Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dave9004
én elfogult vok a combodruiddal, viszont pofonegyszerű pakli mint a faék, nem fogok semmit belemagyarázni.
jó egyjegyű számokat kell összeadni, meg 7-9-ig számolni tudni akár kézen, akár abakuszon
Jó 😄 De amíg nem nerfelik, addig is ne felejtsen el senki se játszani, az a lényeg.
dave9004
amíg nem nerfelik addig nem 😉
30, hogy ráérezz, 60, hogy jól menjen, 100, hogy tényleg jó patron játékos legyél. Elégedett vagy?
dave9004
már csak 30?
Kongy
Na a Druid a facehunter legnagyobb ellenfele. Elég sokszor tauntozik, az meg nagyon káros tud lenni, plusz elhúzza a meccset, aztán a végén teljesen kivéreztet. Persze nyilván csak az, aki tud vele játszani, nem csak random dobálja a tauntokat mindenfele 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

ProGabe
Lvl 17-nél szopok, itt nincs olyan 😄 El akarok jutni valami értelmesebb szintre, hogy aztán váltsak valami normálisabb paklira.

Persze igazad van, ebből is látszik, nem vagyok képben egyáltalán 😄

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Én se nagyon játszom facehuntert, de most kedvező a meta neki. Rank 9-ről rank 5 meglett ma reggel relativ gyorsan. Az ellenfelek főleg hunter(midrange és face), paladin (secret variánsok) és elvétve néhány warrior (patron/CW), illetve (szerencsére) kevés druid.
Mármint mit kerültél?😄 A patron meg a facehunter teljesen külön kategória, egyik aggro másik combo. Amúgy szerintem akkor már maradj a patronnál, ha megtanulsz vele játszani, akkor könnyedén meglesz a rank10. Következő hónapban pedig lesz esélyed rank5-re is, addigra tényleg belejössz, de szerintem kell annak legalább 30 meccs, hogy ráérezzen az ember.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.09.27. 15:18:12
dave9004
kicsit elkéstél már azzal a deckkel. értelmes player szétkapja kisujjból
ProGabe
Rohadjon meg a játék, csináltam egy face huntert 😮
Eddig kerültem a dolgot, pl. patront is csak próba erejéig néztem meg. De el akarok jutni min. lvl 10-ig (nálam ez már nagy szó! :/ totál abbahagytam több, mint fél évre az egészet, TGT hozott vissza), úgyhogy beadtam a derekam

Na lényeg a lényeg, jönnek ám a friend requestek a legyőzött ellenfelektől 😄
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2015.09.27. 15:09:39

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ebben a kommentben is látszik 😄
szereted a patront ahogy én a handlockot és látszik is ahogy beszélünk róla sztem
emiatt viszont elfogult az ember vele

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Mármint? Amúgy azt elismerem, hogy a patron, mint olyan broken, ráfér a nerf, de csak óvatosan, és szigorúan a berzerkerre 😄
Szerintem pont az hozza elő a skillt legjobban, amikor veszett helyzetből tudsz fordítani, adott esetben késlelteted a AoE-t, bár a kezedben van már, inkább kockáztatsz több hp-t és következő körben még nagyobb valuet nyersz és hasonlók...

Szerintem egyébként egy igazán JÓ játékos bármilyen az adott metában hatékony deckkel tud hozni 50% felett. Tehát a mostani metában hozza a minimum 50-et patronnal, secretpalával, mechmagevel, combodruiddal,zooval,handlockkal, és dragonpriesttel egyaránt. Meg face és midhunterrel is. Ki mivel játszik, nyilván egyszerre mind senkire se érvényes, de amelyikkel játszik, azzal hoz 50-et legalább, rank5-ig mindenképpen. Nyilván aki igazán jó játékos, az már legend.

Visszatérve arra a deckre amit most használok: miért rák az? Az nem úgy megy, hogy pakolok és face, vagy early board control utána face. Nem. Ez rám van szabva. Az meg álom, a képzelet szüleménye, hogy mindig van 6. körös challenger. Az esetek jó, ha egyharmadában van, vagy inkább egynegyed az...

