Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiver
a magyar nyelvben ez kétkedés -> 35 gém alatt lemész lvl 10-re facehunterrel, vendégem vagy 30 paklira.

A felhők felett mindig süt a nap

Shiver
20as szint

egyáltalán nem kétkedtem, mivel szó se esett róla, hogy hányas szintről indultál, így egyáltalán nem biztos, hogy lehetetlen amit írsz.

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

dave9004
hallod Negritis csak a paladin questek csinálásával lestreakelt r7-6 körülre a szikrettel
Shiver
mint mondtam utálom a facehuntert (egyébként már vártam a kétkedést, csoda hogy ilyen nehezen született meg) és egyszer direkt kipróbáltam 2 seasonnel ezelőtt és lementem vele, de köszönöm annyi elég is volt az agyatlan faszjátékból

egyébként meg ha te nem tudsz lemenni vele odáig akkor idézem az ultimate szlenget "béna vagy" 😊
Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.11.06. 15:30:18

persze, előfordult, csak nem túl sűrűn, pláne nem sűrűbben mint akármi más.

hát pedig én is toltam mind2vel rank6on 😄
meg demon handlockal, dragon priesttel és saját taunt warival is 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shiver
1. erről beszéltünk
2. én linkeltem forrást a bizonyítás végett, te is linkeljél valamit hogy alátámasszad azt hogy a szűken vett dev teamen kivül még hányan dolgoznak rajta, mert ez az állítás jelenleg a te véleményed max

35 gém alatt lemész lvl 10-re facehunterrel, vendégem vagy 30 paklira.

😄

okok. nem kedved nincs neked vitázni, hanem érveid nincsenek, de egy darab se. Amúgy folytathatnád még önnön fényezésedet (roppant szimpatikussá tesz), mesélj még a munkahelyedről kérlek, olyannyira frusztrált és irigy vagyok, hogy szeretném még hallgatni az élettörténeted. Pusztán az életkorod miatt vonom kétségbe hogy épelméjű vagy, más kérdés, hogy fingom sincs hány éves vagy, de le is szarom ugye.

Süvítgess a kis palával csak ügyesen <#idiota>. Ami kurva érdekes, az az, hogy előző seasonben se nagyon találkoztam lvl10 fölött se secret palával, se fészhunterrel. De csak süvítgess. 😄

dave9004
mindent lehetne időben észrevenni és azt mondani, ezt elbasztuk, nem vettük észre és sebtében kijavítani
Az a szűken vett dev team, viszont a játékon több százan dolgoznak. Az természetesnek tűnik, hogy jóval bonyolultabb játékok esetében a kreatív csapat is többszöröse.

Többek között ezt is mondtam.
A te eszednek viszont biztos nincs párja. 😄

a nax zászlóshajó undertaker nerf óta
ahogy a patron volt a brm zászlóshajója

nálam nem pakli minősül zászlóshajónak hanem 1-1 lap de sebaj

és a facehunter is elég sűrűn eltűnik, valamint elég könnyű counterelni

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shiver
minden kiegnek? facehunter tudod mióta zászlóshajó? ugye tudod te is, nem kell elmondjam?

minden kiegnek van "szálóshajója" ha megnézitek, amit aztán szépen nerfelgetnek
eddig cska boom úszta ezt meg, mondjuk azt meg bgh eléggé hardcountereli

Devv
Szerintem az a 2 köcsög egy és ugyanaz! 😉
Shiver
és a vicc az hogy jelenlegi formájában ha legend lenne, még akkor is elég top lap maradna

egyébként ezt szerintem korrigálni is fogják, szerintem ez lesz a next warsong, vagy legendé teszik, vagy csak 1 max 2 secretet fog felpakkolni
Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.11.06. 14:14:52

Shiver
egyébként a csapat nagyságához egy szösszenet:
The Hearthstone team has been growing a bit, so I think we’re at about 20 people now. But if you look at other teams at Blizzard, they’re much larger. I think when we shipped World of Warcraft it was at 60, and now it’s certainly way over 100. Diablo is probably around 80-100, something like that, so Hearthstone is significantly smaller, and for most of development we were actually more like 12-15 people. So Hearthstone’s team is dramatically smaller; I’ve worked on many of the larger teams at Blizzard, and it feels very different to work on Hearthstone.

