40521
  • Shep
    Ezt mondom ,hogy még így is megy nekik, hogy szar a rendszer, de a marketingjük az nagyon jó. TGT-t boldog, boldogtalan előrendelte aztán volt benne secret pala, meg egy hátlap, tuti buli :D
  • Shiver
    facehunter egy másik állatfajta, azzal még a hülye is nyerni tud az tényleg balance probléma
  • Shiver
    az a 20 milla nem a f2p játékból jön össze, vagyis valakik mégis költenek rá
  • Shiver
    nem kell igazat adni, nem kértem, de te elutasítod minden egyéb tudásod nélkül, még az eshetőségét is
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 18:47:50
  • Shep
    Na jó de aki f2p lesz legend fachunterral? Mondom, azért van ez az érzésed, mert rossz a játék balansza, nagy része szerencse => jó sok bukó széria, kevesebb nyerő ha kevésbé vagy szerencsés, mint az ellenfeleid. Az amit te mondasz akkor lenne nyerő a Blizz számára, ha nem lenne tele a játék 2000 dustos aggro fosokkal, hanem control meta lenne ahova ténylegesen kellenek a drága lapok, amikből ugye következik a több booster vásárlás, de a hülye blizz még erre sem jött rá ,hogy a sok aggro fossal csak a f2p játékosokat vonzzák be nem pedig azokat akik hajlandóak lennének fizetni a boosterekért, mert az egyszeri játékos mit lát? Összedobom olcsón az éppen aktuális OP gyors paklit és ledarálok mindenkit, vagy megcsinálom a nyóc legendes warriort és 100 perces meccseken bohóckodok vele de valami aggro úgyis legyorsul, akkor minek költsek erre a játékra pénzt, minek vegyek boostert? Persze láthatóan így is jól megy a szekér tehát nekik még így is megéri de ha van eszük elkezdenek belenyúlni a játékba, hogy kezdjen megfordulni a tendencia, hogy ne nagyon lehessen már egy olcsó decckel mindenkit szarrá alázni, mert az elég lehangoló tud lenni, mikor a drága pénzen vásárolt jónak vélt legendás lapokból álló control paklit bealázza a foshunter.
  • Negritis
    ha lenne "tény" mögötte igazad adnék neked, de csak írod a levegőbe így conteo marad
    .
  • Shiver
    "egyszer részegen vettem egy 7-es csomagot" ezt tetszett a legjobban :D
  • Shiver
    "az a baj hogy nincs logika továbbra se amögött amit mondasz" számodra, ezzel nincs mit tenni

látod, ezért vagy sima troll mert nem vagy képes elfogadni más véleményét, csak a saját igazadat hangoztatod, én felvázoltam lehetséges dolgokat, verziókat, te pedig semmit, csak elutasítod és kész le van zárva, aki meg mást mond az biztos conteos bla bla bla, gratulálok neked
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 18:29:32
  • Shiver
    azért kell költeni mert kikapsz, erre a buta user azt hiszi majd ha vesz pakkot kap jobb lapokat és összerak egy istenkirály paklit, miután összerakta, az x % esély növekedés miatt több sikerélménye lesz, azt fogja hinni hogy a kártya miatt nyer illetve a kártya miatt jobb, holott csak a "szerencséje" lett nagyobb
  • Shiver
    figy, lehetne hogy olvasol? ki mondta hogy a játék hibája?
  • Negritis
    mit akarsz 1 meccs, nyertem-> op
    nem így kell levonni a következtetéseket? :D
  • Renegade
    megvettem másfél adventure-t (az egyikben már két szárny nyitva volt), egyszer részegen vettem egy 7-es csomagot, amikor kijött az új kieg és mivel mindenki bontott így 2 percenként ugrott fel az ilyen legendary, olyan legendary én meg nem bírtam magammal.

illetve most itthon vagyok takonykorral és vettem 3 aréna belépőt.

De szerintem ez már túlzás, kezdek belecsúszni a HS függőségbe :)
  • dave9004
    Sokat tesztelted :D
  • Negritis
    maga a deck érdekes, de asszem nem fog működni, kéne bele kis laphúzás még
    egy közepesen húzó midrange secret pala ellen volt az első meccs, mikor kirakta tiriont onnan folyamat ment a trashemote a részéről :D
    én csak mosolyogtam magamba

• Negritis
    taunt wari
    poénból összedobtam egy ilyet, most megyek tesztelni :D

Dave már látta mondjuk
  • Negritis
    az a baj hogy nincs logika továbbra se amögött amit mondasz

most akkor azért kell rá költeni mert kikapok jó lapok ellen? vagy azért mert így nem jön az aminek jönni kell a deckből?
    vagy miért?

