Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dave9004
Úgy rosszabb mert nem hallod a játék hangját.
Alt+tab = coin+prep+concede 😄
dave9004
Gépen ezért jó ablak módban mellette netezni esetleg ha ilyenek.
Sajnos nem, mivel látom, hogy "nézelődik" közben. Szerencsére miután én is elkezdtem csinálni, egyből elkezdett normálisan játszani.
Amúgy egészségére annak aki legközelebb ezt csinálja majd, addig kijövök fórumozni, előbb-utóbb csak megunja.
dave9004
Lehet disconnect is van, ma legalább kétszer láttam opponent dc,t
Mi ez az új kötélkivárós divat? "Ma" már a második olyan játékos, aki rögtön játék kezdés után, minden körben megvárja míg leég a kötél.
Elég furán fogalmaztál, mert az alapján a flamewaker öli meg az ellenfél lényét, és akkor adott neked az effigy valamit. Ha véletlenül a te körödben működött volna a secret (ami valóban bug lenne), akkor sem feltétlenül flamewakert kellett volna adnia.
A logikusabb verzió, hogy a blade of cthun megölte a flamewakert, és te kaptál valami 3 manásat helyette (ha blade of cthunt, akkor az megint csak bug), szokás szerint nem kötelezően flamewakert.
A leginkább valószínű, hogy keverted az effigy-t a mirror entity-vel (persze megint ott az esély, hogy a mocsok játék rossz effektet adott az effigy-dnek).

A második fele az iceblockos rész? Mert az szintén egy jól dokumentált alapvető mechanizmus, amit elmagyaráztak már párszor itt is. És igen, helyesen fogalmaz a lap, illetve a secretek definíciója is. A saját körödben nem fog bekapcsolni az ice block, és onnantól kezdve nincs is immunitás, ugyanis annak az immunitásnak az a feltétele, hogy aktív legyen a secret.

Persze simán lehet, hogy félreértek valamit. Annak viszont örülök, hogy benned ilyen sosem merül fel.

dave9004
Videó kell az ilyenekről. És akár mehet is blizznek bugreportba.
elolvastad a hozzászólásom második felét is (mármint az eredeti, első hozzászólásomét)? Jót röhögtem, a játék meg nyilván hibás (igen, bátran nyergeljünk át a második bugra is, hátha arra is van magyarázat).

A secretes mókát sosem figyeltem, hát most megjegyeztem 😄

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

Shep
Ez inkább szarkazmus 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

dave9004
Jaj vigyázz, sztem nem szeretné senki se, ha zoot játszva túlterhelnéd az agyad ilyen fiatalon.

Jegesárnyéknak írom h irónia
én a mirror entitytől furaságba futottam bele először, a kőr így nézett ki:

kiraktam a tűzdobáló goblint, kétszer eltalálta az ellen scientist-jét, aki meghalt, jött a secret, ami azonnal el is sült, én meg csak pislogtam, hogy ezt, hogy is?

persze az sem rossz, amikor a true silver mínusz HP-ról visszahozza a paladint, vagy a secret 0-ról visszagyógyítja a minniont.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

na, mivel ma meglett az R8, ezért mégis leviszem ezt a kis suta warlockkot R5-re, viszont rohadt nehéz vele játszani CP-k, meg CW-k ellen, talán picit jobb az arányom ellenünk, mint 50%, de meg is fájdult tőle a fejem. 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Egyébként az jogos, hogy nem minden lap fogalmaz precízen, de ezt a Blizzard is felvállalta és jelezte is, hogy inkább röviden és közérthetően fogalmaznak a lapokon kilométeres szövegek helyett akkor is ha az esetleg nem lesz pontos/következetes, a lényeg, hogy nagyjából legyen elképzelésed arról, mit csinál a lap.
Mivel ez egy számítógépes játék a szabályok betartása nem a játékosok feladata, ezért a nem precíz fogalmazás nem vezet vitákhoz, legfeljebb fura helyzetekhez, amit ha valaki bugnak érez simán írhat róla egy reportot, amiket ha nem is 110%os tempóval, de azért javítgatni szoktak.
Azt, hogy tényleg nem érdemes kilométeres lapokat írni a lenti ice blockos példa is mutatja, még így, hogy 2 sor egy lap leírása is biztos, hogy az ittenihez hasonló félreértések percente történnek élesben, szóval sokan még ezt a pár sort se olvassák el és értelmezik precízen, akit meg mélyebben érdekelnek a mechanizmusok annál a pár sornál az úgyis utánajár.

