40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
cesar22 #32226 na már hiányoltam hogy az mikor lesz legközelebb, a múltkori tetszett -
na már előre sírok :D -
Negritis #32224 verseny szegeden -
Negritis #32223 én se sokat arénáztam (de mindig javaslom mert tudom hogy hasznos)
szintén béta óta játszom, legjobban R4 volt asszem
de időm nincs rá elég sose, meg szándék se sokszor :D
ugye a "siker"hez ami kellhet :
1. netdeck + közepes mennyiségű idő
2. saját deck + sok idő és szenvedés :D
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.05.18. 18:56:31 -
a priest-paladinos Mechazod coop brawl lesz majd este, ez volt a régebbi. (a mage-druid a frissebb)
-
Renegade #32221 akkor ne csodálkozz, hogy berozsdásodtál :) -
hawkie22 #32220 Mondjuk tegyük hozza, hogy az utóbbi 3-4 hónapban tényleg csak r20-ig mentem, hogy a hatlap meglegyen, annyira nem volt idom
jatszani. Bocs, telorol nincs szerk gomb. :) -
hawkie22 #32219 Hat ez az, béta óta játszom, rendszeresen lemegyek R10 környékére, eddigi legjobb eredmény R9**. Viszont most valamiert nagyon nem megy. Arénát keveset arenaztam, azt is az elején, van összesen 76 winem ott. :) -
icyshadow #32218 Tempo Warrior már múltkorinál is létezett és hiányolták is páran.
Utoljára szerkesztette: icyshadow, 2016.05.18. 18:20:28 -
Renegade #32217 az szép, pont délelőtt néztem, rendesen megváltozott o0
gondolom a verseny hatására -
icyshadow #32216 Kint van az új Meta Snapshot, ha valakit érdekel. -
Rhonin7 #32215 én 9. körben 4x battlecryoztam volna a 18/18 as Cuthunom ,de elég volt 2x kiszórni a dmgt :) -
Madi92 #32214 Kemény érzés, mikor C'thun warriort éppen szarrá aláznád, de 5 lapból monkey után kap egy új 20/20-as C'thunt... -
Rhonin7 #32213 durva ez a pakli! de ez a gyerek egy tenyérbemászóképű tini, elég is volt belőle ennyi -
Negritis #32212 yeti? -
200 dust, egye fene. Ha ennyire szükséges az a lap akkor belerakom. De mi helyett, fire elemental? -
Negritis #32210 totem shaman valiant nélkül nem lesz jó
rare lap, szóval ha van rá dust-d megéri lecraftolni
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.05.18. 14:11:59 -
Renegade #32209 nincsen meg a 3/6-os inspire-es totem buffolód? -
Üdv, ez a pakli jó lesz így vagy minden képen kell bele a többi lap ami a guideba van.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2016.05.18. 13:58:14 -
Renegade #32207 hát ez a deck még mindig elég beteg, nem is értem, hogy lehet az, hogy csak egyszer jött szembe. o0
-
Renegade #32206 hát ez elég sok mindentől függhet:
pl,
milyen rangon szoktad úgy általában befejezni a játékot?
hány hónapja játszol?
milyen tiernek felelnek meg a deckjeid?
ezek a kérdések azért fontosak, mert ha tudod magadról mondjuk, hogy R5 játékos vagy, akkor ez most csak sima balszerencse, mindenkivel megesik.
a mostani meta rendesen megkutyulta a játékot, én pl nem is tudok most tier1 paklit összerakni (olyat, amivel szívesen játszanék), ami legközelebb áll hozzá az kutyulós dudum, meg is lett vele múlt hónapban, 2 nap alatt az R5 (igaz akkor káosz volt, nem volt nehéz). Illetve a módosított zoolockom (egy óriás és Gormok hiányzik belőle) amivel talán le tudnék menni R5-re, de csak R10-et céloztam meg, mert nincsen kedvem játszani. Az R10 viszont még úgy is kényelmesen meglesz, ha csak egy napot fogok játszani a hónapban.
Ha úgy érzed, hogy még nem vagy rutinos játékos (pláne, ha a HS előtt nem is volt mesekártya tapasztalatod), akkor nem szerencsés SZERINTEM kontroll deckeket erőltetni az elején.
Ha javasolhatok neked deckeket, akkor:
a zoolock az most bitang erős, ráadásul egy elég jó hibrid deck (board control + egyszer csak egy bitang nagy sebzés), szerintem remek kezdődeck.
ott van még az a hunter deck is amivel pár napja játszott Lothar klikk. Okos kis deck ez, ami megjutalmaz, ha ügyes vagy és megbüntet, ha hibázol.
Azt is érdemes megfogadni amit Darton írt, ha kompetitív személyként túl sokat vagy R20-R10 között (mint pl én :D ), akkor bizony van még mit tanulni, akik itt megrekednek azoknak vagy nincs erős paklijuk, vagy túl sokat hibáznak és talán még észre sem veszik.
