40521
  • Pio
    Ez az egész egyszerű, középsulis klasszikus valószínűségszámítási modellel levezethető.

A klasszikus valószínűségszámítási modell lényege az, hogy van egy eseménytered, amiben vannak események és - itt a lényeg - ezen események valószínűsége tökéletesen megegyezik.
    Annak a valószínűségét akarod számolni, hogy ezen események közül mikor következnek be a Neked kedvezők.

Egy ilyen modellben ez egy egyszerű formulával számolható:
    valószínűség=kedvező_esetek_száma/összes_eset_száma
    És ez a 0 és 1 közötti szám lesz a kedvező események valószínűsége vagy ha úgy jobban tetszik 100-al szorozva százalékban is kifejezheted.

1. 1 érmedobás, milyen eséllyel lesz fej
    kedvező esetek (1 db):
    FEJ

összes esetek (2 db):
    FEJ
    ÍRÁS

valószínűség: kedvező/összes=1/2=0,5 ---> 50%

2. 2 érmedobás, milyen eséllyel lesz mindkettő fej
    kedvező esetek (1 db):
    FEJ FEJ

összes esetek (4 db)
    FEJ FEJ
    FEJ ÍRÁS
    ÍRÁS FEJ
    ÍRÁS ÍRÁS

valószínűség: kedvező/összes=1/4=0,25 ---> 25%

Felhívnám a figyelmet arra, hogy külön vettem a FEJ ÍRÁS és az ÍRÁS FEJ párost, pedig ugyan annak tűnhetnek. Ennek oka az, hogy a használt modell feltétele ez, hogy - ahogy írtam - "események valószínűsége tökéletesen megegyezik", ezért kell külön eseményként tekinteni arra, ha az egyik pénzérme lett FEJ és a másik ÍRÁS és fordítva.

3. 3 FACE támadás, milyen eséllyel lesz mind a 3 MISDIRezve
    kedvező esetek (1 db):
    MISDIR MISDIR MISDIR

összes esetek (8 db)
    FACE FACE FACE
    FACE FACE MISDIR
    FACE MISDIR FACE
    MISDIR FACE FACE
    FACE MISDIR MISDIR
    MISDIR FACE MISDIR
    MISDIR MISDIR FACE
    MISDIR MISDIR MISDIR

valószínűség: kedvező/összes=1/8=0,125 ---> 12,5%

És így tovább....
    Remélem követhető volt. :)
  • Shep
    Nézz be a kaszinók a neten topicba, lényegében ugyanerről ment a vita évekig :)
  • Renegade
    nem hinném, hogy trollkodik, most kicsit utána olvasgattam (rohadt rég tanultam, kb mindent elfelejtettem), nem lehet, hogy te a Bayes tételre utalsz, ő meg az elemi valószínűség számításra. Ráadásul ugye a wiki jól bekavarhat, mert mint érvelés hibaként felhozza a szerencsejátékos tévedését, ami látszólag szembe megy azzal amit írtál.

Ha hülyeségeket írtam, javíts ki bátran :)
  • Pio
    Nyugtass meg, hogy most trollkodsz. :)

Ha mégse, dobj fel 5 pénzérmét mondjuk úgy 50szer egymás után, írd fel, ebből hányszor volt mint az 5 fej és vond le a következtetéseket. :)
  • Shep
    Miért lenne kisebb? Minden pénzfeldobás egy külön esemény, független a korábbiaktól.
  • Renegade
  • Pio
    Azért, mert a százalék nem az aktuális misst jelzi, hanem kumulálja az összeset. Szóval nem azt mondja meg, hogy mondjuk a 3. támadás hány százalék eséllyel megy arcra, mert az nyilván 50, hanem azt, hogy mi az esélye annak, hogy 3 ütés egymás után célt tévesszen.

