40521
  • Shep
    Azt is játszom de én meg azt nem tudom ,hogy neked miért kell mindent megmagyaráznod? Ez tuti ilyen matekos beidegződés. Ilyenkor amúgy képleteket is felállítasz és visszaellenőrzöd helye-e a behelyettesítés? :D
  • Shep
    Botok legendig mennek a karácsonyfával, úgyhogy képben vagy
  • Matte
    kettésfosom :D

(komolyra fordítva: nem ismerem, nem játszottam vele soha, így érdemben nem tudok rá válaszolni.)

Amúgy ha már ennyire rápörögtünk az unbalanced kérdésre, akkor beszéljünk róla egy pöppet. Teljesen biztosak vagytok ti abban, hogy annyira unbalanced, mint azt ti gondoljátok? Nem lehetséges, nem merül fel sanda gyanúként, nem motoszkál ott mélyen legbelül, hogy ti vagytok esetleg.... bénák?

Mert ha mocsok mód unbalanced és a karácsonyfa pala meg a fészhánter mindent ver, akkor srácok... ott a lehetőség. Nyeljétek vissza az undor okozta hányingert most az egyszer, rántsátok össze a kettő közül valamelyiket (esetleg mindkettőt), aztán uccu neki, vár a legend.

Mert hát egy agyhalott is tud játszani ezekkel, egy bot is eljut lvl 5-ig, félperces meccsekkel (szóljatok ha valami oltári nagy faszságot kihagytam, amiket idehánytatok ezzel kapcsolatban).

Ja hogy nem megy. Fészhánterrel se, meg karácsonyfával se. Értem.
  • Negritis
    kérdés hogy mit tekintesz balance-nak? mert ez is mindnekinek más csakúgy mint a "rák" fogalma

vannak balance problémák a HS-ben ez tény, és az is hogy a blizz csak nerfelni és csak "lassan"
    ez van, ilyen a Blizzard, mindig is ilyen volt

csak azt nem tudom hogy akinek ez nem tetszik az miért játszik? ott az überbalance-lt magic tessék azt játszani

ha valaki nem szereti mondjuk az Arany Ászokat akkor igyon Drehert (van kismillió példa most csak 1et mondtam)
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.11.06. 12:59:07
  • Shep
    Nem lehet balanszolni 500 lapot? Magicéknek hogy sikerül? :D
  • Matte
    Köszönöm a megfelelő érvekkel alátámasztott riposztodat újfent

Azért még egy utolsó halvány erőtlen próbálkozás, tételes felsorolással, az talán eljut a szürkeállományig:

- nem írtál semmit. Az ég világon. Azt ugyan megtudtuk, hogy nyolcvan fős gelerit vezettél, de egyrészt kinemszarjale, másrészt meg kinemszarjale, harmadrészt nehéz elhinni, hogy rád bíztak egy csapatot.
    - fingod nincs se az üzletpolitikáról, se a játékfejlesztésről, és gyanús, hogy az összetettségéről se nagyon
    - zsigeri szinten érdekelne, hogy mi istenemezés van a credits menüben, pláne ha vagy annyira tudatlan, hogy többször elmakogod, hogy szerinted egy tucatnyi ember dolgozik a játékon. Ha már baromságokat beszélsz, legalább vegyél vissza ha szólnak hogy baromságokat beszélsz.
    - minden hülyeséged átjött, csak nincs rajtuk mit ragozni. Ha ennyire segg vagy az üzletpolitikához, hogy egy sikeres üzleti modellt leszólsz, akkor arra milyen reakciókat vársz?
    - hagyd a picsába ezt a játékot, nem éri meg az idegeskedést.

És akkor most megkaptad a személyeskedést is, mert az előző hozzászólásomban nem tud mit vettél annak, de nem talált.
    Utoljára szerkesztette: Matte, 2015.11.06. 12:00:25
  • Zozo0122 #25393
    Semmit nem sikerült megértened abból amit írtam. Credits...istenem. És persze a személyeskedés is kell. :D Inkább várd az esti bejelentést.
  • Matte
    megint csak mindenféle offense nélkül: ez így már tényleg csak fröcsögésnek hat tőled, nem korrekt kritikának, mert látszik, hogy rühelled a Blizzardot és halvány közöd nincs a játékfejlesztéshez.