source

Nyilván nem unbalanced a challenger a 6 manáért 10-11 mana value, ráadásul mindezt 2x a deckben, tökéletes curve-ön maradva, + befér mellé Tirion + Boom a másik 2 value bajnok,ezenkívül alapszinten a BGH se viszi, és erősek a statjai is. A tgt aranybányája. Amúgy én szeretem, erős új archetípust hozott, és stílusos, de.hiba volt epicnek csinálni, legendary kellett volna, hogy legyen, hogy csak 1x férjen be.
Shiver
de hát mért mondod? nem unbalanced az ilyen, istentől való 😄 aki mást most az ugye béna, már most leszögezem
Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.11.06. 13:58:11

Én level 10-5 között nevetve sűvítek bármikor, ha elöveszem a paladint, ezt többen megerősítik neked 😄 Neverlegendpro forever 😄
Na most jól megmondtad. Tíz pont a Mardekárnak! 😄ddd

Amúgy mondtam,már Dartonnak is hogy nincs kedvem vitázni, mert felesleges. Nem sikerült megérteni amit mondtam, semmi baj, elfogadom a véleményed, csak leszarom. Kit érdekel, hogy mit hiszel el? Ismerem ezt a típust, volt belőle a múlt munkahelyemen, akik pusztán az életkorom miatt megkérdőjelezték a vezetői képességeimet. Irigységből, frusztráltságból, stb. Ez nem ide tartozik, azonban megértem a blizz üzletpolitikáját, állítom, hogy jobban is, mint te. Ócsárolom, igen,de az üzlet az üzlet. A blizz marketing húzásait, mint már sokszor mondtam zseniálisnak tartom. Undorítónak, de pénzügyi szempontból zseniálisnak.

Amúgy oké, hogy zsigeri szinten érdekellek, elhiszem, hogy életed fénypontja amikor blizzard játákokkal játszhatsz és felülhetsz a mókavonatra, de ne rajtam töltsd már ki a frusztrációdat 😄 Menj, sétálj egyet, este úgyis 10 körmödet rágva ülsz majd a gép előtt várva, hogy valaki negatívat írjon az új kiegről és lecsaphass😄

Shiver
időm nincs annyi, hogy lemennyek 10 alá, de 10-ig olyan simán lemegyek facehunterrel 15-20 game alatt mint semmi mással ha csak azzal játszanék, de mint ahogy előbb említettem rühellek vele játszani mert egy kibaszott buta szar pakli. és itt a baj a balancal ahol ha öszeraksz egy ilyet azzal el tudsz jutni 10-ig simán úgy hogy még az agyat sem kell hozzá használni csak kb lerakni amit a mana enged. ha ez nem unbalanced akkor semmi

mutass egy olyan paklit (más classból) amivel ugyanezt ilyen egyszerűen meg tudod csinálni (kivétel az új szekret pala).
Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.11.06. 13:31:33

na de most itten ugye nem a lvl 18-15-ös balfaszkodásról beszélgetünk ugyenem?

Mert ha te lvl 10-8 környékén előrántod bármelyiket és süvítesz előre, akkor fejet hajtok, és unbalanced szar az egész.

Az igazság azonban az, hogy úgy tönkrepicsáznak fészhánterestül, karácsonyfástúl, hogy arról kódulol. Szóval de. Igen, a válaszom az, hogy de 😄
Utoljára szerkesztette: Matte, 2015.11.06. 13:26:49

<#banplz>

Már semmire, te vagy a gyökér <#mf1> <#idiota>

Shep
2015. november 6. péntek. Lénárd napja. A Hold az utolsó negyedben. Mire vagy még kíváncsi?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shiver
imádom amikor valaki azzal az egy szlogennel jön, hogy "nem lehet hogy esetleg te vagy béna?". itt mondhatnám hogy nem, de úgyis azt mondod hogy de 😄

és képzeld van facehunterem és amikor nagyon felbasz a "kurvajó" random elöveszem és lemegyek vele ugyanannyit amennyit vesztettem és váltok vissza. a baj az hogy én élvezni akarom a játékot nem pedig eljutni legendig netdeck szarokkal és ilyen trükköket alkalmazni. mert sajnos a facehunter és a szikret pala minden csak nem élvezetes

mivan? <#idiota>

most te nem érted az iróniát, vagy én?
Utoljára szerkesztette: Matte, 2015.11.06. 13:14:40

Shep
Azt is játszom de én meg azt nem tudom ,hogy neked miért kell mindent megmagyaráznod? Ez tuti ilyen matekos beidegződés. Ilyenkor amúgy képleteket is felállítasz és visszaellenőrzöd helye-e a behelyettesítés? 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Botok legendig mennek a karácsonyfával, úgyhogy képben vagy

kettésfosom 😄

(komolyra fordítva: nem ismerem, nem játszottam vele soha, így érdemben nem tudok rá válaszolni.)