Például pénzt dobálsz fel. Annak az esélye, hogy az 5. dobás fej lesz 50%, de annak, hogy 5-ször egymás után fejet dobj már sokkal kisebb, 0,5^10=0,03125 ---> 3,125%
  • Shep
    Nem igazán értem ,hogy az esély az arcra %-a miért is csökken, lévén minden egyes új támadás új mintát indít, vagyis ugyanúgy 50% az esély, de ha tévednék majd a Profunk kijavít.
  • Renegade
    esport, mondjuk Trump aranyos volt a végén:)

• Matte
    de, megvan. kísérletezek azóta is valami agyfa*z priest összetákolásával, ha van kedvetek, ezt a paklimat próbáljátok ki, 8 win egymás után rank 14-11 (igaz, azóta volt két loss, ki is léptem pihenni)

Surprise Priest
  • Shep
    Hát ha nincs neki, szerintem már nem érdemes legyártani hacsak nem wildozni akar majd.
  • Pio
    Voljint ajánlom mindenképp, kvázi +1 removal, ami egy ilyen pakliba nagyon is elkél, plusz nagyon vagány az animációja :)
  • Shep
    Háááát az több, mint "érdekes".
  • Pio
    Na és a végén a "MACHINIMA"-ra rá mertetek kattintani? Az az igazán "érdekes"...
  • dave9004
    Ügyesen vágva.
  • Malarki
    Hát az érdekes elég enyhe kifejezés rá :D
  • Shep
    Az utolsó az "érdekes"
  • dave9004
    Egy vki kezdte kristoszaurusz v ki. De most már lassan minden 10+ fölötti paklihoz linkelnek 4 videót, természetesen összevágva csak győzelmet
  • Matte
    :D büszke is voltam, amíg két másodperccel később le nem esett, hogy mindenkiből videót csinál :(

büdös bizniszhippije
  • 1Darton1
    Hogy a darts rajongók se unatkozzanak, nézzenek egy kis jubileumi Rage Orc-ot.
  • dave9004
    Vki még vidit is csinált h belőled éljen :D
  • Matte
    édes f*szom.

inkább nyomjatok egy pluszt az első hearthpwn deckemre...

Nesztek he
  • Renegade
    hát, ennél egyszerűbb kérdést nehéz feltenni :(
  • Renegade
    olyat épeszű ember nem csinál...de a hülyék sem
  • Zozo0122 #28295
    Mik mennek itt, óriási :D Srácok áljatok le: szerintem abszolút senki nem sértődött meg, nem kell belelátni a szokásos dolgokat :D Ha valaki megsértődött, akkor törje a Dr. Boomját MOST!
  • dave9004
    Huha aludjunk inkább
  • Shep
    Bocs, de elveszítettem a fonalat.
  • Renegade
    rendben, a többiek nevében én nem tudok nyilatkozni, viszont a másik fórumból tudod, hogy én egy kíváncsi/személyeskedő/rosszindulatú/fogadatlan pszichiáter/bármi-akármi vagyok, tehát:

ok szerintem: neked van egy kollégád, évek óta együtt dolgoztok, és a kétszáz sok munkanapból 150* elmondja, hogy ő, bizony ki fog lépni...holnap...de tényleg, te mit gondolnál?

persze ettől még lehet egy áldott jó gyerek, aki ott segít ahol tud, de úgy-amúgy, mit gondolnál róla?
  • Shep
    Hát szerintem egyértelmű, ha visszaolvasol te is észreveheted.
  • Renegade
    miért gondolod azt, hogy valaki célozgatott? és ha így van mire?
  • Shep
    Miért ne?
  • Renegade
    persze, mert mindig a konfliktus kerülés, mi? :)
  • Negritis
    mondtam én h nem kell? :D utlimaulti zseniális mondatai miatt is kellett
    a mostaninál meg a a videó még elfér mer vicces de a célozgatás miegyfasz felesleges (köztük az enyém is)
  • dave9004
    Egy éve nem kell hg most meg kéne mi?
  • Renegade
    ez csalás :)
  • Negritis
    nemtom Muhee van-e, de egy 30 hozzászólás megint felesleges
  • Renegade
    azért mert?
  • Shep
    Beszarok ezeken a célozgatásokon :D
  • Renegade
    hát én nem voltam itt a legelején, de nekem úgy tűnik, hogy a heavy RNG egy tudatos döntés.
  • dave9004
    nem volt sértődés, nagyobbat nem szúrtam én se ide mint egy darthegy