Hearthstone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

A magam részéről birkatürelemmel várom ki az ellen lépéseit, szóval ellenem aztán próbálkozhatsz. 😊
A konkrét esethez pedig annyit, hogy szerintem nem szerencsés, hogy Reno mindenképp lenyomja az animációt, akkor is, ha nem proccol.
Board control résznél kihagytam az ooze-t amúgy, már ha azt board controlnak soroljuk. 😊 De laphúzás végett akár Harrison is lehet, de az nekem nem jött be, mert ha túl sok a húzás a ctrl warrior lenyom fatigue warban.
Érdemes beletenni kábé mindent, amit a faceshamanok használnak, hogy el tudd hitetni az ellennel, hogy az vagy: earth shock, lighning bolt, rockbiter, tunnel trogg, ancestral knowledge, crackle, totem golem, feral spirit.
Érdemes beletenni nem kevés healt: healing wave, reno, healbot, esetleg earthen ring farseer, nagyon esetleg vitality totem.
Board control: hex, lightning storm, elemental destruction, mind control tech, sylvanas, BGH
Laphúzás: volt már az ancestral knowledge, de ott a totem, a far sight (!!), Bloodmage, loot hoarder. A jeweled scarab rettentő jó sámánnál a remek 3manás lapok miatt.
Midgame-re a szokásos dolgok: shredder, belcher, loatheb, felmerül az unbound elemental és akkor a fireguard destroyer is.
És amivel vered a controlt: charged hammer (!!!) nagyon fontos, mondhatni kulcslap és legalább 4-6 batár állat, lehet Nefa, Ysera, Rafaam, Boom, satöbb... akár Deathwing is.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Nem ismersz, de a rólam alkotott képed nem stimmel. Nem fejtem ki, nincs kedvem tovább magyarázkodni. Főleg olyanoknak, akik nem értelmezik a mondandómat. De ugye tudod, hogy többek között te vagy az, aki elferdíti a valóságot? Olvass vissza, de úgy, hogy visszafelé haladsz, látni fogod miket értelmeztél félre. Nem az, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, meg sem érted amit írok. (valszeg direkt) Elferdíted, belekötsz, stb. Mást nem tudok ezzel kezdeni, amíg ott tartunk, hogy szövegértési gondok vannak a társalgásban.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ilyenkor jön az a rész, hogy mi mit tehetünk, akik nem vagyunk olyan pozícióban, hogy formálni tudnánk nagyobb tömegek gondolkodásmódját. Amikor érezzük azt, hogy egy bizonyos gondolat talán átlépte a határt (feltéve persze, hogy észrevesszük, mert már ez is ritka), akkor beállhatunk mögé, mert ezáltal "barátokat" szerezhetünk, és ha többen gondoljuk ugyanazt a hülyeséget, akkor még igazunk is lehet. A másik lehetőség, hogy figyelmen kívül hagyjuk, mert úgyis mindenki tudja, hogy badarság, és semmi következménye nem lesz, vagy majd más megoldja helyettünk, mert mi nem szeretjük a konfliktusokat. És ami szinte sosem fordul elő, hogy azt mondjuk, hogy elég legyen, mert ez nem helyes. Aztán persze kisebbségi pozícióból észérvekkel sincs sok esélyünk, de legalább megpróbáljuk.
Ott van még az a lehetőség is, hogy nagy világmegváltónak gondoljuk magunkat, pedig semmi gond nincs ezzel a tendenciával, és amíg közvetlenül nem érint minket a téma, addig fogjunk be a szánkat, és örüljünk neki, hogy nem a mi nyomorunkról van szó.
Mivel te jelenleg nagy valószínűséggel abba a csoportba tartozol, akiknek eszük ágában sincs kétkedni a saját tudásukban, a tanult erkölcsi normáikban vagy a környezetük által sugallt "helyes" viselkedésben, így minden olyan eszközzel élni fogsz, ami a valóságot a te kedved szerint torzítja. De ez a szélmalomharc nem is feltétlenül rólad szól.
