40521
  • Negritis
    mert az ellenfeleid mindig mégtöbbet költenek, így csak az marad neked h költs megint :D
  • Shiver
    ez a válaszom:
    favoring paying players doesn't mean instant win
  • Banane15
    Az amúgy miért van, hogy én már b@szott sokat költöttem HS-re, meg úgy kb. minden Blizz játékra, és még így is naponta szopatnak le topdickeléssel, vagy mert nincs low dropom? Ez milyen algoritmus lesz ? : D
  • Shiver
    látom a szöveg értelmezés nem megy
  • Negritis
    a "hibahatár" azért ennél bonyolultabb
    egymintás T próba és ennél durvább dolgokat is rálehet engedni az adathalmazra
    szóval már 1%os "csalás" is gyorsan kiderül
  • Negritis
    aha szóval mivel a dragon priest gyenge a secret pala ellen amiből annyi van cukorka az édességboltban akkor már csal a blizzard
    rendben

de továbbra is, van HS tracker amiben lehet követni azt hogy milyen deck ellen mit sorsolt a játék, ha ténylegesen alá akarod támasztani a conteot legalább arra vedd a fáradtságot hogy normális statisztikát csinálsz hozzá
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.10.06. 15:28:43
  • Zozo0122 #24072
    Nem, inkább controlféle volt, játszottam már párszor ez ellen. Talán Sjow találta ki ha jól emlékszem? De tudta kezelni az biztos, mert összesen kb. 100 sebzést kellett kiosztani neki. 30 hp + legalább 70 armor mindennel együtt, + egyszer healbotozott. 1 körrel fatigue előtt lett vége, szerencsére tudtam, hogy 2 brawlt használ és azt ki kell húznom belőle minél előbb :)
  • Shiver
    azért ne mond már hogy a VW-t kevesebben ellenőrzik mint a blizzardot :D azért a community-t ne akard összehasonlítani megannyi HIVATALOS szervvel, akik kód szinten látják a dolgokat mégis sikerült kijátszaniuk a VW őket (vagy lefizetniük). a blizzard esetében ezt a büdös életben nem fogja senki bebizonyítani mert nem látja a server oldali kódot és ezt csak ott lehetne látni, client oldalról csak azt tudod észrevenni/érezni amit én
    VW bevállalta nagyot bukott (és azért a VW picivel nagyobb cég mint a blizzard tehát magasabbról lehet esni), blizzard mint már mondtam, már bukott egyszer, lásd lentebb a cikket amit linkeltem
    plussz azt hogy a mai software cégek mennyire nézik a user feedbackjeit, erre mindenki tudja a választ

nem drop rate-ről beszélek, gameplayről, két külön dolog, kártyát tudsz craftolni, win-t nem

miért lenne nekik jó? gazdaságtan/marketing? ha valaki költ a játékra és nem pozitív visszajelzést kap az nem fog többet költeni

nem könnyű ilyen algoritmust írni? :D a blizzardnak? egy software cégnek? 1 perc alatt vázoltam neked egy lehetőséget a 24063-ba, ha ezt én kitaláltam akkor akik erre szakosodtak hidd el durvábbat is ki tudnak találni

mondom én írtam azt a postot és igen, pont dragon priest és lám lám baszik adni megfelelő lapokat, "véletlen" mindig a nem odavágó lapokat adja

tudod jól hogy egy ilyen statisztikát nehéz létrehozni mert nem tudod befolyásolni azt hogy kit dob ellenfélnek, egyébként legtöbb ellenfél uccsó 2 hónapban secret pala, ami ellen nem tudok mit tenni
  • Zozo0122 #24070
    Ha a hibahatáron belül esik, akkor lazán meg merik csinálni. Nemhogy a Blizz, bárki. Az én tippem kb. 3% + droprate. De ha valaki bebizonyítaná, hogy tévedek, akkor se lenne semmi gond és belátnám, de ezt még simán el tudom képzelni.
  • Negritis
    taunt wari volt? fck Dave-vel múltkor facen épp egy deathlordos verzión agyaltunk :D
  • Ultimaulti
    Arról nem is beszélve (de nem fényezni akarom magam), hogy 10 éve én is részese voltam mint kóder káder egy magyar fejlesztésű, de német piacra szánt mmo project-nek, és már az első fázisban olyan instrukciókkal, meg utasításokkal láttak el minket, hogy csak néztünk. Nem került piacra.
  • Zozo0122 #24067
    Na, most vertem el egy 2 brawlos, justicaros 2 deathlordos warriort shamannal rank10-en. Hát ez a hét meccse volt, golden warriorja volt, nyilván rohadt jól is játszott, szerintem mindketten megizzadtunk :) Ezt kéne minden meccsen érezni.
  • Negritis
    ezzel a logikával az a gond, hogy nem működik egy csomó decktípus esetén
    pl rugó vagy handlock amik nem konvencionálisan játszanak alapvetően

