40521
  • Shep
    Akkor túltárgyaltuk.
  • icyshadow
    Igen, ezt már többször elmondtam, hogy ezzel egyetértek.
  • Zozo0122 #27757
    Mindenki látja benne a jó játékot, csak a Blizzard a tróger hozzá. De mégis a legtöbben megmaradnak, mert jó a dizájn, jó a játékmenet, stílusos az egész, látszik, hogy kezdetben nagy volt a lelkesedés, utána elkezdett ömleni a pénz, a legtöbb ember pedig elfogadja a szart is, miközben a HS egyeduralkodó, jelenleg azt csinál amit akar, nem veszít nagy játékosbázist. Ha lenne egy nagy rivális ne félj összekapnák magukat egyből.
  • Shep
    Igen, csak akkor legalább a kazuárt meg kellene hagyni annak amiért létrehozták és talán akkor most üresen kongana ez a topic.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.01.19. 15:51:09
  • Zozo0122 #27755
    Te el vagy tévedve. Olyan embereket nevezel kezdőnek meg fogalmatlannak, akik már több, mint egy éve játszanak. Én meg már mindennel 60-as vagyok és priesten kívül minden classal elmentem már rank 5-ig, de voltam rank3 is, de a gyomrom felfordult attól, hogy az utolsó napokban aggroparádé van, és streak hiányában kiégetnek, főleg ha egy rosszabb szériám van. Ezenkívül én csak saját paklikkal játszok, ezt bárki megmondja, sokan nézik innen. Nincs már laphiányom, tele vagyok lappal meg dusttal, hiányzik néhány legend, de ha kéne craftolnám őket. Nem értem a facehuntert meg ezeket a fosokat? 10-ből 8-at a porba alázok, a maradék kettő viszont igenis idegesít, mert ellopja a csillagomat, mert nekem szar kezem volt. Meg kéne érteni, hogy aki panaszkodik, nem feltétlenül béna. Átlagos játékos vagyok, de nálam sokkal jobbak is panaszkodnak a játékra.

Arról én nem tehetek, ha valakinek nem sikerül megértenie amit leírok, gyakran nincs kedvem még egyszer törni magam vagy átfogalmazni, mert úgyis vita lesz belőle, annál meg van jobb elfoglaltságom, mint hogy olyanokat győzködjek akit nem ismerek.
  • icyshadow
    Ez egy fokkal korrektebb megfogalmazás, de még mindig ott tévedsz, hogy azt gondolod, hogy a "fun" objektív dolog, és te tisztában vagy vele, hogy mi az, mások meg eltévelyedve bolyonganak a mocsárban.

Ezt pedig kikérem magamnak. Ugyanis nekem általában nem fun 20 percet játszogatni control priestek meg control warriorok ellen. Ez nem azt jelenti, hogy sosem fun, ugyanis Freeze Mage-dzsel élvezem a játékot, pedig az is előfordul, hogy hosszú, de nem gondolom automatikusan, hogy az ellenfelem is hogy élvezi most a játékot, valamint azt sem gondolom, hogy ez az egyetlen módja a játék élvezetének.

Ez az egyik oldala. A másik, hogy én is free to play játszom és winenként jön a gold, valamint a csillag is. Én értem, hogy ez rossz, de ez van. Én nem költök erre a játékra így kénytelen vagyok részben így játszani. De ettől még nem játszom olyasmivel, amihez nincs kedvem. Például Priest 3 win questet gondolkodás nélkül pörgetem el, hiába 50 gold. Sőt összesen talán 3x farmoltam ki a napi 100 goldot mióta játszom, mert nem vagyok hajlandó olyasmire, ami nekem(!) grind.

Az, hogy egy adott cél érdekében (legend), próbálok hatékony paklival játszani, az teljesen más kérdés. Ha szenvedés lenne a Secret Paladin, akkor nem játszanék vele. De nekem a nyerés a fun. Bármennyire is elképzelhetetlen ez számodra.

Az meg megint más kérdés, hogy a Blizzard célja mi volt mivel. (Teljesen mindegy, hogy mi volt.) Van egy objektív valóság, hogy a gyors paklik a leghatékonyabbak perpillanat és én elfogadva ezt a valóságot próbálom a maximumot kihozni magamból és játékból. Amennyiben ez számomra megszűnik funnak lenni, akkor nem fogok játszani többet. Amennyiben pedig ez a jövőben változik, tehát nem a gyors paklik lesznek a táplálék lánc teteje, akkor vagy alkalmazkodom hozzá, vagy ha ez számomra nem lesz fun, akkor nem játszom tovább.

