitalista világban -
Igen, mert ugye 3 győzelmenként +10 Gold is jár. Tiszta haszon!
-
yep, főleg mire kész, addigra 60 lesz az is -
Egyet értek veled. Az 50G-s küldinek én pl kifejezetten örülök. -
1. Az aréna így sokkal jobban szól majd a kezdőknek IS, nem csak a haladóknak, elvégre egy kezdőnek bármelyik pakkból eső lapok jól jönnek. Egy haladó meg nem esik kétségbe, mert elérsz 5-6 wint és annyi goldot kapsz, amiből lazán nyitsz magadnak egy TGT boostert. Tehát ez a változtatás igazságos.
2. A behozott 50G-os questekkel semmit gond nincs. 50G vagy 60G tök mindegy. 10G az semmi, 3 win, ráadásul ez is egy lehetőség a kezdőknek az egyszerű arany gyűjtésre.
3. A ranked chest szuper. Végre van értelme a rankednek, mert eddig azon kívül, hogy elmondhattad, hogy bementtél R10 alá vagy éppen R5 alá semmit nem értél el vele, ha csak nem lettél legend.
4. Miért ne lenne nagylelkű a Blizzard? Eddig egyetlen forintot nem költöttem a játékra, mégis lazán elvagyok, ez után még lazábban elleszek.
5. Semmiféle mocskos húzás nincs. Csak a játék színesítése és a kezdők életének némileg könnyebbé tétele. -
csak a brawlos -
csoszi87 #22330 Az új questek csak Brawlban működnek?
Kaptam 1 pirestet, meg 1 huntert... -
icyshadow #22329 Ahogy valószínűleg már mindenki tudja, TGT-vel jön be, hogy az aréna véletlenszerűen ad Classic/GvG/TGT csomagot. Ez a változás nem véletlen, a Blizzard is látja, hogy arénával túl könnyű volt eddig free to play játszani. Persze lehet mondani, hogy ez jobb azoknak, akiknek még nincs teljes lapkészletük (nekem sincs, classicból commonok is hiányoznak), de hosszútávon, főleg a következő nagy kiegészítő után már 25% esélyed lesz értelmes lapokat kapni.
A vicc az, hogy nerfelték a questekből bejövő goldot is. (A behozott 50 goldos questek egyértelműen ezt eredményezik, hiszen eddig 40-est simán lecseréltél, hátha 60-ast kapsz, de az 50-et nem fogod.)
Aztán kiszúrták a szemünket ezzel a ranked chesttel, ami egyébként nem rossz, de egyrészt rank 5 nem kis munka egy átlag játékosnak, másrészt a fentiekből bőven megtérül nekik ennek a néhány golden lapnak kiszórása.
Az emberi hülyeség persze határtalan. Olvastam a hearthpwn-on topikokat, amikor kijöttek a hírek a ranked ládáról és mindenki el volt ragadtatva, hogy milyen nagylelkű a Blizzard.
Persze nyilván nekik sem a fán terem a pénz és bőven van üzemeltetési meg fejlesztési költség, de én akkor is mocskos húzásnak tartom az ilyen alapvető változtatásokat másfél évvel a kiadás után. -
Icegrind #22328 Ez biztos nem fog megtörténni, mert az pénzkiesés lenne. Most aki gyorsan akar TGT lapokat az lecraftolja vagy megveszi és ez a többivel is így van. Nem olyan könnyű kipörgetni arénával + szerencsével. -
Én azzal már elégedett lennék, ha arénában megcsinálnák, hogy választhassunk milyen paklit kérünk. Kicsit álom kategória persze, de talán... -
Milyen meglepő :) -
confirmed: nincs ingyen pack kieg élesítésekor, se free aréna
viszont még vehettek packot diszkonttal :D -
karmacoma #22324 Ja, hiányzik belőle az a 3 dolog amit felsoroltam. Painek és Chow(további kombó potenciál) kell bele mindenképpen. Érzem a potenciált, hogy valami hasonló létre fog jönni. Úgy meg tud szaladni a kiscsaj is, a Holy Championnak muszáj jónak lennie valami ilyesmiben. -
power word gloryt ellen minionra téve jól lehet semlegesíteni 1-2 körig, vagy tradere bírni. tetszik az a lap -
Hát szerintem ez max kazuárban. -
Malarki #22321 Engem a kiscsaj hangja irritált rohadtul. Valamelyik játék női hangjára emlékeztetett. -
karmacoma #22320 Én ilyesmin gondolkodom. Kombó deck erős early game-el, több féle otk potenciállal. Velen helyett gondolkodom, Chow-ban/Laphúzásban/removalban. Nem tudom mennyire lenne ez működőképes. -1 vele+1 lightbomb biztos kéne. -
Negritis #22319 oh ATLC döntőjében már a TGT lapok is lesznek :D
nah ott lesz bolondok háza :D
amúgy Frodan mást nem idegesít? :D
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.08.21. 21:44:47 -
Nekem 20+ ban ha lesz, akkor az a leghasználhatatlanabb :D -
Zozo0122 #22317 Hát reméljük a legjobbakat :D Lehet tudni hétfőn mikor jön? -
am minden 10. embernek nem lesz legendás az 50 packban :D