Hearthstone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Stream szerintem nem alkalmas ilyen dolgok megítélésére, legfeljebb felvételről. (Sok esetben önbecsapás nézni más játékát, anélkül, hogy végiggondolnánk a lehetséges lépéseket.) Arról nem is beszélve, hogy akkor még mindig egy olyan paklival "játszol", amit nem te építettél/választottál/techeltél.
Legend alja meg igencsak színes ezen a téren. Van aki, bohóckodik, de ha paklija hardcountereli a tied, akkor nem te fogsz nevetni. Van aki pedig mászik éppen ki onnan, ami szintén nem feltétlen könnyű kategória. De tény, hogy high legenddel kevésbé szívesen játszottam.
Wild-on szerintem erre a váratlan dolog előhúzásra több esély van, és egyre inkább több lesz, ahogy szaporodik a lapkészlet. Standardon mostanra kezd már stabilizálódni a meta végre(igen, nekem meg a kiszámíthatóság jobban tetszik, de ez, ahogy a tied is, csupán egyéni preferencia), szóval szerintem itt már kevesebb meglepi lesz a következő kiegig. (Aztán majd valaki rámcáfol, valami új paklival.😊 )
A birka tekintetében meg neked is javaslom az értelmezőszótárt.😊 Nehogy valami csúnyát mondj magadra.:p
igen
Nem mondtam, hogy tökéletesen játszom, de az esetek nagyrészében pont a topdeck miatt nyer. Nem mondom, hogy én rontottam el, csak amikor nekem kellene sohase jön tudod. :/
Volt jobb is, csak nincs meg screen. és ugye olyannal nem büszkélkedünk amit nem tudunk alátámasztani. Nem mondtam, hogy legend material vagyok, de én nem éreztem aközött különbséget amit én tapasztalok és streamen látok. Legend alján meg csak bohóckodnak.
igen
és ennek így kellene lennie. Milyen jó lenne ha előtudnál húzni valami váratlant nem? 😊 Lehet ez csak az én gondolatom.
Ezzel az a baj, hogy nem mondtam, hogy jobb vagyok náluk. De ők attól még birkák. :p
+1
I decide when I'm done.
De nem azért nem jelent semmit 1-1 meccs eredménye, mert topdeck fireball. Legtöbbször, aki ezt írja, az ennyit is fogott fel az egész meccsből, hogy az ellenfelének meglett a lethal, pont mielőtt ő végezte volna ki. Az már nem tűnik fel, hogy a 2. körben elbaszta a játékot, egy meggondolatlan play miatt, vagy esetleg körökön át misplayelt, pedig hozhatta volna a meccset. Nagyon könnyű ráfogni HS-re, hogy csak az rng-n múlik. De mindenkinek javaslom, hogy tegyen fel a Hearthstone Deck Trackert aztán nézegesse meg a replay-eket, amik az ilyen meccseiről készültek. Garantálom, hogy sok esetben ott van a korábbi körökben a hiba, ami a vereséghez vezetett.(Nyilván nem mindig, továbbra se vitatom, hogy az RNG-nek meccsbefolyásoló szerepe van.)
Emellett meg no offense, de rank 3 az nem legend, de még csak nem is majdnem. Ahogy rank 2 sem legend, és rank 1 sem az. Ezek között nem csak 5 csillag különbség van. A felsőbb szinteken igenis jobban játszanak, sőt rank 1-ről rendszeresen legend playerekkel rak össze, és nem dumpster rangokkal, ami meg egyébként még sokszor rosszabb is, mert köze nincs a metához a paklinak, amivel játszik. (Ezzel együtt nyilván egyetértek azzal, hogy akinek megy a rank 3 az simán legend képes lehet, mert részben csak grind, ha 51% WR van már legalább. Bár az átlagosan valami 617 játékra jön ki r5-től, ami meg atyaúristen... arról nem is beszélve, hogy ami r5-ön 51%, az r1-en nem biztos, hogy van annyi.) Szóval azzal egyetértek, hogy grind, pláne, hogy r5-ig is el kell mászogatni, de nem csak grind.