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.09.27. 14:30:16
a handlock is hasonló mint a control wari amúgy, még ha nincs is akkor skill igénye
pl nem mind1 h 4. körbe drake v giant vagy hogy turn 3 coin drake megéri-e stb

mondjuk én meg a handlockal vagyok úgy mint Zozo a patronnal 😄
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.09.27. 14:29:31

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

dave9004
pre gvg a handlock is már-már cancer magasságban volt.
emlékszek vmi magyar tornán amit belező nyert meg, minden 2. meccs handlock mirror volt 😄
hasonló véleményen vagyok, annyival kiegészítve hogy a játékhoz hasonlóan :
easy to learn hard to master és emiatt beszűkül a ladder a deckre és counterjeire

Kis Hearthstone történelem, először a "cancer deck" elnevezést a Backspace által kitalált rugóra használták:

Nincs igazán definiálva, hogy mi a cancer deck, van, aki szerint az aggro, van, aki szerint az épp aktuális top tier deck. Backspace azért volt cancer, mert az akkor divatos miracle rugót és freeze mage-et megette reggelire, ezért nagyon hamar nagyon nagy divattá vált.
Szerintem két dolog jellemző a cancer deckekre és ezek mindegyike szükséges feltétele annak, hogy valami cancer deck legyen:
- kevés helyzetben igényel komoly megfontolást az, hogy mit játssz az adott körben, hisz ha oda jutsz vele, hogy neked kell "védekezni", reagálni, gondolkodni általában vesztettél
- határozottan 50% feletti winrate-re képes

Ez a két feltétel együtt hozza el azt, hogy egy átlagos vagy annál rosszabb játékos magas rankra képes eljutni egy ilyen deckkel, hisz az első pont miatt a második már alacsony skillel is teljesül és ezért válnak ezek a paklik nagyon divatossá és ezért lesznek "cancer"-ek.

Fontos, hogy mindkét feltétel kötelező.

Két példa arra, hogy miért kell mindkettő:
- a control warrior bár határozottan 50% feletti winrate-re képes és a mai napig talán a legjobb win/lossal vihető el legendig, mégis egy abszolút reakciópakli, aminek igen nagy az a skillcapje, ami felett kell lenni ahhoz, hogy valaki következetesen50% körül-felett tudjon lenni vele, ezért nem számít cancer decknek
- a face warrior bár egyáltalán nem reakció deck, hanem megpróbálod bedarálni vele az ellenfelet, mielőtt kifogysz a szusszból jelenleg már egyáltalán nem képes konzisztens 50% feletti winrate-re ezért alig-alig játszák, tehát jelenleg ez se számít cancer decknek

Hangsúlyozom, hogy szerintem.
dave9004
😞
a saját kézből üres boardon 60 sebzéshez kell kb 8-9 lap, azt meg kb a worgen warrior is tudja
viszont ha kiraksz 3 tauntot akkor már nehezen megy át rajtad és van lehetőséged "nyomást gyakorolni" rá

jelenleg erre a dudu és a handlock képes sztem

hűű, de mákom volt, semmi kedvem nem volt kocsmázni, nyilván kaptam egy nyerj ötször küldit, beraktam a kedvenc midrange vazsimat egy az egyben (mechek + walkerek), erre 5-böl, 5. o0

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

rák != aggro
a rák a meta befolyására vonatkozik, jelenleg a karácsonyfa és a patron ilyen

Hogy lenne már rákos? Full midrange a deck. Köze nincs a rákhoz, főleg, hogy átlagosan 12-16 kör között fejeződik be. Volt, hogy tempomageztem, mechshaman stb. azok rákos deckek. Ez nem. Az aggro verzió az igen, mert az a no brain kategória.
dave9004
a saját minionra még mindig ott van az üres boardos 30+-ok sztem. ok max neked is lenne beleszólás néha
ha 3 fölött nem ad charge-t akkor maradhat 2/4 a frothring, viszont a deck onnantól kuka
a kontrolok ellen nem fog tudni sokat tenni

az a baj a patron warival hogy nem tudsz úgy belenyúlni hogy ne öld meg a decket szerintem
esetleg azt lehetne hogy a frothring csak saját minion sebződése esetén kapjon támadást
akkor még maradna OTK, DE nem büntetne azért hogy boardot építesz és fel lehetne húzni a taunt falat ellene

dave9004
én csak addig, amíg nem ismered be végre amivel játszol az rákos.
Nem kötekedésből de ha fészhuntával v pretgt aggropalával játszottál volna akkor is bemondanád h meg kell tanulni játszani, meg utána körbecounterelheted szinte bmivel. mert végülis skill kell hozzá 😊
dave9004
undertaker 😄 augusztustól január végéig volt broken lap. itt az ideje a patron decknek is (vagy frothing 2/3, vagy warsong ne adjon charget 3 fölött.
sztem nem halna meg a deck, hobgoblin-minitaunt deck talán
DarkHorSe
Szoval ha a patronnak is ennyit adunk, akkor 2016 vegen, talan nerfelik, haha