de ott a patron is, ami örül ha van fwa de ha nincs akkor sem esik kétségbe

amúgy redditen 1,5-2 éve erről is volt kimutatás hogy milyen eséllyel jönnek a lapok
    és az is "hibahatáron" belül maradt
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.10.06. 15:14:36
  • Ultimaulti
    12, de lassan már 13 év mmo és egyéb online játékok tapasztalataiból, amikben olyan, az üzemeltető részéről elkövetett csalások (akkor még) totális wipe-okba torkolló drámákat éltem meg, hogy azt lehetne reggelig elemezni. Csak éppen semmi értelme nem lenne. Bármit megtehet, és meg is tesz egy ilyen cég, hogy maximálisan ki tudja a felhasználókból sajtolni a profitot. Ez nem összeesküvés elmélet, nem agyrém: tény.
  • Negritis
    az a különbség hogy a VW esetében a cég "saját" rendszere ellenőriz

míg bármilyen online játék esetén a "community" elég komlyan "monitorozza" a dolgokat
    és pont ezért tartom hogy nem meri bevállalni a blizz, mert elég durván esne a renoméja mind a HS-ben mind a feltörekvő mobájában
    és érződik hogy a jövőben ebbe az irányba szeretnének menni mert a WoW lassan kifullad

valamint ez a vita itt már párszor lement amúgy
    az (szinte biztos, statisztikák alapján) hogy a gold pakli droprate nem rosszabb mint a $ droprate

a másik amit mondotok hogy aki full f2p annak "direkt" manipulálják a sorsolását
    tekintve hogy alapvetően kevés olyan ember van aki egy fillért sem költött a játékra miért lenne nekik jó?
    ahogy a másik hogy manipulálják azt hogy melyik deck milyen ellenfelet kap

nem könnyű azért olyan algoritmust írni ami figyeli azt hogy hogyan tud nonstop szivatni

valamint a likkelt fórum postban vicces hogy dragonpriest ellen az aggrot hozza fel mint direkt szivatás
    mikor az ellen azért a DP nem gyenge

de továbbra is én a "hiszem ha látom" dolog mögött állok, ha mutatsz olyan 300 meccses statisztikát ahol 50 meccs handlockkal és ebből 40 druid
    ugyanazon a rankon 50 meccs dragon priest és ebből 40 hunter
    ...., szal nagyrészt a countert kapja a deck azonos rankon(!!!) akkor elkezdek kételkedni de addig
    maradok szkeptikus
  • Shiver
    nem tudom, hol olvastad tőlem hogy a F2P játékosoknak nem lehet szerencséje.
    de elmondom hogy gondolom, amit gondolok.

nem fizetős játékos:
    tegyük fel kezdő 1-2 manás lapokra van X % esélyed hogy megkapjad az elején, lejön az osztás és az adott százalék alapján megkapod a lapjaid ahogy azt az RNGnek valóban el kell dönteni

fizetős játékos:
    1-2 manás lapokra van szintén ugyanannyi X % esélyes de itt módosul az esély (csak a képzelet szab határt milyen százalékkal kerül latba) és az X %-hoz kapsz egy szorzót, mondjuk 1.5, ezek után a kezdő lapokat X+/*1.5% eséllyel kapod meg
    ezt persze simán lehet tweekelni, mondjuk aki havonta 5 eurónál többet költ az 2%, aki 10 eurónál többet az 3% plusz szorzót kap, de itt tényleg már csak a képzelet szab határt hogy mit alkalmaznak
    én így gondolom
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 15:12:23
  • Ultimaulti
    Igen. A múlt héten volt egy nap amikor 36(!) meccs alatt az elavult face hunterrel egyszer kaptam ki, majd egy másikat feladtam, mert úgy gondoltam időhúzás, vagy nem is sikerül megfordítani. Persze másnap se kezdéshez, se cseréhez nem kaptam olyan lapokat, amivel játékba szállhattam volna. Ezek a "véletlenek" gyakran fordulnak, és forognak meg/elő. Tényeket közlök.
  • Shiver
    akkor vagy troll ha eleve úgy állsz a dolgokhoz, hogy az nem lehetséges, márpedig ezt tetted
    idézlek "így meg mondhat bárki bármit
    én továbbra is úgy gondolom hogy "nem meri" bejátszani ezt a blizz, főleg hogy redditen elég komolyan nézik a gold/$-ból vásárolt deckeket"

ha azt írtad volna, hogy akár lehet akkor nem mondom hogy troll vagy. nem megerősítésre vágyom elhiheted, csak a zsigerből tagadást/elutasítást mert valami nagy cég sose tehet rosszat azt nem szeretem.