Ja és természetesen nem én lennék: irány az aréna, ott majd megtanulsz tempot játszani, illetve ad egy elég erős alaptudást a játékhoz. :)
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.05.18. 11:57:49 -
1Darton1 #32205 No offense, de szerintem lehet néhány alap taktikai hiányosságod is, mert azon a ratingen rengeteget hibáznak az ellenfelek, még a rossz matchupot is simán lehet nyerni.
Én olyan streameket javasolnék, ahol egyszerűbb paklikkal is játszanak, például Trump vagy Forsen, de az ügyesebb játékosoknál is előfordul, hogy a könnyebbik utat választják. -
Próbálkozz wildban. -
hawkie22 #32203 Ez is igaz, még alig vagyok túl a 2000. meccsemen, ráadásul még egyik herom se 60-as, söt még egy golden herom sincs a palán kívül, de az is WoW-ból lett. xD Lehet, hogy váltanom kéne Zoo-ra, pláne, hogy a mostanság divatos Zoolock-hoz minden kártyám meg lenne. De egyelöre pár napot pihentetem, aztán hónap végén meglátjuk. Vagy arénát kéne próbálni, van 10 körre elegendö goldom.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2016.05.17. 22:57:25 -
játssz többet. majd tanulsz belőle mégtöbbet.
Utoljára szerkesztette: dave9004, 2016.05.17. 22:53:46 -
hawkie22 #32201 Én nem tudom, ti hogy csináljátok, hogy R10 fölé juttok, én megrekedtem R16-on és 1 és 2 csillag között jojózom. Egyet nyerek, a következö körben pedig már bukom is a csillagot. Ezt játszom kb. 2 napja. A paklijaim: Control Hunter, Facehunter, Control sámán, Midrange sámán, N'zoth Paladin, Kató Priest és Kató/Reno Lock. De egyszerüen tök mindegy, mivel megyek, nem jön össze a feljebb lépés.
Lehet, hogy pár napot pihentetnem kéne? -
icyshadow #32200 N'Zoth Rogue terén nem tudok segíteni, viszont statisztikát vezetni sokkal könnyebben lehet, ha programot használsz hozzá.
Már írtam itt a topikban párszor, de a Hearthstone Deck Tracker nagyon jó erre a célra. Gyakorlatilag minden infót, amit leírtam automatikusan rögzít, egyedül a pakli archetípust szoktam odaírni a meccs után a "note" mezőbe, hogy később egyszerűen lehessen rész statisztikát nézegetni. Meg van neki egy kezdetleges replay funkciója, amivel vissza lehet nézni a meccset. Ha nem használsz ilyesmit, érdemes.(Deck Tracker funkció hasznosságáról már nem is beszélve.) -
Renegade #32199 már megint szenyó vagy :) -
Renegade #32198 ez amúgy jó :D -
már értem miért voltál butthurt a zoora múltkor :D -
Ja, úgy érthető. -
Magadról beszélsz? -
Softcore44 #32194 Köszönöm az elemzést! Èlmény volt olvasni , tenyleg . Sok hasznos infot lehetett olvasni benne .
Én most a Nzoth rugoval probálkozok komolyabban , osszeirni milyen pakli ellen mentem , win ratet stb . En hiszem hogy el lehet vele érni a Rank 1 et . Bar eleg sok gyakorlas kell hozza. -
icyshadow #32193 Havi statisztika, az új kiegészítő örömére. (Akinek az aggro pakliktól borsódzik a háta, az lesz szíves nem kinyitni a spoilert.)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mostanra végeztem rank 5-tel standardon a hónapban. 134 játékot játszottam, ebből elhanyagolható mennyiségű meccset(21) még szezon elején egy nagyon budget Tempo Warrior (3-3), Vek'lor nélküli C'Thun Druid (2-2), és egy Tempo Yogg Mage (7-4) paklival. (Ezekből egyedül a Tempo Maget éreztem valamennyire versenyképesnek, és nem csak az eredmény alapján. De még az is összehasonlíthatatlan a Zoo-val.)
Zoo-val 62%-os winrate-n zártam, ami kicsit jobb, mint a WoToG előtti rank 5 létrázásaim winrate-je. Ami azért vicces, mert egyáltalán nem játszottam jól. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint például a mirror meccsek katasztrofális eredménye (4-10 azaz 28,5%). (Tény, hogy úgy indítottam a szezont, hogy én addig nem craftolok semmit, amíg nincs stabilabb meta, ezért még a 40 dustot is kispóroltam a 2. Councilman-ért, ami nagy hibának bizonyult.:D De enélkül is még 50% alatt lettem volna, különféle mulligan hibák, egyéb misplayek, meg nyilván sok pech miatt.)
Iszonyatos matchupok a Patron Warrior (0-5), és a C'Thun Warrior (0-5), egyik sem nyerhetetlen (volt pár nagyon szoros meccs), de az ellenfél átlagos húzással agyonver kb.
C'Thun Druid ellen 1-3, ebből kétszer C'Thun 10-11. körben, egyszer meg anélkül a 10. körben.(Több meccsen is volt dupla Swipe, meg erős early game.) De lehet, hogy ez jó matchup, csak nekem nem jött ki a lépés.
