Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LoL.
Gondoltam most kicsit pihentetem a Reno Palát és belekezdtek más herokba is.
Pappal harcoltam egy Zoo ellen. Sokáig húztam. Toughtsteelel elszedtem tőle egy Knife Jugglert, amit ki is játszottam, majd leirtottam az ő boardját, egy darkshire kivételével. 15Hp-n álltam, még nem ment ki egy PO sem, mondom valószínűleg halott vagyok. Jött is Leeroy, igen ám, de nem ütötte le a Knife Jugglert és mindkétszer beadta a 33%-ot!!! 😄
dave9004
eu ranked az tempostorm meta snapshot szimulátor.
(ami nem lenne baj, ha nem csak 1-2 "viable" pakli lenne rajta, hanem ténylegesen több.
pl a Lock and load yogg huntert nem merik betenni, pedig több mint viable pakli
Jó poén volt.😛

A Dragon Warrior amúgy jó pakli, szóval nem hülyeség, hogy páran elkezdték játszani a már eddig is népszerű C'Thun mellett. A fura inkább az, hogy Tempostormnak csak most jutott eszébe felvinni a méltó helyére, ugyanis a Data Reaper Reportban már hetek óta ott van elől.

Meg az is fura, hogy EU-n eddig annyira nem volt jellemző a pakli, legalábbis én nem nagyon futottam össze vele, csak elvétve. NA szerveren múlt héten már az előbb említett Report alapján a C'Thun népszerűségével vetekedett R5 körül is. EU-n ezek szerint a Tempostorm nagyon népszerű, de CompetitiveHS-t nem nagyon olvas senki.😄
sadface
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

bocs nem tudtam kihagyni 😄

Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.07.04. 19:39:57

I decide when I'm done.

Shep
A sávos megoldás is jó lenne, de ez ami jelenleg van biztos ,hogy nem jó, előbb utóbb valamit csinálniuk kell, különben egyre többen fogják otthagyni a játékot, vagy full kazuárra váltanak és az meg ugye bevétel csökkenés, ami szintén nem lehet célja a Blizznek.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

dave9004
annyi warror, nem csoda h a midhunter előretört
30 extra naptól nem lenne automatikusan sokkal több legend. A Rank 5 - Legend közötti winstreak hiánya gondoskodna erről. Aki azon át tud vergődni, attól én biztosan nem sajnálnám a hátlapot, hiszen ebben az esetben ténylegesen időhiány miatt nem érte el korábban. Eddig is volt tuti több olyan ember, aki 4-5-6száz meccset is játszott mire odaért, nem tudom ők mitől lennének érdemesebbek a Legend rangra, mint aki ennyit csak 2 hónap alatt játszik.

Viszont ha nem lehetne visszaesni szintek között, az valóban elvenné a Legend értékét. Arról nem beszélve, hogy a többet játszó, de gyengébb játékosok számára sem lenne feltétlen kellemes. Esetleges valami sávos, havonta változó visszaesési korlátot el tudnék képzelni. Például, hogy ha rank 5 megvolt, akkor rank 10-en kezdesz és semmiképp nem eshetsz rank 15 alá. Mivel egy rank 5 játékosnak amúgy is vicc a 15 alatti szint, és így a gyengébb játékosoknak is lenne egy nagyobb kizárólagos ladder része, nem csak a totál kezdőknek a 25-20.

Hát látod ő sem a nagy lapok miatt kapott ki, hanem mert rosszul játszott. Játszottam minden adventure kiegészítő nélkül és basic/common lapokkal C'thun Mage-t múlt hónapban, majdnem vereség nélkül elvittem r15-ig. Azon a szinten még nem a lapok hiánya a probléma.😛

GOT sorozat:

Könyvet nem olvastam (még), de a sorozatban lesz még pár idegőrlő rész.😊 Egyébként szerintem 2. évad a tetőpont minőségileg, utána már nem annyira jó a sorozat, mint előtte.