Szerk.: Ez a hozzászólásod meglehetősen összefüggéstelenre sikeredett, de feltételezem, hogy nem is rólam/nekem szólt.
Utoljára szerkesztette: 1Darton1, 2016.01.20. 23:33:25
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Azonnali feladás valószínűleg farmerek esetében van, akik vissza akarnak esni szándékosan pár rangot a könnyebb győzelmek érdekében. 3 egymás után az igen szerencsés.😛 Bár az is lehet, hogy valami szerver probléma.. (Vagy azt hitték, hogy Secret Paladint játszol.😛)
Utoljára szerkesztette: icyshadow, 2016.01.20. 22:03:16
Volt egy érdekes csatám egy controll Pap ellen. Az elején olyan kártyákat rakott le, hogy csak lestem, de tudtam hozni nehezen a tiszta boardot, de kellett az összes lapom hozzá, aztán én ugye kifogytam a kártyákból, míg az ő keze félig volt még, de egyszerűen nem volt használható lapja, hagyta hogy összeszedjem magam apránként, és megverjem. 9hp-n voltam és 5-6 körön keresztül azt raktam ami éppen jött, de nem tudta leszedni. Egyszer még egy full hp regenes legendaryt is berakott. Vicces volt. 😄
Amúgy miért van, hogy köszönök, erre bumm feladják mindenféle harci cselekmény nélkül.. Volt, hogy 3x egymás után. Így jól lehet haladni.
Senki nem forgatott ki semmit, mindössze az általad leírtakra olvashattál egy-két őszinte reakciót. Ha nem tetszik a tükör, akkor a megoldást önmagadban keresd.
A másik topic-ról már elmondtam a véleményem (#27771), ami viszont nem feltétlenül szól minden oda író embernek.
Azt pedig eddig is mondtam, semmi problémám nem lenne veled, ha a frusztrációd és lenéző stílusod nem szivárogna át az erre fenntartott topic-ból. Senki egy szót nem szólna hozzád negatívan. Kivéve ugye, ha valami valótlant állítanál, amire viszont a józan ész jegyében kénytelen vagyok reagálni, a stílusodnak megfelelő formában.
Egyébként én elhiszem, hogy fáj az, hogy a másik topicban páran eléggé savazva vagytok, és ha itt valaki olyat mond ami nem tetszik, akkor klaviatúrát kell ragadni és őrült módon gépeni kell, de figyeljétek meg, hogy én abba nem szoktam beszállni, maximum annyit írok, hogy odaát megy a balhé és nevetek egy jót. Egyszer jó lenne, ha elolvasnátok amit írok, de kivételesen úgy, hogy figyeltek. Passzolom a kört 😄
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
popcorn.gif
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.20. 19:44:30
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
De talán még ezzel nincs gond. Nem mindenkit áldott meg a sors jó memóriával, meg a logika alkalmazásának képességével.
Az viszont eszelős, hogy még mindig nem világos, hogy milyen primitív hozzászólást sikerült alkotnod.
"Tudod te, hogy milyen egy autista?" Elsősorban olyan, mint bárki más. Egy emberi lény, aki mellesleg küzd egy rendellenességgel. Az biztos, hogy ő nem a tünetei összessége. Ez az egyik és talán legfontosabb pont.
A másik, hogy miután rájöttél, hogy hülyeséget írtál,akkor legközelebb maradj inkább csöndben. Nem az a megoldás, hogy gyorsan beírod a keresőbe a fogalmat, aztán ami tüneteket találsz, azt megpróbálod a beteges elméletednek megfeleltetni, közben a(z) (ál)sajnálkozásodat fejezve ki, mintha erre bárki kényszerített volna.
Emellett, ha kicsit is körültekintően olvastál volna, akkor tudnád, hogy az általad felsorolt tünetek nem kötelező jelleggel fordulnak elő, csupán előfordulhatnak. Ezért, illetve abból fakadóan, hogy egy rendellenességet nem definiál a tüneteinek összessége, a megfogalmazott megfeleltetésed(autizmus=x+y+z tünet) minden valóságalapot nélkülöz.
