Hearthstone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A WoW nekem sem jön be, szintén nem játszanék vele sosem, de a világa tetszetős, amit köré építettek és érdekel is.
Hát én sem tudnám a mod nélküli skyrmet újra elővenni😄
Nekem a skyui és needs modok elég kritikusak.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
nem volt rossz de valami hiányzott belőle és pl az "élet" ami a városokban van az egyik ilyen
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.08.22. 16:25:37
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Én pl amit a leginkább élvezek a skyrimben az az, hogy elmegyek eggyik városból a másikba, közben esetleg megcsinálok 1-2 questet.
Tehát nem az, hogy végigmenjek a sztorin vagy questeljek ezerrel, egyszerűen a világ hangulata és az ezt erősítő modok azok amik nekem a tes-t jelentik.
Egy mmo-ban megkapnám ezt vagy egy ilyen mmo-t piacra lehet dobni?
Nem.
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.22. 16:07:39
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
és a Bethesda jött látott és kevésnek bizonyult, sztem a kártyajátékkal is így járnak majd
más kérdés hogy a f2p mivolta miatt azért itt jóval nehezebb lesz megtartani a "vezető" szerepet főleg hogy azért az MGT-nek nagyobb a merítése
de sztem jó darabig még piacvezető lesz az online kártyák között a HS
és nemrég találtam egy dragonballost amit most próbálok ki 😄
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.08.22. 15:47:38
aki teheti nézze meg a South Park f2p játékokra vonatkozó részét
nem mondom hogy 100%ban igaz vagy hogy sem, de elég érdekesen lefesti a szitut szvsz
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.08.22. 15:39:45
nem véletlen hogy 20 évre tervezik 😄
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.08.22. 14:26:02
értem ezalatt hogy ha eldobsz egy 60ast akkor nem eshet belőle 40es vagy 50es
Azt is meg merem kockáztatni, hogy a HS-nek van a legnagyobb játékosállománya a Blizz játékok között. Ha meg akarják tartani a vezető pozíciót, idővel kénytelenek lesznek a kezdőket valahogy ténylegesen feljebb hozni, jobb reward rendszer, stb, stb, amit már Ti is mondtatok.
Idővel viszont eljön az az állapot, amikor túl sok lesz a lap (2 év múlva, amikor már túl leszünk még két kalandon és még 2 booster özönön), el kell gondolkoznia a Blizznek, hogy hogyan tovább. Hasonló megoldás lesz mint a MtG-nél? Vagy kiveszik mondjuk a GvG lapokat (kimegy a GvG, bejön valami más), és megkapjuk a GvG-s lapjainkat dust formában?(Mennyi dustot adnak majd egy legendásért? 1600-at vagy 400-at?) Meglátjuk, engem viszont ez nagyon foglalkoztat még ha ez a távoli jövő és még bőven odébb van erre a válaszadás ideje.
Első körben a lore legalább olyan jó, a többi már a fejlesztőkön múlik.
De reméljük maguktól rájönnek, hogy ez így nem tartható és nem csak miután a -még szerencséjükre nem létező- konkurencia elvitte a játékosbázist.
a casual mmr nem fog működni sose sztem
a rankedon szintén nem tudod megoldani mert ugye adott rankon belül elvileg random
én a custom tournamentet látom megoldásnak, ahol mondjuk collection össz érték alapján is lehetne szűrni az ellenfeleket
Viszont a felzárkózás nehéz és ez egyre nagyobb baj, minél újabb kiegek jönnek, minél több lap van a játékban.
A megoldás egyszerű: vagy a rewardokon turbóznak vagy a régi lapok megszerzését olcsósítják.
Szerencsére a Blizzard időben észrevette a problémát és noha óvatosan is, de egyértelműen tesz azért, hogy egy picit könnyebb legyen a felzárkózás (watch and learn például).
Szerény véleményem szerint 1-2 kieg és jönnek a drasztikusabb lépések, - ideiglenesen - olcsósított basic deckek/craftok és hasonló dolgok.
Ugyanígy megoldás lehetne amúgy egy szofisztikáltabb rangrendszer is, ami valamilyen módon jobban biztosítja azt, hogy mindenki a szintjének megfelelő játékosokkal kerüljön szembe.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Induljunk ki a Tinmanéből, hogy ez a kezdők életének könnyebbé tételét szolgálja.
Amennyiben most kezdeném a játékot, a leghasznosabb egyértelműen a classic pakk. Ezt még a Blizzard is így gondolja, nem véletlenül volt kiírva a Shopban is egy ideig.
Tehát, ha arénát játszom, akkor is ez a legjobb nyeremény. Ellenben így van rá egy harmad esélyem, hogy azt kapjam. Nyilván a többi se rossz egy kezdőnek, de ha ez a változtatás a kezdőkért van, érdekes, hogy akkor miért nem az ő érdeküket szolgálja legjobban.
