Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Rossz vége lesz ennek, csak mire belátják már késő. Nem véletlenül int óva a dologtól Hawking is.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.03.30. 17:23:19

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Igen, ez a Deepmind már tényleg afféle skynet-kezdeményezés.
Én ott kaptam fel rá a fejemet, hogy ez már tényleg úgy tanul, mint egy ember, amikor valaki bevágta neki az Atari Breakout grafikus outputját mindenfajta szabályismertetés és a labda koncepciója nélkül és megkérte, hogy érjen el minél több pontot. 2 óra gyakorlás után profi szinten játszott, 4 óra után pedig már arra a trükkre is rájött, hogy érdemes valahol ütni egy rést és ott felküldeni a labdát, hogy magában pattogjon.
ez mondjuk elég laza 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

hát ami nálam még ellene szól, az az, hogy nagyon keveset játszottam még vele, így nem érzem azt a paklit. Lehet futok vele egy kört, meg ha már, majd adok még esélyt a Patronnak is, hátha megtanulok midrange paklikkal is játszani. 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

tilten lenni, hűűű, évek óta nem hallottam, használtam ezt a kifejezést, de igen, most az van 😊

Boccs, ha már volt, de a Google Deepmind-ot ráállították HS-re.
Ez a gúglinak az a mesterséges intelligenciája, ami lenyomta a GO világbajnokot, ami azért nagy dolog, mert a gépnek csak a GO alapszabályait tanították meg a programozók, utána hagyták, hogy játszogasson önmaga ellen egy ideig és így tanult bele a gép annyira, hogy világbajnokot verjen, vagyis ez tekinthető az első olyan MI-nek, ami teljesen önerőből jobbá vált az emberiségnél valamilyen összetett gondolkodást igénylő feladatban.

Előtte amúgy régi játéktermi játékok szabályait tanították meg neki, ő meg némi gyakorlás után végigtolta őket 1 élettel.

Most pedig úgy döntöttek, hogy a Hearthstone (és a Magic) lesz a következő feladata, vagyis néhány alapvető lap működésére megtanították aztán odaadták neki a többi lapot, hogy próbálja meg őket kitalálni, a hosszútávú cél pedig nyilván itt is az, hogy világverő paklitervező+játékos legyen a deepmindból.
Nem sok infót kaptunk meg a projektről, ami láthatóan kezdetleges csak annyit, hogy a madder bombert tökéletesen tudta értelmezni (ami persze nem csoda, hisz a mad bomber az alapkészlet része volt), a preparationt viszont nem sikerült tökéletesen megtanulnia használni (azt hitte, hogy egy lény sebzését lehet vele 3-ra változtatni).

Akit érdekel a részletes leírás és a matematikai problémafelvetés az ITT tájékozódhat.
Ha tényleg többnyire zoo jön szembe, akkor még a facehunter is életképes lehet.
A druidnál pedig egyáltalán nem fontos, hogy tökéletesen jöjjenek a lapok, akár a 10. kör után is lehet vele fordítani. Épp ezért számít jelenleg túl erősnek. Engem rank 10-ről 5-re winstreakkel vitt le, pedig sok olyan meccs volt, amit már majdnem feladtam, aztán egy burst az én javamra döntött.

Secret Paladinnal nem feltétlenül kaptál ki attól, hogy nincs turn 2 played. Nyilván matchuptól meg az ellenfél húzásától is függ ez, de bőven lehet gyengébb kezdéssel is nyerni.(Illetve sokszor a secretkeeper nélküli secret se rossz. Főleg avenge/redemption még erősebb is tud lenni korán, mint Challengerrel.) Lényeg, hogy nem szabad feladni. Gondolkodni kell, hogy mi lehet az ellenfél következő lapja és annak megfelelően játszani. Nem mindig az egyértelmű play a jó. (Mulliganre ez dettó igaz. Pl. secretet általában nem jó megtartani, de coin nélkül redemption + minibot az erős kezdés.)

