Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig hidd el, hogy az, nem véletlenül nem játszotta soha senki a challenger előtt őket. A repét még most is elég kevesen játsszák így, hogy ingyen van és fel se kell húzni. Annyira rossz lap, hogy még így se éri meg berakni a paklidba és rontani vele a paklid minőségét.

A mágusnak amúgy nem ez a 2secrete van ám, ezek tényleg nem olyan jók (bár effigyvel azért lehet találkozni itt-ott), a spellbender akkor lenne csak jó, ha elterjedtek lennének a buff lapok, addig csak egy gagyibb counterspell (ami viszont egy rettentő erős secret), de például az ice block és az ice barrier konkrétan egy teljesen egyedi, az összes többitől elütő játékstílust tesz lehetővé.
már az is elég igazságtalan hogy flare-szerű lap csak egyedül a hunternek aki szintén nem túl balanszos karakter
szerintem az hogy egy halott miniont visszarak 1 hp-val, vagy hogy egy másik minionnak ad +3-2-t egyáltalán nem gagyi, legalábbis nem gagyibb, mint az effigy vagy a spellbender, amiket alig használnak
Shep
Az a gond, hogy priesttel mindent rohadt nehéz körbejátszani, ráadásul a körbejátszás mindig rohadt nagy hátránnyal jár, emiatt nem érzem korrektnek ,hogy egyik hősnek jár fegyver, secret minden szar, a másiknak meg nem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Nincs baj velük, ha ügyesen játszod körbe, akkor alig érnek valamit és az ellen elvesztegetett a semmire egy lapot és némi manát, képzelj el egy counterspellt körbejátszva coinnal, egy freezing trappel visszavett tauntgivert vagy healbotot.
A baj akkor van, ha:
- nem tudod körbejátszani
- az ellenfélt nem igazán érdekli, ha körbejátszod, mert nem hozott érte igazán áldozatot (scientist, challenger)

Egyrészt a scientistet és a challengert kéne megváltoztatni oly módon, hogy valódi áldozattal járjon az, ha az ellenfeled ügyesen játssza körül a secreteket, másrészt sokkal jöbb neutral lehetőséget kéne adni secretek ellen, a Kezan édeskevés és challenger ellen nem ér semmit.
Például egy taunt, ami minden köröd végén annyi HP-t kap ahány secrete van az ellenfelednek, egy lény, ami 1+ellenségessecretekszáma aoe-t tol el, ha kijátszod, flare-szerű lap neutralban, satöbbi...
Shep
Az lenne a legjobb ha egy secret sem lenne a játékban, vagy ha már van akkor lenne minden hősnek, és a fegyverekkel is így vagyok.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

A paladin secretek alapvetően gagyik (kivéve talán az Avenge), a challenger előtt semmilyen valamire való paladin deckben nem volt egyetlen secret sem.

A hunter secretjei amúgy 2 manásak.

Nagyjából úgy is van belőve, hogy a pala secreteknél erősebbek a hunter secretek, amiknél erősebbek a mage secretek, de persze a secret az egyik legszituációfüggőbb laptípus a játékban, szóval helyzete válogatja.
Shep
Azért van így, mert ez egy jól balanszolt játék.

nem értem milyen alapon kerülhetnek 1 manába a paladin secretjei, miközben a mage-hunteré 3 manások, mintha önmagában nem lenne elég op az hogy a challengerrel felpakol ötöt, még előtte és utána 1 manáért rakosgatja le
sadface
11 mana jobb lenne. Férgek.

I decide when I'm done.

Mephike
Micsoda lapokat kaptam aranyba... Egy olyan sincs benne, amit jó érzéssel akár egy hobbi deckbe beleraknám.

nerf idea a sírósaknak <#idiota>

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

A nyilvános akasztás vagy sortűz megfelelő büntetésnek tűnik. De azoknak is le lehetne vágni egy végtagját, akik nem olyan deckkel játszanak, amelyek neked is tetszenek.

Magh
Simán szankcionálni kéne az ilyen egyértelműen kamu időhúzást pl. első körben. Árt a nézhetőségnek. Mondjuk a deckek is gázak voltak, kigyomlálták a patront, hurrá, most csupa agyatlan face deck, meg hányadék combo druid. Vajon adja a topdeck a hiányzó innervatet/második savage roart, hogy meglegyen a OTK? Pinpingho is milyen gusztustalan topdeck szériákkal nyert, ráadásul bambult minden körben percekig, már vártam, Purple mikor rúgja rá az asztalt.