Ez a netdekkelő szöveg meg annyira demagóg, hogy fáj. Nyilván, ha valaki ész nélkül netdekkel, arra teljesen igaz, amit mondasz, ott fog üdülni r20-15 között egész hónapban. Ha netdekkelő alatt ezt érted csak, akkor ebben is egyetértünk.
De attól, hogy valaki felhasználja a rendelkezésre álló tudást, és nem kezd önálló kísérletezésbe, még nem lesz nálad kevésbé okos játékos. Sőt, ha valami, akkor (no offense) inkább az ellentéte, ugyanis komoly időbefektetést lehet megspórolni azzal, hogy nem állok neki magamtól paklit építeni. Ebben ugyanis komolyabb pakliépítőknek is több hónapos munkájuk van, több száz meccsel. Arról nem is beszélve, hogy a leglelkesebbek ezen a téren a kezdők, akiknek meg halvány fingjuk sincs arról, hogy mi van más paklikban és az miért működik, így szó szerint azt sem tudják, hogy mit csinálnak. A lényeg, hogy a pakliépítés valahol ott kezdődik, hogy ismerem a létező paklikat és azok tudatában alkotok valami reaktívat, vagy esetleg valami senki által még nem kitalált proaktívat.
Visszatérve a szerintem nem pejoratív értelmű netdekkelésre, az nem szó szerinti másolást jelent. Hanem az illető felhasznál egy vázat, akár módosítás nélkül, de sok esetben minimális változtatásokkal, tekintettel a metára. Ehhez nyilván érteni is kell, hogy mi miért van a pakliban. És, ha tetszik, ha nem, valóban egyedi paklival(tehát nem 1-5 kártya difi) a közösség elenyésző része játszik csak. Akiket meg lebirkázol, azok egy része klasszisokkal jobb játékos nálad, hiába nem teljesen saját a paklija.
(Amit meg nagyon nem kéne idemosni, az az emote-oló, illetve másokat ragefriendelő idióták. Akiket megértem, ha utálsz. Én sem kedvelem őket.)
Utoljára szerkesztette: icyshadow, 2016.07.01. 01:08:07
Ha nem érdekelne a véleményem, akkor nem reagáltál volna egy nem neked címzett posztra. De erőlködj csak tovább, hátha valaki még elhiszi, amit hazudozol itt.
Amit írtam, pedig csupán az általad szeretett szókimondás jegyében tettem, hogy nehogy félreértsd, hogy mit gondolok rólad.
Továbbá nem érzem úgy, hogy beszólnék bárkinek. Csak reagálok bizonyos dolgokra, amikre belső késztetést érzek. A kiváltó okok pedig világosak számomra, mivel én rendelkezem valamennyi önismerettel. Gondolom nem fog meglepetést okozni, de a többek között következők idézik elő a reagálásomat: ostobaság, rosszindulat, lenézés.
De megint eljutottunk oda, hogy nekem fáj erre reagálni. Javaslom egy értelmezőszótár átlapozását is. Megint kezdesz jelentéseket kitalálni szavaknak, amiknek már van.
Utálni miért ne lehetne az ellenfelem? Én próbálgattam a lapokat, kraftoltam olyat ami szerintem beleillik és játszottam vele. Elszenvedtem vele pár napig, volt egyfajta sikerélményem. A netdeckelő embereknek mi a sikerélménye? Hogy lezúz pár kezdőt r20-on a fullos paklijával? Nyerni nem tud tisztességesen emote nélkül. Vagy talán, hogy kikap aztán miután felvett leolt? :/
Hiányzik az IRL TCG-k. Ez van. A végszavadra reagálva: ha azért utálnám az embereket mert nem azt csinálják amit én szeretek.. Akkor már nem játszanék. 😊 Szóval ez nem így van. A probléma az, hogy rajtam kívül a sok birka mind ugyanazt csinálja. Így unalmas.
I decide when I'm done.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Valahol ott lehet a baj, hogy a saját magadról alkotott és a topikba vetített képed szöges ellentéte valóságnak és amikor ez az ellentmondás újra és újra világossá válik, akkor te kényszeresen megmagyarázod, hogy az nem úgy van és te igazából milyen jó ember vagy.
