40521
  • Pio
    Új lap:

Az imént linkelt új interjúból pedig 2 dolgot emelnék ki:

Egyrészt ez talán segít eloszlatni pár konsprirációs teóriát:
    PCG: Have you heard Reynad’s conspiracy theory about match-making? [Ed’s note: see video above] He suspects that if you are on a high win rate with a particular archetype, say Freeze Mage, eventually the matchmaking algorithm will say, enough is enough, now you’re going to play against three Control Warriors in a row, because it’s trying to bring you back to something close to a 50% winrate.

BB: [Laughs] That is absolutely not true. Absolutely not true. In Ranked mode, we use only one piece of information to matchmake you, and that is your rank. We pair you with the person with the closest rank we can find in the amount of time we have, and that’s it.

De a legszebb gyöngyszem mindenképp ez:
    BB: I think that decks like Secret Paladin do actually require a lot of skill to play perfectly.
  • dave9004
    bbrode interjú
  • Mephike
    Meglátjuk, ezt mondta a vak is :)
  • dave9004
    Az melyik?
  • Zozo0122 #29155
    Ez tényleg nem olyan ronda, hát akkor kifogtam az egyik legrondább kezdő helyszínt, ahol az orkok kezdenek :D
  • cesar22
    jó lesz az majd az ethernalból
  • Shep
    Szerintem a mage lap a fire lance helyett lehet jó, na de hányszor láttátok már azt a lapot kijátszva? :)
  • Pio
    Szerintem nem jó az új mage lap és max valami nagyon mass removal pakliban lesz értelme.

1 HP - 1 manás removal, arcane blast ugyanez
    2 HP - 2 manás removal, arcane blast jobb, frostbolt ugyanez
    3 HP - 3 manás removal, frostbolt jobb
    4 HP - 4 manás removal, fireball, frostbolt+ping ugyan ez
    5 HP - 5 manás removal, fireball jobb
    6 HP - 6 manás removal, fireball jobb, poly+ping jobb
    7+ HP - poly+ping jobb

Gyakorlatilag csak az 1, 4 HPs mobokon kívül mindenre van jobb removal, 6 HP-tól pedig a poly+ping még a deathrattle-től is megkímél.
    Egyszerűen nem érzem benne azt az előnyt, amit a priest lapban viszont láttam, hogy dinamikusan használható, a mage-nek annyi removalja van már így is, hogy inkább fogja használni azokat, amiket eddig is és nem fog kivenni lapokat removal miatt (már most se látsz mage-t 2 AB, 2 frostbolt, 2 fireball, 2 poly felállással, egyszerűen nem kell ennyi removal).

Ha lesz valami koncepció, ami nagyon mass removalos ott TALÁN el tudom képzelni, de alapvetően meglepne, ha sokat látnám ezt a lapot.

Persze mint mindig, most is számít, mi lesz a többi új lap és abban, hogy ez rossz lap lesz nem vagyok annyira biztos, mint abban, hogy a priest lapot mindenképp megéri majd tesztelni.

szerk.: és azt még ki is hagytam, hogy a frostbolt, fireball univerzális lapok, mert jók reachre is, nem csak removalok.
    Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.03.17. 23:18:11
  • Zozo0122 #29151
    Igen, értelek.

Amúgy az, hogy manapoolt kilövi, az már alapból skillteszter. Ugyanis ha elég 6 seb a 10. körben, akkor először érdemes elhasználni a többi manát és csak utána lőni ki a lényt. Pl. ki kell tenni egy water elementalt, és utána ezt. Na most, biztos vagyok benne, hogy lesz aki ezt néha elrontja. Lehet, hogy éppen én amilyen figyelmetlen tudok lenni estére:D