Igazából ő és Lifecoach szoktak rope-olni (de Lifecoachnál határozottan állítom, hogy ennek célja nem az idegesítés) a top16ból és egyikőjük se jutott tovább a top8ba, szóval emiatt kár kihagynod.
Noha én is egyetértek azzal, hogy az ilyen versenyekben mindenki gondolkodjon annyit, amennyit csak tud és például Lifecoach rope-olásai nem is szoktak annyira untatni, mert mindig bonyolult control deckekkel játszik és általában tényleg van min gondolkodni még akkor is, ha van egy egyértelműnek tűnő play és végül azt is játssza, teljesen megértem, hogy inkább 3× végiggondol mindent, ugyanakkor ez a vietnámi srác engem kiborított némileg.
Ezen nem az látszik, hogy gondolkodik, ezen az látszik, hogy esze ágában nincs rope előtt csinálni bármit, kivéve, ha indokolt, például shredder van, draw mechanizmusa van, satöbbi... Ilyenkor meg van, hogy mindent megcsinál, aztán kivárja a rope-ot és passzol. Ő nem gondolkodik, nála egy tudatos taktika ez, gondolom azt akarja elérni, hogy az ellenfele türelmetlen legyen ettől. Meg lehet figyelni, hogy tényleg teljesen zombi módban ül, aztán amint elhangzik a rope odanyúl és megcsinálja a teljesen egyértelmű playt vagy - és ez teszi egyértelművé, hogy ez nem gondolkodás, hanem taktika - passzol.
Abban, hogy control warrival, amiben nincs is 1manás lapja shield slamen és execute-on kívül, turn1-ben van 3-6-7-8 drop a kezében és megvárja a rope-ot, aztán passzol nincs semmi gondolkodás, kizárólag taktika, bosszantani akarja az ellenfelét.
Szerintem aki végignézi a lenti másfél órát ugyan ezt fogja érezni, a dolog élét az veszi el, hogy az ellenfele néha elég durván grimaszolt emellé és láthatóan idegesítette a dolog (tehát működött a taktika) és már a kommentátorok is néha-néha megszólták.
Persze lehetősége van így játszani, szóval én abszolút elfogadom és nyugodtan csinálja, ez is a játék része, nézőként viszont borzasztó és tényleg csak Hotform grimaszai mentettek meg attól, hogy elaludjak közben (és persze az utolsó meccs, az tényleg szuper volt).
Én nagyon örülök, hogy kiesett, bőven elég volt ebben a 4 napban látni ezt a taktikát.
jazzy
Szerintem csak szimplán megpróbálja idegesíteni a másikat, láthatóan minden körben direkt megvárja a ropeot még akkor is, amikor tök egyértelmű mit kell csinálni, utána viszont bekövetkezik valami random, pl lapot húz, vagy random 2 manás lap esik shredderből amire azonnal kell reagálnia, fura, olyankor rögtön tudja mi legyen.

Sokadik körben megértem, sokszor elcseszem a saját játékomat mert sietek és nem gondolom át. De mondjuk ropera vinni az 1. kört.. agyfasz, felrúgnám annyira felbasz, nekem elveszi az élvezetét a streamnek, nem is nézek egy meccset se a worldsből.

Hotform is átgondolja, nem ropeolja az 1. kört, és milyen fura, elverte ezt a fogyatékost. Örülök is neki, ügyesen játszott.
Mivel semmi sem készteti őket arra, hogy kapkodjanak, simán érthető, hogy mindent alaposan átgondolnak, illetve előre terveznek. Itt már elég nagy a tét ahhoz, hogy minden másodpercet próbáljanak kihasználni.

jazzy
Mi az isten faszáért kell ropeolni az 1. kört?

Mondjuk a 2. és a 3. kör se volt akkora agyműtét, ez a lifecoach féle playstyle valami halál..
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2015.10.31. 21:27:22
Ha valaki megnézné utólag:

1 óra 4 perchez kell tekerni, ha nem onnan indulna.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ritka esemény, hogy rugó control warrit ver, így meg pláne az.

