40521
  • Renegade
    gondolom a botozásért itt is ban jár, vagy megússzák egy ejnye-bejnyével?
  • 1Darton1
    Inkább csak túlmozgásosnak tűnik. Streamerek között is sokan vannak, akik kényszeresen rángatják az egeret.
  • dave9004
    te még nem játszottál a sámán botok idején. Azóta már mondjuk fejlődtek a botok is
  • Renegade
    annak ellenére, hogy belerakta a mustárt a ghoulba én nem szúrtam volna ki.
  • dave9004
    ahogy játszik.
    időközönként felvillantja a hero powerét vagy minionját, lapját a kézben
    meghatározott időben rakosgat lapokat egymás után
    nem ért lapokat pl rögtön az elején curve-n játszik mustert ghoulba
    már mulligannél highlightol hero powert, hőst :D
    de nézd meg magad:
    nézz bele
    és simán felviszik legendre a bothasználót
    Utoljára szerkesztette: dave9004, 2016.01.11. 15:26:03
  • Renegade
    honnan lehetett tudni, hogy bot?
  • dave9004
    tegnap egy bot secretpala is megverte. de mondjuk 3-1 lett neki mert 4x játszott ugyanazzal a bottal egymásután :D
  • Renegade
    néha a legjobbaknak sem adja ki, és a remek deck ellenére nagyon kikapnak:

• Renegade
    inspire paladin

• Negritis
    midrange deckbe a leper gnome nem jó, akkor már inkább zombie chow
    vagy az abusive, mert az segít lateben jobb tradeket összehozni
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.01.10. 19:58:35
  • TheArpeeh
    Köszi Neked is és Negritis-nek is! :) Tanácsokat megfogadom, paklit szerkesztem. Bár annyit még hozzáteszek, hogy decemberi szezonban R25-ről R14-ig elmentem vele. Csak az idő szabott korlátot. :(

Elég sokszor jól jött a leper gnome, de a webspinnerből eshet valami fincsi. Kivéve, ha nem mindig kalózpapagájt vagy idegbeteg csirkét kapok... :D
    Utoljára szerkesztette: TheArpeeh, 2016.01.10. 19:37:55
  • Negritis
    van egy midrange shamanom, nem fogok face decket tolni ha nem muszáj
  • dave9004
    a techelt mid druidokba simán van mc tech shade helyett ugyh questing helyett az is jó. tündérsárkány helyett meg aspirant
  • dave9004
    vmelyik nap Shep r15-n 6 dragon és ctrl priesttel játszott zsinórban :D
  • Zozo0122 #27625
    Én 15 vagyok control priesttel, de csak mert most megszerettem, valójában azzal csak akkor érdemes játszani, ha 100%-os a figyelem, de nekem mostanában nagyon nem az, missplayparádét tartok :D Meg amúgy is így hónap elején még arénázgatok, ha tudok.
  • Renegade
    akkor 17 körül kell face shaman, nekem meg elő kell kapni a dragon priestet, na jó, nem, face shaman, az tök jó mirrorra, meg úgy minden ellen most, beszarás, pedig csak egy pusztulás kalapácsom van.
  • Negritis
    17 környékén meg minden 2. ellenfél control priest :D
  • Renegade
    ha valaki most akar létrázni 10 körül csak combo dudut meg face shamant láttam
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.01.10. 17:04:13
  • Negritis
    ahogy lentebb is írták midhunter nem használ leper gnome-t
    az inkább a hybrid, én lecseréném 1 abusive + még1 webspinnerre

valamint az explo trap mid hunterbe nem az igazi, inkább freezing/misdirection/snake trap ami hasznos oda

saboteur sem a legjobb inkább a 2. haunted creeper

valamint a 2 houndmastert is soknak érzem, oda vagy 1 5/5 tigris vagy egy ram wrangler esetleg az új discover pók ami működhet
  • Zozo0122 #27620
    Szerintem:

Midhunter - én nem értem ezt a midhunterbe leper gnome-ot, máshol is láttam már, de az a lap egy hulladék a nem face deckekbe. Azokat vedd ki, helyettük +1 webspinner + 1 flare. A saboteur helyett pedig egy második Elekk vagy Creeper.

Middruid - az adventurer is hulladék, ahelyett mehetne a második Shade, vagy ha vannak az új kiegből raptorjaid :D Faerie Dragon helyett meg még egy Aspirant. Meg esetleg belcherek, azok életmentők lehetnek, ha az aggrotengerben jársz.
  • TheArpeeh
    Lassan nekilátnék az új szezonnak, eddig mik a tapasztalatok Midrange Hunterrel és Midrange Druiddal? :) Még Control Mage kraftoláson dolgozom, de az majd talán februárra jön össze.