Amúgy abból, amit írsz, leginkább az jön le, hogy tilten vagy és nem csak rosszul húzol. Mondanám, hogy pihentesd, de még simán meglehet rank 5, ha le tudsz nyugodni valahogy. (Ilyenkor már rengeteg a gyengébb játékos rank 5 körül. Simán be lehet mákolni egy hosszabb winstreaket is, ha úgy jönnek a lapok.)

Mivel nincs más paklid, így nem fogom a Zoo-t javasolni, pedig az konzisztensebb, mint a Paladin most.😛 Paladin számára romlott a meta, de nem lehetetlen megcsinálni, csak ne add fel a nehezebb meccseket se.
a harmadikról ugrott be, hogy olyat is szeretnék, amin egy komplett Coelho regény van.

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

hát 2 deckem alkalmas rank5-re, egyik a tempo mage, a másik a pala, facewarriort valahogy nincs kedvem játszani.

most a palát erőltetem, de sajnos ez is helybetopi, pedig próbálom nem felidegesíteni magamat. Mással nem merek játszani amíg ilyen siralmasan húzok, mert így még van némi esélyem R5-re, de minden mással csak csillagszórás van, ezt a két napot még valahogy kihúzom, aztán utána szerintem egy darabig csak napi küldi, aréna, hátha visszaáll az RNG.

ja 3, ott a kombó dudu még, de ott talán mégfontosabb, hogy jöjjenek a lapok.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.03.30. 16:09:35

Ha sok a zoo, akkor nincs sok értelme a tempo mage-et erőltetni. Alapból sem a legjobb választás, ha kevés meccsből szeretnél eljutni rank 5-re.

petíció a dologhoz kapcsolódóan 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

áááááááááááááá
ne, ne , ne 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

nax out? 😄

dave9004
eu up
ezt nem Pio vagy Muhee linkelte be? 😄

de : Pio #29591

közbe kint van heartpwn-n is amit linkelt Dave, sztem elég beteg tud lenni
asszem a divineshield pala ideje eljött megint
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.03.30. 12:56:30

Shep
Szerintem ti élvezitek ezt, mármint, hogy egymást toszogtatjátok 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep: azt írtam neki, hogy látom a stílus itt is kibuggyan belőled 😊

amit erre a kommentjére írtam: "Na kurva gyorsan húzzál vissza a helyedre!"

na kicsit bővebben:

jaja, szépen belecsúsztam az önmagát megvalósító jóslat definíciójába.

az elmúlt hónapban én lettem a tempo deckek Shepje, van úgy hogy órákon át nem látok őrült tudóst tempomage-el, 4. körig kisembereket pakolászok karácsonyfával, vagy felhúzom az összes kiegészítő secretet, bámulatos. Tuti jó pár meccset elbasztam emiatt, idő előtt feladtam, ilyesmi.

Az sem lehet egy leányálom, ha control deckkel nincs meg a curve, na most képzeljétek ennek a hiányát tempoval. Én pl az elmúlt hónap fényében feladtam volt Negritis által linkelt cw vs tempo meccset.

Mondjuk tuti csak magamat szivatom, mert valahogy leverekedtem magamat R7-re, csak beteg a helybe topi, visszacsúszás.

Ráadásul most tele van R6 és környéke zoo-kal, olyan álom kezük van, hogy nem tudok velük mit csinálni, lehet be kéne rakni a tempodeckbe egy flamestrike-ot.

Lehet túlvállaltam ezt a minden hónapban R5, mert még nem tartok ott skillben, ezek szerint.

tudom-tudom 😞

Mephike
Vajon lesz-e olyan deck, ami ezt használni fogja. Biztos nem, jah várjál...