Pattanj be a játékba, nyomj egy game menu --> options --> credits gombot és dőlj hátra. Ott van a töredék csapat egy része.

Mielőtt még félreértenél, eszemben sincs a Blizzardot védeni, nincs rá okom. Egy bas*ott jó játékot raktak össze, olyat, ami természeténél fogva nem lehet hibátlan, méghozzá két ok miatt: 500+ kártyát nem lehet normálisan balancolni (nem, nem lehet.), illetőleg a játékosok egy jelentős része (mint mindig, mindenhol, bármilyen játékot is nézünk) béna mint az állat, így ők előbb-utóbb előveszik a Blizzardot, mint bűnöst. Ez így van rendjén.

A szedjünk be minél több pénzt részt meg először megmosolyogtam, másodszor pedig elcsodálkoztam, amikor láttam, hogy 80 fős csapatot vezettél. Milyen csapatot? Önkénteseket? Vagy melyik vállalkozásban nem a pénz keresése a cél?

Azt kéne megérteni, hogy a HS lehetne fizetős is és akkor se szólhatna senki egy árva szót se. Naxxnál még ingyen volt egy szárny, BRM-nél nem? És? Minden szárny megvehető aranyért... 700 aranyért... ami 5 nap játékkal megvan, a Blizzard meg dolgozik rajta hetekig, hónapokig. Komolyan azért sírsz, mert nem adják oda az ingyennél is ingyebben, hanem akár 20-30 napnyi aranyadat is félre kell tenned egy kiegészítőre? Mocskos szemetek.

Illetőleg ahogy elnézem te abban a hitben élsz, hogy három ember összeül és két kattintással berakja a Tavern Brawlokat, meg mellette ülnek még hárman, akik hétvégente ctrl c - ctrl v alapon összerántják a következő kiegészítőt. Hát... egy picivel több meló van ezzel. De csak épphogy.
  • Negritis
    ettől függetlenül amit írtál nem fedi a valóságot
  • Zozo0122 #25390
    Nyilván tudod, hogy miféle projektekben dolgoztunk és kikkel. (nem) Befejeztem a vitázást, semmi értelme nincs. Rég meg kellett volna tanulnom, hogy gyakran idő és energiaveszteség, fel kell ismerni az olyan helyzeteket, amikor mind1, hogy mit írsz, nem akarják megérteni :D Nekem nem lesz attól jobb, hogy ócsárolom a Blizzardot, más meg vádi őket, én nem szeretem őket, a játékaik közül is csak ezt az egyet, ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.06. 01:39:44
  • 1Darton1
    Azért más dolog betanított munkásokat vezetni, mint egy kreatív teamet. Meg gondolom egy játékfejlesztőnek kicsit más az elképzelése a balance-ról egy TCG-ben, mint egy laikusnak.
    Többnyire logikátlan és rosszindulatú ekézésnek tűnik az egész hozzászólásod, mások érveit nem veszed figyelembe, és ugyanazt ismételgeted.
  • Renegade
    holnap megyünk BarCraft, aki szeretne unstable portalt, az jöjjön bátran :)
  • Zozo0122 #25387
    Nem látok bele eléggé, az igaz, viszont valamennyire mégis, mert bár többedmagammal, de de elég nagy létszámú irodát vezettem el. (kb. 80 fő, a HS csapat ennek töredéke lehet) Az a bajom, hogy látszik, hogy mennyire nem tisztelik ezt a játékukat. Meg a játékosokat se, de az már más dolog. Miről beszélünk? Hol a balance? Bonyolult dolog kb. 500 lap között balanceot tartani úgy, hogy még ráadásul mindezt 10 egységre fel lehet osztani? (9 class+ neutralok, mert a neutralok mellé bár csoportosíthatók class kártyák, lehet csinálni only neutral decket is) Szerintem nem kifejezetten az, ahhoz még kevés a lap. Arról szól most a játék, hogy na, ez megy a legjobban, nem terveztünk, csak egy apró ftp játékkal, de kinőtte magát, szedjünk belőle minél több pénzt. A játékosok nem várják el a minőségi tartalmat, mégis viszik. Naxxnál még ingyen volt egy szárny, BRM-nél nem. GVG adott 3 ingyen packot, TGT nem. Bejöttek az only fizetős animált herok. Szépen óvatosan tesztelgetik, hogy hogyan lehet minél több pénzt kiszedni minimális befektetéssel. Naxx ,még tele volt jó lappal, TGT már alig, pedig 130 lapos expansion. Minden classnak ki lehetne hozni évente teljesen új archetípust, de ők visszatartják ezt, minden kiegnek csak 1-2 classnál adnak valódi új lehetőségeket. Hosszú távra tervezik, dől a lé, viszonylag kevés munkáért. Állítom, hogy a HOTS balanceolása nagyságrendekkel nagyobb feladat, mint ez. Hagyjuk azt, hogy TCG-ben ne várjunk balanceot. Valamilyen szinten azért elvárható kellene, hogy legyen. Ez a játék egy aranybánya.
  • Matte
    eszemben sincs beszólogatni, értelmes módon is lehet társalogni - legalábbis én ezt vallom.

