40521
  • Shep
    Ja, nem is török most addig semmit, még a sámán lapokat is meg fogom hagyni :D
  • dave9004
    Örülj ha sokat változtatnak, lesz dust
  • Shep
    Na meg persze újragondolják az alap lapokat, na abból is mi fog kisülni? Millhouse 2 körig nullázza a varázslatokat? :D
  • Shep
    Szerintem akárhonnan is nézzük egyre nehezebb egy ma kezdő dolga bármelyik módot is válassza, ráadásul idővel biztos akar majd wildozni is, de oda meg ugye kell pl. a gvg is amit majd nem fog tudni már boosterből megvásárolni, hanem le kell gyártania, de ehhez jó sok boostert kell majd vennie, hogy legyen elég dustja. Eddig teszem azt elég volt 30-40 pakli egy adott kieg fontosabb lapjainak megszerzéséhez, kraftolással együtt, ezentúl kell majd 100-120, ez kinek jó? A blizznek. Jól ki van ez találva. Valamint én továbbra sem érzem azt, hogy a balanszra az a megoldás ,hogy a lapok bizonyos hányadát nem engedjük játszatni. Na meg most ettől mi fog változni? Lesz 2 ranked egyiken megy a fullos rák, másikon csak szellemképe :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.02.03. 11:52:19
  • r4pt0r
    Az elég csak az aktuális metához megszerezni a kártyát az elég nagy ürügy. Mivel én nem szoktam pénzért kártyát venni, sosincs meg az aktuális metához a kártyám. Ha ezt valaki 10 év múlva akarná szerintem nem is kezdene bele a játékba. Persze ez az egész a Blizznek is jó, de van jó oldala a kezdőknek is, vagy csak én látom így? :D
  • qetuol
    dehogy kell 10 év kártyáit megszerezni :D elég csak az aktuális metához megszerezni a kártyákat.. ezzel a standarddal csak annyi lesz a különbség, hogy a kezdőknek más kártyákat kell megszerezniük, mintha a wildbe mennének. ez az indoklás egyértelműen ürügy, a valóság az , hogy nem a kezdők miatt van ez, hanem hogy megváltoztassák a metát, hogy pár OP lap (dr boom) helyett más lapokat használjanak...
    Utoljára szerkesztette: qetuol, 2016.02.03. 11:43:21
  • Negritis
    abból a szempontból rosszabb, hogy eddig 700goldból megvolt 1 wing amibe volt 1 legend ...
    most 7 packliból nem lesz elég dustod lecraftolni alapvetően

szóval az elején segít mert a standardhez olcsóbb összerakni a paklit, viszont ha wild-t akar az meg nehezebb
  • r4pt0r
    Egyszerű ha 10 éve megy a játék akkor 10 év kártyáit kéne megszerezni. Most meg mindig csak 1-2 évre visszamenőleg. Nem olyan bonyolult. :)
  • qetuol
    a druid már kapott egy nerfet a savage roarral
  • qetuol
    haha, úgy látszik megérkezett a vadonatúj többslotos technológia a blizzardhoz :D

más: miért is kedvezne a kezdőknek az új standard mód? ugyanúgy hiányozni fog nekik egy csomó lap. akkor lenne kezdő-firendly a dolog, ha lenne egy "Basic" ladder kizárólag basic lapokkal
    Utoljára szerkesztette: qetuol, 2016.02.03. 10:22:55
  • Pio
    Én is úgy gondolom, hogy egyrészt ez nem balanszolás, hogy mindenfajta külön megfontolás nélkül kitépik a kártyák 1/3-adát. Ez nem balanszolás, ez egyszerűen a meta felborítása bízva abban, hogy az új meta jobb lesz.

Amitől sokat várok az a basic lapok balanszolása, nagyon remélem, hogy nem lesznek szívbajosak e tekintetben.