Amit én nem értek, és amit sosem csinálnék, az az állandó kesergés amiatt, hogy miért nem olyan ez a játék amilyennek én szeretném, ahelyett, hogy keresnék másikat, ami jobban tetszik. És ezzel nem küldeni akarok senkit sehova, csak ezt meg én nem tudom megérteni.
  • Negritis
    az hogy kinek mitől fun az egyéni!!!! továbbra is
    neked nem az a fun (nekem sem) DE ez nem jelenti az hogy a "tömegnek" nem az
    és ami neked fun az valszeg másoknak nem feltétlen az

nekem pl frusztráló bármilyen ctrl priest meccs, nézni is
    ez van
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.01.19. 15:23:54
  • Shep
    Akkor még egyszer röviden, nem érdekel ki mivel játszik de a játék fun része nem abból áll ,hogy 5-6 kör alatt nyerünk, vagy a curve szerint pakolunk ki lapokat, a Blizz sem így képzelte, hanem, hogy vicces meccsek lesznek, csak hát ugye ők szúrják el azzal ,hogy nincs balansz, meg átgondolatlanul adnak ki lapokat. Én a magam részérő la funt választom amiből sajnos egyre kevesebb van és nem érdekel a grind, mert abban nincs semmi élvezet és ez az amire sokan nem jönnek rá, csak megszokásból tolják tovább. Erről beszélek, nem arról amit ti folyamatosan feltételeztek. Igen, leszólom az aggro szarokat, mert elrontják a játékomat egyre jobban, de a játékosokat nem nézem le csak nem értem őket, a kettő nem ugyanaz.
  • icyshadow
    Jah, valószínűleg neked is fogalmazási problémáid lehetnek, mint Zozo-nak, ő is gyakran él ezzel a szófordulattal. Sebaj, majd belejössz.
  • Shep
    Továbbra sem érted miről beszélek de mindegy.
  • icyshadow
    Beszéltél a paklikban lévő mélységről. Arról, hogy számodra, és így mindenki számára minek kellene lennie a "fun"-nak. Arról, hogy a control paklikkal lehet kiteljesedni a játékban. Arról, hogy az általad lenézett aggro játékosok megelégszenek egy alacsonyabb "fun" faktorral. Arról, hogy ezek a játékosok sem lesznek legendek. Valamint arról, hogy szerinted a control paklikkal nem játszik senki.

Igazad van, ezekre mind reagáltam, kivéve az utolsó, de csak mert nem szerettelek volna megbántani. De ha ragaszkodsz hozzá. Az általad játszott Control Priest egy top tier pakli. Sokan játszák rank 5 fölött is, méghozzá sikeresen. Csak neked nem megy, de ennek valószínűleg az ostoba hozzáállásod az oka, nem a játéktudásod, mert az sem egy hiperkomplikált pakli, rank 10 alatt legalábbis biztos nem.
  • Negritis
    shepnél a control priesten kívül minden deck egysejtű szal mind1 is
  • Shep
    Kár, hogy nem erről beszéltem, a lényeget nem értetted meg.
  • icyshadow
    "Miről is kellene szólnia valójában a játéknak" - Az ehhez hasonló arrogáns megjegyzéseitektől lesz súlytalan a mondanivalótok.

Senki nem vitatja, hogy control paklit nehezebb játszani. A hozzászólásom egy kezdőnek szólt, ezért talán nem fogok Freeze Mage-et javasolni, pedig az se egy rossz választás a jelenlegi metában.

Azt sem vitattam, sőt állítottam korábban, hogy például a Secret Paladin nerfre szorul bőven.

Amit ti képtelen vagytok belátni az az, hogy aggro (vagy csak gyorsabb) paklival is ugyanúgy tudni kell játszani, a szuper control paklijaitok ellen is. Nyilván azért van a hónapban 87,5%-os statom freeze mage-k ellen (ami elvileg 30%-os matchup tempostormon), és azért van 75%-os statom control priestek ellen (ami 35%-os kéne, hogy legyen), mert ész nélkül pakolgatok. (Ugyanakkor az eddigi Freeze Mage statom secret pala ellen 71,4%.)

