40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Jó ez a brawl (ész és skill nem kell hozzá), ellenfelem a második Tirion után azonnal fel is adta a meccset. :) -
Negritis #24357 nekem 2 tonyó volt lent :D -
Jobb mint a múltheti :D Holy Champion 1 manáért azért nem semmi, plusz egy circle of healing... hát ne tudjátok meg mit kapott az arcába szegény ellenfelem :D Aztán kihúztam Yserát.. :D -
harmadjara meglett, ki is leptem, eddig volt kb 1 jo brawl :D tobbi csak egy rakas szar -
ez aztán a fun brawl. jééézusom.. -
Pio #24353 -
elméletileg facehunta legyorsulja a karácsonyfát -
icyshadow #24351 Lehet előző hónapban még nem tudtak játszani a secret palák akkor.:P Nekem facehunterrel lett meg a rank 5 és alig buktam meccset ellenük, pedig a matchupok vagy harmada az volt.:P (Nem vezetek statot, de érzésre vagy 80%+ volt ellenük a winrate.) -
Negritis #24350 hó közepe volt, és 9ig tartott a warrior küldi hullám :D
ahogy most pl 7ig a paladin :D
tapasztalatom szerint a facehunter nem bír a karácsonyfával, hiába az explo nem tud effektíven dolgozni a boardon mert a mustár/shielded/secretkeeper túl sok neki -
icyshadow #24349 Hát én hónap elején még játszani se tudtam patronnal, szóval ahhoz képest elégedett vagyok a rank 10-el.:D
Amúgy nem akarom elvenni senki érdemeit, de az sem teljesen lényegtelen, hogy mikor streakelsz fel rank 9-re.(Ami nem rank 7.:D) Hónap végén "kicsit" könnyebb ilyeneket varázsolni, mint most, vagy az első héten.:P
Lehet, hogy MC ellen jobb a freezing trap, de felesleges emiatt azt techelni. Bőven a facehunter nyeri a HP versenyt a kettő közül, sokszor meg ellened is dolgozhat a freeze. De majd hónap végén kitalálom, ha addig nem lesz meg a rank 5.:P
-
Pio #24348 Pontosan. És amúgy azt is nerfelték a bétában, mert ha jól emlékszem 0 manáért adott charge-ot, aztán azt csinálták, hogy alexra rátolták és máris 7 HP-n volt az enemy. Ha előtte sikerült equippelni egy gorehowlt, akkor GG.
Ugyan ez a béta patch előtt a warsong amúgy MINDEN lénynek charge-ot adott, az is elég beteg volt... :) -
Pio #24347 Nagyjából eltaláltad az indokot, lentebb írtam, a Blizz is írta.
A lényeg, hogy a charge, mint mechanizmus problémás, nehezen balanszolható, könnyen nyit meg broken kombókat (lásd buzzard+UTH, leeroy/golem lock, miracle rogue, stb...) és ha meghagyják a warsongot olyannak, amilyen, akkor persze most a patront megnerfelhették volna száz másik módon is, de bármikor a jövőben problémás kombókat eredményezhetett volna a lap, ezért nyúltak hozzá és változtatták meg teljesen a mechanizmusát. -
am ott a Charge lap. az balanszolva van, elég is -
Nirz #24345 Végre nerfelték a rákot, blizzard áldassék!
Egyébként teljesen egyetértek Pioval a charget adó warsong commandernek mennie kellett egy ketyegő bomba maradt volna egyébként, nem lehet balancolni a charget adó képességet normálisan. -
Negritis #24344 múlthónapban azzal bár kb az volt h 17-9 között volt egy streak aztán "érdeklődés hiányában" nem folytattam
most is ha nem jön megint pala küldi akkor nem veszem elő :D
amúgy sztem a hybrid jobb ellene, mert a freezing trap és az unleash jól reagál az mc-re
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.10.14. 15:24:43 -
icyshadow #24343 Ez releváns is lenne, ha a patronnal streakeltél volna rank 7-ig.
