40521
  • Malarki
    Alapból nincs rajta shild és 1 HP-ja van, innentől max akkor marad fent ha 4. körben rakod ki. Vagy első körben kicoinolni, második kör heropower, így jó lenne.

Ja, és control hunter? CONTROl? HUNTER? A legjobb amit ki tudtak sajtolni belőle az is midrange, huntereből sose lesz control deck.
    Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.10.31. 12:58:33
  • Zozo0122 #25198
    De amúgy akkor ezek undeadek lesznek nem? :D Ezt akartam :D Jöhetnek még nerubianok is, jó kis rovar pakli...:D
  • Zozo0122 #25197
    Elég szépen összeszedted, köszi! Ezek szerint Arthasnak valami igazán badass minionnak kéne lennie, az új Dr. X.-nek. (X=n,~ [1-20 mana]). Battlecry: Equip Frostmourne? Persze az is lehet, hogy elkapja az Anub'arak szindrómát és useless lesz belőle is, hiába nagy név...
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.10.31. 12:25:45
  • Zozo0122 #25196
    Ravager szerintem egészen jó lap. Az inspire miatt többször is használható és 3 seb, nem pedig 2, ebből adódóan lazán megérheti, hogy a 2/3. köröd hero powerre megy el, mert jó esetben így egyetlen minionod tradel vagy 3-al.
    A Forest Fleer pedig azért jó, mert így megadja a lehetőségét a control hunternek, a saját hulladék hero powerje helyett. Gyakorlatilag szinte bármit kap, jobb mint az alap.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.10.31. 12:16:18
  • Pio
    Bocsánat a hosszú postért, de akit érdekel a játék mögötti történet, annak érdemes átolvasni. A lentebbi kérdésre próbálok nagyvonalakban válaszolni, hogy mi is az az Icecrown Citadel.

Icecrown Citadel a Lich King és a Frozen Throne törzshelye.
    A Lich King a Scourge irányítója.
    A Scourge a Warcraft fő színhelyét jelentő Azeroth bolygón élő 3 élőholt frakció egyike, az északi kontinensen élnek (Northrend) és a Lich King egy Frozen Throne nevű trónusról irányítja őket telepatikus úton.
    Magát a Lich Kinget Kil'jaeden hozta létre Ner'zhul (egy ork sámán) lelkéből.
    Ez már elég sok szereplő és oldalakon át lehetne mesélni Kil'jaedenről, aki a Burning Legion (kvázi a főellenség a warcraft univerzumában a kezdetek óta) vezetője Sargerassal és Archimonde-al, Ner'zhulról és a Burning Legion által megfertőzött orkok inváziójáról, de koncentráljunk inkább csak a Lich Kingre.
    Szóval a Lich Kinget egy ork sámánból csinálták, aztán elküldték, hogy hozza létre a Scourge-öt. Ő felment északra és tette is a dolgát, de a nerubianokkal (pókszerű lények, van belőlük pár már a játékba) meggyűlt a baja, mert ők immunisak voltak a tudatot befolyásoló mágiájára, velük csapott is egy hosszú háborút, amit úgy nyert meg, hogy kinyírta az összes nerubiant és zombiként hajtotta őket az uralma alá.
    Aztán betámadta az emberek által lakott kontinenst úgy, hogy egy ott élő nekromantát (Kel'thuzad) a befolyása alá vont, aki elkezdett egy fertőzést terjeszteni, amibe az emberek belehaltak és a scourge szolgálóiként éledtek újra.
    Megpróbálom rövidebbre fogni... Arthas Menethil jön itt a képbe, aki Lordaeron trónörököse volt, Jaina ~szerelme, Uther tanítványa, egy szép jövő előtt álló paladin, aki végülis a Lich King tervének áldozata lett, annyira elvakultan le akarta győzni a lich kinget, hogy olyan eszközökhöz nyúlt, melyeket pont a lich king akart (Frostmourne) és noha ez a fegyver segített neki céljában, közben átváltoztatta őt egy a lich kinget szolgáló death knighttá. Ez ott derült ki igazán, amikor hazautazott a "győzedelmes" csatából és lássuk ebben a warcraft 3 videóban, hogy mit tett ezután:

