24
-
#24 te idiota, nem az számit hány mhz és mag.. :S -
#23 Ugyanaz a 4-8 magos telefon kijön iOS alá is. Lényegtelen, kell vagy sem, nem akar senki se lemaradni. Kérdem én: egy 1,9GHz-es négymagos CPU mire kell a most bejelentett S4-ben? Ez már az asztali gépek szintjén van magok számát és az órajelet tekintve. -
Johnye840 #22 Jajj, hagyjuk már ezt a szaggatás baromságot.....nekem 600 mzh-es procival se szaggatott rajta semmi....több mint 2 évig nyúztam és az ég világon semmi problémám nem volt vele. Bár a gyári rendszert azt énis legyalultam róla :) -
saxus #21 Szokatlan? Muhaha, az lett volna a szokatlan, ha egy prototípuson nem lett volna soros port... -
sanyicks #20 A sámsunggal meg a többi "csúcskategóriás"-nak nevezett dzsunkagyártóval nem érdemes példálózni. Az a hulladék fostömb amit "gyártói testreszabásnak" hívnak ilyen olyan UI nevekkel illetik, és főként biztonsági réseket nyit, és belassítja az egészet, mert retard barmok programozzák, az már nem android. Az egy szétkúrt elbarmolt android. Olyan készülékeken ahol elcseszetlen android van, valahogy nincs ilyen problem :)
A sámsung akkor jó, ha a gyári hulladékot legyalulják róla, és eredeti guglis android kerül fel rá ;) -
sanyicks #19 hát én még mindig egy 700 mhz-s 1 magos armon szenvedek azzal hogy elérjem az android 2.3-nál azt a legendás szaggatást, de nem sikerül :( Csak és kizárólag a boot utáni 20 másodpercben reagál lassan, mikor töltöget a rom-ból.
Eközben egy ismerős az iphone 3g-jét akarja lecserélni nem iphone-ra, mivel belassult :) -
kvp #18 A padlo alapjan ez az 1 infinite loop (apple hq) egyik irodajaban keszult. A keszulek pedig az utolso szabvanyos feluletekkel ellatott iphone volt, azaz inkabb az elso arm-os debug board, meg mielott kibeleztek a macos-t es ios lett belole. A soros port a kulso modemhez kellett, az ethernet a konnyebb kezelhetoseghez (ssh miatt), mig a ket usb port az amit a gyartasba kerulo iphone-okon elrejtettek egy nem szabvanyos dugo moge. (a host interface ki sincs vezetve az alaplaprol) A panel masik felen kellene lennie az audio video i/o csatlakozoknak.
Egyebkent minden telefon vagy ilyen probapanelkent kezdi az eletet vagy tisztan szimulacios formaban.
Az apple egyebkent nem optimalizal a hardvereire jobban mint masok, csak letiltja azt ami nem menne rendesen. Tehat amihez tul gyenge a gep, azt nem tudja. A masik trukk a reakciok finomsaga. Valojaban azert gordul minden olyan finoman, hogy amig az atvezeto animaciokat nezi a user, addig legyen ideje a telefonnak szamolni. Android-on ezt le lehet tiltani, igy egyreszt kevesebbet jar a cpu, masreszt ha sikerul valamit gyorsabban kiszamolni mint amennyi ideig az animacio tart, akkor gyorsabban reagal a rendszer. Erre windows alatt is van lehetoseg es ugyan kisse darabossa valik minden (azonnal valtanak a kepernyok), de cserebe gyorsabba valik a rendszer reakcioideje. Lassu keszulekeken persze az atvezeto animacio tobb idot vesz el, mint a tenyleges szamitasok, ilyen rendszereken szokott rangatozni az android. Az apple ezt ugy oldja meg, hogy ha lassu a rendszer, akkor az adott funkciot letiltja. Tehat kijon az update a regi keszulekre is, csak letiltott fukciokkal, pedig egy kis szaggatas aran menne a 2-3 generacioval regebbi iphone-on is a legujabb feature, raadasul a szoftver fel is kerul, csak nincs engedelyezve... -
M2 #17 Ez már az iPhone5S? -
loky #16 De most komolyan... egyik alma-munkás hazavitte a prototípust hogy pózoltassa? Vagy az alma-cég nem költ normális munka asztalokra? Vagy ez kép egy vicc? :) -
#15 PC-n már mindenki megszokta ezt a hozzáállást. Szaggat a játék, vagy csak a winfos? Vegyé ramot, meg 8 magos cpu-t, meg duplagpu-s grafkarit!
Azt Apple értelemszerűen optimalizálja az OS-ét, mert:
1. Ő nem keres a hw-en, hanem fizet érte (ergo a gyikabbat fogja beépíteni és inkább kihasználja),
2. csak 1-2 telót gyárt, miközben a samunak van x db csak andrósból, kevésre könnyebb optimalizálni.
Namost csak úgy kijelenteni, hogy az andro xar elég rövid látókörre vall. Melyik andro? Pl az enyém? Ami max rútolva van, de jelenleg gyári ROM hajtja, meg néhány letölthető tweak/tune progival megcsapatva? Na az biztos nem szaggat pl, pedig semmi garázsbarkács. És mindezt a gyári órajel felén?
Szar az andró mert a gúgli nem csap rá a júzer kezire, amikor az retek progik telepítésével szét akarja baxni?
Vagy szar a demokrácia, mert jogod van rosszat választani? Hmmm ez is egy nézőpont!