dave9004
Shep
Ránéztem erre a CP vs mindenki listára a TS-on, és szerintem nagyjából helytálló, annyi ,hogy a druid szerintem inkább 25-30 a CW meg 60+ bőven, a tempo mage meg szintén nem 60+, mikor folyton úgy nyit, hogy manaféreg aztán mire te szóhoz jutsz már 5/3 és már vége is meccsnek, vagy ha mégsem akkor jön Anti bácsi aki végérvényesen bezárja a kaput. Ja és a patron meg gyakorlatilag a legkönnyebb meccs ami jelenleg van, mióta nincs a charge szinte csak akkor lehet kikapni ellene ha extrém rosszul jönnek a lapok.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.03.30. 11:10:28

amúgy mikor versenyen is bemondanak %-okat akkor az addigi versenyeredményeket szokták alapul venni

ettől függetlenül irányadónak jó, de sok mindent nem jelent 1-1 meccsen

A Tempostormos matchup százalékok nyersadatai az általuk lejátszott meccsekből származnak, ezeket finomítják megbeszélés alapján. Mivel a site-on minden paklihoz ért valaki, így elég reálisan meg tudják ítélni a %-os értékeket, az archetípuspárok mindkét tagjának szempontjából. Azt viszont nem árt figyelembe venni, hogy az adatok az oldalon listázott paklikra igazak, nem feltétlen minden paklira az archetípusban. Nyilván nem is tévedhetetlenek, láttam már számottevően megváltozott matchup adatokat, de ez inkább friss archetípusoknál jellemző. Az esetek többségében pedig bizony reális képet festenek a százalékok, amennyire én meg tudom ítélni.

Szóval bár azzal egyetértek, hogy törvénykönyvnek tekinteni a site-ot, nem a legokosabb döntés(ahogy az sem, ha rögtön vereségnek könyveled el a meccset, mielőtt lejátszanád), de teljesen figyelmen kívül hagyni, nálad sokkal jobb játékosok eredményeit, legalább akkora önáltatás. Ha egy matchup eredményei neked fordítottja az ott láthatóknak, akkor vagy az általad játszott archetípus ellen van techelve az adott pakli a metakörnyezetedben, vagy nem játszod jól a paklit.

Az pedig nem igaz, hogy csak kezdőknek van szüksége ezekre a számokra. Az oldal sokkal inkább az átlag/haladó játékosoknak szól és nekik segít abban, hogy kitalálják, hogy mivel lehet haladni, amíg nincs minden paklival és minden pakli ellen tapasztalatuk.(Nem beszélve a születő archetípusokról, és azok matchupjairól, amikkel sokáig senki nincs tisztában.) Illetve, ha egy matchup % nagyon eltér az általuk érzékelttől, akkor ráébredhessenek, hogy valami nem stimmel a játékukkal.

Renegade:

Nekem a Secret Pala favorit a Control Priesttel szemben. (17-8 az eddigi statisztika, ami persze relatív kicsi minta.) De ebből nekem csak az jön le, hogy legend rang alatt a nagy többség nem tud Control Priesttel játszani és/vagy mákom volt. De a lényeg ebben az egészben annyi, hogy Priest ellen is úgy állok neki, hogy nyerni fogok. Aztán ha bemákol valami Deathlord/velen kezdést, amire én nem húztam választ, akkor ez van, de az biztos, hogy nem adom fel, amíg nincs boardon lethalja.

A peches meccsek miatti sírás (amit te is elkezdtél az utóbbi időben 😛) nem csak értelmetlen önmegnyugtatás, hanem el is mélyíti a befolyásolhatatlan dolgokra való fókuszálást, ami rossz hosszútávú stratégia, ha az ember fejlődni akar.
😄

amúgy egy paladinban ez sztem brutál threat tud lenni

Ezt is pont leszedi az új priest spell 😄

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

dave9004
engem se
ugye tudod mi az átlagszámítás?

dave9004
minden 2 attackra ez a poén, holott senki nem játszik priesttel lassan :d
Let me change your mind 😄

Priestbe amúgy jó.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.03.30. 08:45:53
amíg nem az inner fire patron addig jók vagyunk 😄

Mephike
Jönnek majd az inner fire-ös papok megint! 😊

közbe most nézem hogy kijött egy új sárkány:

nightmare dragon

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

csak engem nem enged online menni a battle.net?