Én is látom, hogy mi van odaírva a metasnapshotba. Ettől még a gyakorlatban nincs 70% winrate-je a patronnak a secret pala ellen. Vagy, ha van, akkor nekem van valami iszonyat pechszériám ellenük, vagy valamit nagyon nem értek.:P
Ha lenne MC-m, én is fel tudnék streakelni addig, de szerintem facehunterrel is, ha van elég pala.:P -
Negritis #24342 én pala küldik miatt kb streakeltem 7re most a karácsonyfával
pedig az bőven gyengébb mint a patron -
Dreadshade #24341 Gondoltam én is hozzászólok ehhez a patron nerfhez már. Én magam nem játszom ezzel a deckkel, de szerintem nagyon nem jól nyúltak hozzá. Nem azt mondom, hogy nem kellett a nerf neki, de pl a Frothingra valami nerf kevesebb hp, vagy csak saját lényeinktől buffolódik vagy esetleg a Battle Ragen-en alakítani valamit stb sokkal jobb lett volna, mert most így egy deck eltűnik, és ráadásul ez a deck sok más ha szabad így írnom "rák" decket is kordában tartott valamennyire. Vagy esetleg arra gondoltam, hogy ők már csinálják közben a következő kieget és van olyan lap ami a warsonggal együtt broken lenne? Na mind1 szóval nem örülök annyira az ilyen féle teljesen öljünk meg lapokat nerfeknek. -
icyshadow #24340 Köszi a kimerítő választ.:)
Coup de grace shaman is kombó pakli. Ezek szerint, akkor tényleg csak azért nem tetszik a Patron, mert túl hatékony.:P
A Handlock engem is vonz valamennyire. Majd lehet craftolok, bár a patron nerf után nem tudom mennyire lesz életképes. (Én nem vagyok sznob, ha valami nem hatékony, nem fogok vele szenvedni.:P)
Azt, hogy patron ellen nem fun játszani, azt nem vitattam egy percig se. De olyan pakli, ami ellen nem fun játszani, van egy pár.
Arról nem beszélve, hogy majd minden paklival vannak nevetséges győzelmek. De a tournament és ladder között azért van különbség. Mostani ladderen, az én szintemen, valószínűleg nem véletlenül nem futok össze mirrorral nagyon.:P Ha nem igényelne rutint/tudást, akkor tele lenne ezzel is a ladder.
Összeadni nyilván nem az osztódott patronok sebzését nehéz, meg, hogy hány lényt üt meg a whirlwind miután leraktam a Frothingo(ka)t. Az esetek többségében épp, hogy megvan a lethal, és azt sem lehet azonnal látni a sok különböző életű lény meg deathrattle effekt miatt, illetve abból kifolyólag, hogy a boardon lévő hely is limitált, ami vegyes patron/frothing killeknél elég komplikálttá teszi a helyzetet.
Ezek a 60 damage-t tolok arcba 2 frothinggal, mert van nálam 3 whirlwind effekt egyáltalán nem a jellemző eset.(Illetve, ha olyan ellenfél ellen játszom, aki nem érti, hogy az neki rossz, hogy ha nem gyakorol nyomást a boardra, és hagyja, hogy felhúzzam a teljes paklim, azt ne a patronnak rójuk fel hibának.:P) Jellemző inkább az, hogy meghalok az 5. körben, mert az ellenfél lerusholt és nem húztam semmit, vagy valamikor a 8. kör környékén, mert nem húztam semmit, vagy még később, mert a warsong/frothing/emperor/utolsó hiányzó whirlwind a legalsó lap a pakliban, az ellenfél meg tud játszani és nem floodolja tele a boardot 1 attackos lényekkel, hogy meglegyen a lethal kevesebb erőforrásból.:P
Meg persze, elvileg némelyik aggro matchup autowin, ha felhúzod időben a patron/innerrage/whirlwind effekt hármast, de ez csak vágyálom, hogy megtörténik az 5-6. körig rendszeresen, vagy ha mégis, akkor is simán lehet, hogy van már boardja, amivel countereli az egészet. (Vagy jönnek kézből a removalok egymás után.)
Szóval a drawokért imádkozás az valóban megvan, de az milyen paklinál nincs...:) A matchupok meg TGT előtt szerintem jobbak voltak sokkal. Bár nem játszottam akkor még patronnal, de preTGT paklikat jóval könnyebben verem (aggropala/controlpriest/facehunter), mint az újakat. (Mid-Druid,DragonPriest,SecretPala)
De továbbra is állítom, hogy jobb ez így a Hs-nek a jövőre nézve, csak azt mondom, hogy nem olyan már a patron, hogy felstreakelek vele rank7re a hónap első felében.:P (Vagy, ha igen, akkor grat, de egy zseninek nyilván nem komplikált sok minden, ami nekem az.:D) -
Pio #24339 Megint hangsúlyozom, nem ez a 100%, de ez a papírforma.