Mid Hunter paklim
    Mid Druid paklim

Vannak hiányzó lapjaim, de mind Solo Adventure-ben, amit maholnap végigjátszom. :)
  • Renegade
    na igen,

lehet így is úgy is szerintem. mivel nekem nagyon hiányos még a készletem, ezért nálam még csak az R5 lehet kitűzött cél, így a havi cél az az. Gyorsan valami erős paklival le R5-re, aztán lehet mókázni, mindenféle fun deckkel.

Aztán majd milyen jó lesz, ha fog annyira menni, hogy le tudjak menni két-három havonta legendbe, és utána mókázni. De ez nem a köv pár hónapban fog bekövetkezni. :)
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.01.10. 13:48:43
  • Zozo0122 #27617
    A mechmagenek jó esélye van secretpala ellen, egyetlen lap tud gondot okozni, az a Tirion. Ha van bárány/disznó, akkor az se, de mechmageben nincs.
  • icyshadow
    Jah, kéne valami nem kompetitív constructed mód.
  • icyshadow
    Mech Mage-dzsel játszottam én is valamennyit, csak a Secret Pala elleni matchup nem tudom milyen.
  • Pio
    A mechmage-t szokták úgy is emlegetni, mint egy gyengébb zoo, szóval például a zoo tökéletes ellene (bár nem mondanám kifejezett counter decknek) és hasonlóan viszonyul más paklikhoz, mint a zoo.
    A freeze mage gyakorlatilag hard counter a mirror entity - doomsayer antikombó miatt, de a legtöbb priest és warrior variáns is kényelmesen elbír vele.
  • icyshadow
    Én nem Face Hunterre gondoltam, mint nerf célpont, inkább Secret Pala, de Aggro Shamanon is lehetne finomítani, mert bizony erős pakli az is, ha nem sok a heal a metában.

Amúgy továbbra is arról beszélsz, hogy túl erős valamilyen pakli. Ez továbbra is a játék hibája, nem a játékosoké, akik ezt kihasználják. Nem nagyrészt a Blizzard hibája, hanem 100%-osan.

Egyéni ízlés a nehezebb játék keresése, és abszolút semmi probléma nincs vele, amivel van az a más játékosok hibáztatása, mert nem úgy gondolkodnak, mint te.
  • icyshadow
    Aggro Druid, Aggro Shaman és Face Hunter mind veri a Secret Paladint. Talán legközelebb az Aggro Shaman van. Mech Mage ellen nem tudom milyen, nincs sok tapasztalatom, de szerintem az a pakli csak akkor működik jól, ha az elején fennmarad a mechwarper. Ezek közül amúgy szerintem az Aggro Druid a legjobb választás, ha ezek a jellemző paklik a szinteden. (Persze kinek van annyi féle paklija, hogy válogasson.:P)
  • Renegade
    hát ilyenkor kell váltani, irigylem azokat akik már rutinból megérzik azt, hogy hol mi van (én még marhára nem), és megy pár tempot, ha sok a face, akkor vált valami controllra, ha zsák szám jönnek a secret palák, akkor face deck.
  • Forrest Tomee
    Olvastam , hogy mennyire belassult a meta, én most kezdtem neki a rankednek de lvl 17 tele van arcba menő mecMágusokkal, facehunter és facesámán. Sőt az előbb még egy druida is csak a herót támadta. Secret palával mire eljutnék a ráknak nevezett challengerig (6-7 kör) már alig van életem. Nem tudom mi van ebben a hónapban, de lvl16-ot sem tudom elérni lassabb paklikkal.
  • Pio
    11 év többé-kevésbé aktív WoW raidvezetés egy nagyrészt casual klánban nagyon erősen megtanított arra, hogy egyrészt türelmes legyek a játékokban, tényleg őszintén tudjak úgy hozzáállni, hogy "ez csak egy játék" és főleg arra, hogy az ingame skill vagy az, hogy valaki mindig rerollol az aktuális topDPSre (tier1 paklit játszik) semmit nem mond el az illető személyiségéről.
    A randomot előbbi, a sok tier1 paklit utóbbi miatt tudom - szerintem - teljesen jól kezelni, egyszerűen nem vagy tényleg csak nagyon ritkán érzem mérgesnek magam 1-1 játékbeli helyzet miatt.