Amúgy ha már ennyire rápörögtünk az unbalanced kérdésre, akkor beszéljünk róla egy pöppet. Teljesen biztosak vagytok ti abban, hogy annyira unbalanced, mint azt ti gondoljátok? Nem lehetséges, nem merül fel sanda gyanúként, nem motoszkál ott mélyen legbelül, hogy ti vagytok esetleg.... bénák?

Mert ha mocsok mód unbalanced és a karácsonyfa pala meg a fészhánter mindent ver, akkor srácok... ott a lehetőség. Nyeljétek vissza az undor okozta hányingert most az egyszer, rántsátok össze a kettő közül valamelyiket (esetleg mindkettőt), aztán uccu neki, vár a legend.

Mert hát egy agyhalott is tud játszani ezekkel, egy bot is eljut lvl 5-ig, félperces meccsekkel (szóljatok ha valami oltári nagy faszságot kihagytam, amiket idehánytatok ezzel kapcsolatban).

Ja hogy nem megy. Fészhánterrel se, meg karácsonyfával se. Értem.

kérdés hogy mit tekintesz balance-nak? mert ez is mindnekinek más csakúgy mint a "rák" fogalma

vannak balance problémák a HS-ben ez tény, és az is hogy a blizz csak nerfelni és csak "lassan"
ez van, ilyen a Blizzard, mindig is ilyen volt

csak azt nem tudom hogy akinek ez nem tetszik az miért játszik? ott az überbalance-lt magic tessék azt játszani

ha valaki nem szereti mondjuk az Arany Ászokat akkor igyon Drehert (van kismillió példa most csak 1et mondtam)
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.11.06. 12:59:07

Shep
Nem lehet balanszolni 500 lapot? Magicéknek hogy sikerül? 😄

Köszönöm a megfelelő érvekkel alátámasztott riposztodat újfent <#idiota>

Azért még egy utolsó halvány erőtlen próbálkozás, tételes felsorolással, az talán eljut a szürkeállományig:

- nem írtál semmit. Az ég világon. Azt ugyan megtudtuk, hogy nyolcvan fős gelerit vezettél, de egyrészt kinemszarjale, másrészt meg kinemszarjale, harmadrészt nehéz elhinni, hogy rád bíztak egy csapatot.
- fingod nincs se az üzletpolitikáról, se a játékfejlesztésről, és gyanús, hogy az összetettségéről se nagyon
- zsigeri szinten érdekelne, hogy mi istenemezés van a credits menüben, pláne ha vagy annyira tudatlan, hogy többször elmakogod, hogy szerinted egy tucatnyi ember dolgozik a játékon. Ha már baromságokat beszélsz, legalább vegyél vissza ha szólnak hogy baromságokat beszélsz.
- minden hülyeséged átjött, csak nincs rajtuk mit ragozni. Ha ennyire segg vagy az üzletpolitikához, hogy egy sikeres üzleti modellt leszólsz, akkor arra milyen reakciókat vársz?
- hagyd a picsába ezt a játékot, nem éri meg az idegeskedést.

És akkor most megkaptad a személyeskedést is, mert az előző hozzászólásomban nem tud mit vettél annak, de nem talált.
Utoljára szerkesztette: Matte, 2015.11.06. 12:00:25

Semmit nem sikerült megértened abból amit írtam. Credits...istenem. És persze a személyeskedés is kell. 😄 Inkább várd az esti bejelentést.
megint csak mindenféle offense nélkül: ez így már tényleg csak fröcsögésnek hat tőled, nem korrekt kritikának, mert látszik, hogy rühelled a Blizzardot és halvány közöd nincs a játékfejlesztéshez.