Jelenleg a tipikus versenyhármas:
- patron warrior
- handlock
- combodruid
Ebből a patron warrior azért van ott, mert ez jelenleg a játék toronymagasan legerősebb deckje, kis túlzással minden verseny nyertese rendelkezik ilyen paklival, aki nem visz ilyen paklit versenyre, az hátrányból indul.
Namost emiatt ha mész egy versenyre, akkor tudhatod, hogy az ellenfelednél tuti, hogy lesz patron warrior és azt tuti, hogy meg kell tudnod verni.
A handlock és a druid emiatt került bele a hármasba és nem másért: ez a két leghatékonyabb patron counter.
Vagyis annak ellenére, hogy úgy tűnik, a versenypaklik csak egyharmada fog most megváltozni a valóság az, hogy a "mesterhármas" egésze kizárólag a patron miatt volt az, ami.
A patront most nyilván mindenki lecseréli. Ezzel máris veszít az erejéből a másik 2 deck, de ha teszem azt a hunter lesz felkapott, ami nagyon erős countere a handlocknak, akkor a handlock is el fog tűnni és bejön teszem azt a priest, ami viszont a druidot fogja háttérbe szorítani ésígytovább, ésígytovább.
Persze lehet, hogy már túl kevés az idő a blizzconig és már annyira begyakorolta mindenki a lockot, druidot, hogy bőven elég neki a patron helyett újat begyakorolni, de a lényeg, hogy a patron megszűnésével minden borul. -
Pio #24338 Boccs a félreérthetőségért. :)
Főleg az interaktív, megpróbálok reagálni arra, amit az ellen csinált ÉS csinálok is valamit, amire majd neki kell reagálni deckeket szeretem. Kedvenc kaszt nem igazán van, mindennel egyforma mennyiségben szoktam játszani (már csak azért is mert főleg dailyzni szoktam).
Talán a rugó lóg ki egyedül, azzal nagyon keveset játszottam eddig. Legtöbbet pedig lockkal (főleg handlock jellegű paklikkal, kedvencem egy demon-kombó handlock volt, de nem a mostanában divatos, hanem egy mistress of paines demonheartos okosság, ha sokat visszalapozol csináltam róla leírást :D ), sámánnal, warriorral (főleg nyilván control, de elég sokfélével játszottam, patronnal is), priesttel (control priest főleg, ha sok az aggro, akkor deathlordos priest).
Szeretek amúgy ötletes deckekkel is játszani, mivel úgyis főleg csak dailyzek, nem annyira zavar, ha nem 50% a winrate-em, ezekből nagyjából mindent kirpóbálok, ami érdekesnek tűnik (coup de grace shaman, your milkshake priest és ehhez hasonló elmebetegségek, a legtöbbről írtam élménybeszámolókat is ide régebben) és bevallom, hogy bennem van a sznobizmus, hogy tier1 deckekkel csakazértse játszok és nem szeretek aggroval se játszani, szeretem a hosszú, izgalmas, kiélezett meccseket folyamatos aktív játékkal, ahol akár körönte változik, ki áll nyerésre.
Na a patron pont nem ilyen, minden erőddel azon vagy, hogy húzz minél több lapot, vannak removaljaid az ellen nagy melákjaira és bizonyos classok (tipikus példa a druid) ellen nyerhetsz tuti úgy, hogy kifosol egy rakat patront magadból turn 5-7 körül, más classok ellen frothingos, emperoros kombóra kell építened, persze ez se 100%, csak a papírforma.
Áldalában bizonyos drawokért imádkozol ahelyett, hogy az ellenfeleddel tolnád az adok-kapokot, SZÁMOMRA az előbbi nem fun, az utóbbi igen. A másik oldalt pedig hadd ne mondjam, aki megnézi EZT a videót (különös tekintettel a JAB VS Fibonacci jelenetre) az nem bírom elképzelni, hogy nem mondja azt, hogy ez a pakli megöli a játékélményt és a föld alatt a helye.