Ezen kívül egy dolog tudna frusztrálni a játékban, az egy helyben toporgás, ha lenne kitűzött cél. Ezen nagyon sokat segített, hogy az első szezonok egyikében gyorsan letudtam a legendet és a 12 arena wint és a magam részéről ennyi volt a célkitűzés a játék elkezdésekor, ezen felül csak annyi van, hogy jól érezzem magam.
    Tény, hogy emiatt jóval kevesebbet is játszom, de az sose frusztrál, a dailyket megcsinálom, aztán ha marad időm és kedvem is van játszom még.

Szerintem ez sokat segíthet annak, akit frusztrál a játék és sötét gondolatai vannak, ha valaki tier1 paklival játszik vagy RNG miatt győz. Meg kell próbálni nagyon józanul végiggondolni, hogy miért is játszik a játékkal, jól megfogalmazni a célt és megpróbálni elérni azt minél előbb, mert a saját tapasztalatom az az, hogy ezt a játékot csak úgy lehet igazán önfeledten élvezni, ha nem kompetitíven, ráfeszülve csináljuk hanem tényleg azért, mert jól szórakozunk vele.
  • Shep
    Igen, csak ebben a játékban nincs nem kompetitív mód ahol szabadon tudnál lassabb deckekkel is szórakozni, mert nem mindenkinek a győzelem az elsődleges. Ha lenne a játékban egy olyan szekció ahol nyugodtan kiélhetné magát a játékos akkor most erről itt nem folyna beszélgetés, de mivel nincsen így ... Az meg ,hogy +5 dust meg +1 random szar arany lap mekkora cél valaki számára azt én nem tudom megítélni, de számomra nem az, sokkal fontosabb, hogy jó meccsek legyenek és ha ehhez az kellene, hogy rank 20-on legyek akkor ott lennék, de ebben a játékban minden szinten ugyanaz folyik, csak kevesebb missplay-el.
  • Zozo0122 #27607
    Korlátozni gyengébb paklikkal? Ha megnézed, a facehunter és a faceshaman nevetségesen gyenge deckek. Az aggropala egy fokkal erősebb, ha a nyers erőt vesszük, meg ugye divine shieldek stb...

A baj itt azzal van, hogy kevés hp miatt ilyen gyenge deckek ( és viszonylag kevés tudást igénylők) túl nagy arányban verik a náluk sokkal erősebb control deckeket. Ha bármikor bármit kijátszhatnál a paklidból, akkor ilyeneknek esélye nem lenne. Viszont mivel a random dönt a laphúzásról, ezért túl gyakran történik az meg, hogy mivel az aggronak sok kicsi lénye van biztosan tud pakolni, míg a control nem feltétlenül, ha rosszul jön ki a mulligan, vagy sokáig nem jön AoE. Unfair ez a túl nagy randomfüggés, ha belegondolsz az aggro kb. feldob egy érmét: fej, vagy írás. Egy rossz aggro játékos (amiből tengernyi van) ráadásul nem játszik körbe semmit. És mégis gyakran nyer, ez ilyen All In módszer.

Egyszer végignéztem egy baráti pókerezést, 5-6 ember volt, meg páran néztük stb. Volt egy gyerek aki nevetségesen bátran emelt és többször is bemondta az allint. Az elején még óvatosabb volt, majdnem minden pénzét elvesztette. A végén pedig mindent megnyert, totálszar lapokkal, aznap ennyire kedvezett neki a lapjárás. Vicc volt az egész. Tegnapelőtt biliárdoztam. A partnerem vesztésre állt, kicsit idegesebben telibe lőtte az egyik golyót, és elrakott egyszerre hármat...a végén pedig egy nevetségen mandínerből tette el a feketét, még csak méricskélni se próbált, random ütött egyet szinte. :D Pár napja a Darts VB-n asszem az egyik sráccal olyan történt, ami tényleg nagyon ritka: ugye az elején mindenki dobálja a tripla huszasokat - na a srácnak az első nyila beleállt a tripla 20-ba, a második pedig beleállt az előzőleg eldobott dartsnyílnak a végébe. :D Bármit játszol, ez dühítő.

Visszatérve nagyrészt a Blizzard hibái ezek, persze, de már 2016 van! Ilyenek az emberek, persze, hogy mindenki a könnyű winre megy,de nem erény a nehezebb játék keresése, hanem egyéni ízlés kérdése.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.01.10. 12:48:17
  • icyshadow
    Kompetitív játékban a győzelem a cél. Ehhez bármilyen eszközt fel lehet használni, amit a játék megenged.