Az is igaz, hogy a játék kódja szörnyű lehet és kis túlzással minden új összetettebb mechanzimus tucatszám hoz be bugokat/inkonzisztens dolgokat, de itt meg pont az üt vissza, hogy ez egy számítógépes játék, amiben ráadásul lehet friendly meccseket tolni, így pedig baromi könnyű mesterségesen olyan, amúgy valós szituációban szinte soha elő nem forduló helyzeteket gyártani, amik rámutatnak a szörnyűséges kódra, de ezek valós problémát nem okoznak. A tényleg normál meccseknél is komoly gondot okozó bugok eddig mindig hamar javítva voltak 1-2 kivételtől eltekintve.
Most akkor jót röhögtél vagy komolyan gondoltad, hogy a játék a hibás, mert nem olvastad el a lapokat?

Shep
Nyilván, de most arról volt szó, tehát ...
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.05.19. 21:45:05

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Igen pontosan így volt. 😄 De azt valóban még korábban kivették arra hivatkozva, hogy Alex nem sebez vagy gyógyít, hanem ráállítja a HP-t egy konkrét értékre.

Előtte ilyet is lehetett 😊
Nem tudom, sokáig állandó részvevője volt a consec, de equality nélkül annyira nem jó szerintem. Entert azért szeretem, mert bármilyen boardra jó és combovan van aldorral is, sőt néha sylvanassal is.
dave9004
Volt vmi olyasmi h eye for an eyet lehetett kurvarég triggerelni saját körben és alexet 15 sebes lethalt adni az ellennek. De ez még béta asszem
enter helyett sztem továbbra is consec
az a lap erős

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Már változtattam a koncepción. 😄 Most valami N'zoth Djinni Hybirddel próbálkozom.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Forbidden Healing x 2
Redemption
Equality x 2
Wild Pyromancer x 2
Seal of Champions x 2
Aldor Peacekeeper x 2
Truesilver Champion x 2
Blessing of Kings x 2
Hammer of Wrath x 2
Keeper of Uldaman x 2
Twilight Drake x 2
Twilight Summoner
Djinni of Zephyrs x 2
Enter the Coliseum
Sylvanas Windrunner
Wobbling Runts x 2
Tirion Fordring
N'Zoth, the Corruptor

Bár lehet olyat kéne összedobni, ami nem ennyire controllra megy rá, hanem belesuvasztani minden deathrattle miniont ami valami másik miniont hoz vissza, amíg van valami a boardon addig a Djinni is meg a buffok is örülnek.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2016.05.19. 21:32:47
Egyáltalán nincs igazad.

A lapra ez van írva:

Secret: When your hero takes fatal damage, prevent it and become Immune this turn.

Tehát ott a SECRET keyword. Ha nem tudod mit jelent elég a lapra húzni az egeret és kiírja:

Hidden until a specific action occurs on your opponent's turn.

Ice Block
Secret
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.05.19. 21:25:08
A secretes dolgot azért is illik tudni, mert konkrétan megváltoztatott működésről van szó.
Eredetileg a secretek a saját körödben is aktiválódhattak, de ezt módosította a Blizzard egy patchben elsősorban azért, hogy nagyobb mozgásteret kapjon a secretekkel. Lásd duplicate, effigy, amik a régi rendszerben túl erősek lettek volna.
Előtte az egyetlen olyan secret, aminél ezt sokan kijátszották és secret helyett gyakorlatilag spellként használták az emlékeim szerint a redemption volt (Tirionnal vagy Argent Commanderrel (ez a lap annakidején nagyon gyakran használt volt) kombózva).
a szövegezés nem jó
ezt nem vitatja senki

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

srácok, mielőtt még félreértenétek, én csak egy jót röhögtem, nem kell halál komolyan venni a dolgot.

Ettől függetlenül, ilyen magyarázatok, hogy "köztudott", "ezen az oldalon is le van írva" épp annyit érnek, mint lepkefing a szélviharban. Rá van írva egy secretre, hogy ABBAN A KÖRBEN, amikor halálos sebzést kapnál immúnissá tesz. Ezt kár ragozni.