Más:

Kis minta, de azért vicces tendencia: Péntek, Szombat és mai ellenfél kaszt eloszlás. (Köszi Tempostorm!😄)

dave9004
ettől függetlenül ötletet te is mondhatsz mi lenne a jó, mert eddig csak azt tudjuk h fos, meg az se jó amit más fölvet.
Te hogy oldanád meg?
ha meg ennyire kiborít ez az egész, akkor lejjebb mész, vagy nem is játszol és akkor megmenekül aprajafalva 😄
Utoljára szerkesztette: dave9004, 2016.07.04. 17:11:22
ja, #33044 neked ment, de gondolom kitaláltad 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Shep
Hát én nem hiszem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

azzal sokat veszítene a legend rang értéke, szerintem, sokan azt a plusz pár napnyi játékot nem teszik be, ami lehetővé tenné a legendet, ha kapnának még 30 napot, akkor túl sokan lennének.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

ja, érdekes, mert az alamizsna feladáson én is elgondolkodtam, csak nem tudtam eldönteni, hogy ezzel jót tennék vele, vagy rosszat.

valószínűleg a srác is így volt vele, a szitu a következő volt:

végre rávettem magamat, hogy megnézzem GOT-ban a red weddinget, mivel nem bírom a stresszt így jéger + sör potionokből merítettem erőt (ettől még totál kicsinált a rész, de mindegy).

Szóval kicsit felfokozva, gondoltam belépek, megnézem a havi jutalmat, 3 pap küldi, akkor elő a kicsit módosított, kicsitt hiányos dragon priestet.
Első ellenféllel nem is volt gond, zoo, jókor jött az AOE, tiszta sor.
A második ellenfél egy mage, azt hittem tempo-Yogg, mert sok spellt kinyomott, csak fura volt, hogy hogy rossz százalékos esélyekkel, meg buff lény nélkül lőtte el a missile-okat, aztán mikor jött 6. körben egy ogre brute akkor már leesett, hogy, basszus, pedomaci lettem, kézben Ysera, Nefarian, az egyiket még lebirkázta, a másikra már nem volt megoldása és a keze is elfogyott. Na itt adta fel szegény.

nyilván nincsen BM, meg rope, slow leathal, én valahogy úgy látom, hogy a kezdő eldönthesse, hogy szerencsét akar-e próbálni, ne legyen belekényszerítve. Régi kedvenc monológom hogy a 2. nap izgatottan R20 alá beszédülő lelkes kezdő, ne egy pedomaci falba ütközzön, aminek most a rendszer sajátossága miatt én is tagja voltam.

Shep
Vagy ha pl. 2 hónap lenne egy szezon és ha elértél egy szintre akkor onnan nem tudnál lejjebb esni, így mindenkinek jóval több esélye lenne jobb eredményt elérni és talán némi hajtóerő is lenne a játékban, mert jelenleg nem sok van, átlag játékos nem játszik annyit, hogy elérje 30 nap alatt a legendet, az a pár random arany lap meg nem jelent túl nagy motivációt.

Amennyire én emlékszem, hogy kezdőként mit éreztem igazságtalannak, az leginkább a legendary lapokkal tűzdelt paklik voltak. (Ami egyébként félig-meddig hülyeség nyilván, mert nem attól lesz jó egy pakli.) Szóval, ha Priesttel játszottál, amivel amúgy nem is szoktál, akkor annyira nem volt feltétlen unfair az a küzdelem.😛

Egyébként már Blizzard részről is elismerték, hogy a ladder rendszer nem a legjobb. Lásd itt. Szóval évek kérdése és talán lesz valami. (Szerintem már az sokat segítene, ha erősen mérsékelnék az elvett csillagok számát hó végén, tehát legendek simán kezdhetnének r5-ön, vagy akár feljebb.)
Utoljára szerkesztette: icyshadow, 2016.07.04. 10:36:32
dave9004
Ha a kezdő sose játszik tapasztalttal, akkor soha nem fog hibáiból tanulni sztem, plusz potenciális tapasztalt barát esély is ott van, csak minimál angol kell hozzá.

