40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Amikor úgy teszel pár körig mint aki törődik is mit csinál az ellenfél majd két lappal kurvasok halacska eszi meg az aktuális ellenfeled. -
Renegade #28038 halacskás? -
cesar22 #28037 de jól esett betörni ezt a leeroyt is, ócskaszar lap
Utoljára szerkesztette: cesar22, 2016.02.01. 22:51:11 -
Ha kombózni akar vki akkor van reno leeroy lock de jobb a halacskás -
Renegade #28035 hogy-hogy nincsenek már ilyen Leeroy combo deck-ek, túl lassú?
-
Negritis #28034 rühellem az embert :D
-
Renegade #28033 hehe, Forsen is kapja néha az ívet :)
-
Renegade #28032 sajnos én is pocok vagyok (RPG-kben is mindent összeszedek, ha kell, ha nem), szóval pár aréna lesz ebből :) -
Negritis #28031 gz
earth ele disenchant megadhatja neked a fon-t :D -
Renegade #28030 havi jóság: oil, betrayal, earth elemental (első)
jó lett volna még egy force of nature, na de majd akkor legyártom valamikor (kell még 200 dust), így a játék 8. hónapjában megnézném már ezt a kombó dudut. :) -
Madi92 #28029 Igen, most már látom, valamiért nem jelent meg azonnal, csak miután újraindítottam a játékot. Kicsit megijedtem, mert ez volt az első láda és nem tudtam, hogyan működik. -
r4pt0r #28028 Ha kilépsz a játékból majd vissza akkor ott lesznek. -
Látnod kell a lapokat a gyűjteményben -
Madi92 #28026 Most nyitottam ki a ládát és kaptam két golden cardot. Viszont nem látom őket sehol. Egyik sem volt meg előtte. Addig nem látom míg nincs meg a sima vagy mivel nem volt meg így elbuktam a goldent? -
Pio #28025 Na meg is van, a deck tracked aktiválja a debug loggolást, amivel minden létező esemény egy logfile-ba kerül azonnal és azt olvassa.
Nagyjából így néz ki az, amikor kijátszol egy armorsmith-t:
[Zone] ZoneChangeList.Finish() - id=2 changes=4 complete=True local=True localTrigger=[powerTask=[] entity=[name=Armorsmith id=33 zone=HAND zonePos=2 cardId=EX1_402 player=1] srcZoneTag=HAND srcPos=2 dstZoneTag=PLAY dstPos=1] -
Zozo0122 #28024 Igen, írtam is, hogy tévedhetek is. -
Pio #28023 A deck trackeres témához annyit, hogy még nem használtam ezt a toolt, de egészen biztos vagyok benne, hogy nem az animációk, hanem a szerver-kliens kommunikáció vagy memóriafigyelés (ez esetben mondjuk szabálytalan lenne) vagy egy logfile alapján működik, szóval itt egyszerűen arról van szó, hogy a rendszer már tudja, mi fog történni és ez az információ hozzáférhető a deck tracker számára, ugyanakkor az animáció még sehol nem tart.
Ugye ezek az információk az interneten keresztül szempillantás alatt eldőlnek, ha Te kinyomsz magadból egy 6 húzásos priest kombót akkor is századmásodpercek alatt ott van a géped memóriájában az infó, hogy miket húztál, csak végig kell pörögnie az animációknak. -
icyshadow #28022 #28017
Első bekezdés:
Amit írsz arra ugyanúgy képesek lennének, ha nem lennének rendezve a lapok a játék elején. Le lehet úgy programozni a random laphúzást is, hogy ne legyen az. Nem azon múlik ez, hogy van sorrendezett pakli vagy nincs. Szóval, amit írtál erről annak semmi értelme.
Az utolsó bekezdésének megint csak semmi értelme.- Egy játék grafikai megjelenítésének semmi köze a háttérben zajló folyamatokhoz. A szerver elküldi szépen a kliensnek, hogy milyen kártyákat húztál fel, amit Deck Tracker kiolvas, ahonnan kiolvassa (és megmutatja neked az overlayen), aztán másodpercekkel később pedig látod a gyönyörű animációt, ahogy húzod a lapokat. Szóval igen, tökmindegy hány lapot húzol, az információ mindről megérkezik, mert így van leprogramozva. És? Ennek semmi köze ahhoz, hogy belenyúlnak-e vagy nem.
