40521
  • Zozo0122 #26599
    Ha így is van, mondd meg nekem: miért? Mindkettő ugyanaz teljesen, és amúgy is bármiből jön, token, szóval még csak az olyan lapoknak se kavar be, ami random miniont adhat. És ez amúgy is egy fél éve fennálló hiba.
  • dave9004
    A raptor több mint egy hete crasheli az ellenfelek játékát. Mégsincs hotfix.
    De ha csinálják is addig simán disable -hetnék a lapokat mint a torch és sapka esetén loe előtti héten.
    Ki kell mondani, hogy vagy leszarják, vagy kevesen vannak és csak az új lapokra van ember, vagy töketlenek hozzá
  • cesar22
    bele lehet ebbe is, valszeg nem ugyanaz a két objektum, máshogy van megvalósítva, a userek ugyanannak látják, de mégsem ugyanaz
  • Zozo0122 #26596
    Jaja, már utánaolvastam (egyébként a golden Anubarakból kapott nerubokkal is ez a helyzet) , de amúgy...a TGT már vagy fél éves.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mi a jó francot művelnek a blizzardnál elmondja nekem valaki? Az egész annyiból állna, hogy a sima golden nerubian animációját hozzárendelik és kész. Ebbe tényleg nem lehet mit belemagyarázni :D Na mind1, legalább ingyen volt.
  • dave9004
    Ismert visual bug.
  • Zozo0122 #26594
    A golden Beneath the groundsból kapott Nerubianoknak miért nincs animációjuk?
  • dave9004
    Első szezonban r3 lett, aztán az októbert kb full kihagyta rankeden. November közepén lett meg a szeptemberi f2p dragonpappal
  • Darthmushroom
    én f2p papjára gondoltam, amiből megy most a sorozata youtubon.
  • Zozo0122 #26591
    Na, ki mit nyitott a ládából goldenben? Én worgen infiltratort, holy championt és beneath the groundsot.
  • dave9004
    Persze Purple megnyerte a dreamhacket malylockkal brannal, ugyh most mindenki kipróbálja
  • dave9004
    Viszont priesttel nem lett meg neki első hónapra. Mondjuk szupermeta volt :D
    Undertaker priesttel anno simán megcsinálja sztem
  • Shep
    Most 3-on van de Malygos warlockot játszik
  • Shep
    Trump megcsinálta már ó pár f2p deckkel a legendet, csak éppen ő napi 8 órában játszott, meg ugye ő célirányosan úgy craftolt, hogy minden klappoljon, egy átalg játékos nem így kezdi, hanem örül a lapjainak, aztán majd idővel rájön ,hogy nagy részük semmit nem ér :D Ezek a Pista, Józsi legend lett 5 óra alatt 100 dustos paklival arra jók, hogy reklámot csinálnak a játéknak.
  • Darthmushroom
    nem csak rank 10-nél jár még? vagy ez már a második priest amit mostanában rak fel tube-ra?
  • ktm99
    NA szerveren Trump is megcsinálta majdnem f2p priesttel ebben a hónapban. NA vs EU? Aki játszott NA szerveren, mi a véleménye?
  • Zozo0122 #26584
    Ezt jó tudni, köszi
  • Pio
    Szintenkénti XP igény: 60+szint×10

lvl 1-5 közt jár XP minden meccs után (10, 10, 8, 5, 3 az egyes szinteken, tehát lvl5-ösön minden meccs után kapsz 3 XP-t), lvl 6-tól is jár a 3 XP, de csak olyan meccsért, amiben a 2. játékos megkezdte a 3. körét.

Ezen felül mindkét játékos kap (kijátszott_lap+megölt_minion)×3 XP-t, a győztes pedig további 30-at.
    Utoljára szerkesztette: Pio, 2015.11.30. 22:47:13
  • Zozo0122 #26582
    Jááájj :DDD
  • dave9004
    Annyit tudok biztosan, hogy a lap kijátszás plusz XP-t csak a győztesnek ad
  • Zozo0122 #26580
    Amúgy hogy számolja a játék az experiencet? Ha vesztesz akkor a megszerezett xp felét kapod meg addott meccsen? Egyébként meg minél több lapot játszol ki annál többet? Én így vettem észre nagyjából.

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.30. 20:35:16
  • dave9004
    Blizárdnak is mert fölösleges lenne lapokat kiadni
  • Pio
    Na de nem is erről szól az egész, hanem pont azoknak szól, akik régóta játszanak.
    Elég sz*r lenne a játék, hogy 1 hónap alatt bárki a csúcsra juthatna.
  • Renegade
    ha kompetitív a személyiséget, akkor az a borostyán színű valami az igen csak adja.

láttál te már BÁNATÁBAN síró embert a dobogó legfelső fokán? :)
  • cesar22
    na ez az, kitudja hány éve nyomja a régi acc-al, majd kezd egy újat, és 1 hét alatt simán eljut oda, azért az nem ugyanaz, mikor valakinek ajánlja egy haver, vagy megtetszik neki videókból, letölti felrakja, és elkezd játszani
  • Pio
    Nem free2play-t írtam, hanem pay2wint, a kettő nem ugyan az (jobb esetben, de sok játék sajnos elrontja).