Swedish people are albino monkeys

DarkHorSe
Masfel ev alatt sikerult nerfelniuk, kb annyira hogy mar nem jo semmire , n1 buzi blizzard

undertaker says hi

DarkHorSe
Ugyse fognak semmit nerfelni, patront kiegbol kapod meg, nekik az meg love. Blizz csak egy hulladek fasszopo ceg

csak bele lehet kényszeríteni a patront olyan helyzetbe, hogy ki kelljen szórnia a lapjait, nyilván én nem top játékosok ellen játszom, (lehet ezért) én még csak egyszer láttam az atom kombót.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Mephike
Ismerem a videót és a Patron képességeit 😊
Viszont a Blizz válaszai nem nyugtatnak meg, hogy ez be fog következni. Ha van eszük akkor pár dolgot nagyon átgondolnak a jövőre nézve:
1. Patron nerf.
2. Új kieg rng mennyisége.
3. Laprotálás. (Még 2-3 kieget elbír a mostani meta, de utána szükségszerű lesz.) Nagyon kíváncsian várom, amikor közlik, hogy hát a mókázásra még játszhatod a classic-os lapjaidat, de laddere már nem engedi be őket a játék.

A gond csak az, hogy ez 3 lehetőség a hibázásra.
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2015.09.27. 08:44:06

Ha még csak túl erős lenne. Persze az is baj önmagában is, ha túl erős, de a lenti videón ha megnézed a #4-et, Fibonacci, aki a világ talán legjobb control warriorja mit meg nem tesz azért, hogy ellen tudjon állni, gyakorlatilag a semmire elpazarolja a shield slameket és 10 manából körökön át csak hero powerezik, hogy nehogy kitegyen még1 whirlwind targetet, mégis veszít...
Szörnyű rosszat tesz ez a nézhetőségnek, ami viszont korábban igen jó volt (szerencsére még most is az, mert nem csak patron van mindenfelé).

Ja igen, Xixo épp most volt rank1 EU+US egyszerre természetesen patronnal.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2015.09.27. 08:28:25
dave9004
ha lesz ban, akkor még menthető a vb
Mephike
Szerintem most a selejtezők megmutatták a Blizznek, hogy a Patron wari túl erős. Tényleg arról szól most a selejtező minden versenyzőnél, hogy:
1. deckem: Patron
2. deckem: Mindegy mi csak jó legyen a Patron deck ellen.
3. deckem: Mindegy milyen, csak azt tudja, amit a második deckem is tud...

Ha lement a selejtező és utána a vb, akkor jönni fog szerintem a nerf, de most már nem akarnak belenyúlni, túl égő lenne...

dave9004
Warrit megfogja a karácsonyfa. Szinte tehetetlen egy közepes húzással is.
jazzy
Kongy
Mondjuk én személy szerint egyszer sem futottam még össze patron warrior-ral! Meg amúgy a warriorok ritkának mondhatók. A priest megy nagyon, a mage és a warlock. Ezt a hármat szoktam rendszeresen kapni.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Lehet, én mondjuk megrekedtem vele, azért is váltottam.
dragon priest is képes hasonlóra ahogy nézem, rank 10 - 8 kb 1 óra alatt

jazzy
Én nagy blizz fan vagyok, imádom a játékaikat, de ha tényleg ennyire retardáltak, hogy ennyi idő alatt ez nem esik le nekik, akkor nem fog egyhamar. :/
szánalmas a patron és hogy még nem nerfelték aláírom
de hogy nem is fogják nerfelni abban nem vagyok biztos

jazzy
Áldom az eget, hogy ebbe az unbalanced gecibe nem raktam 1 fillért se soha, szánalmas, hogy a patront nem fogják nerfelni. 40 sebzés 1 körben, rendben.
én nem szóltam be, nem is az volt a szándékom
csupán közöltem egy tényt amit lehet nem tudtál (vagy mások) és hasznos lehet

engem nem zavar ha bárki rak be ide decket amúgy
legalább nem beszólogatás megy
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.09.27. 00:24:44

Devv
Célmestert még várd meg!
Feladom. Bocs, én is hülye vagyok, hogy kitettem. Még rendesen meg kell magyaráznom, hogy van pofám kitenni ide vmit, mindenki burkoltan beszól. Oké, te csak egy árnyalatnyit, de na.
pwn-n lehet 1-2 napos deckekre is szűrni egyébként

Nem, hát ügyes amúgy, egy netdeckelt secret paladint tolt, de nem sikerült előrelépnie napok óta, ezzel ma sikerült, de pár meccsbe belenézett mikor játszottam. Nemrég írta, hogy rank 8, de nem vagyok belépve, szóval nem tudom specelni most.
Amúgy az a 4-5 lap megvan 6-7 is. Az már nagy különbség. A másik meg, hogy pwn-on a kedvelt deckek általában több naposak vagy hetesek, könnyen elavultak lehetnek, a meta jó esetben már felkészült rájuk adott tech lapokkal.