Többi:
Az a része pedig, hogy ilyesmiket csinálnak vagy nem, az nem olyasmi, amire én személy szerint pazarolnám az energiámat. Lehet ilyen összeesküvés elméleteket gyártani, de megint csak semmi értelme. -
Pio #28021 Nade ezekre a dolgaidra úgyse fog soha senki semmi értelmes, épkézláb választ adni vagy akárcsak érdemben reagálni, mivel minden, amit írsz feltételezés, találgatás, egyfajta összeesküvés-elmélet gyártás, ami pedig a benne hívők számára úgyse cáfolható, mert megdönthetetlen ellenpéldát az állítás jellegéből adódóan nem lehet szolgáltatni, mint ahogy ez igaz az összes összeesküvés-elméletre a rendszeres UFO látogatástól kezdve a chemtrailen át a világot irányító reptiliánokig.
Az egyetlen dolog, amit javasolni tudok, hogy írj twitteren/hivatalos fórumon a játék fejlesztőinek és tedd fel nekik a kérdéseidet, a mellékelt ábra szerint azért néha szoktak válaszolni, aztán persze még mindig dönthetsz úgy, hogy nem hiszel nekik. -
Zozo0122 #28020 Lehet, hogy épp emiatt nem kaptunk még olyan lapot, ami:
- megnézi az ellenfél pakllijának felső 3 lapját
- megnézi a sjaát paklit felső 3 lapját - igaz, a tracking eszembe se jutott, mégiscsak hunter lap :D Viszont az meg egyszerre kihúz hármat és kettőt eldob, gyakorlatilag nem megnéztél 3 lapot, hanem húztál.
- olyan minion/spell, amit mindenképpen elsőként, 15.-ként vagy utolsó lapként húzol fel
- nem belerak, nem lemásol, hanem ELVESZ az ellenfél pakiljából lapokat
Talán pont azért nincsenek ilyenek, hogy megtartsák maguknak a bármikor belenyúlkálás lehetőségét, aminek hosszú távon nagy mértékben pénzügyi, rövid távon meg, pl. egy verseny - kísérleti célja lehet, mondjuk vizsgálják, hogy mit kezdenek a versenyzők adott helyzetekkel.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.01.31. 22:24:10 -
Jó lenne ilyenekre gondolva valakit megfizetni h egyes dolgokat egy hónapon keresztül jegyzetelje. Implosion juggler sylva, de akármi ilyen jellegű dolog.
A lapsorrendnél én a map után majmot érzem h változtathatják, mert az is meccsdöntő.
Másik kérdés h ha kivesz valamit a pakliból akkor is keveri ugyanúgy?
De a legérdekesebb dolog h kiderült létezik lapsorrend, akkor lesz e rá program hackerektől, ami kimutatja majd a paklid sorrendjét. Ha belegondoltok egy komoly pénzre menő játékban egy ilyen információ milliókat érhet -
Zozo0122 #28018 Olvasd el kérlek még egyszer, azt hiszem több dolgot is félreértettél.
A Blizzre szoktam pozitívan is reagálni, többször elmondtam, hogy zseniális a marketinges csapat, meg pl. a LoE is nagyon tetszett, mint kieg.
Az, hogy a 40 pack - 1 legendaryra panaszkodtam, az egyszerű ferdítés, nem így van.
Discover? Tényleg, hol is írja? Hol van a pontos lapleírás? Ehhez nem így kéne hozzáállni. Le kéne írni, nem pedig elhallgatni és később szólni. A discover nagyobb eséllyel ad class lapot - oké srácok, írjátok rá, mert ezzel SOKKAL jobb lappá válik, mint azt gondoltuk.
Szeretnél még ilyet? Nem szeretnéd megtudni, hogy a shredder, ha több mint 4 minionod van, akkor 20% eséllyel dob doomsayert? (csak mondtam vmit) És így tovább.