Az viszont az igazán undorító, hogy ezt az alapvetően hiányos és sértő (nem)tudásod utána arra használod, hogy egy kártyajátékban egy általad lenézett archetípusból viccet csinálj, azzal a céllal, hogy lehetőleg minél kevesebb olyan ellenféllel fuss össze a jövőben, aki ellen te nem szeretsz játszani.
Abban meg csak reménykedek, hogy a Dartonon kívül a többiek hallgatása az elborzadásuknak, vagy szimplán nem olvasásnak tudható be és nem egyébnek.
De biztos nem úgy értetted, meg nem gondoltad komolyan.
(Az egyéb logikai bukfenceket inkább nem vesézem ki, mert tényleg nincs értelme időt pazarolni rá, és úgyis a tanáraid dolga lenne.)
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Na de ha úgyis énekelni akarsz, add már elő miért téves 😄 Ebből a topicból úgysem lesz már más, mert ha bárki normális témát dob be, arra 2-3 hsz érkezik, de ha balhé van akkor 10-15. 😄 Ha én is mindenbe belekötnék, akkor azt is megemlíteném, hogy mi az, hogy: "nem add elő többször?" Érted. Na jó, valószínűleg nem. Vagy ha igen, akkor félre. Időpazarlás az egész, te már eldöntötted, hogy azok akik néha kidühöngik magukat, alattad vannak szellemileg. Nem én nézek le embereket, én csak elküldöm őket a picsába, de legtöbbször nem gondolom komolyan. Az meg, hogy agyatlan deckkel játszik, nem jelenti azt, hogy adott ember ostoba. Lehet, hogy az, de lehet nem. Totál nem érdekel, az én játékomat arra az 5 percre elrontotta. De 2 perc múlva nyugodt vagyok.
(A mélyen megalázó és téves gondolatmenetedet inkább nem add elő többször. Sehol.)
Tudod te, hogy milyen egy autista? Bizonyos tüneteire céloztam: az interakciói nagyon egyoldalúak, a figyelme sem teljes, nehezen koncentrál, gyakran nem képes reagálni a környezetére, és repetitíven viselkedik, igénylik a megszokott dolgokat,környezetüket, stb. Az is jellemző, hogy órákon keresztül csinálnak bizonyos tevékenységet, mondjuk dobálnak egy labdát a falhoz. És a facehunter? Egyoldalú interakciók? Ó, igen, go face. Figyelem? Nem érdekli maga a játék, megy arcra, amikor nem ő lép alttab, vagy 3 mp-es körök. Reakció? Milyen reakcióról beszélünk, amikor szinte metafüggetlenül játszanak vele, adott esetben bárki előkapja és megy vele pár kört, maximum bukik 1-2 csillagot, vagy gyorsan begyűjt párat. Repetitív viselkedés? GO.FACE. Megszokott dolgok? A facehunter a játék kezdete óta alig változott valamit, legalábbis nem annyit, mint a legtöbb deck. Órákon keresztül ugyanaz a tevékenység? Persze. Pl. Xixo - 1 nap alatt legend, totálisan autista módba kapcsolva, simán kifarmolta. Nem akarom én bántani az autistákat, de a betegség sok tünetével összeegyeztethető ez a játékstílus, de ebbe már tényleg ne menjünk bele, mert kellemetlenül érzem magam, hogy ilyeneket írok. Inkább dühöngök, mint ez. Mások is használnak ilyen szavakat néha szerencsétlenül, amúgy sem kell rögtön a legszorosabb értelmében venni.
Dragonhawk meg ha nem figyelnek rá és van Blessing of king, hajaj. 😄
Amúgy aggro paklik játszanak több 1 manás miniont is, úgy nagyobb eséllyel tudod elkezdeni az életcsökkentést és védekezésre kényszeríteni az ellenfelet. (Squire nem rossz.)