-
kvp #14 Nekem egy kozepkategorias sony-m van. 2.2-essel jott, de kihoztak ra a 4-es androidot is. Csak 1Ghzes, de nem szaggat. Gyari kernellel sem. Viszi a jatekokat is, a legtobbet 60 fps-el, pedig a mobiity radeonok nem tul erosek. Nagy teljesitmenyugras a 2.2-2.3 kozott volt amikor felkerult az optimalizalt jit. De a legtobb jatek amugy is nativ c/c++, az meg eleg jol optimalizalhato. Csak jo telefont kell venni es nem szabad ra szemet szoftvereket pakolni. Vagy autokill-es os-t kell hasznalni mind az apple, az lelo minden nem regisztralt hatter folyamatot. Most attol hogy e maitt nincs rendes multitask (mondjuk egy 3d-s jatek es a bongeszo kozott) az a felhasznaloknak ugysem kell. (ha meg igen, akkor marad az android vagy mas linux) -
GatyaMatya #13 Ebben sok igazság van, így lehet a legtöbb fejlesztést eszközölni, ha direkt visszafogom a szoftver optimizáltságát. :) Jó pénzért én is pont telibe szarnám, hogy szaggat az OS, majd ha többet pengetsz, több optimizálást nyújtok. -
#12 Na de részemről mindegy is, csak nevetségesnek tartom hogy óriásit fejlödik a mobil hardverpiac, és jobban is kilehetne használni :)
Ha valaki pedig telefont vesz azért veszi hogy használja,nem az hogy feladja 1 marketért(bocsi google playért) a gördülékenységet miat megszokott egy nem okostelón.. mert lassuskodik és körülményes a használat, mert a gyártók csak rávágják a szoftot hozzá se nyúlnak és olyan szar hogy nehéz elhinni..
Azt meg ne magyarázza meg nekem senki hogy egy több milliódoláros cégnek nincs kapacitása arra amit egy otthon ülő hobbiként csinált geek gyerek megold. (optimizálás)
Megitélsem android felé ezért kétes. EZ az én véleményem, lehet érte kövezni.
Iphone tulaj vagyok, nem sznobságból , csak szeretem mikor a telefonom engedelmeskedik nekem, és nem bugos lószar az egész :D -
#11 Én eddig csak olyan androidost láttam elégedetnek aki szivesen rootolgatja a telefonját és cserégeti a szoftot mint a gatyáját..sőt gyakrabban..
Legtöbbje hacsak nem épp csúcsmodelje van szokta szidni. Nálam az én körömben ez a példa, de nem vagyok elvakult van aki iponet szidja, na ott épp az akinek jb-elt :)
Nem gondolod hogy kicsit durva hogy 2éve 600-800mhz is elég volt, most meg 4-8magos telók jönnek amik lassan de talán kielégitik a droid szükségletét? :D
Ez csak szerintem gáz? nem hiszem.. még azt mondtam 1 éve na jönnek 2 magos telok elég lesz.. hát csalodnom kellett :) -
#10 És mint írod műkedvelő fiatalok simán optimalizálják a romot/kernelt, vagy is hülyeség kijelenteni, hogy a zandroid egy fox. -
#9 Nem a droidé sokkal inkább a gyártóké. Ha egy csicsa kezelőfelülethez elég 400 MHz cpu, de a fél év múlva kijövő 16 magos 2GHz-s telót is el akarod passzolni, akkor nem optimalizálsz és akkor a júzer is érez különbséget. -
#8 Köszike! -
#7 ”1. Senki sem beszélt technikai vívmányról az iPhone esetében.”
Höhö, hát nem is. A lekerekített sarkok meg hol maradnak?
;) -
Papichulo #6 "3gs model is papiron rém gyenge de könnyű szivvel visszi a hd gameket is"
Azt megis hogyan? :) -
#5 Első iphoneban milyen órajel volt? milyen hardver? mai szemmel nevetséges, és mégis nem éri el azt a teljesitmény sok mostani droid. Ez nem poén hanem maga a szégyen. 3gs model is papiron rém gyenge de könnyű szivvel visszi a hd gameket is. Androidnak ehez többszörös teljesitményre van szüksége hogy ezt hozza.
Manapság ezt sokan elfejtik. Persze ez nem a telefonok hibája inkább a droidé. Kiváncsi lennék egy jól optimizált ios szoftra mondjuk htc telefonon :)
Sőt nem várna sokat az ember ha kiad a telefonjáért több tizezer ftot hogy azt optimizálják és frissítsék.. de hát forumok százai vannak arról hogy félévet késik vagy meg sem jelenik egy frissítés :) és az is sokszor haszontalan..
droid akkor jó ha szeretsz rootolni és módosított kiforott szoftot teszel rá akkor bevallom nem olyan rossz a rendszer :) -
#4 Arról nem is beszélve, hogy már 412mhz-en sem szaggatott... :D -
#3 1. Senki sem beszélt technikai vívmányról az iPhone esetében.
2. 2007-ben egy 412MHz-es ARM11 processzor minden volt, csak gyenge nem. -
MsUser #2 Az Android egy a telefont kezelő szoftver semmi köze egy fejlesztői prototípushoz.
iPhone órajel 412MHz Ez mindent megmagyaráz!
Azért nem volt az olyan technikai vívmány, ez már akkor is látszott. -
#1 még igy is jobb lenne mint az android