Nem kell hánynod, hanem legjavát beleadni, nem BMelni, lethalt bevinni normálisan.
Max adsz neki egy alamizsna győzelmet, bár én azt utálom.
legalja: tavaly régen volt utoljára R20 o0, ugye már nem töröm magamat, szóval R14-en fejeztem be, basszus, ti nem szégyellitek magatokat, amikor időnként összefuttok, kezdő játékosokkal? Aki ezt kitalálta a Blizzardnal, azt kb le kéne csukni, ez szégyen, szégyellem magamat, hogy igyekszem R17-re pappal!!! (én és a pap, LOL, de hát RNJesus 3 küldit is adott, szóval ez van), ahol az R5 kezd.

Na ettől kell hányni, de sugárban, rutinos játékosként, nem a zergektől.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.07.04. 00:26:30

dave9004
Sörre gondoltam ja 😄

Ugyanez jutott kb. eszembe 😄 Vagy esetleg ez:

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.07.03. 21:25:27
így szerezted?

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

dave9004
Nekem meg volt hatos packom is na?
Shep
Nekem meg az egyikben 5 volt és mind arany Millhouse.

dave9004
Androidos parkokban az elsőből nyitottam malyt és gedeont anno.
Nekem 2x is volt 😄
Shep
A tiéd is csak PS 😄DD

ezt cáfolom
Shep
A dupla legendary az csak városi legenda, meg PS.

mondjuk dupla legendaryt vagy goldot még csak képen láttam, de majd talán egyszer 😊

báááh, idén az új szutyok halász, az 5/9-es taunt + anti spell valami, meg egy értelmes: Ragnaros a hetero, nem az új

ok, mondjuk tavaly szeretett az RNG, mert tempo/agro playerként az első 5-ben ott volt, Boom, a varázsló, meg Leeroy

Hát még nekem. A rekord egy napon 4 legendary volt, azt 7 packból 😄 Volt idő, amikor havi 4 legendes átlagom volt, vagy fél évig. Viszont goldenből nekem is csak egy Chot adtak...😄 A legnagyobb mázli akkor történt, amikor nyitottam a WotOG kieg boostereket, könyörögtem a lapnak, hogy legyen Xaril és - Xaril 😄
WoW. Akkor nekem hatalmas mázlim volt eddig a nyitásokkal. Cenarius, Golden King Crush = Tirion, Golden Soggoth = N'zoth, Sylvanas, Ragnaros the Lightlord.
Shep
Lényegében én is, kivéve Justicart meg Antit.

én is eddig, amíg nem jött a wotog csak egy lorewalker cho esett ami arany
én meg darkfishert huhurant kétszer, chogall, plusz két aranylegó ami nekem egy tetszőleges legend, szóval minden legendet amit használok azt kraftoltam
Shep
Arany Millhouse-tól azért jobb, igaz nekem esett aranyban még charge kapitány, meg Justicar.

sadface
well én closed beta óta nyitottam egy arany malygost és ennyi. 😊 neverlucky gondolom

I decide when I'm done.

Shep
Én meg 71 boosterből a két legszarabbat, shifter és mumus.

szégyenlem is magam 😊 főleg hogy most visszakerestem, mert beírtam ide, hogy május 29.-én nyitottam egy arany muklát 😊
Shep
Akkor mind az 5 😄

sadface
Igen, főleg az utolsó két rész adta nagyon. 😊

I decide when I'm done.

a kobol és a zeal? 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shep
Törhető mindkettő 😄

ennyire jó volt a GOT 6. évada, hogy csapból is sárkányok folynak? 😊

ne spoilerezzetek, én a Red Wedding (3.09) előtt abbahagytam, elég volt könyvben a stressz 😊

sadface
te tróger te, shep meg ne lássa

I decide when I'm done.

dave9004
Lol
😄

Többször is kihangsúlyoztam, hogy kompetitív szempontból beszélek pakliválasztásról és semmiképpen nem akarom idekeverni, ha valaki csak funból, vagy kikapcsolódásképp játszik!😊