A hearthstone free2play játék, ami definíció szerint azt jelenti, hogy a kontent csak egy kis részét éred el ingyen, azonnal, a többiért vagy fizetsz vagy sokat játszol.
  • Zozo0122 #26574
    Azért azt is vegyétek figyelembe, hogy a srác eladta a régi accját - valószínűleg már azon az accon is jó játékos volt. Meg amúgy:

Oké, meg lehet csinálni egy összetákolt zooval a legendet és akkor f2p?

1, És ha nem zooval akar a kezdő játszani, hanem a warrior tetszik neki? Szépen lehet perkálni, vagy farmolni fél évet.

2, És ha eléri a legendet akkor mi történik? Megnyerte a hearthstonet? Nem :D Ez sehogy sem lehet annak indikátora, hogy f2p vagy nem. Ha egy játékot nézek, akkor egészében nézem és azt, hogy mennyi örömet okoz. Az, hogy egy zoo paklival játszik 1 hónapot az oké, de utána megunja, és ez csak 1 deck a warlockból, a működőképes kb. 5-ből és ez még mindig csak 1 class a 9-ből. Plusz ehhez a deckhez a játékban lévő lapok kb. 2-3%-a kell, vagy annyi se. Tehát még sehol sincs, attól nem f2p, hogy egy működőképes deckje van. Majd változik a meta és agyonverik, akkor pedig sírhat, hogy semmivel se tud nyerni, farmolni kell, hogy tudjon nyitni meg craftolni.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.30. 20:03:18
  • Renegade
    jók ezek az agró szarok, én fenntartom, ez habitus kérdése is, nekem pl bejön ez a lerohanós élni nem hagyós marhaság.

itt az a fontos, szerintem, hogy ne az emberre haragudjon a másik, nézd másik oldalról, mi lenne, ha azon akadni ki egy pörgős ember, hogy ne már, komolyan, 15 percig gondolkodni, haladjunk már :)

off:

kv szünetben végig kattintgatós, hümmögős : klikk
  • Pio
    Igen, ez mondjuk rengeteget számít, a "mindset" és a hozzáállás. Eleinte például engem is meg tudott viselni 1-2 peches meccs és volt olyan is, hogy kiléptem, de manapság már egyáltalán nem szokott és most tényleg nem szépítek.
    Sokat segít az, ha az ember nem csak a játékra koncentrál, hanem közben filmezik, chatel, ilyenek, persze ez meg a winrate-re van kevéssé jó hatásra.
    De egy idő után tényleg annyira hozzászokik az ember ahhoz, hogy itt természetes dolog a vesztés, hogy csak a játékra koncentrálva se zökkenti ki egy utolsó körös topdeck miatti vesztés, én legalábbis ezt vettem észre magamon. Inkább csak röhögök egy jót, ha ilyen van és nyomom a play-t.
  • Renegade
    tudod, ez egy véget nem érő történet, amíg lesz online játék, addig elő-elő fog kerülne, én pl szeretek erről beszélgetni :)
  • Shep
    Amúgy meg redditen ott van az a tábla is amiben benne van, hogy milyen winrate mellett hány meccs kell 5-ig, majd onnan legendig, hát elmondanám ,hogy ha nincs legalább 60%-od akkor rohadt sok, annyi amennyit innen szerintem senki nem öl ebbe a játékba.
  • Shep
    Persze ha előtte már 2 évet játszott a játékkal és tudja mi merre, meddig és valami aggro szarral megy :D Én párszor már nekiindultam úgy az adott hónapnak ,hogy na majd most, megcsinálom én is a fachuntert, vagy az éppen aktuális nyerő aggro szart és azzal lemegyek 5-re onnan meg majd behúzom valami controllal a legendet. Tudod mi lett a vége mindig? 5 meccs után meguntam a dögunalom rush decket és vissza priestre és nyomattam a 15-20 perces meccseket, kivéve mikor lerusholt valami szar az 5. körre. Szóval ha valaki nem aggroval nyomja igen is embertelen idő kell a legendhez.
  • Pio
    Szerintem nem is mondott mást icyshadow, mint én, inkább csak más szempontból világította meg.

