Hearthstone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem. Mikor kijött a TGT mondtam, hogy na a Challenger jó lap lesz, figyeljétek meg. Sokan azt mondtátok, hogy áhh szar, mert tele kell pakolnod a decket értéktelen 1 manás secretekkel. Mondtam, hogy én kipróbálom. Mivel nyitottam is egyet és craftoltam még egyet, már az első napokban azt játszottam, de lényegesen máshogy nézett ki, mint a mai verziók. Nem volt még meg a pakli magja, mindenki kísérletezett. Eszem ágában sem volt tenni bele haunted creepert, divine favort, repentancet és redemptiont, coghammert, blessing of kingset, uldamant (nem is létezett még), stb. A mostani verzióktól lényegesen eltért, legalább 9-10 lapban. Volt benne 2 healbot is asszem, stb. szóval nehezebben boldogultam vele akkor, mert nem volt elég kiforott. Erre a deckre mondtam azt, hogy szerintem egész skilles. Gyakorlatilag egy gyenge secret pala volt. 1-2 hónappal később mikor átdolgoztam a látott tapasztalatok alapján akkor mentem vele asszem 83% winratet is, ami nyilván nevetséges.
A midrange verziót a secretes midrange verzióra értettem. Nyilván emlékszel, hogy kezdetben 2 népszerű verzió volt, egy aggro és egy midrange SECRET paladin. Mostanra az aggro típus szinte kihalt, mindenki a Belcher,Loatheb,Tirion/Ragnaros,Blessign fo Kings/Uldaman verziókat tolja.
Mert ez sok mindent új megvilágításba helyez.
Bár nem tudom minek magyarázkodok, amikor sokan közületek mai napig nem ismerik el a patron wari nehézségét 😄 Ne is hozzuk fel ezeket újra 😄
Az viszont egyértelmű, hogy minden kaszt fog kapni egy ilyen mechanizmusra épülő epic lapot.
Na mibe hogy a hunter arcba fog sebezni annyit, mint amennyi manat rááldoz? <#buck>#buck>
ergo mindenki irány és fesse magát rózsaszínre
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
PCG: You announced that there will be no Inspire cards in the new set. RIP Inspire?
BB: I think, in general, it’s interesting when things come and go. Sometimes we’ll experiment with ideas and they won’t come back. I think it’s very unlikely that we’ll have more cultists, for example, in future sets, because they won’t feel like they belong in whatever we explore next. So I think it’s fine for us to explore, then take a break from it, and maybe we’ll go back and maybe we won’t. We’re also trying to come up with new cool ideas.
Nekem a priest legend Confessor és a Nexus Champion a két kedvencem.
De könyörgöm ha nyilatkozik ne mondjon ilyen égbekiáltó butaságokat, mert elgurul a gyógyszer nálam, és még csúnyán is fogok beszélni...
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Az új lap nem rossz, de kétlem, hogy használni fogjuk. Viszont priestként a random spell kapáskor imádkozni fogok ezért a lapért! 😄
secret pala skill igényes, hmm
lehet hogy a sok röhögést itt éli ki őrjöngésben 😄
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az imént linkelt új interjúból pedig 2 dolgot emelnék ki:
Egyrészt ez talán segít eloszlatni pár konsprirációs teóriát:
PCG: Have you heard Reynad’s conspiracy theory about match-making?
BB:
De a legszebb gyöngyszem mindenképp ez:
BB: I think that decks like Secret Paladin do actually require a lot of skill to play perfectly.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
1 HP - 1 manás removal, arcane blast ugyanez
2 HP - 2 manás removal, arcane blast jobb, frostbolt ugyanez
3 HP - 3 manás removal, frostbolt jobb
4 HP - 4 manás removal, fireball, frostbolt+ping ugyan ez
5 HP - 5 manás removal, fireball jobb
6 HP - 6 manás removal, fireball jobb, poly+ping jobb
7+ HP - poly+ping jobb
Gyakorlatilag csak az 1, 4 HPs mobokon kívül mindenre van jobb removal, 6 HP-tól pedig a poly+ping még a deathrattle-től is megkímél.
Egyszerűen nem érzem benne azt az előnyt, amit a priest lapban viszont láttam, hogy dinamikusan használható, a mage-nek annyi removalja van már így is, hogy inkább fogja használni azokat, amiket eddig is és nem fog kivenni lapokat removal miatt (már most se látsz mage-t 2 AB, 2 frostbolt, 2 fireball, 2 poly felállással, egyszerűen nem kell ennyi removal).
Ha lesz valami koncepció, ami nagyon mass removalos ott TALÁN el tudom képzelni, de alapvetően meglepne, ha sokat látnám ezt a lapot.