Értelemszerűen a csalás nem tartozik ide. (Csalók általában gyerekek, akik nem értik, hogy mennyire tönkreteszik a saját játékukat is, vagy frusztrált emberek, akik másképp nem tudják levezetni a problémájukat, csak más játékának tönkretételével.)

Bugok az már szürke terület. A Raptor Rogue disconnect bugja egyértelműen olyasmi, amit nem illik kihasználni, de volt már pár bug a játéktörténelemben, amiből feature lett és jobb lett tőle a játék.:P

Aki pedig a csaláson és unfair bugokon kívül nem használ ki minden lehetőséget, hogy nyerjen, az csak saját magát korlátozza. Ha tetszik, ha nem, az aggro a játék része. Létezik egy ranglétra, ami hó végén díjakat oszt az eredményed függvényében, ennek tudatában korlátozni a saját magadat gyengébb paklikkal, majd ezt valamiféle erényként feltüntetni az ostobaság netovábbja. Nem bántásból mondom, ez tény. Az már más kérdés, hogy ráférne a nerf 1-2 aggro paklira. De ez a Blizzard felelőssége, nem a játékosoké.

Hasonló önkorlátozás WoT-ban, ha valaki nem használ prémium lőszert, de azért vég nélkül sír miatta, hogy az nem fair.

Campelés meg kicsit bonyolultabb téma ennél. Egyrészt, ha túl hatékonyan lehet vele pontokat szerezni, az megint csak a játékfejlesztő/térkép készítő hibája, de sok esetben csak bizonyos casual játékmódokban sikeres taktika ez, akkor is inkább kezdők ellen. Általánosságban meg nem minden FPS-ben probléma a camp. Korai aréna FPS-ekben például semmi értelme campelni, mert el voltak szórva a pályán a páncélok, illetve fegyverek, így annyit értél el vele, hogy átadtad az előnyt másnak. Jól megtervezett csapatjátékokban meg szintén nem probléma az ilyesmi.
  • Renegade
    hát én nem értek a kontrollhoz, de utálnék ez ellen játszani bérmilyen tempo, vagy face paklival. :)
  • dave9004
    ezt milyennek találja a topik?
  • Renegade
    mit találtál benne ellentmondásosnak?

fenntartom, hogy ha nem tud valaki alkalmazkodni a megváltozott metához, akkor az nem feltétlenül a játék hibája.

ha meg valaki tényleg jó játékos (ami én pl nem valószínű, hogy valaha is leszek), mint mondjuk P4wnyhof, akkor kisujjból összerak releváns móka decket.

Szóval nekem úgy tűnik, hogy vannak olyan streamerek akik szállítják a megoldásokat.
  • Zozo0122 #27602
    Teljesen ellentmondásos volt ez a hsz.

Amúgy én pl. sokat dühöngök a játékban, a való életben nem jellemző, pedig több területről egyszerre ér stressz. Azért játszom, hogy kilépjek a való életből néhány órára, és ha a játékidő nem minőségi és azt valaki más rontja el, az megérdemli a savazást. Az általánosságban elmondható, hogy egy skillalapú játékban utálom az olyan ellenfeleket, akik a legkönnyebb utat választva (mert gyakran ez arról szól, hogy pl. csak face, erre tesz fel mindent, és vagy bejön, vagy nem, de más játékokban is vannak ilyenek, bőven, camperek bármilyen fps-ben stb.) , vagy akár a csalást/bugok kihasználását használva győznek le másokat. És igen, egy online játékban az ellenfeled el tudja rontani a játékélményedet. + Itt a HS-ben pedig a streamereknek van akkora metaalakító jelentőségük és felősségük, hogy lehet néhányuknak el kéne gondolkodni rajta, hogy nem kéne teletömni a játékot rákkal, mert bár megteheti meg minden, de végig kéne gondolni mennyire frusztráló és kb. hány ember játékának ha csak egy részét is, de tönkreteszi, ha népszerűsíti adott decket.

Az offtopic 90%-a baromkodás. Az egy virtuális idegbeteg játszótér, csak felnőtteknek. És van mókavonat is :D

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.01.10. 11:56:44
  • Renegade
    hááát, ez engem nem győzött meg, hogy leporoljam a patront :(

• Renegade
    nem tudom mostanában mi a helyzet, mert több mint egy éve lejöttem a cuccról :)
    borzasztó, hogy mennyire nem tudtam kezelni a random birkákat, akik mentek mindenfelé, csak az optimális úton nem. :)
    T8-10 járművekkel, 0 játék ismerettel, bámulatos.