Utoljára szerkesztette: Pio, 2015.10.31. 21:20:45
igen 😄
meg a mostani pimpingho vs purple shaman vs dudu is jó meccs volt 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

dave9004
Sedófindet kipróbálnám, de craftolni nem fogom
Ezt a Hotform vs Neilyo rugó vs warrior meccset látta valaki rajtam kívül? Régóta a legizgalmasabb HS meccsek egyike volt (annak ellenére, hogy Neilyo továbbra is minden egyes rohadt körben rope-ol).
Kongy
Mai termés. Justicarnak mondjuk jobban örültem volna.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Mephike
Végre tegnap leültem rankedezni, mostanában nem jutott idő a HS-re, másodállás nem tesz jót neki, na meg kijött a GW2 kieg is... 😊
Volt kettő hunti (3 és 5 win), és egy warrior (3 win) napi küldim tegnap. Gondoltam a warriort megcsinálom, hátha ma bejön még egy hunti vagy olyan, ami azzal megcsinálható. (Nyerj tavernben 5-t lett, de ugye nekem a ranked kellett mindenképpen a r10 miatt.)
R11 indultam, és control warriorral. Egymás után jött két facehunter, majd harmadiknak egy üdítő hibrid pala (félig karácsonyfa, félig kontroll, félig a rosebb tudja mi), annyira könnyen nyertem, hogy már én szégyeltem magam. Jött kezdőkézbe a firey war axe, végig a curve-n voltam, álomszerű volt. 3-ból 3 win.
Ma nekiestem az 5 hunti winnek, egy midrange deckkel. Gondoltam a tegnapi nagy szerencsém tuti mára véget fog érni. Hát szerencsére nem ért véget. Az 5 játékból ismét jött 2 facehunti, akiket oda-vissza csukot szemmel szétvertem, gy controll papot is közben zsebre raktam, és aptam 2 karácsonyfás Uthert is. Mondanom se kell, most is mindig minden frankón jött, és valahol r9 full csillagon zártam.Imádom ezt a játékot, és ma a vérnyomásom is rendben van, olyan nyugodt vagyok és kipihentnek érzem magam, mint még sosem 😊

Mephike
Köszi, jó volt olvasni!

Azért is, de ezt a problémát ez a kártya se oldja meg.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Kongy
Faceless-t amúgy lehetne nerfelni, hogy a buffot ne vegye át a lemásolt lény. Persze ettől még lehet vele legendary-kat másolgatni. Egy poénos játékom volt, mikor az ellenfelem kirakott egy KelThuzadot, lemásoltam, majd következő körben kiraktam a sajátomat is 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Mik járkálnak R14-en.... Az előbb összefutottam egy control warriorral, special bronzbeard karaktere volt, tolta fel a pajzsokat, volt nála justicar, dr boom, sylvanas, baron geddon, gorrash, ysera amit facelessel lemásolt, gorehowl, ragnaros

még jó hogy mech mage-el mentem így fel sem merült bennem, hogy lehet esélyem
...méghozzá pont a hero powerje miatt 😄
Alapból nincs rajta shild és 1 HP-ja van, innentől max akkor marad fent ha 4. körben rakod ki. Vagy első körben kicoinolni, második kör heropower, így jó lenne.

Ja, és control hunter? CONTROl? HUNTER? A legjobb amit ki tudtak sajtolni belőle az is midrange, huntereből sose lesz control deck.
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.10.31. 12:58:33

De amúgy akkor ezek undeadek lesznek nem? 😄 Ezt akartam 😄 Jöhetnek még nerubianok is, jó kis rovar pakli...😄
Elég szépen összeszedted, köszi! Ezek szerint Arthasnak valami igazán badass minionnak kéne lennie, az új Dr. X.-nek. (X=n,~ <1-20 mana>). Battlecry: Equip Frostmourne? Persze az is lehet, hogy elkapja az Anub'arak szindrómát és useless lesz belőle is, hiába nagy név...
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.10.31. 12:25:45
Ravager szerintem egészen jó lap. Az inspire miatt többször is használható és 3 seb, nem pedig 2, ebből adódóan lazán megérheti, hogy a 2/3. köröd hero powerre megy el, mert jó esetben így egyetlen minionod tradel vagy 3-al.
A Forest Fleer pedig azért jó, mert így megadja a lehetőségét a control hunternek, a saját hulladék hero powerje helyett. Gyakorlatilag szinte bármit kap, jobb mint az alap.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.10.31. 12:16:18
Bocsánat a hosszú postért, de akit érdekel a játék mögötti történet, annak érdemes átolvasni. A lentebbi kérdésre próbálok nagyvonalakban válaszolni, hogy mi is az az Icecrown Citadel.