A számolgatás csak elsőre tűnik bonyolultnak, illetve nyilván a világklasszis szintű számolgatás más kategória, de ahhoz, hogy szívből gyűlöljön az, aki szembejön veled ladderen valójában nem kell olyan hatalmas skill/rutin hozzá (szerintem).
Egy ideig ez volt a warrior paklim (általában minden classból van egy paklim), nagyon hatékony, winstreakben mentem vele ha jól emlékszem rank7-ig, de ez volt talán a 2. olyan pakli, amin éreztem, hogy nagyon hatékony de egyszerűen nem élvezetes vele játszani számomra (az első a facehunter volt, de még buzzard+UTH időkben). -
Renegade #24337 lehet én nézek kevés versenyt, de nem a warrior (C/P), handlock, dudu mentén zajlanak a versenyek?
ha ebből a képletből kivesszük a patront, attól még nem lesznek izgalmasabbak, nem? -
icyshadow #24336 Azt írtad, hogy neked nem fun se nézni, se játszani vele és a patron miatt váltak unalmassá a versenyek számodra. Szóval akkor csak nézni unalmas a patront, de játszani nem unalmas, csak nem fun. Amit írtál, abból ez nem volt világos, de köszi, hogy tisztáztad.:)
Arra nem válaszoltál, hogy akkor viszont mivel izgalmas (vagy szórakoztató) játszani szerinted? Kíváncsi vagyok tényleg. -
Pio #24335 "nem fun" /= "unalmas"
a "csak netdeck" dolog pedig nyilván tartalmazott némi költői túlzást nyilván :)
Utoljára szerkesztette: Pio, 2015.10.14. 12:06:28 -
icyshadow #24334 Én előző hónapban döntöttem csak úgy, hogy kipróbálom a patront, mostanra már majdnem elértem a 100 wint vele, jelenleg rank 11 ****, de voltam már rank 10 is októberben. Szóval van valami elképzelésem róla, hogy hogy kell játszani vele, de még bőven van hova fejlődni.
Nagyjából egyetértek azokkal, amiket mondtál. Én is utálok patron ellen játszani, és valóban jobb, hogy nem lesz, esport szempontjából is, meg a charge mechanizmus limitáló hatása miatt is.
Viszont azt mondani, hogy unalmas vele játszani az vicces. Egy olyan paklival, ami folyamatos számolást és gondolkodást igényel, hogy milyen erőforrást dobhatsz el, hogy egyáltalán be tudd fejezni a játékot.:) Akkor ezzel szemben milyen pakli izgalmas?:) Nekem van egy olyan érzésem, hogy elég nagy űrt fog hagyni maga után a patron játékmélység szempontjából.
Ez meg megint nem nagyon igaz az októberi szezonra, hogy rank 17-től már csak top3 tempostorm pakli van. Folyamatosan játszok különböző sámánok, többféle nem sárkányos priest, és mindenféle mage ellen. És ezek sem 100%os netdekkek. Alig van két egyforma pakli. Persze sok a paladin, de azok sem egyformák, minimum 3-4 variáns van abból is.
Várni meg azért kellett, hogy meglegyen a BRM kvóta nyilván.:P -
Elég sok mindent lehetne nerfelni de mivel ez nem egy online játék így sok időbe telik, ezért aztán fél évente csak 1 nerf fér bele. -
Most biztos mindenki le fog hurrogni, de a Dreadsteed-et is nerfelhetnék, mondjuk 1-szer jönne csak vissza, nem végtelenszer. Oké 1/1-es, de kurva idegesítő. -
Pio #24331 Szerintem aki egy picit is objektív az belátja, hogy ennek kellett történnie.
A charge, mint mechanizmus nagyon nehezen balanszolható a játékban és ha belegondoltok a broken deckek egy jelentős része erre a mechanizmusra épített.
Megtehették volna, hogy a patron lesz 3/2-es, megtehették volna, hogy a berserker csak saját lény után proccol és ez lehet, hogy kezelte volna a jelen helyzetet, de a warsong commander egy broken lap és ha ebben a formájában a játékba maradt volna, akkor a világ végéig oda kellett volna rá külön figyelni mindenféle új lap/mechanizmus bevezetésekor.