Attól, hogy egy meccs hosszú, még nem lesz "fun" a játék. Nekem legalábbis biztos nem. "Fun" a döntéshelyzetekből adódik, ami bár tény, hogy átlagosan kevesebb van egy gyorsabb pakliban, de van. Ugyanúgy Control paklival is vannak egyértelmű playek, szóval nem kell szentélyt építeni archetípusoknak, hogy azokhoz atyaúristen milyen játéktudás kell. Tény, hogy ott magasabb a tudás plafon, de annak a legtöbb játékos, aki fikázza az aggrot, még a közelében sincs. (Amit mi sem bizonyít jobban, mint fent említett statisztika.)
  • Shep
    Mélység mindegyik pakliban van, csak nem mindegy mekkora :D Azt viszont érdemes eldönteni mi a célja a játékkal az embernek, szórakozás ,vagy csak a nyerés számít, ha ez utóbbi akkor egyértelműen a karácsony hangulatát kell megidézni, ha a fun akkor vvalami komolyabb control deck ahol tényleg ki lehet teljesedni a játékban. Persze van aki megelégszik fun címén azzal, hogy nyomja a facedeckeket, mert fú 4 kör alatt kinyírtam, mi király már, én vagyok a Jani, csak közben ugyanúgy nem lesz legend, mint a másik de mellé még azt sem fogja soha megtudni miről is kellene szólnia valójában a játéknak. Persze lehet én látom rosszul és a komolyabb lapokat csak poénból rakták be a játékba és nem azért, hogy játsszon is velük valaki.
  • icyshadow
    Erre így nehéz válaszolni. Attól függ, hogy milyen paklit játszol. De ha a Freeze Mage/Murloc Paladin archetípusokat kivesszük az egyenletből, akkor általában el lehet mondani, hogy a paladin-mage matchup eléggé pénzfeldobás jellegű. Kezdeti boardcontrol dönti el a meccset többnyire.

Érdemben válaszolva a korábbi kérdésedre pedig. Akármilyen paklival játszhatsz kezdőként, de vannak könnyebben tanulható, illetve olcsóbb paklik. Az életképes paladin paklik(Midrange/Secret), leszámítva az aggro paladint (lásd pl: http://www.hearthpwn.com/decks/409292-s22-fast-legend-talions-aggrodin-with-budget ) nem a legolcsóbbak között vannak, és például egy Tirion Fordring nélkül messze vannak a lehetséges potenciáljuktól.

A Face Hunter sokat gyengült a legutóbbi kiegészítő óta, viszont ez (alapszinten) egy könnyen elsajátítható pakli, ami olcsón kijön dustból. (lásd: http://www.hearthpwn.com/decks/402541-legend-face-hunter-stats-proof ) Azért utálják sokan, mert egyszerű a győzelmi feltétel, csak az ellenfél élete számít és annak a 0-ra redukálása, sokszor a board figyelmen kívül hagyásával. (Amit sokan nem értenek, hogy ez nem mindig így van, és nem ilyen egyszerű, de kezdőként ehhez még sok tapasztalat hiányzik, hogy átlásd.)

A Zoo Warlock jelenleg simán a legjobb paklik között van, ráadásul nagyon olcsó. (lásd: http://www.hearthpwn.com/decks/400241-top20-kolento-zoo ) Ez a Hunternél már egy fokkal bonyolultabb, mivel míg az előbbinél sok esetben figyelmen kívül hagyható, hogy az ellenfél mit pakol a táblára, Zoo-val játszva úgy lehet nyerni, hogy több kisebb lényt kirakva, megszerzed és megtartod a boardot. (Ez sem ilyen egyszerű, nem mindegy, hogy mikor tradelsz mit és hogyan, de épp ezért lehet belőle sokat tanulni.)

Olcsó Mage pakli nem létezik, a relatív olcsón játszható Tempo és Mech Mage archetípusok is igényelnek legalább egy legendaryt, hogy ki lehessen hozni belőlük a maximumot.

(A linkelt listákban a drágább lapok általában cserélhetőek valami jóval olcsóbb lappal.)