Az utolsóra még külön reagálok, de tévedhetek is: elég megnézned a deck tracker működését! Abban oldalt általában nagyjából 1 másodperccel előtte látod, hogy mit fogsz felhúzni és csak utána indul az animáció és jönnek fel a lapok a kezedbe. Ez akkor is így van, ha mondjuk egyszerre 10 lapot húzol egy ügyes priest comboval: egyszerre vált színt oldalt 10 lap, aztán egyenként behúzod őket a kezedbe, azaz: a meccs legelső pillanatától kezdve pontos lista van a deckek sorrendjéről, ebbe bármikor bele lehet nyúlni. -
Zozo0122 #28017 Van vele probléma. Többek között az, hogy akár meccsen belül, rejtve bármikor megváltoztathatják a következő lapok sorrendjét, vagy akár csak azt, hogy mit húzol legközelebb. A lényeg, hogy képesek rá, szóval miért is ne tehetnék? És ez az undorító. Hogy gondolom-e, hogy tegyük fel az én topdeckjeimbe személy szerint belenyúlnak-e? Ugyan, dehogy nyúlnak. Na de nagyobb szinten, mondjuk az aranymajomba? Csak úgy bármikor szólás nélkül? A unstable portalba? A shredderbe? Dr. Boom? Vagy mondok még jobbat.
Mi van a secret paladinnal? Mi van akkor, ha van egy algoritmus, ami azt szabályozza, hogy a secret paladin összeállítású deckekben (csak mondok valamit, pl. a program felismeri a paklin belül azt a 20 lapot, ami alapján secretpalára asszociál) 90% eséllyel be kell húzni első 10 lapból egy challengert?
Mi történik, ha az aggroshaman előtt a crackle randomszámok arányai máshogy néztek ki? Mi van, ha akkor még az átlag seb a 4 volt, most meg mondjuk 5?
A lényeg, hogy belenyúlhatnak mindennek a súlyozásába, és ennek sok olyan káros hatása van még (ránk nézve persze), ami nem szerencsés. Figyelj, tegyük fel, mérik, hogy az EU játékosok kevésbé szívesen vesznek boostert, mint amcsiban? Lehet, hogy picit lejjebb veszik a dropratet, mondván jajj, ezek meg se érdemlik. Normális szerverparkot sem érdemel az EU. Az életben nem fogod kimutatni, mert annyira nem jelentős a dolog, csak hosszú távon, meg ki mérné évekig és hasonlítaná össze bármivel is?
Kénytelen leszek megint hangsúlyozni, hogy nem azt mondom, hogy amiket leírtam megtörténtnek és valósnak veszek, hanem hogy képesek rá, ha akarják. -
Negritis #28016 én is tudom hogy valójában nem, viszont szöveg szerint igen :D
asszem az esetek 99%ban az van írva hogy draw a card, ott viszont kifejezetten írják hogy "top three"
persze gyakorlatilag tök mind1 :D -
Pio #28015 Valójában nem, mivel nem teszi vissza a maradék kettőt, szóval a tracking egyszerűen húz 3 tök mindegy, hogy előre rendezett vagy akkor random kiválasztott lapot, amiből 1-et megtarthatsz.
Bár a szmájliból ítélva eleve csak viccnek szántad. :) -
Negritis #28014 trackingnél mondjuk számít a felső 3 lap :D -
Pio #28013 Szerintem a matchmakinges konteók tényleg ott megdőlnek, hogy ez egy multiplayer játék, szóval ha valakivel direk kics*szne a blizz abból egyértelműen következne, hogy valakinek meg direkt kedvez. Na és akkor mi alapján választ a rendszer? Ki fizetett többet? :) -
Pio #28012 Teljesen egyetértek, hogy mind az anyfin, mint a druid kombó problémás.