Persze mint mindig, most is számít, mi lesz a többi új lap és abban, hogy ez rossz lap lesz nem vagyok annyira biztos, mint abban, hogy a priest lapot mindenképp megéri majd tesztelni.
szerk.: és azt még ki is hagytam, hogy a frostbolt, fireball univerzális lapok, mert jók reachre is, nem csak removalok.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.03.17. 23:18:11
Amúgy az, hogy manapoolt kilövi, az már alapból skillteszter. Ugyanis ha elég 6 seb a 10. körben, akkor először érdemes elhasználni a többi manát és csak utána lőni ki a lényt. Pl. ki kell tenni egy water elementalt, és utána ezt. Na most, biztos vagyok benne, hogy lesz aki ezt néha elrontja. Lehet, hogy éppen én amilyen figyelmetlen tudok lenni estére😄
Na de mondom, hogy szerintem miért jobb a poly. A polyt nem fogod ellőni 4 mana alatti lényre, de ezt SEM. Mert ez pl. 2 manánál még mindig csak kettőt sebez, de a frostbolt már hármat és még fagyaszt is. Három manánál se feltétlenül lövöd el, mert vagy erős 3 dropot fognak használni, vagy deathrattle effektest. Vagy a 3 dropnak is csak 3 élete lesz, és hát akkor megoldotta volna ugyanúgy a frostbolt. Early removalnak tehát nem jó. Ha azt nézzük, hogy le kell vele szedni egy 4-5-6 manás lényt, akkor ott az a probléma, hogy gyakran lesz a lénynek több élete, mint a manaköltsége, esetleg szintén erős deathrattle effektje. 7+ manás lényeknél pedig már túl sokba kerül ahhoz, hogy megérje használni, mikor a poly "silenceli" is adott lényt 4 manáért, és nincs meg benne a következő 2 dolog: 400 dust craftolási költség és a skilltest, hogy jó sorrendben durrantsd a lapot. Szerintem a BGH nerf miatt a poly azonnal visszatér minden mage pakliba, mert elszaporodnak majd a nagy legendaryk. Viszont így ennek a lapnak annyi. Ezt gondolom én, aztán lehet tévedek 😊
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.03.17. 23:12:09
Na ez az ami miatt jó. Mert ugye ha van 10 manád, és fent van egy lény, ami 5-ös seggel rendelkezik, akkor ki tudod 5 manából lőni, tehát a másik 5-t el tudod használni mondjuk egy lény idézésre, stb. Erre Te azt mondod, hiszen ennél jobb a sima fireball. Igen, de ha a lény amit ki kell lőni 8HP-val rendelkezik, akkor csak a fireballal nem tudod megoldani a problémát, viszont ezzel a lappal igen. Erre Te azt mondod jobb a poly, de Te akkor már be kell tegyél egy polyt és egy fireballt, a két különböző esetre, viszont ez a lap mindkét esetre jó.
Kétségtelen, hogy van hátránya is ennek a lapnak, de szerintem van előnye is. Lehet nem lesz használva, de én azt mondom, továbbra is, hogy jó lap, főleg ha BGH tényleg korlátozva lesz, akkor olyan removal lapok kerülhetnek előtérbe, amket most még nem játszunk, vagy csak kevés esetbe. Lehet ez lesz az egyik, de ezt majd az idő és a tesztelések eldöntik.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A priest lap se jön be. Ki kell próbálni, de a priestnek inkább egy erős univerzális 2 drop és 3 drop kellene, főleg a dark cultist kiesésével.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A mage lap tuti használva lesz. Gyakorlatilag egy olyan removal, amit ha jól használsz, sok gondot megoldhat. Fontos, hogy Te döntsz, hogy milyen erős legyen a sebzés, és igen megoldhatja, hogy a managörbén maradj.
A priest lap sajnos kétélű, de kétségtelen, hogy van benne fantázia, ahogy azt már Pio is leírta.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Control priesttel nagyon sokszor van olyan, hogy lategame-ben halomban állnak a kezemben a removalok és csak passzolgatok és válaszolok az ellen threatjeire. Nem lenne rossz néha kidobni ezzel mondjuk egy deathwinget, vagy mondjuk SW😄-zni az ellen threatjék és egy 7dropot.
Ugyanakkor agresszív deckek ellen meg tuti tudsz kitenni egy lényt on curve, nem lesz egy kínos turn3 heal+passzod.
Számomra a lap ereje a sokrétűségében látszik.
A baj inkább az, hogy nem tudom, mi helyett raknám be.
De abban egészen biztos vagyok, hogy minimum egy kísérletezést megér majd ez a lap.
A priest tudásomban bízzatok, az entombot is sokan temették itt én meg csakazért is kötöttem az ebet a karóhoz, hogy k*rva jó lesz! 😄
A priest lappal meg az a baj hogy nagyon random és elveszi az egész körödet. Ha valami hulladékot kapsz belőle akkor reszeltek.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.03.17. 19:29:28

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
A mage lap sztem isteni, a priest kerdeses.