Icecrown Citadel a Lich King és a Frozen Throne törzshelye.
A Lich King a Scourge irányítója.
A Scourge a Warcraft fő színhelyét jelentő Azeroth bolygón élő 3 élőholt frakció egyike, az északi kontinensen élnek (Northrend) és a Lich King egy Frozen Throne nevű trónusról irányítja őket telepatikus úton.
Magát a Lich Kinget Kil'jaeden hozta létre Ner'zhul (egy ork sámán) lelkéből.
Ez már elég sok szereplő és oldalakon át lehetne mesélni Kil'jaedenről, aki a Burning Legion (kvázi a főellenség a warcraft univerzumában a kezdetek óta) vezetője Sargerassal és Archimonde-al, Ner'zhulról és a Burning Legion által megfertőzött orkok inváziójáról, de koncentráljunk inkább csak a Lich Kingre.
Szóval a Lich Kinget egy ork sámánból csinálták, aztán elküldték, hogy hozza létre a Scourge-öt. Ő felment északra és tette is a dolgát, de a nerubianokkal (pókszerű lények, van belőlük pár már a játékba) meggyűlt a baja, mert ők immunisak voltak a tudatot befolyásoló mágiájára, velük csapott is egy hosszú háborút, amit úgy nyert meg, hogy kinyírta az összes nerubiant és zombiként hajtotta őket az uralma alá.
Aztán betámadta az emberek által lakott kontinenst úgy, hogy egy ott élő nekromantát (Kel'thuzad) a befolyása alá vont, aki elkezdett egy fertőzést terjeszteni, amibe az emberek belehaltak és a scourge szolgálóiként éledtek újra.
Megpróbálom rövidebbre fogni... Arthas Menethil jön itt a képbe, aki Lordaeron trónörököse volt, Jaina ~szerelme, Uther tanítványa, egy szép jövő előtt álló paladin, aki végülis a Lich King tervének áldozata lett, annyira elvakultan le akarta győzni a lich kinget, hogy olyan eszközökhöz nyúlt, melyeket pont a lich king akart (Frostmourne) és noha ez a fegyver segített neki céljában, közben átváltoztatta őt egy a lich kinget szolgáló death knighttá. Ez ott derült ki igazán, amikor hazautazott a "győzedelmes" csatából és lássuk ebben a warcraft 3 videóban, hogy mit tett ezután:

Ezután Arthas amolyan főgonosz lett, megölte Uthert, Sylvanast (akit fel is támasztott szolgájának, de később, amikor a lich king uralma meggyengült ellene fordult és egy másik undead frakciót, a Forsakent vezeti jelenleg, akik játszhatóak is a WoW-ban), bábként irányította Illidant, satöbbi, satöbbi, szóval tényleg ő volt az egyik legnagyobb mocsok.
Utóbb Illidannel meggyűlt a baja, Illidan mindenféle erős mágikus cuccot a magáénak akart, a lich king meggyengült, ARthassal pedig elkezdtek versenyt futni azért, hogy ki fogja tudni átvenni a lich king hatalmát (Arthas ugye segíteni akarta a lich kinget, Illidan pedig uralni a hatalmát). Hogy ki győzött az itt megtekinthető:

Ezzel Arthas lett az új Lich King. Mély álomba zuhant, mely során egy Matthias Lehner (aki kitalálja, honnan ered a név kap cukrot 😊 ) nevű kiskölök próbálta meggyőzni arról, hogy ne legyen gonosz, sikertelenül.
Amikor felébredt, dolgozni kezdett, a trón köré felépült Icecrown Citadel és Arthas elkezdte ipari mennyiségben gyűjteni/gyártani a hadseregét, hogy lezúzzon mindenkit:

Ezenkívül megtámadta Light's Hope Chapelt, hogy az ott eltemetett hősökből death knightokat gyártson, de ez a sztori nem kapcsolódik ide szorosan (ha csak nem hozzák be a DK-t, mint játszható classt, amire egy ICC-s kieg remek apropó lenne).