legjobb mostani példa VW hogy mit megtehet egy nagy cég
  • 1Darton1
    Azt nem nagyon magyaráztad meg, hogy a free to play játékosok 99%-ának miért van ugyanúgy szerencséje, mint a fizetősöknek.
    Illetve az az 1% is csak a megérzéseire hivatkozik, és az érvelésük finoman szólva logikától mentes.
  • Negritis
    aha, tehát ha nem értek egyet a féligazságokkal megtámogatott összeesküvéselméletekkel akkor troll vagyok
    köszönöm
  • Ultimaulti
    Nem fizettem a játékért soha. Három hónapja sem játszok. Összefarmoltam 60 paklira valót a GT kiegészítőhöz. Nem akartam venni, mert ismerőseim közül jó néhányan már megjárták, fizetés ellenére, rossz lapokkal. De ugye az mmo-k terén van olyan tapasztalatom, hogy ha valakit "szeret" a szerver, annak akár "szerencséje" is lehet. Nos, kinyitottam a 60 paklit, és semmi nem volt benne, csak szemét. Annyit értem el, hogy összeraktam pár aggro paklit a bezúzásukkal, és azzal lehet haladni. Ezután nyilván nem fizetek. Ha lett volna érték tartalma a nyitásnak (szerencsére nem volt), akkor vettem volna a gvg paklikból valós pénzért. Irodában ücsörgéshez jó. Vagy munkakerüléshez, amikor nincs főnök a közelben. Több rációt már nem is akarok társítani ezekkel kapcsolatban.
  • Shiver
    topdeck – Azokat a szituációkat hívjuk így, amikor az éppen akkor felhúzott lap tökéletesen megoldja a helyzetet. Tehát “pont ez kellett”.

és amikor ez körről körre többször előfordul az ellenfél javára, az igen érdekes

de lelövöm a trollpoént amiket nem használhatsz
    - bad player vagy
    - rossz a decked
    - unlucky
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 14:55:56
  • Shiver
    nagyon ügyesen fordítasz, ajánlom csatlakozz a blizzard trollokhoz
  • Shiver
    a postot én írtam egyébként, lehet kövezni ahogy azt az ottani trollok teszik
  • Shiver
    nesze
  • Shiver
    auction house + drop rate
  • Negritis
    mer ott mi volt? nekem nem rémlik az error33on kívül semmi
  • Shiver
    diablonál már eljátszották magukat
  • Negritis
    amúgy ez a topdeck-kelés is vicces :D mondjuk kfogy a lapod és 4-5 kört vársz a fireballra
    ha 5.re behúzod akkor mocskos máket topdecker leszel :D
    az h 4x nem jött be és emiatt kb 80-90% esélyed volt rá az kit érdekel :D
  • Ultimaulti
    Nem kábszi lesz barátom, hanem vagy 20 óra munka. Ja, 100 damage volt 40 aranyért. Hattól már itt voltam az irodában. Ha jól nézem az meg már bőven fél egy után volt.
  • Zickler
    Fordítom:
    "last couple of month" = Tegnap délután óta
    "blizzard cheating in hearthstone" = Utálom ezt játékot, de valmiért mégis képtelen vagyok másikat keresni, szóval inkább szidok mindent és mindenkit
    "70% of the enemies have accidentally topdecks in situations" = Volt 4 ellenfelem aki topdeckelt, igaz én időközben ugyanúgy topdeckeltem, de az nem számít.
    Utoljára szerkesztette: Zickler, 2015.10.06. 14:08:55
  • Negritis
    jót mosolyogtam rajta :D

• Negritis
    szép, csak az a gond hogy valamiért se a decklistet nem látom
    se a "statisztikát" amire hivatkozik

így meg mondhat bárki bármit
    én továbbra is úgy gondolom hogy "nem meri" bejátszani ezt a blizz, főleg hogy redditen elég komolyan nézik a gold/$-ból vásárolt deckeket
  • Shiver
    kíváncsiságból kérdem : ultimaulti és renegade ti fizettek (tetek) a játékért valaha? és ha igen mit mikor mennyit milyen rendszerességgel?
  • Shiver
    detto
  • csoszi87
    Belező is olyan 6 db használható 2-es dropot mond egészségesnek.
    Az, hogy a 4. kör a legfontosabb, nem minden esetben van így.
    Sáminál pl a 3. kör, rugónál 2-3. De deckje válogatja.
    Ha nincs AOE a deckben, akkor már 2. körnél el tudod veszteni a meccset, ha rossz volt a húzásod.
  • Zickler
    Csak a win-loset nézi.
  • Renegade
    ja meg még egy kíváncsiság, szintén aréna: csak a win-lose arányt nézi, vagy a pakli értékét is?

lehet csak beképzelem, de sokkal nehezebbek úgy a csaták, (kemény játékosok, szintén jó paklikkal) ha van 1-2 epic, legendary, mint ha common Joe lennék.
  • Renegade
    hmm, szinte sosincs egy dropom, max 1-2, akkor ha jön zombi, a furán rajzolt 2/1-es kalóz (rouge), vagy a kis robot, ami ad alkatrészt.
  • Zickler
    Nem tudom hogy mennyi 1-s dropod van általában, de azok talán többet számítanak mint a 2-sek. Ha van 6-7 db 1-es, 2-es dropod akkor jó vagy. Inkább az a fontos hogy az első 4 körben, 1-es, 2-es, 3-as, 4-es dropot tudjál kirakni. A jó curve mindennél fontosabb.