Ezután Arthas amolyan főgonosz lett, megölte Uthert, Sylvanast (akit fel is támasztott szolgájának, de később, amikor a lich king uralma meggyengült ellene fordult és egy másik undead frakciót, a Forsakent vezeti jelenleg, akik játszhatóak is a WoW-ban), bábként irányította Illidant, satöbbi, satöbbi, szóval tényleg ő volt az egyik legnagyobb mocsok.
    Utóbb Illidannel meggyűlt a baja, Illidan mindenféle erős mágikus cuccot a magáénak akart, a lich king meggyengült, ARthassal pedig elkezdtek versenyt futni azért, hogy ki fogja tudni átvenni a lich king hatalmát (Arthas ugye segíteni akarta a lich kinget, Illidan pedig uralni a hatalmát). Hogy ki győzött az itt megtekinthető:

Ezzel Arthas lett az új Lich King. Mély álomba zuhant, mely során egy Matthias Lehner (aki kitalálja, honnan ered a név kap cukrot :) ) nevű kiskölök próbálta meggyőzni arról, hogy ne legyen gonosz, sikertelenül.
    Amikor felébredt, dolgozni kezdett, a trón köré felépült Icecrown Citadel és Arthas elkezdte ipari mennyiségben gyűjteni/gyártani a hadseregét, hogy lezúzzon mindenkit:

Ezenkívül megtámadta Light's Hope Chapelt, hogy az ott eltemetett hősökből death knightokat gyártson, de ez a sztori nem kapcsolódik ide szorosan (ha csak nem hozzák be a DK-t, mint játszható classt, amire egy ICC-s kieg remek apropó lenne).

A lényeg, hogy Arthas ébredése után csak idő kérdése volt, hogy leigázza az egész világot, ezért a Horda és a Szövetség tagjai úgy döntöttek, a legjobb védekezés a támadás és megtámadták Icecrown Citadelt:

Icecrown Citadel tehát nem más, mint a világot fenyegető egyik legerősebb gonosz válogatott hadvezéreinek, szörnyű kísérleteinek és hűséges szolgálóinak gyűjtőhelye. Az előző videóban láthatjátok, milyen bossokra lehet számítani. Ami még érdekesség, hogy ekkor az alliance és a horde viaskodása is egész magas szintre hágott és van is egy léghajócsata köztük az instán belül, nem tudom, hogy ez megvalósulna-e a játékban is.

A jó persze végül győzedelmeskedett, ugyanakkor a Scourge nem maradhatott irányító nélkül, így az addigra már elég komoly tortúrán átesett (ezt régebben részleteztem) Bolvad Fordragon ült a Frozen Throne-ra és jelenleg ő a Lich King:

• Malarki
    Én is szeretem az ilyen kártyákat nézegetni, nagyon jókat szoktak kitalálni.
    Malistra: szerintem nem rossz, fix első köröd van vele, nem a 10+ körben húzod fel. Nyilván a Zombival kell összevetni hogy jobb-e, szerintem nem.
    Earth Mystic: nekem nagyon tetszik, nyilván aggro ellen van kitalálva, de a taunt+ds mindig jól jöhet.
    Ravager: hulladék, ugyan erre ott a Scarlet Crusader 3 manaért, azt se használja senki.
    Forest Fleer: ezt se értem, a hunter miért akarná lecserélni a HP-ját bármi másra?
    Tomb of Ice: muhahaha, freezmage-be durva lenne :D
    Last Attempt: érdekes, tényleg utolsó lehetőség mert nyilván csak akkor használnád ha 1 kártyát keresel amivel nyernél. Viszont nem hinném hogy ezt bármilyen pakliban használnák, még arénában sem, egyszerűen túl korlátozott a használhatósága.
  • Renegade
    na, hetek óta nem mentem csak 3 wines arénát, de ehhez is járt egy legendary, igaz lorewalker, de akkor is, összesen nem bontottam annyi legendásat június óta, mint októberben. :)
  • dave9004
    A grand tournament után a ice crown lenne logikus.
  • Zozo0122 #25191
    Lehet. Amúgy most állítólag nem fognak bemutatni köv. havi hátlapot, mert elvileg következtetni lehet belőle a kieg tartalmára, ezért csak a Blizzconon láthatjuk majd azt is.
  • Shep
    Na ok, azzal igen, de komolyabb deckek ellen nem sokat ér, jobb a zombi
  • Zozo0122 #25189
    Tradel az, a facehuntert pl. megerőszakolja, mert tuti fel is jön :D
  • Shep
    Hát a design az 6x odaveri a Blizz-féle gyerekrajzokat, a többiről felesleges beszélni, mert kevés a random effekt, anélkül meg nem fun. :D
    Na jó az 1 manás legendary tetszik, fixen lenne 1 mana dropom és nem az utolsó 10 lapban jönne fel, igaz nem tradel senkivel de hát valamit, valamiért .D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.10.31. 11:13:36
  • Shep
    Ez is tuti lesz, mert nem elég undorítóak még a secretek így is, még tovább kell fokozni.
  • Zozo0122 #25186
    Reagáljatok má' ezekre, épp nem történik semmi melóban...
  • Negritis
    sőt a mage kap új trapet ami a kijátszott lényt lefagyasztja :D
    vagy valami hasonló :D
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.10.31. 11:08:52
  • Shep
    És tuti lesz is ilyen benne.
  • Zozo0122 #25183
    Na, az új kieg közeledtével megint elkezdtem fan kreálmányokat nézegetni, itt egy kis válogatás annak, aki szereti az ilyesmit, szerintem zseniális lapok :D