Egyelőre nem tudom, hogy standardot vagy wildot fogok-e játszani inkább, szerintem wildot, mert az mindenképp változatosabb és tartalmasabb lesz.
  • dave9004
    a hype, a versenyek erre épülnek majd, hosszútávon drágább sajnos.
  • Shep
    Ok de akkor az megint egyfajta lehúzás, persze manapság az újra kiadjuk ugyanazt csak kicsit szebben a menő, úgyhogy. Hát nem tudom én egyelőre nem igazán bízom abban ,hogy ez a standard mód valami új csoda lesz.
  • dave9004
    igen. fölösleges az agymenés addig, amíg a kieg lapjait nem látjuk meg. addig viszont erről fog mindenki beszélni, találgatni. Temetni a standardot előre, holott lehet szuper is lehet véletlenül
  • Pio
    Beindult mindenhol az agymenés, hogy milyen paklik hogyan fognak módosulni, de én ennek őszintén szólva nem sok értelmét látom, hisz jönni fog egy új kieg, benne elvileg minden eddiginél több új lappal, ami miatt semmi értelme a mostani lapokkal elkezdeni komplett paklikban gondolkodni.
    Az is lehet, hogy egész egyszerűen a nagyon fontos gvg/naxx lapok, mint mondjuk a lightbomb, a belcher, a healbot egész egyszerűen kapna egy reprintet az új kiegben (esetleg minimális módosítással).
  • dave9004
    kell több minden, mert pala, priest mage nagy ütést kap gvg nélkül. meg még sokminden eltűnik .
  • Pio
    Szerintetek hány classic lapot fognak módosítani és miket? Egyelőre azt hiszem csak a druid combo lett megerősítve, hogy nerfet kap.
    Én abban bízom, hogy jó sokat és esetleg buffok is lesznek, teszemazt Illidan játszható lap lesz végre, bár ha logikusan végiggondolom buff tuti nem lesz.
  • dave9004
    a kérdés h lesznek-e reprint lapok standard miatt
  • dave9004
    evvan. kártyajátékoknál meglépegetik ezt.
    hosszútávon a wild lesz pénztárcabarát, a standardra meg mindig venni kell a packokat ha tartani akarják a lépést.
  • Negritis
    pont ez lett volna a hs előnye, hogy lehet "vadulni" csak mellé kell tolni a nerf-buff traktort
    sajnos nem így lett
  • dave9004
    öhm hát ha eleinte nem is voltak, későbbi kieggel van h jön olyan ami miatt banolni kell régebbi lapokat. majd ahogy rotálódnak lehet engedni, v mást banolni h azt lehessen használni.
    nézz körbe banlisteket magicben, vannak ám durva mechanizmusok
  • Renegade
    off:

mióta vannak magicben olyan lapok, amik bizonyos (ritka) esetekben isntant win?
  • dave9004
    magicből ismerős a standard. am kiv leszek. legyen egy nem rák mód és maradunk :D
  • Renegade
    örülök, hogy te is úgy látod, hogy végre kedvez a Blizzard a kezdőknek és nem fogja minden rutinos pedomaci az ánuszrózsájukat molesztálni, innen lehet felismerni egy egy jó játékost, gondol az újoncokra :)
  • Zozo0122 #28055
    Jajj, valamit kihagytam, pedig...

szóval, szerintem az, hogy 2 ranked lesz, majd előhozza az emberekből azt, hogy egy hónapon belül mindkettőben legendek akarnak lenni. És hát akkor...ahhoz gyors pakli kell. Sajnos.
  • Zozo0122 #28054
    Érdekes. Összességében kíváncsi leszek, azt hiszem megkaptam a "drasztikus változásokat, vagy törlöm a picsába" ellenérveket a Blizztől :DD

Személy szerint, van ami tetszik, van ami nem.

Kettéosztani a laddert? Nem a legszerencsésebb szerintem, félig balfasz megoldás, viszont működhet. A ranked mostani formájában persze nem mehet így tovább, ezerszer felvázolt okokból, veszekedtem miatta épp eleget én is. De összességében szerintem nem lesz jobb a dolog. Miért? Mert a standard, bár könnyebb lesz mint a wild, ott szinte csak netdeckerek meg kompetitív játékosok lesznek, rákvihar a köbön, stb. Nem lesz élvezetes, sőt, mivel a lapok egy jelentős része ki lesz zárva, ezért nem gondolom, hogy sokféle deck lesz a metában - lesz 4-5 király pakli, a többiek húzhatnak vissza wildra, ha eredményeket akarnak. A wild, ezzel szemben olyan lesz, mint a mostani ranked, nyilván több ökörködési lehetőséggel, csak hát ez lesz az a hely, ahol hülyére leszünk mákolva, valamint 3-4 további kieg múlva széjjelOTK-zva. A standardban remélhetőleg erre odafigyelnek majd, de értitek mi a bajom, hogy ez ilyen egyenhearthstone, a legjobb deckeknek, nem pedig a legjobb játékosoknak. Szerintem, aztán lehet nem.