Na de mondom, hogy szerintem miért jobb a poly. A polyt nem fogod ellőni 4 mana alatti lényre, de ezt SEM. Mert ez pl. 2 manánál még mindig csak kettőt sebez, de a frostbolt már hármat és még fagyaszt is. Három manánál se feltétlenül lövöd el, mert vagy erős 3 dropot fognak használni, vagy deathrattle effektest. Vagy a 3 dropnak is csak 3 élete lesz, és hát akkor megoldotta volna ugyanúgy a frostbolt. Early removalnak tehát nem jó. Ha azt nézzük, hogy le kell vele szedni egy 4-5-6 manás lényt, akkor ott az a probléma, hogy gyakran lesz a lénynek több élete, mint a manaköltsége, esetleg szintén erős deathrattle effektje. 7+ manás lényeknél pedig már túl sokba kerül ahhoz, hogy megérje használni, mikor a poly "silenceli" is adott lényt 4 manáért, és nincs meg benne a következő 2 dolog: 400 dust craftolási költség és a skilltest, hogy jó sorrendben durrantsd a lapot. Szerintem a BGH nerf miatt a poly azonnal visszatér minden mage pakliba, mert elszaporodnak majd a nagy legendaryk. Viszont így ennek a lapnak annyi. Ezt gondolom én, aztán lehet tévedek :)

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.03.17. 23:12:09
  • Mephike
    "elhasználja a teljes manapoolt"
    Na ez az ami miatt jó. Mert ugye ha van 10 manád, és fent van egy lény, ami 5-ös seggel rendelkezik, akkor ki tudod 5 manából lőni, tehát a másik 5-t el tudod használni mondjuk egy lény idézésre, stb. Erre Te azt mondod, hiszen ennél jobb a sima fireball. Igen, de ha a lény amit ki kell lőni 8HP-val rendelkezik, akkor csak a fireballal nem tudod megoldani a problémát, viszont ezzel a lappal igen. Erre Te azt mondod jobb a poly, de Te akkor már be kell tegyél egy polyt és egy fireballt, a két különböző esetre, viszont ez a lap mindkét esetre jó.
    Kétségtelen, hogy van hátránya is ennek a lapnak, de szerintem van előnye is. Lehet nem lesz használva, de én azt mondom, továbbra is, hogy jó lap, főleg ha BGH tényleg korlátozva lesz, akkor olyan removal lapok kerülhetnek előtérbe, amket most még nem játszunk, vagy csak kevés esetbe. Lehet ez lesz az egyik, de ezt majd az idő és a tesztelések eldöntik.
  • Renegade
    jaj, nem is mondtam még, tegnapelőtt megkaptam az első barátlistára felvesz, kurvaanyáz, töröl jelenséget, de a legjobb, hogy facehunterrel játszott :D
  • Zozo0122 #29148
    Én viszont megváltoztatom a véleményemet. Első ránézésre nagyon jónak tűnt a mage lap, most viszont kevésbé tetszik. Ez a lap nyilván hard removalnak lehet jó, earlyben ott a frost és esetleg a fireball. Mivel ez a spell csak minionra lőhető és elhasználja a teljes manapoolt, ezért szerintem gyenge, mert akkor már jobb egy poly. Azért szar, mert van néhány olyan népszerű minion, aminek a HP-ja magasabb, mint a manköltsége. Tipikusan pl. druid vagy priest lapok. Lehet, hogy velem van a baj, hogy se ez, se a tegnapi 10 pajzsos nem tetszett :D

