40521
  • Renegade
    ezt megértem :)
  • Shep
    Nem tudom miről beszélsz, soha nem játszottam Magic Online-on.
  • Negritis
    ezek csak ötletek :D nekemis tetszik Saraad, de liabilitynek érzem kicsit
  • Negritis
    a magic online-t is annyira szeretted biztos ezt is fogod :D
  • Shep
    Újra megnézve, nekem ez rohadtul tetszik, bár azt már látom ,hogy itt meg ahogy a Magicben is főleg a manával fog szívatni, de elég ügyes HS-Magic keveréknek tűnik, úgyhogy én tuti fogok neki adni egy esélyt, remélem be lehet majd kerülni a bétába innen is és nem csak azok nyomhatják akik a PAX-on feliratkoztak.
  • dave9004
    hah Nexus-championt nem adom :D
  • Negritis
    medic - savage
    saraad - grand crusader
    frost giant - ragna / ysera

esetleg fon/sr-t kivenni fullon és betenni egy aow - cenarius duót
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.02.15. 14:01:07
  • dave9004
    Reno druidom.

Ti mit változtatnátok benne? igazából nyert már sokféle matchupot.
  • Shep
    Hát mivel még a béta sem indult el ...
  • Negritis
    mikor?
  • Shep
    Azt hiszem erre fogom cserélni ezt a szar HS-t, esetleg a szintén tőlük érkező Elder Scrollos kártyásra.
  • dave9004
    gagyinak tűnik
  • Renegade
    én még csak nem is halottam róla, a hexet próbáltam, de az nem tetszett.
  • ProGabe #28346
    Votma? Vegre valami, ami talan jelenthet egy kis konkurenciat, mert a monopolhelyzet nem jo a jatekosoknak

Kicsit bonyolultabbnak tunik elsore, meg szerintem nem olyan szep, de nem ez a lenyeges hosszu tavon
    Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2016.02.15. 11:16:09
  • Shep
    Neked nem hiszek, csak a profnak, ha ő azt mondja akkor elfogadom :D
  • Negritis
  • Pio
    Nem baj az, ha valaki abszolút nem ért a kombinatorikához, valószínűségszámításhoz.
    De akkor legyen szíves egyszerűen elfogadni, hogy nem ért hozzá és azt is, hogy nem ugyan azt jelenti az, hogy 10 fej után a 11. milyen eséllyel lesz fej (50%) és az, hogy mennyi az esélye 11 egymást követő fejnek (0,04%), pláne, hogy részletesen el is magyaráztam.
    Ha az alapján se megy, akkor elő kell túrni a régi tizedikes matekkönyveket és átnézni az alapokat a fenti két témakörből. :)
  • Renegade
    de hát ez nem hitt kérdése, van rá matematikai bizonyítás

pár napja már az is mindegy, hogy ki mit hisz a gravitációs hullámokról
  • Shep
    Aha, ha jól futottam át arról beszél amiről én is. :)
  • Negritis
    nem mind1, hogy az érdekel hogy ha dobok 11et akkor abból először lesz 10 fej és 1 írás

vagy pedig dobtam 10 fejet és az érdekel a 11. mi lesz

nem ugyanaz a 2
  • Negritis
    nem írtam semmi fehérrel kivételesen
    csak rohadtul nincs kedvem itt magyarázni dolgokat olyanoknak akik eldöntik mi az igazság és kötik az ebet a karóhoz mind1 mi van
  • dave9004
    Még az is lehet h fehérrel írtál vmit csak telón nem látszik :D
  • Shep
    És a 0-val mi van? :)
  • Negritis
    kéne egy irony tag :D

itt egy elemzés ami megmutatja, hogy az miért lesz 50%

a lényeg hogy ha már elmúlt egy esemény az nyilván nincs hatással rá
    viszont ha az elejétől nézel valamit akkor összefüggenek
  • Shep
    Miért is? Továbbra sem értem a logikátokat, de mindegy. Pontosan ugyanannyi esélye lesz 10 fekete után a pirosnak ,mint a feketének. akkor lenne igaz amit ti mondtok, ha minden egyes pörgetés után a kipörgetett számot levennénk a kerékről. Persze amúgy a kaszinók annak örülnek ha a játékosok azt hiszik ,hogy 10 fekete után most már jön a piros, aztán mikor 21x is ugyanaz jön na akkor már elfogyott a lóvé :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.02.13. 15:35:00
  • dave9004
    Erre én is kiv vok
  • DRFlame
    Számszerűsítenéd? Hogy 10 fekete után mennyi a valószínűsége, hogy újra fekete jön és mennyi, hogy piros?
  • Malarki
    Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo.
  • Negritis
    HA tudjuk hogy előtte 10x fekete volt akkor nagy valószínűséggel piros lesz
  • Negritis
    miranda velacruz de lay hoya cardinal! :D
  • Zozo0122 #28329
    Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo :D
  • Renegade
    w&l, jó kis bontás, első duplázott legendarym, mondjuk így jobban belegondolva nem is jó, hiszen már megvolt, lehetett volna mondjuk Tirion :(