A standard, így önmagában kizárja Loathebet, Boomot, a Belchert, stb. Shredder. Ebbe is gondoljunk bele, érdekes, mert megürülnek slotok, amelyeken egyeduralkodó ül. Végül is, ez egyfajta nerf a totál szarul sikerült GVG ellen. A ciklus persze megy majd tovább, sőt, 1 évre előre láthatjuk, valószínűleg hogyan változik a meta a következő januárban. Jaaa, és nem lesznek mechmagek, juhú :D

Az, hogy kisebbeket változtatnak a basic meg classic lapokon - hú, nem tudom. Úgy tűnik, hogy hosszú távon ezeket akarják megtartani a játék magjának.Viszont ez jó dolog, ki lehet javítani az ilyen savagery szintű lapokat :D

18 deckslot - hagyjuk már :D Beállítasz 9-et standardba, 9-et wildba és ööö...akkor végül is ugyanott vagy, ha mindkettővel fogsz játszogatni :D Mind1, nem érdekel a deckslot már engem, ezen szerintem még évekig balhé lesz :D

Új kieg tavasszal, tisztán le van írva :D Expansiont írnak, nem pedig Adventuret, valamint a standard modból kiesik a Naxx és a GVG, meg úgy egyébként is nagy kieg jön a szokásos ciklus szerint, szóval ez nem meglepő.

• TBTPumpa
    + írják is, hogy tavasszal érkezik (április?) az új kiegészítő
  • Malarki
    Nagyon régóta ment már a harc a plusz slotokért, gyak. évek óta téma ez. Eddig úgy tűnt hogy ez csak szélmalomharc, a Blizz elég elutasító volt ezen a téren, így ez a +9 is elég jó hír sokaknak.
  • Palinko
    érdekes, majd meglátjuk, de ez a 9 deckes slot vicc meg az is, hogy ekkora témaként van tálalva a 18 deckes :D bár igaz szerveren tárolja, de akkor is pár kb lehet egy deck leírása, simán lehetne több is.
  • Renegade
    soha nem tennék be egy Muklát egy deckbe, de jó látni, hogy az ilyen-olyan silent duduk azért nagy mókák tudnak lenni:

karácsonyfa alázó
  • Negritis
    épp akartam linkelni bár ez épp egy másik oldal
  • Malarki
    Nagy változások jönnek.
    Utoljára szerkesztette: Malarki, 2016.02.02. 19:39:09
  • Pio
    Elég sok priest visz 2 divine spiritet és 1 inner fire-t, használhatók jó trade-re, de win conditiont is jelentenek.

Deathlord mindig is jó priest lap volt. Nyilván ha kihoz egy yserát az ellennek az nem jó, de - főleg a mostani metában - nem ez a jellemző, általában hasznos és sokszor meccseket lehet vele nyerni. Ja és a fenti lapokkal is jól kombózik.
  • Negritis
    nekem nem a DL a fura hanem a hp duplázás és inner fire
    bár a lények adnak rá okot
  • Renegade
    ez csak nekem fura?

Dragon Priest, Tier3!, Death Lord!
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.02.02. 19:20:59
  • cesar22
    na ja, igazából 5-ből 1-szer ha sikerül a stone-al kezdeni valamit, és még akkor is simán ki lehet kapni, sajnos a hearthstone nem erre van kitalálva, pedig erről kéne hogy szóljön
  • Renegade
    nagyon vicces lehet ez a deck, ok, kell még hozzá 800 dust (április eleje, mondjuk), gondolom az agrok megeszik, de akkor is :)

• dave9004
    hároméltű, mert a rég meghaltakat visszaidézi a paladin
  • Matte
    amikor Reno mage-el éjjel felmegyek rank 15-re 1 vereséggel, majd másnap reggel folytatva 6 druid jön egymás után (!!!!). Az priceless.
    Imádom ezt a játékot
  • 1Darton1
    Feltételezem, hogy a murloc paladinra gondol, azok viszont kétéltűek.