Istenem 😄 Pár hónapja még mindannyiunktól segítséget kértél, most meg szétoltasz mindenkit. Már eleve így indítani, hogy tudom, hogy ti szerettek sírni, óriási 😄 Figyelj már, ugye tudod, hogy ezekre a számokra max egy kezdőnek, vagy majdnem kezdőnek van szüksége? Aki tud játszani az úgyis megmondja már néhány körre előre, hogy jajj, ki fogok kapni, nem előre elkönyveli vereségként számok alapján, ezen kívül visszanézi a saját winratejét és az alapján kalkulál. Mondok valami baromságot: A Murloc Priestnek 47% esélye van Pirate Druid ellen. Hol? Rank20-tól Legendig végig? És Kinek? Kolentonak egy totál kezdő ellen, vagy Trumpnak mondjuk rank8 és rank10 között? Én bármelyik paladin deckkel 70% fölött megyek, rank 5 ALATT, utána lezuhan. A btcry shamanom most áll 64% winraten, rank 8 vagyok. 64%, nekem az utóbbi pár napból rank 11-8 között kb, ha tovább érek, akkor kevesebb lesz. Van is a deckben vagy 100 ranked winem. A Renos Dragon Warriorom hitvány 20%-on áll, teljes kudarc, más meg elmegy vele legendig. Control Priesttel és Deathrattle Rugóval is beestem 50% környékére, azokkal stagnálok most. Metától is függ. Lehet jövő héten szétverik a shamanom, de most tök jó. Különben is 2x mentem már vele rank5-ig, sokan meg leszarozzák, hogy nem elég jó deck. Van akinek jó, van akinek nem. Én nagyon megszerettem a shamant, pont emiatt a deck miatt.
csak azt tudom neked mondani, mint Davenek a másik topikban 😊

Imádom ezeket a százalékos értékeléseket 😄 Attól függ, kinek. És melyik rankon 😄
wow, most néztem csak meg, karácsonyfának, csak 35% esélye van cp ellen, így azért sok minden érthető 😊

DasIsFuck
Erre a feladatra vannak a lektorok😄

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

dave9004
ilyen nyelvtannal biztos nem lesz 😄
Az első egész jó lap lenne, mivel tauntot kapna, nehezebb lenne eltalálni a hőst az ellenfélnek, így kisebb eséllyel lenne erősebb a minion, teljesen korrekt epic.

A kard valami brutálisan OP 😄

A Wolfnál meg az a leírás 😄 Na ilyet nem fogsz sosem látni a Blizzardtól.
dave9004
ennyit az amcsik nem tudnak elolvasni, too confusing.
DasIsFuck

Ezek közül örülnétek valamelyiknek?😄
-A hunter lapot leszámítva szerintem egész jók lennének a játékba,a farkas kicsit over the top-ra sikerült.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Volt idő, amikor a druid szinte teljesen ki volt kopva a játékból, talán valamikor GvG környékén, amikor mindenki mechmage-t játszott.

A warlock szerintem az erős hero power miatt mindig top tier class lesz, egyszerűen nem lehet annyira rossz class+neutral cardokat csinálni, hogy ezt ellensúlyozzák. Az első kompetitív lockdeck iterációkban alig volt néhány warlock lap, majdhogynem csak neutralokból állt.

Amúgy talán a sámánon és a rugón kívül mindig volt minden classnak valamilyen többé-kevésbé kompetitív verziója és láthatóan a sámán az egyetlen class, amit valahogy nem tudnak tartósan felhúzni, bármit is csinálnak.

A legsilányabb meta pedig egyértelműen a patronos időkben volt, minden versenyen minden induló warri-druid-lock, az volt az egyetlen időszak eddig, amikor tartósan nem néztem semmilyen versenyt. Áldassék a Blizzard, hogy a vébédöntőre benerfelték a patront.
cw hamarabb volt mint zoo vagy kombo dudu 😄

és a wari elég op általába, CW csak addig nem volt überop míg volt a patron
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.03.29. 22:15:38

srácok, van a játék eleje óta stabilan jó deck, más is, mint a zoo meg a kombó dudu?
a handlock kikopott a reno miatt, a hunter szintén nem rúg labdába, control warrior nem tudom, hogy az elejétől is létezett? a kontrol priest is mintha egy ideig nem lett volna, szóval létezik, hogy a warlock meg a druid a két örök op kaszt?

dave9004
Közel a kieghez.
Mephike
A nerfelésről mikor lesz valami infónk?