Nyilván a mondandóm lényege pont az volt, amit Te is írsz, hogy csak a kognitív disszonancia szerint van az, amit lentebb írtam, amúgy igenis meg lehet tanulni jónak lenni ebben a játékban és akkor bárkinek belefér 1 legend hónap ha akarja top tier paklival, de akár nem azzal is. Persze csak akinek van ilyen célja. :)
  • dave9004
    Sztem ez rég nyilvánvaló volt :)
    Nekem a kitartás hiányzik. Pár jó meccs után én pl sokszor kilépek, hogy jó kedvvel lépjek ki ne 200-as vérnyomással :D
  • Renegade
    Józsi arra volt kíváncsi, hogy egy-két hét alatt, ingyen legend lehet-e valaki, ha akar.
  • Negritis
    az átlag játékos nem akar legend lenni ezt se felejtsük el

valamint épp elég közel f2p példa van ami mutatja hogy anélkül is vállalható időn belül elérhető a legend ha ez a cél
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.11.30. 19:34:14
  • Shep
    Akkor is sok, egy átlag játékos játszik napi 4-5 meccsét is kész, ráadásul nem mindenki zooval akar játszani, szóval az ilyen Józsi megcsinálta akkor az az alap, nem bizonyít semmit ,csak annyit, hogy neki kijött a lépés, de szerintem ezt pont nem egy matekmatikusnak kellene leírnom .D
  • Renegade
    de ha megnézed egy pro player ritkán sír, max kiakad az RNG-re, a downswingre. A hozzám hasonló csillámpóniknak szokott elgurulni a gyógyszere (mint te is írtad).

És hát ja, kellő ésszel és rutinnal itt mindenki lehet jó, más kérdés, hogyaz emberek többsége, azt sem vallja be szívesen magának, ha egy apróságban téved, jeje kognitív disszonancia....

amúgy van egyáltalán olyan játék, ahol a gazdag pitypang leveri az okos f2p játékost?

aki WOT-ozott annak biztos rémlenek világtalan 50 Eurós tankban csücsülő emberek, akiket egy T6 med megesz reggelire.

hmmm lehet elég lett volna annyit írnom, hogy mindkettőtöknek igaza van? :)
  • icyshadow
    Itt azért két külön téma van, amit nem kéne összemosni. Az egyik a pay2win kérdése, a másik a legend időigénye.

Szerintem eleve azzal van a baj, hogy pay2win alatt mindenki mást ért. Ha azt érted alatta, hogy a pénz befizetés előnyt biztosít a nálad jobb játékosokkal szemben, akkor a HS nem pay2win. Ha viszont, azt, hogy a pénz befizetés előnyt biztosít a hozzád hasonló kaliberű játékosokkal szemben, akkor viszont nagyon is az.

Persze lehet magyarázni, hogy de ingyen is ki lehet grindelni mindent, és tényleg ki lehet. De. Ettől még, aki fizet az előnyben van egy minden más szempontból ugyanolyan (kezdés időpontja, ész, korábbi tapasztalat, szabadidő) játékossal szemben.

Miért van előnyben? Mert aki több versenyképes paklival rendelkezik, az bármilyen metára tud reagálni. Ahogy Dave is írta, a jelenlegi, nem túl rég óta tartó meta erősen kedvez a Zoo-nak. Egy hónappal ezelőtt is lehet, hogy képes lett volna ugyanerre a srác, de garantálom, hogy nem ilyen winrate-tel.

A legend időigénye pedig nyilván alacsony egy olyan játékosnál, aki open beta óta játszik, az előző accountján rendelkezett minden lappal, tehát ismeri a játékot, amennyire lehet, emellett pedig valószínűleg kivételesen tehetséges. Ettől, hogy neki ez sikerült, még nem lesz valótlan feltétlenül az az állítás, hogy valakinek nincs ideje rá.

Ugyanis a rank 5 fölött megszűnő winstreakek jelentékenyen meghosszabbítják, azt a kevésnek tűnő 5 ranglépést. Olvastam ebben a témában már nem egy véleményt és legtöbben azt mondják, hogy a rank5 -> legend időigénye közel megegyezik a rank 25->rank 5 időigényével. Persze ez nyilván egyénfüggő, és nyilván sokak számára teljesíthető lenne innen a fórumról is (olvasva, hogy mennyit játszanak az emberek), de attól még ez egy rank 5-re képes, átlagos játékosnak nem kevés időbefektetés. (Magas winrate mellett meg ne beszéljünk már átlagos játékosról.)

Tévedés ne essék, én sem mentegetni akarom magam. Idáig erősen benne volt, hogy nem akartam szívni az enyémnél jobb/teljesebb paklik ellen, de azért nem játszom rank 5 fölött, mert érzem, hogy nem menne olyan jól, mint az oda vezető út, nem pedig azért, mert ne lenne rá időm feltétlen. És szerintem sokan vannak ezzel így, alacsonyabb rangon is, csak fáj bevallani az igazat. (Most, hogy craftoltam egy tier 1 paklit, majd keresnem kell valami jó kifogást nekem is..:P)
  • Kongy
    Szombaton megyek Hearthstone versenyre Szegeden. :D Szurkoljatok.
  • Pio
    Nem csak zoo-val lehetséges ez, bármilyen kompetitív deckkel, akár többel is párhuzamosan, váltogatva, annak idején én is úgy csináltam, talán csak priesttel nem játszottam közben, fura, akkor még nem szerettem a priestet, most pedig talán a kedvencem (bár a dragon priest nem tetszik, valahogy hiányzik belőle a priest lényege).

De mindenképp zoo-val a legegyszerűbb 0-ról építkezve. Konkrétan 40 óra gameplay-nyire egyszerű egy új account regisztrálásától számítva. :)