Előbbi a problémásabb, viszont láthatóan fun decknek lett szánva, amit ugyan kicsit alulkalkuláltak, de azért akkora divat mégse lett belőle, egyszerűen túl időigényes deck, legfeljebb legend rank farmolásra használják érdemben. Én nem feltétlenül változtatnék rajta, amíg megmarad ilyen alulreprezentáltnak a pakli. Tudom, hogy volt 1-2 hét, amíg sok volt, de egyértelműen eltünedezett (szerintem).
Utóbbi kombó alapvetően talán nem akkora baj, viszont egy nagyon erős és nagyon túlreprezentált pakli épül rá, szóval én ennek a nerfjét/megváltoztatását fontosabbnak tartanám. Jó ötletem nincs a nerfre, talán az jut eszembe, hogy a FoN-al csak lényeket lehessen ütni, cserébe lehetnének akár 3/2-esek, de ez tényleg csak egy hirtelen ötlet a részemről.
És igen, az alapvető probléma a charge... -
Itt h van egy sorrend, arra lehet esetleg következtetni h lehet elosztja valami szerint a lapokat. Nem lesz rá bizonyíték meg én is húzom a számat tőle.
Én sokkal inkább a matchmakinggel nem vagyok kiegyezve -
icyshadow #28010 Pontosan ezt írtam én is.:) -
Pio #28009 Na ez nekem is új, köszi az infót!
Viszont nem igazán értem, hogy ez pontosan miért jelentene bármit is, pláne mitől lenne így bármi súlyozott. Van 20 lap a paklimban, akkor 1 adott lapot 1/20 eséllyel húzok.
Jön egy lap, amit bele kell kevernem a paklimba, lesz 21 lap a paklimban, az előbbi lapot 1/21 eséllyel fogom húzni, semmit nem jelent az, hogy újrakeverem-e avagy nem.
Ennek legfeljebb akkor lenne bármiféle jelentősége, ha lennének mechanizmusok, amik egy adott pakli legfelső/legalsó lapjával kezdenek valamit, esetleg oda tesznek egy lapot, azokat lehetne így elkeverni.
Amíg ilyen nincs, addig akár minden új lapnál 4342142134-szer is újrakeverhetik a paklimat, zéró hatása lesz., sőt, továbbmegyek, tökéletesen lényegtelen lesz, hogy ez van vagy az, amit én írtam lentebb. -
Uccsó bekezdésre: tisztán látszik az évek alatt h a charge-al bajban vannak, nem tudják balanszolni. Leeroy, kutyák, moltencharge, warsong, stb a nerfet nagyja chargeot sújtják.
És h nem látják be, kiadnak egy anyfint és tovább erősítik a fonroar druidot h ami megint charge. Kivédhetetlen a helyzetek többségében a charge.
Lapokkal próbálnak counterelni, de a lapok mellé teszt és finomhangolás a többin is kéne. -
icyshadow #28007 https://twitter.com/bdbrode/status/689197114329440256
Utoljára szerkesztette: icyshadow, 2016.01.31. 21:35:36 -
r4pt0r #28006 Szerintem semmit nem jelent, ők is csak emberek. Mindig a számok jelentenek valamit, amit mi nem ismerünk, csak azokat amiket elmondanak. -
Pio #28005 Elsősorban azt, hogy ha egy repetitív kártyajátékot napi 8-16 órában megélhetésből játszol akkor a tököd tele lesz vele egy idő után. :D
És persze nyilván azt is, hogy vannak problémák a játékkal, lenne min javítani, ez egyértelmű, egy pillanatig se vitattam soha, semmilyen módon, de ez közhely, hisz tökéletes játék nincs.
Amúgy a LoE óta én úgy érzem nagyjából elégedett a nagy átlag, a discover egy nagyon jó új "irányított random" mechanizmusnak bizonyult, redditen rendszeresen szokott lenni szavazgatás a játék aktuális állapotáról, a loe előtt erős többség volt elégedetlen, de például múlt héten ha jól emlékszem olyan 60-70% nyomta azt, hogy elégedett a játék jelenlegi állapotával.