Megfejteni pedig nem nehéz téged. Beképzelt vagy, lenéző és végtelenül rosszindulatú. Emellett pedig buta, de annyira, hogy sokszor azért nem reagálok, ha valami baromságot írsz, mert úgy érzem, hogy én vagyok a paraszt, hogy felhívom a hülyeségedre a figyelmet. Na de erről ennyit.
A tippjeidre meg én nem mondtam semmit. Nyilván van benne használható info. Más kérdés, hogy melyik mennyire az, vagy mennyire éri meg a befektetett energiát.
Az meg, hogy "jogos"-e valami mások szerint, az engem nem érdekel. Azt majd én eldöntöm. Ha személyesen ismernél, akkor tudnád, hogy valós versenyhelyzetben maximálisan sportszerű vagyok. Szeretem a focit, a küzdősportokat, a futást, pingpongot, úszást, más videójátékokat, vagy akár csak a ki szerzi meg előbb a csaj telefonszámát típusú hülyéskedéseket is. De rühellem az olcsó megoldásokat és a csalást. Én vagyok az, aki megáll foci közben, ha elesik az ellenfél. Nehogy már egy kő, vagy bármi miatt győzzünk. Önfényezés vége 😄 És most eltorzult a fejem, hogy még szerkesztem ezt a hsz-t, ugye megint az idő, de már leírtam. Mindegy.
Az úgynevezett "tanaim" meg...szintén ne már. Nem vagyok én senki, csak próbálok valakinek szerintem jó tippeket adni, amik nekem beváltak az én játékstílusommal. És ezek nagy részét pro játékosok is vallják. Ennyi.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.06.30. 22:18:17
Szétválasztva ezt a két teljesen más témát:
Akárki hozzáértőt megkérdezel, egyet fog veled abban érteni, hogy HS-ben jelentékeny szerepe van a szerencsének. Ezzel együtt hosszútávon(egy szezonbeli létramászás időtartamán) a szerencse szerepe korlátozott, és messze nem az a kaszinó szint, amit egyes próbálnak bemagyarázni. (Nem véletlen hoznak jobb játékosok legend alatt simán 70%+ winrate-eket.)
Amellett lehet érvelni, hogy a tudásplafon könnyebben elérhető, mint egyéb más e-sportban(vagy sportban), és ennek eredményeképpen a komolyabb versenyek pódiumán esetleg kevesebb lesz az ismerős arc. (Thijs azért erős ellenpélda itt is mondjuk.) Viszont ne képzeljük már magunkat a HS Phelps-jének.😄 Mert nevetnem kell, amikor ezzel próbálod Zozo baromságait igazolni.😄 A topik 99%-ának halvány fingja sincs a kompetitív szintű HS-ről. Ahol azok tartanak, akik képesek még mindig az RNG-t okolni a vereségért, ott még bőven van mit tanulni és ha nem megy a játék az bizony a tudáshiány miatt van, nem egyéb misztérium a felelős.
Utálat témáról:
Ez egy játék. Én is fel tudom idegesíteni magam olykor, amikor valaki tapló paraszt módjára emote-ol, vagy húzza a lethaljét a rope végéig( hiába tudom a kör eleje óta az összes lehetséges out-ját, ő valahogy biztos azt képzeli, hogy majd micsoda meglepetés fog következni). Viszont őket is inkább csak sajnálom, hogy megrekedtek ezen a szellemi színvonalon, hogy ez a humor netovábbja számukra.
Azért utálni valakit, mert egy olyan paklit játszik, ami az én aktuális paklimat megveri, pedig ostoba dolog.