Ezzel együtt, ha fejlődni szeretnél, akkor tényleg érdemes vagy a saját hibáidat megpróbálni kielemezni, vagy még inkább jó játékosokat nézni azzal a paklival és kitalálni, hogy mi a következő lépésük.(Aztán, ha nem magyarázzák el, akkor azt, hogy miért az a következő lépés. És, hogy az miért jobb, mint, amit te tettél volna.) Amíg az ember nem látja, hogy mire képes valójában egy-egy pakli, addig van, hogy magától nem jön rá, hogy mi az ideális stratégia.

Konkrétan winstreak/losestreak témában meg kicsit elszomorítóbb véleményem van.😛 Mármint akkor elszomorító, ha bántásnak veszed, de nem annak szánom. Alsó szinteken (r20-15) nagyon vegyes a játékosállomány. Simán lehet, hogy gyengébb játékosok hátán felmászol, aztán összetalálkozol néhány a szinthez mérten reálisabb tudású egyénnel. Amíg ez mindig megtörténik annak az az oka, hogy egyszerűen nem játszod jól a paklit, amit használsz. (Lásd 2. bekezdés.) Emellett előfordul, hogy bizonyos rangokon megváltozik a meta és célszerűbb más paklit választani, de r15-ön ez még szimpla játéktudással simán ellensúlyozható. Lényeg, hogyha fejlődni akarsz, akkor rá kell szánni az időt. Nem vagyunk egyformák, van akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben, de szerintem egy R5-ig mászásra akárki képes lehet, ha tényleg ráfordít elég időt.(Azt is értem, hogy korábban esetleg ment feljebb is. De a játékosállomány is fejlődik. Tehát nehezedik a szintezés, akárki akármit mond. Fejlődni kell a többiekkel, megtanulni az új paklikat és az ellenük való játékot is.)

Amit muszáj egyszerűen elfelejteni, hogy az RNG akármit is befolyásol. Aki erre koncentrál, az nem arra figyel, hogy miben tudna fejlődni, hanem kifogásokat keres. Az meg a saját pici egónk megnyugtatására jó csak. Nehéz, de ha elkezdesz ehelyett arra figyelni, hogy mit csinálhattál volna jobban, jönni fognak az eredmények is.

Egyébként meg semmiképp nem rossz, ha netdekkel valaki. Csak kevésbé jó játékosok démonizálják ezt, meg az aggrot, hogy legyen mire fogni a vereséget. Ennyire egyszerű a dolog. Ami valóban elítélendő, az a sportszerűtlen játék, de ahogy leírtam, annak semmi köze ahhoz, hogy valaki netdekkel vagy nem.
Ehhez a netdeck témához én is hozzászólnék. Én netdeckelek, mégpedig abból az okból kifolyólag, hogy meló és család mellett nincs se idöm, se kedvm ahhoz, hogy kísérletezzek. Ha leülök kikapcsolódásképp játszani, akkor nem akarok még ott is agyalni, hogy müködni fog-e a deck vagy sem.
Nyilván van még elég sok tudásbeli hiányosságom is, missplayelek is elég sokat, amiket általában észreveszek, de túl késön. Viszont az, hogy feljutok R15-re bármilyen paklival legtöbbször lose nélkül és ott abban a pillanatban jön egy lose-sorozat, amivel visszamegyek R17-re, az nem normális. Ennyire nem játszom szarul és az ellen se játszik ennyire jól. De az utolsó 3 szezonban mindig ez volt. Most mondhatná mindenki, hogy játszak wild-ben, de minden nem standardos kártyát betörtem. Mint fentebb is említettem, nincs idöm két különbözö módban játszani. Standardban maradok, meg néha aréna, ahol az utóbbi idöben a saját szintemhez képest jelentösen fejlödtem. 😄

Lényeg a lényeg, netdeck nem mindig rossz, meg kell nézni az indokokat, miért netdeckel valaki.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10