Persze a szavazáson is egyértelműen látszott, hogy mivel van a baj, secret paladin rosszat tesz a játéknak, a sámán koncepcionális problémákkal küzd, meglátjuk a következő új contentnél, hogy mi történik ezekkel a sarkallatos problémákkal. -
r4pt0r #28004 Én úgy emlékszem amikor bejelentették ezt a kieget a Blizconnon már ahogy szóba került a Discovery, már ott mondták hogy olyasmi kártyákat fog főleg ajánlani ami a paklidhoz igazodik. -
Renegade #28003 cute :) -
Igen csak amikor már egyes eből élő nagy Streamerek is azt mondják ,hogy jó lenne változtatni a dolgokon, az azért már csak jelent valamit, még ha nem is sokat, de valamit. -
Pio #28001 "Vannak OP lapok? - Vannak. Balance patchek? - Nincsenek. Maximum negyedévente, akkor is oda van lökve, hogy nesztek, javítottuk ezt az 1 OP lapot, pontosabban örök időkre elástuk a francba és ellehetetlenítettük."
Egyetlen mondaton belül megfogalmaztad a lényeget. Bármit csinál/nemcsinál a blizz lehet rá negatívan és pozitívan reagálni. Van olyan, aki mindig negatívan reagál, egyszerűen a zsigereiben van, hogy bármi történik abba belekössön, keresse a kákán a csomót még ha nincs is, féligazságokba, nem létező dolgokba lovallja bele magát, ha arra van szükség, csak hogy panaszkodhasson.
Ha nem nerfel a blizz, akkor az a baj, ha pedig nerfel, akkor az a baj, mert azt persze tuti, hogy rosszul fogja csinálni azok szerint, akik mindig, mindenen sírnak. Tökéletes, tűéles érveket tettek le amögé, hogy az történt a warsong commanderrel, ami, ráadásul a patron warrior viable deck maradt, mégis egy csomóan sírtak, sőt, sírnak a mai napig emiatt.
Egy ekkora játékosbázisnál egyszerűen képtelenség mindenkinek megfelelni és ezt már rég el is engedte a blizzard. Ha minden HS játékosnak alanyi jogon kipostáznának százezer dollárt valaki akkor is panaszkodna, hogy ő miért nem kap többet, mint az, aki rank20.
Komolyan nem hittem volna, hogy valaha valaki amiatt fog panaszkodni/negatívkodni, hogy a Blizz jófejségből minden 40. paklidba 100%-ban tesz 1 legendaryt, ha előtte 39-szer peches voltál, de ezt is megéltük, köszi! :)
A másik, ami vicces, hogy azért is leoltod a blizzt, amit NEM mondtak. Nem mondták előre, hogy a discover nagyobb eséllyel ad class cardot? Hol írja a discover az, hogy egyenlő eséllyel kapsz bármit?
Emlékeztetőül: "Discover: Choose one of three cards to add to your hand."
Nagy kedvenc volt még, amikor valakik azért kezdték szidni a Blizzt, mert a bejelentés után 1 héttel kiadták a LoE-t, miért nem vártak többet, hogy legyen idő goldot farmolni vagy valami ilyesmi volt az indok. Ahogy mondom, indokot mindig lehet találni a sírásra.
A lapok sorrendje pedig nemhogy nincs "súlyozva" a paklidban (jelentsen ez bármit is), hanem konkrétan nem létezik, amikor épp húznod kell sorsol a játék egy random lapot a paklidból és a kezedbe teszi. Én legalábbis így tudom. He esetleg nem így van, akkor írd már jobban körül légyszi, hogy itt mire gondoltál "súlyozás" alatt.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.01.31. 21:11:30 -
icyshadow #28000 Ha az első bekezdést nem írtad volna, akkor semmi problémám nem lenne a kommenteddel. Viszont az első bekezdésed teljesen jól jellemzi, hogy mi a probléma a hozzáállásoddal, majd minden hozzászólásodban, ahol "gőzt eresztesz ki".
Amúgy azt nem értem, hogy miért probléma, hogy nem közölték, hogy újrakeverődik valamitől a pakli és hogy amúgy fix a lap sorrend a mulligan után. Semmin nem változtat. Az se változtatna, ha minden körben újra keverné. Nincs olyan lap egyelőre, amitől ez releváns lenne.