de én itt lezárom, aki conteo mögé akar bújni hogy azért kap ki, de meg se próbálja igazolni
    annak biztos 100%ig igaza van
    biztos csal a blizzard és mindenki más pro aki f2p nyer sőt az egész blizzard csak 3-4 embert szivat a többi pedig a károtokra nyer
  • Banane15
    Az miért a játék hibája, hogy kitesznek egy kezdő ellen pl. egy Cairne-t, nem tudja megoldani és ezért vesz pekket? Az esetek 75%-ban constructeden amúgy is 1-2 ezer dustos deckek szívják a véred, azoknál még ez a motiváció sincs meg, mert max 1 hónap összefarmolni a dustot.
  • Shiver
    amit mondtam, látom csak úgy tudod értelmezni hogy mindenkire igaz vagy sem :)
    hidd el vannak emberek nem kevesen akik sok szerencsétlenség után vesznek pakkot "mert a kurva életben hogy ilyen meg olyan lapja van az ellenfélnek, veszek most én is vagy 10et aztán jól összerakok egy pakkot rohadjon meg"
  • Shiver
    a lakótársadét
  • Banane15
    Ez melyik részét válaszolja meg a feltevésemnek?
  • Shiver
    hányszor kell még megismételnem?

"favoring paying players doesn't mean instant win"
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 17:05:35
  • Banane15
    Milyen logika az, hogy szar egy játék, ezért fizetek bele(??) aztán nagy megelégedésemben utána nem szólok egy szót sem többet. Én miért nem emlékszem arra, hogy azért pengettem mert szemétkedett velem a játék? A lakótársam milyen anomália a rendszerben, hogy hetente jobbnál jobb, és rendszeresen 12 wineket repeszt, mégsem költött egy pennyt sem a játékra.
    Kétség nem fér hozzá, amit a Blizzard művel a world of warcraft, vagy inkább a "bobbykotikactivision"-óta az nagyon gusztustalan, de ez az elmélet ettől függetlenül hülyeség.
  • Shiver
    ismerve az emberi butaságot és hogy mennyi agyhalott van körülöttünk (szerintem te is találsz párat ha most körbenézel ahol vagy) nem lenne nagy érvágás. 1. nagyon sok emberhez el se jutna a hír. 2. nem foglalkozik vele, mert játszik naponta 15-30 percet vele, konkrétan leszarja 3. veszítene vele 10%ot? nah bumm, addig viszont nyer vele x-szer annyit. nyilván ha ez valahogy így van ők ezt folyamatosan monitorozzák állítgatják hogy mit mikor meddig hogy éri meg

VW kockáztatott, megannyi engedményt/kedvezményt kaptak a kormányoktól, most a béka segge alatt vannak, viszont az elmúlt 10 év alatt az eladásokból (szervíz stb.) jól megszedték magukat, 1-2 hónap múlva már el is felejtik az emberek. lesz 1-2 év visszaesés aztán ismét fel. szerintem még mindig többet nyertek vele hosszú távon mint most rövid távon veszteségük van/lesz
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 17:03:37
  • Negritis
    igen, és ennek jelentős részét kockáztatják ha igazad van és tényleg "csalnak"
    én ezért nem hiszek a conteo-kban

amit Shep mond hogy lassan(vagy nem) reagálnak a "balance" kérdésekre az igaz, azzal nem is lehet mit kezdeni
    csakúgy mint azzal hogy a közösség szeret agyhalott lenni és agyhalott deckeket játsznai
  • Shiver
    szóval akkor 5.6 milliárd forint per hó, nem kis pénz
  • Shiver
    nekem sikerül egy sorban szorozni is és átváltani, lehet a te képességeidet ez meghaladja. (lévén hogy más országban is lehet pakkot venni és ott nem dollár, ezért mondtam, hogy általánosságban dollárban számoljuk a pakkok árát, de látom sikerült belekötnöd)
    akkor még alá is becsültem hogy mennyit hoz a játék, de nekem úgy rémlik mintha a 20 milla az összes blizzard játékra vonatkozott volna még anno amikor hasonlóról olvastam, persze tévedhetek ebben

edited: utánanéztem valóban 20 milla per hónap csak a HS-ből

egy szóval nem mondtam, hogy az én érvem/állításom erősebb mint a tied, annyit mondtam, hogy én ezt gondolom a jelenlegi helyzetről, míg te az elején/közepén elvetetted teljes mértékben az én érvelésem
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 16:49:51
  • Negritis
    most akkor $ vagy Ft amiben számolsz?