Pattanj be a játékba, nyomj egy game menu --> options --> credits gombot és dőlj hátra. Ott van a töredék csapat egy része.

Mielőtt még félreértenél, eszemben sincs a Blizzardot védeni, nincs rá okom. Egy bas*ott jó játékot raktak össze, olyat, ami természeténél fogva nem lehet hibátlan, méghozzá két ok miatt: 500+ kártyát nem lehet normálisan balancolni (nem, nem lehet.), illetőleg a játékosok egy jelentős része (mint mindig, mindenhol, bármilyen játékot is nézünk) béna mint az állat, így ők előbb-utóbb előveszik a Blizzardot, mint bűnöst. Ez így van rendjén.

A szedjünk be minél több pénzt részt meg először megmosolyogtam, másodszor pedig elcsodálkoztam, amikor láttam, hogy 80 fős csapatot vezettél. Milyen csapatot? Önkénteseket? Vagy melyik vállalkozásban nem a pénz keresése a cél?

Azt kéne megérteni, hogy a HS lehetne fizetős is és akkor se szólhatna senki egy árva szót se. Naxxnál még ingyen volt egy szárny, BRM-nél nem? És? Minden szárny megvehető aranyért... 700 aranyért... ami 5 nap játékkal megvan, a Blizzard meg dolgozik rajta hetekig, hónapokig. Komolyan azért sírsz, mert nem adják oda az ingyennél is ingyebben, hanem akár 20-30 napnyi aranyadat is félre kell tenned egy kiegészítőre? Mocskos szemetek.

Illetőleg ahogy elnézem te abban a hitben élsz, hogy három ember összeül és két kattintással berakja a Tavern Brawlokat, meg mellette ülnek még hárman, akik hétvégente ctrl c - ctrl v alapon összerántják a következő kiegészítőt. Hát... egy picivel több meló van ezzel. De csak épphogy.

ettől függetlenül amit írtál nem fedi a valóságot

Nyilván tudod, hogy miféle projektekben dolgoztunk és kikkel. (nem) Befejeztem a vitázást, semmi értelme nincs. Rég meg kellett volna tanulnom, hogy gyakran idő és energiaveszteség, fel kell ismerni az olyan helyzeteket, amikor mind1, hogy mit írsz, nem akarják megérteni 😄 Nekem nem lesz attól jobb, hogy ócsárolom a Blizzardot, más meg vádi őket, én nem szeretem őket, a játékaik közül is csak ezt az egyet, ennyi.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.06. 01:39:44
Azért más dolog betanított munkásokat vezetni, mint egy kreatív teamet. Meg gondolom egy játékfejlesztőnek kicsit más az elképzelése a balance-ról egy TCG-ben, mint egy laikusnak.
Többnyire logikátlan és rosszindulatú ekézésnek tűnik az egész hozzászólásod, mások érveit nem veszed figyelembe, és ugyanazt ismételgeted.

holnap megyünk BarCraft, aki szeretne unstable portalt, az jöjjön bátran 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Nem látok bele eléggé, az igaz, viszont valamennyire mégis, mert bár többedmagammal, de de elég nagy létszámú irodát vezettem el. (kb. 80 fő, a HS csapat ennek töredéke lehet) Az a bajom, hogy látszik, hogy mennyire nem tisztelik ezt a játékukat. Meg a játékosokat se, de az már más dolog. Miről beszélünk? Hol a balance? Bonyolult dolog kb. 500 lap között balanceot tartani úgy, hogy még ráadásul mindezt 10 egységre fel lehet osztani? (9 class+ neutralok, mert a neutralok mellé bár csoportosíthatók class kártyák, lehet csinálni only neutral decket is) Szerintem nem kifejezetten az, ahhoz még kevés a lap. Arról szól most a játék, hogy na, ez megy a legjobban, nem terveztünk, csak egy apró ftp játékkal, de kinőtte magát, szedjünk belőle minél több pénzt. A játékosok nem várják el a minőségi tartalmat, mégis viszik. Naxxnál még ingyen volt egy szárny, BRM-nél nem. GVG adott 3 ingyen packot, TGT nem. Bejöttek az only fizetős animált herok. Szépen óvatosan tesztelgetik, hogy hogyan lehet minél több pénzt kiszedni minimális befektetéssel. Naxx ,még tele volt jó lappal, TGT már alig, pedig 130 lapos expansion. Minden classnak ki lehetne hozni évente teljesen új archetípust, de ők visszatartják ezt, minden kiegnek csak 1-2 classnál adnak valódi új lehetőségeket. Hosszú távra tervezik, dől a lé, viszonylag kevés munkáért. Állítom, hogy a HOTS balanceolása nagyságrendekkel nagyobb feladat, mint ez. Hagyjuk azt, hogy TCG-ben ne várjunk balanceot. Valamilyen szinten azért elvárható kellene, hogy legyen. Ez a játék egy aranybánya.
eszemben sincs beszólogatni, értelmes módon is lehet társalogni - legalábbis én ezt vallom.