Wolfrider mostanában már gyengusz, de amíg nincs más elmegy. Musterből lehetne több, mert az viszont nagyon erős. (Nyilván, ha nincs, nincs.😛)
Dragonhawk se egy jó lap. De értem az elgondolást.😊
2 consecration lehet, hogy sok egy ilyen pakliba. De neked kell ráérezni ezekre egy idő után, hogy mi marad a kezedbe sokszor úgy, hogy nem tudod értelmesen használni.
Stormwind nem tudom mennyire hatékony, ha kis életű lényeid vannak, amik sokszor nem élnek sokáig, szerintem nem nagyon.
Boulderfisttel nincs feltétlen gond, főleg, hogy elkerüli a BGH-t.
Félre ne értsetek, mindenki oda postolgat, ahová jól esik neki, de egyszerűen nem tudom megérteni, hogy valaki miért követ folyamatosan egy olyan topikot, amit rühell? Már azt se értem meg, aki az egyik topikból folyamatosan figyeli a másikat és aztán az egyikbe kibeszéli a másikba kommentelőket, de ez, hogy megyünk az egyikből a másikba balhézni a legsötétebb android vs apple korszakot juttatja eszembe.
Mintha az ember direkt magának okozna hererákot mikrosütővel, hogy aztán egész nap szidhassa Percy Spencert.
Amúgy a magam részéről a két topiknak simán van létjogosultsága egymás mellett, az egyik a mainstreamebb témákra, újak segítésére, a másik pedig a gőz kieresztésére és az idétlen marhaságokra (ezt most egyáltalán nem negatív értelemben mondom, én is ilyesmit szoktam oda linkelni), de ez a klikkesedés szerintem meglehetősen szomorú, plusz rendszeresen rombolja a topikot. A magam részéről akár a totális OFFolás is sokkal kevésbé zavar, mint ez a folyamatos veszekedés a semmin.
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Abusive Sergeant
Argent Squire
Seal of Light
Acidic Swamp
Bluegill Warriorx2
Boneguard Lieu.
Ironbeak Owl
Muster for Battle
Seal of Champ.
Argent Horseriderx2
BGH
Dragonhawk Rider
Wolfriderx2
Truesilverx2
Blessing of kingsx2
Consecrationx2
Yetix2
Sen'jin (ezt cserélni fogom hamarosan)
Frostwolf ogre
Boulderfist(ez sem biztos, hogy marad)
Stormwind
Amúgy BGH-val még azt szoktam csinálni, hogy ha kijön korán és van Blessing of Might vagy Abusive akkor megy az ellenre a buff és szevasz. 😄 Néha jól jött.
Amúgy ha tehetem, akkor csak úgy pakolom ki a kis chargeos lényeket, ha már tudom is rárakni a buffokat, BoM+Wolfrider már 4. körben 6dmg. Igaz Mage leszedi 2 manából. De mage ellen nem szoktam ezt erőltetni, ott inkább counterra használom a chargeot és mennek ki a jetik vagy ilyenek.
A paklik mélységéről vitázni fölösleges ez után pláne a szószóló is belátta h kezdi unni. Tehát unalmas a secretpala is. Én a hgt sokszor néztem decemberben meglett neki a legend és tolta, meccsenként volt egy néha mirrorban két eset amikor gondolkodni kellett.
Tudom h 2016-ban nem divat, de lehet a kezdő srác is jobban szeretné meg a játékot ha döntéseivel nyerne többször.
A ranknak meg semmi értelme ha nem akar az ember ebből élni v vbre kijutni. Onnantól meg te se játszanád 0-24 top paklikat amik faék egyszerűek, hanem szórakoznál
Nem kell aggron tanulni. Ha van hozzá dustod, hogy életképes paklit építs egy számodra tetszetős lassabb archetípusból, hát hajrá. A kezdők többségének nincs.
Amit pedig faszságnak hívsz, pontosan azt csináljátok ebben a topikban. Más véleményét nem tisztelitek, a saját véleményeteket meg habzó szájjal véditek, mintha az univerzum örök igazsága lenne.
- milyen skillek szükségeltetnek magas szinten fészhánternek?