Amennyiben haladó alatt olyan játékost értünk, mint én, akinek bőven hiányzik a lapkészletéből minden kiegészítőből, akkor jogos, hogy ez a változtatás, ezt a csoportot sem érinti katasztrofálisan.
Viszont akkor még mindig nem beszéltünk azokról, akik az első két kiegészítőből már nagyjából kitermeltek minden lapot. Számukra aztán nagyon igazságos ez a változtatás. Pláne, ha az illető játékos elsősorban arénázni szeret, mert bizony nem kevés ilyen van.
Igazságos az lenne, amiért már rég könyörög a közösség, hogy választható legyen a nyeremény. Ezt viszont a Blizzard kizárólag anyagi okokból, és egyébként érthetően, nem akarja. (De azért keményen hintette korábban a kamut, hogy azért nem, mert a kezelőfelület túl bonyolult lenne és hasonló körmönfont kifogások.)
A questekre térve, ezzel az erővel a 40 és 60 közötti különbséget is hívhatnánk elenyészőnek, holott nem az. De ez a változtatás kisebb súlyú az arénához képest, ebben egyetértek.
Az új questek viszont egyáltalán nem kezdőbarátak. Hogy lenne egy olyan quest kezdőbarát, aminél nem választhatod meg a class-t? Arányosnak arányosak a régi questekkel, ha a teljesítmény és nyeremény arányt nézzük, de hogy ez kezdőbarát lenne. Nem hinném.
A ranked nyeremény valóban jó ötlet, eddig zéró motivációt éreztem én is, hogy csináljak ott bármit. Ez sem kezdőbarát mondjuk, mert kezdőként kapsz egy golden commont, aztán jó napot, hiszen a rare lapért már 15 alá kell bemenni. Rank 5 az első érdemleges nyeremény, és az utolsó is, amiért megéri valamennyi időt befektetni. De még ez is csak havonta egyszer szolgáltat valamit.
A Blizzard pedig nem nagylelkűségből engedi, hogy ingyen játsszál a játékával, hanem, hogy akik fizetnek, ne magukkal kelljen játszaniuk 3 perces várakozási időkkel.
Az emberi hülyeség mondatommal nem megbántani akartam senkit. Csak nem értem, hogy akik képben vannak a változásokkal, hogy mondhatják, hogy ez a Blizzard nagylelkűségéből fakad. Nincs ebben semmi nagylelkűség. Átterelik a veteránokat az arénáról a ranglétrára, és többet fognak grindelni kevesebbért. Ennyiben lehet összefoglalni, hogy mi történt.
Ettől még nyilván játszható marad a játék ingyen is. Egy szóval nem mondtam, hogy nem. Nem akarom elvenni senkinek a játékmaciját, csak gondoltam leírom, hogy lehet kevésbé fanboy szemmel is nézni a dolgokat, annak ellenére, hogy én is játszom, és tervezek is a jövőben.
u.i.: kíméljük meg egymást "az egy doboz cigi ára", "hétvégén többet eliszol" okosságoktól. Majd én eldöntöm mi mennyit ér meg nekem a saját életemben. Jelen pillanatban egy cigiért bárki torkát elharapnám, mert tegnap iszonyat berúgtunk a haverokkal.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
2. A behozott 50G-os questekkel semmit gond nincs. 50G vagy 60G tök mindegy. 10G az semmi, 3 win, ráadásul ez is egy lehetőség a kezdőknek az egyszerű arany gyűjtésre.
3. A ranked chest szuper. Végre van értelme a rankednek, mert eddig azon kívül, hogy elmondhattad, hogy bementtél R10 alá vagy éppen R5 alá semmit nem értél el vele, ha csak nem lettél legend.
4. Miért ne lenne nagylelkű a Blizzard? Eddig egyetlen forintot nem költöttem a játékra, mégis lazán elvagyok, ez után még lazábban elleszek.
5. Semmiféle mocskos húzás nincs. Csak a játék színesítése és a kezdők életének némileg könnyebbé tétele.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Kaptam 1 pirestet, meg 1 huntert...
Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle
A vicc az, hogy nerfelték a questekből bejövő goldot is. (A behozott 50 goldos questek egyértelműen ezt eredményezik, hiszen eddig 40-est simán lecseréltél, hátha 60-ast kapsz, de az 50-et nem fogod.)
Aztán kiszúrták a szemünket ezzel a ranked chesttel, ami egyébként nem rossz, de egyrészt rank 5 nem kis munka egy átlag játékosnak, másrészt a fentiekből bőven megtérül nekik ennek a néhány golden lapnak kiszórása.
Az emberi hülyeség persze határtalan. Olvastam a hearthpwn-on topikokat, amikor kijöttek a hírek a ranked ládáról és mindenki el volt ragadtatva, hogy milyen nagylelkű a Blizzard.
Persze nyilván nekik sem a fán terem a pénz és bőven van üzemeltetési meg fejlesztési költség, de én akkor is mocskos húzásnak tartom az ilyen alapvető változtatásokat másfél évvel a kiadás után.