Viszont nem jó irányból nézed a munka mennyiségét úgy hiszem, legalábbis ha azt hiszed, hogy ezt egy kis csapattal, legkisebb befektetéssel csinálják, akkor még csak a közelében sem voltál kicsit is hasonló projektnek és nincs rálátásod arra, hogy mi munka van abban, ami simán elmegy a szemed/füled mellett játék közben.

Az viszont biztos, hogy aranytojást tojó tyúk a HS a Blizzardnak, viszont nem véletlenül.
  • Negritis
    amúgy a warsong nerfnél volt hogy mennyi mindent kell figyelni és miért "unalmas" egy csomó lap a kiegekben
    azon kívül hogy kellenek a "szar" lapok is, sokszor mi nem is gondolunk bizonyos kombókra amiktől unbalance lenne
    ők ugye a dreadsteeded hozták fel
  • 1Darton1
    A kis befektetés, csapat és odafigyelés nagyon durva csúsztatás. A munka jelentős részét észre sem veszed, mert természetesnek tekinted.
    A ráfordításhoz képes viszont valóban sokszorosát hozza vissza. De ez ebben a szakmában előfordul, és az ellenkezője még gyakrabban. Az új projektekhez szükséges egy fejős tehén, különben nem lenne miből visszaforgatni.
    Valószínűleg azt várod el, hogy az üzleti logikának ellentmondva a HS-be tolják bele a pénzt. Az pedig sem a vállalatnak, sem pedig a Blizzard játékok kedvelőinek nem lenne előnyös.
  • Zozo0122 #25383
    Leszek akkor én az aki kimondja, hogy aztán nekem lehessen beszólogatni. A Blizzardnak ez a játék aranytojást tojó tyúk, amit max. lószarral etetnek. A legkisebb befektetéssel, kicsi csapattal, minimális odafigyeléssel rengeteg pénzt hoz. És ha a többi játék bukik, és az overwatch is szar lesz, a hs akkor is jól tejel majd. Épp ezért nincs túlbonyolítva, a hülyékre van szabva, de a nemhülyéknek is jó szórakozás.
  • Matte
    Őszintén szólva sosem értettem az ilyesfajta felfogást. A Blizzard (hibázzanak bármennyit is, mert hibáznak, szó se róla) baromi sokat melózik/melózott ezen a játékon, cserébe ott a lehetőség, hogy randomjózsi EGYETLEN fillért SE költve játsszon.

Valahogy kinőttem már az állandó gémelésből, van, amivel ideig óráig elszórakozok, de hosszú ideje a HS az egyetlen gém, ami állandó, napi szintű. És igen, megtiszteltem a Blizzardot azzal, hogy néha vettem pár paklit (másfél év alatt talán 20k HUF értékben) de így is van
    71 Epic, 41 Legendary de úgy, hogy összevissza craftoltam, szóval csak azok vannak, amik kb tényleg kellhetnek, leszámítva thalnost/jonest/malygost, ez a három hiányzik azok közül, amiket nagy ritkán betennék.