De ne is merüljünk jobban bele, így van és kész, megjegyeztem 😄
Utoljára szerkesztette: Matte, 2016.05.19. 21:12:17

szerintem már rájött 😊

És immunissá váltál mielőtt megkaptad a quick shotot? Feltételezem, hogy nem, mivel a saját körödben nem aktiválódik a secret. Ez a része pedig köztudott és grafikusan is megjelenített.
Mindent azért nem lehet bugra fogni.

nem bug
wiki
le van írva hogy csak az ellenfeled körében aktiválódhat
van pár egyéb secret ami szintén nem aktiválódik sajád körödben hiába teljesíted ami rá van írva

pl effigy, eye for an eye, redemption,

nem csak az ice block
semmilyen trap nem aktiválódik a saját körödben

ilyesfajtát talán nem sokat, mert (megint csak) ha emlékeim nem csalnak, az ice blockon kimondottan rajta van, hogy ABBAN A KÖRBEN immunissá válsz.

Ilyesféle következetlenséget rengeteget fogsz még találni a játékban a kártyafeliratok között. Lásd: Molten Giant kapásból.
én ezt értem, csak olyan, mintha azt mondanánk, hogy azért fekete az ég, mert túrós bukta.

Szóval a bug az bug marad, nem megtanulnunk kellene, hanem kiba módon kijavítaniuk. Emlékeim szerint ugyanis semmiféle olyan szöveg nem áll az iceblockon, hogy 'in your enemy turn'

Shep
Saját körödben nem él az iceblock, ezt jó ha megtanuljátok, ezért lehet fatigueban megszívatni sok freezemage-et.

akkora bugmeccset játszottam, hogy kettéállt az agyam.

Effigy fent, Flamewaker boardon. Rúzs Blade of C'thun-t kivágja, Flamewaker leöli, effigy: kitesz nekem egy Blade of C'thunt Flamewaker helyett. WTF?

Megyünk tovább, 3 helathem van már csak, Ice Block fent, kidobom Yogg-Saront, teszi a dolgát, míg nem jön egy Quick Shot, amit elnyomott a heromra, és kész is 😄

az egyik entert legalább cseréld le consecre sztem

dave9004
Már a midhunterek is doomsayereznek.
pedig már mindenki doomsayerezik, ma például szembejött egy zoolock alchemisttel (a kutyulós warlockomban nekem is van) 😊

dave9004
hétvégéni NA prelim paklik leosztása.

Érdekes lesz tides ctrl sámánja, és az otk priestre is kiv lesznek.
Kis emberkék bőven jók második körben. Nincs olyan two drop amit betennék.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2016.05.19. 19:26:32
dave9004
3 manánál kezdődik a játék?
dave9004
3 manánál kezdődik a játék?
😄 igen, egyszerűen nem érzem magam biztonságban nélküle... 😄 Hányszor mentett már meg. + redemptionnal is működik N'zoth deckben.
a szent tehén neked nagyon bejön 😊

Csináltam megint egy Djinnis decket. Vizsga időszak van, R10 meglett, még jobb helyezést elérni már nem fogok, szóval tudom tesztelni. Kíváncsi leszek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Rallying Blade x 2
Seal of Champions x 2
Acolyte of Pain x 2
Aldor Peacekeeper x 2
Argent Horserider x 2
Silent Knight x 2
Truesilver Champion
Blessing of Kings x 2
Hammer of Wrath x 2
Keeper of Uldaman x 2
Silvermoon Guardian x 2
Djinni of Zephyrs x 2
Faceless Manipulator
Enter the Coliseum x 2
Sunwalker x 2
Lay on Hands
Tirion Fordring
kontroll játékosok nagy örömére 😊

games4ever
Nem tudom láttátok-e már, de ez a tabló zseniális szerintem. <#nevetes1>

Hogy egyesek mennyire ráérnek....

ha nem láttad (kétlem) ha láttad azért nézd meg mégegyszer 😊
amúgy soha nem játszottam a wow-al, de ez a kártyás dolog bejön, és a film trailere is cool. Komolyan szinte sírva fakadok a gyönyörtől amikor a trailert nézem.
druidának láttam egy jó combot 2 legendaryt játszott ki egymás után az egyiknek az volt a képessége hogy mindkettő teljesül a choose one-ból a másik pedig choose oneos volt. lol ja de mi volt minden minionnak az oldalán +2/2 és még 2/2-eseket hívott omg
Utoljára szerkesztette: Skaternorbart, 2016.05.19. 15:34:53