Viszont nem jó irányból nézed a munka mennyiségét úgy hiszem, legalábbis ha azt hiszed, hogy ezt egy kis csapattal, legkisebb befektetéssel csinálják, akkor még csak a közelében sem voltál kicsit is hasonló projektnek és nincs rálátásod arra, hogy mi munka van abban, ami simán elmegy a szemed/füled mellett játék közben.

Az viszont biztos, hogy aranytojást tojó tyúk a HS a Blizzardnak, viszont nem véletlenül.

amúgy a warsong nerfnél volt hogy mennyi mindent kell figyelni és miért "unalmas" egy csomó lap a kiegekben
azon kívül hogy kellenek a "szar" lapok is, sokszor mi nem is gondolunk bizonyos kombókra amiktől unbalance lenne
ők ugye a dreadsteeded hozták fel

A kis befektetés, csapat és odafigyelés nagyon durva csúsztatás. A munka jelentős részét észre sem veszed, mert természetesnek tekinted.
A ráfordításhoz képes viszont valóban sokszorosát hozza vissza. De ez ebben a szakmában előfordul, és az ellenkezője még gyakrabban. Az új projektekhez szükséges egy fejős tehén, különben nem lenne miből visszaforgatni.
Valószínűleg azt várod el, hogy az üzleti logikának ellentmondva a HS-be tolják bele a pénzt. Az pedig sem a vállalatnak, sem pedig a Blizzard játékok kedvelőinek nem lenne előnyös.

Leszek akkor én az aki kimondja, hogy aztán nekem lehessen beszólogatni. A Blizzardnak ez a játék aranytojást tojó tyúk, amit max. lószarral etetnek. A legkisebb befektetéssel, kicsi csapattal, minimális odafigyeléssel rengeteg pénzt hoz. És ha a többi játék bukik, és az overwatch is szar lesz, a hs akkor is jól tejel majd. Épp ezért nincs túlbonyolítva, a hülyékre van szabva, de a nemhülyéknek is jó szórakozás.
Őszintén szólva sosem értettem az ilyesfajta felfogást. A Blizzard (hibázzanak bármennyit is, mert hibáznak, szó se róla) baromi sokat melózik/melózott ezen a játékon, cserébe ott a lehetőség, hogy randomjózsi EGYETLEN fillért SE költve játsszon.

Valahogy kinőttem már az állandó gémelésből, van, amivel ideig óráig elszórakozok, de hosszú ideje a HS az egyetlen gém, ami állandó, napi szintű. És igen, megtiszteltem a Blizzardot azzal, hogy néha vettem pár paklit (másfél év alatt talán 20k HUF értékben) de így is van
71 Epic, 41 Legendary de úgy, hogy összevissza craftoltam, szóval csak azok vannak, amik kb tényleg kellhetnek, leszámítva thalnost/jonest/malygost, ez a három hiányzik azok közül, amiket nagy ritkán betennék.

De ha nem vettem volna egy paklit se, akkor se tartanék sokkal hátrébb, p2w-től nagyon messze van a HS.

Nem tartanám jónak az össze-vissza balance-olást semmiképp, de simán be lehetne vezetni azt, hogy minden "szezon" végén van egy balance patch, mondjuk évente 4-szer (és ebből minden második egybe lenne kötve az új pack/adventure kiegészítéssel.
Ez így korrekt lenne, aki szereti az adott metát 3 hónapig élvezheti, aki nem, az pedig fixen tudja, hogy 3 hónap múlva úgyis belenyúlnak és nem lesz ideges, hogy mikor jön már változás.
Hogy ne zavarjanak össze a hirtelen változások.