A priest lap se jön be. Ki kell próbálni, de a priestnek inkább egy erős univerzális 2 drop és 3 drop kellene, főleg a dark cultist kiesésével.
  • Renegade
    szarjál már sünt légyszíves, de farfekvéseset :)
  • Mephike
    Grat! Nekem "csak" egy Tirion jutott, sajnos nem volt golden.
  • Mephike
    Ez az új mechanika tetszetős, én látok benne fantáziát.
    A mage lap tuti használva lesz. Gyakorlatilag egy olyan removal, amit ha jól használsz, sok gondot megoldhat. Fontos, hogy Te döntsz, hogy milyen erős legyen a sebzés, és igen megoldhatja, hogy a managörbén maradj.
    A priest lap sajnos kétélű, de kétségtelen, hogy van benne fantázia, ahogy azt már Pio is leírta.
  • Negritis
    megcsináltam most a brawlt, tudom az én kumva anyámat :D
  • Darthmushroom
    +1 több haszna van mint a randomnak
  • Shep
    Amúgy az a baj ,hogy nagyon random, inkább berakok egy yserat, mint ezt.
  • Shep
    Másikban leírtam én mit gondolok, funra tuti jó lesz a többi meg nagyon a még nem látott lapokon múlik.
  • dave9004
    Legalább a mage lap nem arcba megy, a priest nagyon érdekes remélem lesz paklija
  • Pio
    Nem vagyok biztos abban, hogy rossz a priest lap.
    Control priesttel nagyon sokszor van olyan, hogy lategame-ben halomban állnak a kezemben a removalok és csak passzolgatok és válaszolok az ellen threatjeire. Nem lenne rossz néha kidobni ezzel mondjuk egy deathwinget, vagy mondjuk SW:D-zni az ellen threatjék és egy 7dropot.
    Ugyanakkor agresszív deckek ellen meg tuti tudsz kitenni egy lényt on curve, nem lesz egy kínos turn3 heal+passzod.
    Számomra a lap ereje a sokrétűségében látszik.
    A baj inkább az, hogy nem tudom, mi helyett raknám be.
    De abban egészen biztos vagyok, hogy minimum egy kísérletezést megér majd ez a lap.
    A priest tudásomban bízzatok, az entombot is sokan temették itt én meg csakazért is kötöttem az ebet a karóhoz, hogy k*rva jó lesz! :D
  • dave9004
    Mocsok kaszinómage a flémwenkerével...
  • Malarki
    Hát a mage lap szerintem elég kaki, 1 mana 1 seb nem túl jó üzlet. És ráadásul csak lényre lehet nyomni. A Flame lance-t se használja senki, ezt se nagyon fogják szerintem.
    A priest lappal meg az a baj hogy nagyon random és elveszi az egész körödet. Ha valami hulladékot kapsz belőle akkor reszeltek.
  • Shep
    Éljen priestnek nem volt elég a mindgames, kell még egy ilyen szar is. Mage-nek meg nem volt még elég sebző varázslata. Na de legalább jól néznek ki :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.03.17. 19:29:28
  • dave9004
    Hú ezek érdekesek.
  • Mephike
    Itt van jobb minőségben a két lap, mégis csak arany így mindkettő :)
  • Malarki
    Két új lap(elvileg)
  • Zozo0122 #29132
    Kijott egy uj mage meg egy priest lap, melobil nem tudom betenni oket...
    A mage lap sztem isteni, a priest kerdeses.
  • Shep
    Ház az enginje ugyanaz, mint a DX-nek, azért is bughalom mindkettő :D
  • Negritis
    vagy a hearthstone!!!! :D
  • Shep
    Hát elég csak a Dead Triggert, Deus Ex The Fall-t megnézni :) Van amúgy RPG is, de nincs ezen mit csodálkozni erősebbek a mai mobilok, mint azok a gépek amik akkor voltak átlagosak, mikor megjelent a WoW.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.03.17. 15:01:10
  • Negritis
    telltale játékok például
    de az ázsiai mmo-k sem csúnyábbak sőt
    cska azok ugye nem open world
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.03.17. 14:56:23
  • DarkHorSe
    muti mar 1-2 mobil jatekot ami jobban nez ki, kivancsi vagyok
  • Negritis
    az a baj, hogy 1-2 mobil játék már jobban néz ki ennél
    a wow nem szép, sőt csúnyácska de van egy retro bája és hangulata
  • DarkHorSe
    https://youtu.be/CHuAt1c2WmU?t=377

Nem szeretem a mostani wowot, de csunyanak azert nem hivnam :D
  • Matte
    már várom amúgy a "Battlecry: Silence your opponent's C'Thun wherever it is" kártyát :D
  • Negritis
    én inkább kitolom mind3 warcraft rts-t minthogy a wowba belemásszak lore terén :D
  • dave9004
    graf elmegy. és a lényege h szinte minden elfut
  • Negritis
    most esett le miközbe trump mutatja a validated doomsayert, hogy ez egész jó paladin ellen :D humility effect nem megy rá :D
  • Negritis
    trump elemez vol1