De ha nem vettem volna egy paklit se, akkor se tartanék sokkal hátrébb, p2w-től nagyon messze van a HS.
  • Pio
    Nem tartanám jónak az össze-vissza balance-olást semmiképp, de simán be lehetne vezetni azt, hogy minden "szezon" végén van egy balance patch, mondjuk évente 4-szer (és ebből minden második egybe lenne kötve az új pack/adventure kiegészítéssel.
    Ez így korrekt lenne, aki szereti az adott metát 3 hónapig élvezheti, aki nem, az pedig fixen tudja, hogy 3 hónap múlva úgyis belenyúlnak és nem lesz ideges, hogy mikor jön már változás.
  • 1Darton1
    Hogy ne zavarjanak össze a hirtelen változások.
  • Shep
    Az a baj ,hogy a balanszolás helyett is :D Amiből persze tudjuk, hogy sosem lesz semmi és azt is ,hogy miért.
  • Negritis
    kényelmetlen de nem kezelhetetlen a dolog
  • Pio
    Én személy szerint jobban örülök, hogy új lapokat és adventure-t és ilyen ötletes brawlokat, mint a mai fejlesztenek inkább új deckslotok helyett.
    Pedig általában tele van a 9 és ha épp kedvem van egy újhoz valamit törölnöm kell, tehát örülnék az új deckslotoknak én is, de nagyon helyesnek tartom, hogy alacsony a dolog prioritása.
  • Negritis
    vigyázz mert beperel!
  • ProGabe #25375
    Ezt a vergődést amit te itt művelsz bazzeg :D
    Rohadt, szemét Blizzard, adtak neked egy játékot, amivel elvagy több száz órát, senki nem kötlez, hogy játsz vele, de azért te mégis ezt teszed és összeesküvés elméleteket gyártasz.

Nem szoktam ilyet, meg van jobb dolgom is, de te tényleg csak azért jársz ide, hogy elsírd, mekkora szemetek, mert nem fizetsz nekik, ezért nem adnak neked semmit pár száz órányi játékon kívül. Remélem téged is éppen ennyire fognak megfizetni az életben a munkádért
  • Darthmushroom
    oké, akkor este 6 fele belépek én is, jelölés meg ment.
  • qetuol
    nekem van, vegyél fel ha gondolod. ma hattól ráérek. nickem bannerben
  • Ultimaulti
    Ok! megvan. Köszi. Pont nekem is akkor jutott eszembe.
  • Ultimaulti
    Pont azt próbálom.
  • Devv
    Lépjél ki és lépj be újra. Meg fogod kapni.
  • Ultimaulti
    Ez a patkány banda már a napi questet is megvonja tőlem. Tegnap délután megcsináltam az aznapit.Most lépek be, semmi. Én elhiszem, hogy nem tetszik nekik, hogy ingyen már a nyolcvanadik paklit is kibontottam az új kiegből. Igaz, nem volt benne semmi. Egyetlen egy Legend. Vagy 5 epic. És halomra a szar. De már napi quest sem! Talán ideje eladni az accountot.
  • dave9004
    ezt egy másik. asszem erre írta azt, hogy ne higyjünk mindennek amit olvasunk
  • Shep
    Ezt is Trollkirály mondta?
  • Darthmushroom
    akkor meghagyom jövő hétre.. :D mert előtte eldobtam egy 40 goldost :D
  • dave9004
    eldobtam. frienddel am se adja be a wint :D
  • Zozo0122 #25364
    Amúgy ebben a játékban addig van jó világ, amíg nem jönnek a flight-os minionok, amik átrepulnek a taunt felett:D
  • Darthmushroom
    Valaki nem kapott véletlen tb-s questet? random emberekkel esélytelen az 5 győzelem :D az se baj ha nincs jelentkező, meghagyhatom jövő hétre.
  • Kongy
    Na ma sikerült előhoznom a Kel'Thuzad + Reincarnate kombót sámánnal a 10. körben, elég brutál volt, főleg, hogy vagy 5 másik lényem volt kinn. Sajnos a bloodlust-ot már nem várta meg az ellenfelem :(
  • Negritis
    egyébként simán el tudom képzelni hogy a hamburger zabálókat jobban érdekli az új hero skin mint a 9+ decklsot
  • dave9004
    You're not going to like this response, but in the spirit of transparency, a what you are saying is definitely not requested by the majority of Hearthstone players. This does not mean that we don't care about it, in fact, we have mentioned many times that we are working on it, but we simply don't have any meaningful updates at this time. If you simply want us to acknowledge that we are still working on it, then here you go: We are still working on it.