Amúgy pedig azt játszol, amit szeretnél, ha saját paklival akarsz, akkor játssz azzal. Nem kötelező másolni senkit, ha így is élvezed a játékot. Emellett viszont, ha egy más által készített paklit játszol, attól nem fogsz automatikusan jobb eredményt elérni. Egyrészt ugyanis meg kell tanulni a játszani az adott paklival is, másrészt a játékban található többi pakli ismerete is legalább annyit nyom a latba, mint a sajátodé. Negritis linkelt lejjebb egy Youtube videót, ahol Kolento Midrange Druidot oktat, és szerintem elég jól bemutatja, hogy mi a helyes hozzáállás a játékhoz. (A Midrange Druid is egy relatív könnyen elsajátítható archetípus, amiért sokan lenézik ezt a paklit is, ugyanakkor a videóból látható, hogy bőven van mélység ebben a pakliban is.)
  • Zozo0122 #27743
    Félreértettetek. Azért nem ajánlom senkinek a hunterrel kezdést, mert alacsony szinten bár sok sikerélménye lesz a facepaklival, megszokja azt, hogy a controlosabb paklikkal laphiány és tudáshiány miatt MÉG nem tud sokat nyerni, facepaklival viszont tud - így akaratlanul azzá a típusú játékossá válik aki, ha nem megy visszatér a lehető legegyszerűbb és idegesítő megoldáshoz, azaz facehuntert,facepalát,faceshamant fog játszani. Épp elég van ezekből, legalábbis szerintem. De azt csinál mindenki amit akar, én ezen a héten már a 3. napi questről csúszok le, annyira alig játszom :D
  • dave9004
    fussatok bolondok
  • 1Darton1
    Zozó, a népnevelő! Itt a világvége, a maják jól mondták.
  • Madi92
    Mage ellen, ha nem tudom lerohanni palával, akkor kanyec? A hero power-e egyszerűen a pala ellen van kitalálva, se hero power se divine shild..
  • dave9004
    ennyi. a srác palával szeretne mert bejön neki. akkor ne hunterezzen ha nem akar
  • Shep
    Minél több a hunter annál jobb, legalább kevesebb lesz a többiből :D
  • cesar22
    mindenki azzal játszik amivel nyerni tud, kivéve én, én leszarom, én summoning stone mage-ezek, és már rank17-re estem vissza, én faszagyerek vagyok :)
  • dave9004
    igaz, huntert játszik ami nagy hiba így többet nem fog vele amint szarráalázza minden
  • dave9004
    felőlem nevelhetünk facehuntereket, szinte minden veri lassan :D
  • icyshadow
    Jah, mennyivel jobb lenne mások hibáztatására nevelni a kezdőket, a hibáikból való tanulás helyett.
  • Zozo0122 #27733
    Ha hunterrel kezd, akkor mindig amikor rossz lapjárása van a facehunterhez fog visszatérni, azokból meg lehetőleg ne neveljünk többet :DD
  • cesar22
    kezdőknek a zoo is egész jó, rare-nél magasabb lapot nem is igényel, max egy bgh-t
  • cesar22
    most nézem amúgy hogy rank11 és rank10 rewardja között 30 dust a különbség
  • Negritis
    kezdődnek továbbra is tartom hogy hunter
  • Malarki
    Talán a mage a legjobb kezdőknek, mert annak vannak a legjobb alap lapjai, de a paladin se rossz.
    Rankeden meg próbáld elérni a 15-öt, az nem olyan nehéz, csak egy kis szerencse kell hozzá. Azért már kapsz egy-egy golden common és rare lapot.
  • dave9004
    ha lesznek hozzá lapjaid az aggro vagy midrange pala is egész könnyűnek mondható. secret is (nemhiába a botok is azzal játszanak)
  • cesar22
    még ugrasz kettőt és akár össze is futhatunk :)
  • Madi92
    Pala az mennyire való kezdőknek? :D
    Elején nagyon megszenvedtem vele, mert nem találtam a megfelelő összeállást, de mostanra már talán már ki tudtam alakítani a játékstílusomat vele, ami, ha az RNG is úgy akarja akkor király. Nagy ellenfeleim jelenleg a mágusok, mert úgy radírozzák a pályát, hogy nagyon...
    Nem tudom mennyire számít jónak, így két hét játék után, de most winstrikokkal fel(le)küzdöttem magam 18-ra. :D
    Utoljára szerkesztette: Madi92, 2016.01.18. 19:08:23
  • Zozo0122 #27725
    Csaj: "Noble Sec...No ball sack"

34:42-től azért már Kolento se bírja nagyon idegekkel :D
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.01.18. 18:52:18
  • Darthmushroom
    ugyanaz csak jobban nézz ki. be lehet őket törni és több dustot is kapsz értük.
  • Madi92
    Aranylap az egy már meglévő fejlesztése? Amit be sem lehet dustolni?
  • Negritis
  • dave9004
    hó végén elért legmagasabb rankért arany lapokat (megjegyzi ha visszaesnél)
    mérföldkövek ahol 1 lappal többet kapsz v jobbat: 20, 15, 10, 5, legend
  • Madi92
    Rankeden való részvételnek milyen előnyei vannak? Egyelőre csak 19.ig jutottam, de visszaestem 20-ra. Ott lehet kapni valamit? :D