Sheppel ellentétben téged láthatólag nem a fun hiánya zavar(és ezt a témát ne is keverjük ide pls), hanem hogy nem fair verseny 1-1 meccs. Szóval ha kompetitív szemlélettel állsz ehhez a játékhoz, hogy akkor elég hamar be lehet látni, hogy nincs olyan pakli, ami mindent elver. Vannak alapvetően erősebb paklik, de többnyire nem ez a döntő tényező egy adott időben való alkalmazhatóságról, hanem a környezetedben lévő többi pakli eloszlása. Amikor eljutsz oda, hogy ezt felfogod, akkor az is világos lesz, hogy hiába ver meg az általad nem fairnek tartott pakli, ha az nincs jelentékeny mennyiségben a környezetedben. Ugyanis akkor vagy számára kifejezetten rossz metában van, és kb csak ellened fog meccset hozni, vagy annyira ritkán futsz vele össze, hogy teljesen értelmetlen ezen idegeskedni. Amennyiben pedig a környezetedben ez egy jellemző pakli, akkor te vagy az ostoba, hogy nem vetted figyelembe a pakliválasztásnál, vagy a tech-elési lehetőségeknél.
Egy értelmes ember szerintem kb ezeket gondolja végig. De lehet utálni is embereket, mert nem azt csinálják, amit én akarok. Ahhoz valóban kevesebbet kell gondolkodni.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
amúgy
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.06.30. 19:55:38
I decide when I'm done.
edit: de hozhattam volna bármilyen más egyéni sportot. De inkább rátokhagyom, mert látom egymás faszságát erősítitek. xd
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.06.30. 19:50:54
I decide when I'm done.
sőt az se mind1 hogy melyik előfutamba kerülsz, mert ha egy kicsivel gyengébb azon elmehet a döntő
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2016.06.30. 19:36:28
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Szaladj csak a moderátorhoz, rohadtul elegem van belőled
I decide when I'm done.
Volt ebből már épp elég vitánk, és semmi kedvem újrakezdeni.
Én pl mindig örömmel fogadom ha az ellenfél is valami nem szokványos deckel jön. Olyankor egyáltalán nem zavar ha jobban jön ki neki a lépés és veszítek.
Sztem am Madi már vágja annyira a palát meg a játékot h koncentrálva ezekre figyeljen.
A többi gyomor meg idő kérdése.
Pl warinál először ütni és utána armor up, nem fordítva, mert a páncél minden esetben jobb, mint a HP. Bármikor jól jöhet a + armor a shield slamhez, vagy bármihez.
Ha már palázik, akkor azt is figyelembe kell venni, hogy kör elején nem szabad automatikusan nyomni a hero powert, ha vannak inspire idézős lények, vagy ha kinn volt Justicar, nehogy beleszaladjon abba, hogy hoppá, nincs helyem kitenni a nagy lényem 😄
Sámánnál ugye az elhelyezés, balra-jobbra a kritikus, rengetegszer el is rontottam 😄
I decide when I'm done.
Wr így alakult ebben a hónapban: 153-146
Matchupokra lebontva:
Hunter 28-22
Mage 7-14 Pff 😄
Pala 6-5
Priest 12-9
Rouge 12-9
Sámán 20-26
warlock 21-27
Warrior 35-22
Zozo:
Az a része már megy a dolognak, hogy általában tudom adott körben mikre lehet számítani és, ha tudom, akkor próbálok felkészülni ellenne illetve körbejátszani. Viszont az ilyen kártyabaszkurálásokból én nem tudok leszűrni semmit, meg szerintem nem is fog menni soha. 😄
Amúgy sajnos deckemből fakadóan, nem nagyon lehet ilyen két három körökre előre gondolkozni. Mindenből egy darab van, próbálom minden lapomat a megfelelő lap ellen felhasználni, Pl spellbreaker kifejezetten sylvanas ellen van, másra nem is szeretem elnyomni, csak vészhelyzet esetén. Acidic is Gorhaul( Vagy hogy írják) ellen van, Axe-re nem szoktam/szeretem elhasználni.
Amúgy a deck eléggé combo heavy. Pl Tirion-Redemption, Faceless-Humillity, Enter the col-Humillity vagy az über mega combo N'zoth-Youthfull-Emperor combo. Stb.
Szóval nem egy kapkodós deck, ennek ellenére nem teljesít annyira rosszul az agrok ellen sem.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2016.06.29. 22:53:52
másodszor, kérlek mond el, hogy mit szeretnél, kecske, vagy kakasvért locsoljunk rád, miközben feláldozunk RNJesusnak, mert hát, tudod, saját pakli, ájáj 😊
grat a kitartásodhoz 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,