A lényeg, hogy Arthas ébredése után csak idő kérdése volt, hogy leigázza az egész világot, ezért a Horda és a Szövetség tagjai úgy döntöttek, a legjobb védekezés a támadás és megtámadták Icecrown Citadelt:

Icecrown Citadel tehát nem más, mint a világot fenyegető egyik legerősebb gonosz válogatott hadvezéreinek, szörnyű kísérleteinek és hűséges szolgálóinak gyűjtőhelye. Az előző videóban láthatjátok, milyen bossokra lehet számítani. Ami még érdekesség, hogy ekkor az alliance és a horde viaskodása is egész magas szintre hágott és van is egy léghajócsata köztük az instán belül, nem tudom, hogy ez megvalósulna-e a játékban is.

A jó persze végül győzedelmeskedett, ugyanakkor a Scourge nem maradhatott irányító nélkül, így az addigra már elég komoly tortúrán átesett (ezt régebben részleteztem) Bolvad Fordragon ült a Frozen Throne-ra és jelenleg ő a Lich King:

Én is szeretem az ilyen kártyákat nézegetni, nagyon jókat szoktak kitalálni.
Malistra: szerintem nem rossz, fix első köröd van vele, nem a 10+ körben húzod fel. Nyilván a Zombival kell összevetni hogy jobb-e, szerintem nem.
Earth Mystic: nekem nagyon tetszik, nyilván aggro ellen van kitalálva, de a taunt+ds mindig jól jöhet.
Ravager: hulladék, ugyan erre ott a Scarlet Crusader 3 manaért, azt se használja senki.
Forest Fleer: ezt se értem, a hunter miért akarná lecserélni a HP-ját bármi másra?
Tomb of Ice: muhahaha, freezmage-be durva lenne 😄
Last Attempt: érdekes, tényleg utolsó lehetőség mert nyilván csak akkor használnád ha 1 kártyát keresel amivel nyernél. Viszont nem hinném hogy ezt bármilyen pakliban használnák, még arénában sem, egyszerűen túl korlátozott a használhatósága.

na, hetek óta nem mentem csak 3 wines arénát, de ehhez is járt egy legendary, igaz lorewalker, de akkor is, összesen nem bontottam annyi legendásat június óta, mint októberben. 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

dave9004
A grand tournament után a ice crown lenne logikus.
Lehet. Amúgy most állítólag nem fognak bemutatni köv. havi hátlapot, mert elvileg következtetni lehet belőle a kieg tartalmára, ezért csak a Blizzconon láthatjuk majd azt is.
Shep
Na ok, azzal igen, de komolyabb deckek ellen nem sokat ér, jobb a zombi

Tradel az, a facehuntert pl. megerőszakolja, mert tuti fel is jön 😄
Shep
Hát a design az 6x odaveri a Blizz-féle gyerekrajzokat, a többiről felesleges beszélni, mert kevés a random effekt, anélkül meg nem fun. 😄
Na jó az 1 manás legendary tetszik, fixen lenne 1 mana dropom és nem az utolsó 10 lapban jönne fel, igaz nem tradel senkivel de hát valamit, valamiért .D
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.10.31. 11:13:36

Shep
Ez is tuti lesz, mert nem elég undorítóak még a secretek így is, még tovább kell fokozni.

Reagáljatok má' ezekre, épp nem történik semmi melóban...
sőt a mage kap új trapet ami a kijátszott lényt lefagyasztja 😄
vagy valami hasonló 😄
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.10.31. 11:08:52

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shep
És tuti lesz is ilyen benne.

Na, az új kieg közeledtével megint elkezdtem fan kreálmányokat nézegetni, itt egy kis válogatás annak, aki szereti az ilyesmit, szerintem zseniális lapok 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

random freeze effect 😄

dave9004
Én nem sokat tudok. Lich kinges dolog
Több helyen olvastam már, hogy az új kieg témája az Icecrown Citadel lesz, vagy micsoda. Mit lehet erről tudni a wowból, mire lehet számítani, ha ez jön?