• Negritis
    random freeze effect :D
  • dave9004
    Én nem sokat tudok. Lich kinges dolog
  • Zozo0122 #25180
    Több helyen olvastam már, hogy az új kieg témája az Icecrown Citadel lesz, vagy micsoda. Mit lehet erről tudni a wowból, mire lehet számítani, ha ez jön?
  • Zozo0122 #25179
    Igaz, még éjfél előtt írtam. Egyébként csak holnap délután fogom látni a jutalmat, mert ma éjjel nem leszek. :D Golden BGH, vagy valami hasonló jóság pls...
  • Shep
    Na, ugye, hogy nem kaptál ma semmit? :D
  • dave9004
    Most is jókat kapott, csak a többiek mégjobbakat. A palával pl kurvára le kéne állnia blizznek
  • Zozo0122 #25176
    Most kapott quest: 3 shaman win. Trolkodjatok apátokkal Blizzard, kösz nem :D
  • Zozo0122 #25175
    Hát én most abban reménykedek, hogy az új kiegben erős lapokat kap, hogy tényleg érdemes legyen vele rankeden tolni. Tök jó volt, amikor kijött a TGT kb. mindenki próbálkozott vele, egész jó kis meta is volt kb. egy hétig.
  • dave9004
    Sztem itt engem is beleértve nagyon messze állunk a jó sámán játéktól. Különben ezzel is meglenne a legend. Persze itt senki játszik legendért.
    Én sokszor láttam meccsvesztő hibát de én nem fogok okoskodni chaten :-)
  • Zozo0122 #25173
    Nem értem akkor miről szól a shaman. Játszottam már mech, midrange és control shamant is, + régebben volt egy deathrattle shaman próbálkozásom. Mostanra pedig úgy érzem belejöttem, mit hagyok figyelmen kívül? Szerintem arról szól, hogy bár az overloados lapok nagyon jók az adott körben, a következőben hátrányod származik belőle, így tempót vesztesz a boardpozíciódért. Engem arra tanított ez meg, hogy még hatékonyabban osszam be a manámat, mint eddig, mert a következő körben garantáltan szívok miatta. Nem erről szól? Nehéz, de direkt nehéz, mert a blizznél balfaszok kihasználni azt, hogy az overloadot is tudd valahogy előnyödre fordítani. Pl. lehetne olyan minion, amit csak akkor tudsz megidézni, ha van overloadolt kristályod.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.10.31. 00:00:25
  • dave9004
    Am ez mind szép. De a sámán nem ennyiről szól mint ezt te most >200 meccsből levontad. Én sok meccsed láttam amíg engedted nézni. (igen egy hete kb magába zárkózott) ennél többre jobbra képes a kaszt. Nyilvánvaló volt h nem élvezetből csináltad így olyan dühöngéseid is voltak amik fölöslegesek voltak.
    Most h saját pakli v nem 1-2 lap aztán nem dönt, ez egy midrange sámán volt aki nem látta, pár oda furcsa lappal.
    A kitartás szép volt.
  • dave9004
    Arany bestial wrath lesz, most megmondom.
  • Zozo0122 #25170
    Huh, mondjuk egy Mini-Mage. Igen, van ilyen lap, nézzetek utána
  • dave9004
    Mi az az epic lap ha ez után megkapod aranyban, felvágod az ereidet?
  • Zozo0122 #25168
    Mié? Amúgy elhiszed, hogy shaman epic jön? :D Earth Elementalnak örülnék goldenben, vagy elemental destructionnek, úgysincs még egy se.
  • Shep
    Nem kapsz te holnap semmit. :D
  • Zozo0122 #25166
    Na, végre sikerült, shamannal elértem a rank5-öt, egész hónapban csak shamanoztam, kivéve, hogy az első napok valamelyikén valami őrültségtől fogva elővettem kb. 5-6 meccs erejéig a millrugót :D Hónap elején volt kb. 90 winem shamannal rankeden, most 195 van. A winratem nem túl jó, 60% fölé sosem sikerült menni, esetleg rank10-ig, de nem néztem. 50 és 59% között volt kb. végig. Saját deck, midrange, nem használt lapok közül volt benne egy ancestral knowledge és egy lava shock, egyébként elég sokszor újra lett techelve a deck. Tapasztalatok:

Nagyon szeretem a shamant, de szinte játszhatatlan, ha el is akarunk vele érni valamit. 1 hónapnyi grind vezetett rank5-ig, jó oké, max napi 1-2 óra játékkal, nincs sok időm mostanában, de akkor sem éri meg shamant játszani, hiába nagyon szimpatikus karakter Thrall. Jah, és a facehunter természetesen kiherél, a secret paladint viszont szépen lehet verni vele. Egyébként totál kiakadtam egy csomószor, teljes frusztráció meg idegbetegeskedés kísérte ezt a challenget. 4 vagy 5 nappal ezelőtt már meglett volna a rank5, rank6, 5 csillagon álltam, streakben, de épp egy secretpala pofozott vissza. Megalázott, semmit nem tehettem a tökéletes cruvejével, és utána még idegbetegebb lettem, azóta kb. napi 4-5 meccsnél nem játszottam többet. Ma viszont hazajöttem, és most rank7,3 csillagról streakeltem fel rank5-ig.

Az a baj a shamannal, hogy az overload megöli az egészet...azonkívül annyira random lapjai vannak...lightning storm marha jó kis lap, de gyakran kaptam tőle idegösszeroppanást. Egyéb sebző spelljeit nem is nagyon mertem használni, kivéve az egy darab lava shock, ami kifejezetten jól szolgált. Most úgy gondolom, hogy shaman deck 2 lightning storm, 2 hex, 2 rockbiter és Alakir nélkül elképzelhetetlen, mert annyiféleképpen meg lehet szívni, hogy a végére egyszerűen kell a burst, ezért nem bántam meg Alakirt egy percig sem. (hónap elején craftoltam) És még kell 2 creeper. Komolyan, annak a lapnak akár shaman rarenek kellene lennie, annyira beleillik. Amikor volt kézben creeper meg flametongue, már előre vigyorogtam :D Ha nem volt, akkor kurvaanyáztam és rossz kedvem volt egy ideig.

Jövő hónapban nem shamanozok :D Azért remélem kap még buffot, az overloaddal kéne kezdeni valamit szerintem.

Itt a vége bizonyítékként, nekem ez nagy dolog most. Most tényleg úgy érzem, hogy küzdeni kellett a nyomorult golden epicért amit holnap kapok...

• dave9004
    Freeze mage és anti helyett alexet craftoltál? Huh
  • Kongy
    Na végül Alexstrasza-t craftoltam le, és hoztam létre egy freeze mage paklit, meg kb minden paklimba beletettem :D Aggro deckek ellen iszonyat jó, kb meccsfordító hatású, és mivel a meta tele van aggro cuccokkal, mint pl a faszhunter, azok ellen is nagyon effektív. Mage-nél külön jó ha van 1-2 ice block, és amíg ő próbál lezergelni addig a 9. körben szépen jön Alex és a fireball-ok.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.10.30. 17:02:27
  • Darthmushroom
    Végül ma is arénáztam, ma 3 győzelem jött össze egy mágussal. alapjába véve jobb volt mint tegnap, csak megkaptam 3szor is a kedvenc paladinomat és ellenük esélyem nem volt. tele rakta az asztalt kis manásokkal és már a flamestrike előtt végem volt..
  • 1Darton1
    És mind meg is van nekem, csak ezért tudom megverni a patronokat.
  • Negritis
    hát a shadowflame rare, a twisting nether epic és ugye ott van még a deathwing ami legendary!
    szóval p2w :D
  • 1Darton1
    A flamestrike, meg a többi legalább hármat sebző basic aoe lap durván fizetős.
    De hogy pont az nyafizik mindig a fizetős játékosok miatt, aki közéjük tartozik, számomra felfoghatatlan.