Ehelyett hoztak egy - szerintem - tökéletes döntést és megváltoztatták a Warsong működését, így két legyet ütöttek egy csapásra, hisz egyrészt megoldódott a jelen patron helyzet, másrészt soha többé nem kell attól tartaniuk, hogy a warsong brokenségére újabb broken deckek fognak épülni a jövőben.
Ezt persze le is írták ezt az indoklásban, csak sokan nem olvassák.
Hogy így életképtelen lesz a warsong? Könnyen lehet és lehet, hogy érdemes lenne egy kicsit kozmetikázni a számain. De hogy helyes irány az, hogy a warsonghoz nyúlva változtattak a patronon? Szerintem igen, teljes mértékben.
És hogy helyes-e, hogy a patront to the ground nerfelték? Én ezzel is tökéletesen egyetértek, a patron ellen nem fun játszani (szerintem vele se de ez szubjektív), nem fun nézni se, a magam részéről a patron tehet arról, hogy már versenyeket se szoktam nézni, egyszerűen unalmassá váltak a patron miatt. Igenis el kell tüntetni a játékból úgy, ahogy van.
Aki szomorkodik, hogy így a wallet warrior maradt az egyetlen életképes warrior deck, annak ajánlom figyelmébe a mech warriort, szerintem remek szórakozást nyújtó deck. Ja hogy nem tier1-2? Ez igaz, de őszintén bízom benne, hogy lassan mindenki belefárad a tier1-2 deckek netdeckelésébe, mert szerintem a megfelelő skill és tapasztalat nélkül nem sokat ér, viszont a játékot nagyon egyhangúvá teszi. Hihetetlen unalmas, hogy már rank17-en is csak az épp aktuális tempostorm meta snapshop top3 jön szembe az emberrel (persze általában teljesen rosszul játsszák, de ez már legyen az ő bajuk :) ).
Summa summarum:
+patron nerf
++to the ground!
++warsong commander kapta a nerfet
+++blizzcon előtt csinálják, izgalmas lesz a vébé!!!!
-kozmetikázni lehetne a warsong commander számait, hogy életképes legyen az új mechanikájával is
----miért kellett erre ennyit várni? -
-
Zozo0122 #24329 Ennyi. Tegnap úgy elvertem egyet, hogy casualban is kaptam rá csillagot. Később kijöttek a tűzoltók, mert hogy robbanást jelentettek - 5 perc után rájöttünk, hogy csak a szétrobbanó hőse volt az, ami felverte a fél kerületet
Kicsit még beszélgettünk, őket is nerfelték, mert alapból túl kemények voltak - mától benzinnel oltanak.
-
Amúgy ha megkérdezik a challengert tudod mi lesz a válasza? Ott a kezan mystic, és ha már elveszel egy secretet, akkor körbejátszhatod a megmaradtakat, miközben érzed, hogy nő a skill -
Beszéltem telefonon Ben Brode-al, azt mondta, hogy a ptron nerf így tökéletes. Majd azt is mondta: Haha-ha...
Megkérdeztem milyen lesz az új kieg. Azt üzeni ne várjatok semleges secret szedést, de sok randomitást terveznek a következő lapok behozatalával is... hahaha...
Persze nem igaz, hogy beszéltünk volna, de attól félek minden más igaz lesz :S -
Zozo0122 #24326 Hát emberek... NEFARIAN ADOTT 2 SHIELD SLAMET. KÖSSSZZZZ -
imikszde00 #24325 mert nem tettek egyszerűen csak randomra, mint minden mást?
Figyeljetek a nagy bejelentést. Lesz egy legendary a kiegbe, ami majd ad chargeot. Na meg secret destroy is lesz. Ja es Neutral spellek ;) -
Zozo0122 #24324 Gyere fel, fatigue wari ellen vagyok dragonpriesttel :D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.10.13. 23:07:30 -
De új kiegben a priest kap op lapot és a sámán -
Negritis #24322 Engem répázott warsonggal is :) -
Az mindig chargeal volt meg spellekkel -
Zozo0122 #24320
-
Majd januárban megölik azt is, nem kell izgulni, de addigra már az új kiegből érkezik helyette új OP lap, amit majd nyár végén megint meg lehet ölni. Kabaré az egész.