C'Thun Priest az 4-3 lett, viszont ezt se éreztem nagyon esélyes meccsnek. Hasonló a C'Thun Warriorhoz, mert ugye ő is tud 10et gyógyulni ingyen, csak itt gyakrabban hiányoztak a boardclear megoldások, ami warriornál meg jött vég nélkül.
Control Warrior az relatív könnyen hozható volt(5-2), ha nem a jó sorrendben húz bele a boardclearekbe, mert itt legalább a C'Thunnal ellentétben nincs ingyen 10 armor, se a megoldhatatlan C'Thun. Ha van Geddon is az összes clear mellett az már problémás lehet, illetve, ha játszik Ravaging Ghoult, főleg, ha belehúz 2be is.
Miracle Rogue-ot szerencsére nem nagyon tudnak játszani rank 5 alatt, szóval 5-1.
Továbbá N'Zoth Paladint sem (6-2).
A Tempo Mage matchup eddig is jó volt, de most még javult is a portal nélkül. (8-1)
Aggro Shamanból furcsa módon nem volt sok, de ezt hoztam az elvárt szinten.(3-2)
Nem meglepő módon Midrange Shamanból viszont rengeteg volt. Valamint valószínűleg ezzel sem pakolgatni kell, mert sokaknak nagyon nem ment. (16-3 84% :O )
A teljesség kedvéért volt még Beast Druid (2-0), Face Hunter (0-1), Midrange Hunter (1-1), Yogg Hunter (2-0), Reno Mage (0-1), Dragon Priest (1-0), N'Zoth Priest (0-1), Control Priest (1-0), C'Thun Rogue (1-1), Mill Rogue (1-0), N'Zoth Rogue (1-0), Control Shaman (1-0), C'Thun Shaman (1-0), Reno Lock (2-0), Pirate Warrior (0-1), Tempo Warrior (2-0).
Összességében elégedett vagyok a paklival, főleg, hogy csak 40 dustba került.:D (Nyilván 73 pakkból nem lehet minden commont kinyitni, de főleg azt nem, ami kellene.) Mivel a Shaman nagyon népszerű, és az a legjobb matchupja a paklinak, így jól lehet haladni. Egyedül rank 10-7 között akadtam el, mert a múlt hét második felében megtört a Shaman hype, és a döntően Shaman többségű kaszt megoszlás teljesen átalakult. Olvastam, hogy más is észrevette ezt, de míg én 9-éig nem is láttam Warriort, 12 és 14-e között a matchupjaim 40%-a az volt. Szerencsére ma újra Shaman többség volt, és amíg ez a helyzet, szerintem ez a legjobb ladder pakli. Ha viszont a múlt hétvégi Warrior őrület nem anomália volt, akkor lehet nem árt majd másikat keresnem.
Visszatérve a mirror matchupra, Renegade írta, hogy rengetegen jönnek arcba zooval mirrorban, ami valóban így van, és valóban hiba, ha ész nélkül csinálják, viszont nekem volt pár ellenfelem, aki jól csinálta. Azaz nyilván bemákolta előttem a Sea Giantet, de utána rakott mellé egy tauntot és kb nyert is. Meg sokan játszanak Leeroy-al is, ami amennyire így meg tudtam ítélni eléggé le tudja egyszerűsíteni a paklit. Volt olyan meccsem is, hogy hátrányból stabilizáltam, enyém a board, aztán mondom nem tap-elek 12 hp-n, mert mi van ha ott van a Leeroy+PO. Nyilván felhúzta a második PO-t is.:D
Amit nem értettem annyira, hogy a Bilefin Tidehunter-t miért játszák. Tény, hogy én nem egy meccset buktam, mert kirakták ellenem mirrorban, de nincs annyi zoo szerintem, hogy ez indokolt kártya legyen.(Legalábbis r10-r5 között biztos nincs.) Shaman az amúgy is könnyű, szóval ott meg nem számít, viszont majd minden más ellenfél esetén meg iszonyatos, ha 1 hp-s egy minion. Vagy van még olyan matchup, ahol ez jó?
-
még tesztelem majd. stampeding kodo az elsőszámú jelölt.
Charged hammer (justicar miatt nem akarom)
faceless manip esetleg..
de lehet remove spell/bgh/6+-os lény
Utoljára szerkesztette: dave9004, 2016.05.17. 20:39:10 -
Negritis #32191 nem lehet mindenkinek az a móka hogy fatigue-ban kikap napjában 15x -
Renegade #32190 irigykedem, sosem tudtam még arénán kívül összerakni egy rugó decket :( -
Matte #32189 eleddig még nem vettem hasznát, úgyhogy ha van rá jobb alternatívád, simán cserélhető szerintem. -
Aha, ebben mi volt a jó? Hogy felhúzta a pakliját? Ez azért nem akkora nagy móka :) -
Matte a sámánban mennyire érezted fölöslegesnek Elise-t?