amúgy elvileg havi 20 millát hoz a játék, de továbbra sem látom megalapozottnak a laphúzási csalást
    ez mondjuk magánvélemény és mint tudjuk a conteo-sok véleménye solid proof nélkül is többet ér
  • Shiver
    ha csak minden 10. user költ egy hónapban a legolcsóbb pakkra (számoljunk dollárban) 2.99$ az havonta 2.5 milliárd forint és szerintem ennél többet költenek rá
  • Shiver
    As of May 2015, there were more than 30 million registered Hearthstone accounts, csak egy centtel szorozzad be, csak egy icipici egyetlen centtel, azt hiszem elég sokáig el tudnál élni belőle
  • Shiver
    akkor módosítom nem lesznek olyanok akik összeállnak és elkezdenek statisztikát gyűjteni, olyan mértékben amit ezt sejtetné, mert ugye bizonyítani csak kód ismeretében lehetne ahogy már többször mondtam.
    kételkedni lehet, de csipőből elutasítani vicces, mint ahogy sokan teszik, mert a blizzard aaaaaz neeeeem , őőő ilyeeeet sohaaa

de reagáltam:
    mi a kétséges? félkarú rabló játékgép megvan? csak hogy egy egyszerűt említsek.
    a legtöbb fizetős játék alapvető pszichológiája: pénzzel könnyebb, gyorsabb (jelen esetben pl elérni a legendet, vagy jobban szórakozni)

"És az nem válasz, hogy talán nyernek rajta pár centet." tudod mennyire örülnél annak a pár centnek emberenként? el sem tudod képzelni mi pénz van ebbe
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 16:20:19
  • 1Darton1
    Egyáltalán nem lehetetlen. De könnyebb a levegőbe puffogtatni, és ezáltal valamilyen kétes népszerűséget összeszedni. Sok összeesküvés-elméletnek van logikus alapja, de a hangos kisebbség durván elferdítve szenzációt próbál csinálni minden apróságból is. Ezáltal mindenkit hülyének néznek, aki kicsit kételkedni mer.

Arra az érvemre nem reagáltál, hogy mi értelme lenne az egésznek, ha egyáltalán nem lehet érezni a hatását. Van rengeteg etikai szempontból megkérdőjelezhető és teljesen etikátlan eszköz, amivel befolyásolhatnák a birkákat. Miért pont olyat használnának, aminek kétséges a kimenetele? A HS-sel kapcsolatos gyanúk valahogy a miértre sosem próbálnak választ adni. És az nem válasz, hogy talán nyernek rajta pár centet.
  • dave9004
    majd a fatigue warrit azzal se :D
  • Negritis
    hehe, mondjuk én csak handlockal szeretem a control warit :D
  • Shiver
    hs nincs annyira hypeolva hogy rászáljanak
  • Negritis
    márpedig a reddit közösség pont ezt csinálja
    ezért "merek" hivatkozni rá
  • Shiver
    tudod jól lehetetlen egy ilyenhez hozzáférni, iszonyat idő/munka lenne egy ilyet összehozni.
    blizzardnak mindig is egy volt a fontos, minnél több pénzt beszedni
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 15:52:39
  • Shep
    Nincs itt semmi fizettél jobb eséllyel indulsz dolog (booster vásárlás az más tészta :)) egyszerűen ez egy szerencse alapú játék ahol ráadásul még normális balansz sincsen, de legalább vannak jófajta gamebreaker lapok amik hónapok óta nerfre várnak de mivel ez nem egy online játék ezért nem lehet belenyúlni csak évente 1x, hogy 1-1 lapot használhatatlanná tegyenek. Na ebből adódnak a ha megbolondulsz sem tudsz nyerni ill., bármit csinálhatsz akkor is nyersz időszakok, aki szerencsés és mellé még az éppen aktuális op rákfossal nyomul annak több jó időszaka van.
  • 1Darton1
    Ezt viszonylag könnyen lehetne bizonyítani megfelelő méretű adatbázissal.
    Hasonló feltételezést nem hallottam még, és nekem sem tűnt fel, hogy magas rankon, ahol a játékosok többsége fizetős, hátrányban lennék.
    Én nem tagadom, hogy léteznek hasonló trükközések, de ha nincs érezhető hatásuk, akkor semmi értelme kockáztatni. Azért is rossz a VW példa, mert ott olyan összeg miatt rizikóztak, ami piacvezetővé tudta őket tenni.
  • Shiver
    1% os csalás? hogy derülne már ki? ki mondaná ezt rá hogy csalás? tudod mi lenne akkor? "1%os eltérés még simán benne van a hibahatárba bla bla bla, bad luck"
    ennyi történne, ez kártyajáték, ebben minden eshetőség "megengedett", szóval kód nélkül soha nem fogja ezt senki beismerni, statisztika sem fogja ezt alátámasztani mert nincs az az embersereg aki elkezdené ezt monitorozni, hogy le lehessen buktatni
    Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.10.06. 15:44:39
  • Shiver
    teljesen felesleges, mert semmit sem fog olyanoknak bizonyítani mint te, vagy azt fogod mondani, hogy ilyen statisztikát bármikor összerakok, vagy azt hogy bad luck, vagy azt hogy kevés a játszott game több sample kell. de legföképpen azért mert ha még be is raknám, akkor sem történne semmi és erre (pont egy ilyen szar miatt) nem fogok időt elbaszni