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.02.13. 13:03:32
  • Shep
    Ahogy mondod, mert azt hiszi ha 10x egymás után fekete volt akkor a következő szám nagyobb eséllyel lesz piros, pedig nem.
  • Zozo0122 #28326
    Kivéve, ha pont az kell a lethalhoz :D

Off: Amúgy, most hogy újra van X-akták, szólhatna egy rész arról, hogy egy HS streamer bekattan, mert sehogy se jönnek ki jól a számításai és puszta kézzel ver agyon néhány fejlesztőt :D Aztán a nyomozás feltárhatná, hogy nagyon nem stimmelnek a dolgok :DDDD
  • Negritis
    arcane missiles és hasonlók normálisan működnek
  • Zozo0122 #28324
    Vegyétek figyelembe azt is, hogy a franc se tudja, hogy a HS-ben mi milyen eséllyel történik, de hogy nem úgy ahogy kéne, az tuti :D
  • Pio
    Épp ezért van, hogy a kaszinók és szerencsejáték szolgáltatók a legnagyobb válság idején is gazdagodnak, mert az emberek nem értenek a valószínűségszámításhoz, amire viszont jellemző, hogy relatív kis számokkal felfoghatatlanul kis valószínűségek adódhatnak.

Lottóötös - sokan játsszák, hisz bármikor bejöhet
    Biztonsági öv - sokan nem kötik be, hisz olyan ritkák a balesetek, úgyse történik meg velük
    Kíváncsi lennék, hogy akik a két halmaz metszetébe esnek (lottózó, biztonsági övet be nem kötő emberek) tudják-e, hogy nagyjából tízezerszer (!!) akkora a valószínűsége, hogy 1-2 éven belül autóbalesetet szenvedj, minthogy lottóötösöd legyen. De még annak is 500× nagyobb az esélye, hogy belehalj egy autóbalesetbe...

Egy érzékletes példa, hogy milyen kis számokból tud a kombinatorika óriási eredményeket produkálni:
    Egy osztály vesz magának 20 képet a falra és nem tudnak dönteni, milyen sorrendbe tegyék ki. Kitalálják hát, hogy minden lehetéges sorrendet kiraknak, szavaznak, majd a nyertes kiosztás marad. Nagyon hatékony osztály, mindössze 10 másodperc alatt kiraknak egy kombinációt és szavaznak is róla, majd jöhet a következő. Mikorra végeznek?
    Baromi egyszerű középsulis kérdés, mégis még a középsulisok nagyját is meg lehet lepni az eredménnyel: ~771 milliárd év, vagyis a Föld keletkezésétől számított idő ~167szerese...

És egy érzékletes példa a lottóötös esélyére:
    Játszunk egy olyat, hogy beülünk egy kocsiba, bekötöm a szemed, kapsz egy pisztolyt egyetlen tölténnyel, amivel kilőhetsz az ablakon. Madridba megyünk Budapestről, valahol útközben az útszélén levertem előre egy ~10 centis széles deszkát. Na ilyen körülmények közt eltalálni a deszkát olyan, mint ötöst nyerni a lottón.
  • Renegade
    hjjjh, nem hiába mentem át úgy a programozás vizsgán, hogy megígértem a tanárnak, hogy soha egy sort sem fogok kódolni, becsszó :(
  • Negritis
    egyébként, ott azért kicsit bonyolultabb a szitu alapvetően
    mert Mogor ugye MINDEN támadást módosít és ha volt lent taunt párszor akkor mikor azt ütötte akkor más volt a face esélye : 0.5*1/(összes minion)
    de alapvetően a geometriai valószínűség is egész pontos eredményt dob vissza
  • Negritis
    aki nem akarja nem fogja elfogadni, de ez az igazság

egy régi TV-s játékban is nehéz józan paraszti ésszel elfogadni a dolgot
    pedig ott is jobban jár ha cserél az ember