- mi mást tehetne fészhánter a "pakol kifele és cső" módszeren kívül? Miért kellene ehhez három másodpercnél több?
efhá nem szól többről, mint szerencséről. Ráadásul párhuzamosan kettőről: van egy kisebb jelentőséggel bíró szerencsefaktor (mégpedig hogy neki milyen sorban jönnek a lapok) és van egy nagyobbal: hogy az ellenfélnek milyen sorban jönnek a lapok. Skill alatt remélem nem azt érted, hogy érzi mikor kell tradelnie.
///// Asus G751 \\\\\\\\\\
Szóval, amit látatlanban mondtam helytáll. Muszáj arra törekedeni, hogy neked legyen boardod, neki meg ne, és nem face-re menni, mert ha hagyod kipakolni, akkor kb ingyen leszed tőled mindent a Flame Waker szinergia.
Amiről nem beszéltél, hogy silence-d van-e. Mage ellen az Ironbeak Owl nagyon jó tudni lenni, ha van olyan lapod. (Mad Scientist, Mana Wyrm, Flame Waker ellen erős a silence hatás.)
Meg lehet, hogy az is probléma, hogy kevés vagy nem jók a kis lényeid. Minibot van már? Rengeteget számít az a lap.
Mage ellen általában az 1 életes lények iszonyatosan gyengék, ahogy jól felismerted, a heropower miatt, divine shieldes lények viszont jól szinergizálnak a buffjaiddal. Consecration akkor jó csak igazából, ha játszanak a szinteden Mirror Imaget, a Truesilver viszont mindenképpen az, mert egyben megeszi a legtöbb Mage miniont. BGH aggro pakliban nem valami jó, mert ugye a kártya nem csinál semmit, ha korán húzod, későn meg már vagy nem ezen múlik, vagy jobb lenne valami nagyobb lény/sebzés. Ooze az bár Mage ellen nem csinál sokat, de jelenlegi metában simán jó. A seal of light viszont csak egy laphátrány generátor.:p
Ezért is jött létre a másik topic, mert ott a logika alól mindenki mentesül. Sajnos a hülyeségnek nem ilyen egyszerű gátat szabni.
Most aki odajön és elkezdi ugyanazt a faszságot h megmagyarázza mit gondoljon az ember valamiről akkor fölöslegesen teszi. Ilyen volt petimalac barátunk is aki belátta h nincs értelme ott elkezdeni ami miatt az a topik kialakult
Köszönöm a kimerítő válaszod. Egyelőre még a lapok behatárolják a lehetőségeimet. A Pala taktikám most ilyen hibrid jellegű, de leginkább agro akar lenni, nem is hiszem, hogy más stílus menne vele még ilyen kevés lappal.
Annyi a lényege, hogy főleg olyan kis charge lapokat választok be a pakliba, mint pl Bluegill Warrior. Aztán, ha az ellenfél nem annyira boardkontrollra játszik, akkor az első pár körben, ha kidobta őket akkor mennek rá a Blessing of Might és Abussive Sergeant buffok és mennek a face-re, ekkor úgy az ellenfélnek ki kell ütnie, ezzel el is megy a köre.
Ha pedig agresszív az ellenfél is, akkor jól be lehet őket cserélni, 3 mana 2 kártya és 5hp-t leszed.
Középjátékra a a Yetiket használom meg a muster of Battle-t. Ha megmaradnak akkor jöhet egy kis Frostwolf Warlord izgatásnak, majd Blessing Kings hogy megosszam a figyelmet.
Counternak van BGH, Consecration, Swamp Ooze, Healnek van Truesilver meg Seal of Light.
Ezzel, ha jól jönnek a lapok, akkor már az elején be is tudom darálni, viszont ha elhúzódik is vannak ütőképes dolgok benne. Tudom később ez a megosztottság nem fog játszani, de egyelőre még működik
Pakli összeállításokat meg nem nézek. Nincs is miből összeállítani. Mindig csereberélek lapokat, ha látom, hogy kis haszna van és csak 10ből 1ben esetben működik lap. Akkor keresek mást.