Képtelen a reformokra a zeneipar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Azt próbáld meg másolni otthon."
A 3D -s nyomtatok koraban, meg par ev, es ez sem jelentene problemat.
LZ forever
LZ forever
Celldweller - -Wish Upon A Blackstart ( Delux, 2 cd )
csak a lényeget idézem:
"Wish Upon A Blackstar (2-CD Deluxe Edition) (320kb MP3 Album) 02:29:32 $12.99 +
Wish Upon A Blackstar (2-CD Deluxe Edition) (CD + 320kb MP3 Album) 02:29:32 $14.99 +"
Kis extra, ha errõl az oldalról veszel zenéket, a a legtöbbet bármilyen videóval feltehet youtube-ra, csak descriptionba bele kell írni, hogy innen van. ( mellékesen az album elõadója a kiadó is egyben, de érvényes az itt lévõ legtöbb zenére is )
Ez a kulturált hozzá, nem az hogy 6000 egy album és emellett itthon még kifizetem az ssd-re is az artisjus díjat...
Pre purchaseben pl 40 es 70 angol font az ara, de te hidd csak nyugodtan, hogy ingyen kapod majd....
- Online vásárolhassak (!!)OLCSÓN(!!). Sok kicsi sokra megy, a mobil appok már rég bizonyították. Az árazásnál figyelembe kellene venni a különbözõ régiók fizetését, hiszen lehet, hogy olcsóbban kell adnom egy magyarnak de itt nem beszélhetünk a termék fizikai elõállítási költségérõl mennyiségarányosan, és ha ezzel növelem a vásárlószámot már jól jártam.
- Dalokat vásárolhassak és ne albumokat. Nem fogok kifizetni egy rakat vacakot ha 1-2 értékelhetõ dal van az albumon.
- DRM mentes legyen
- A felhõben maradjon meg, bármikor tudjam letölteni, vagy rögtön onnan hallgatni
- Dalok ajándékozásának lehetõsége.
- Az albumokat ha akarom akkor különbözõ adathordozókon is megrendelhessem - beleértve a pendrájvokat is - (ha ajándékba akarok adni valakinek karira, és szeretném becsomizni)
- Ne csak 1-2 országban legyen elérhetõ a szolgáltatás.
De persze ezzel sem oldanák meg de legalább versenyképesebbé tennék magukat. Sok ember úgy érzi - köztük én is - hogy a koncertre járással jobban támogatom a zenekart mintha egy kiadótól vennék egy méregdrága cd-t amit amúgysem tudok lejátszani semmiben... (Kivéve a pc-t, de ott meg ne zümmögjön)
Starcraft + Diablo III - esemve
Ami a digitális terjesztést illeti, sajnos eléggé elszállt árak vannak még mindig. Pc-n nem játszom, de pl a kétéves Mortal Kombat még mindig10k xbox live-on + a DLC katakterek még kb. 3, míg a Komplet Edition (amin rajta vanden DLC) 5990 a boltban. Persze, vannak akciók, vettem én is 300-ért olyan játékot, amit nem vennék meg teljes áron, csak azért, hogy két órát bohockodjak velük, de szerintem egyik módszer sem alternatívája a másiknak. Kell digitálid tetjesztés is meg fizikai is, természetesen normális és arányos árakon
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Nyilván ha valaki teljesáron veszi a játékot és vele együtt minden ostoba értelmetlen DLC-t, soundtracket meg survival guideot az így járt.
Ellenben extrém durva akciók szoktak lenni szinte mindenre. Egy-kétezer forintért lehet jó és nem is olyan régi játékokat venni. (Mass effect 1 és 2õt vettem meg már tavalyelõtt 5 euróért együtt)
Emellett kényelmes, jó support van, megvétel után pár perccel játszhatsz, nem kell pepecselni lemezekkel, patchekkel, cd kulcsokkal, kódokkal.
Nekem bejött a steam.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Akkor most miért is szar a steam? :
Csak ismerni kell a rendszert.
https://hotshu.wordpress.com/
Football Manager 2013 - steamen 49.99EUR (akcióban nem láttam) thehut-ról dobozos példány akcióban házhoz szállítva - 4900 Ft
Settlers 7 Gold Edition - steamen 29.90EUR - cdgalaxisról dobozos 2500FT postaköltséggel együtt
SCII - Heart of the Swarm - blizznél 49.99EUR - dobozos elõrendelve 9500Ft házhoz szállítással
Mass Effect 2 - steamen 19.90EUR - dobozos thehut-ról szállítással 2700 Ft
Szóval engem egyáltalán nem gyõzött meg eddig a digitális disztribúció, a Steam meg fõleg nem. Én inkább azt veszem észre, hogy valaki bejelentkezik és agyba fõbe vásárol anélkül, hogy szétnézne...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
miota van steam, jatekot nem is warezolok
netflix-video relacioban ugyanez lenne
Ha lenne magyarországon elérhetõ Netflix és/vagy amazon prime én sem szarakodnék a torrenttel.
De amíg a torrent alternatívája hogy horror áron szarfos szinkronnal tízpercenkénti reklámmal nézhetem a kedvenc mûsorom (már amit egyáltalán) addig marad a torrent.
A zeneipar ugyanez pepitában.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Azt próbáld meg másolni otthon.
A magyar utakon biztos ugrálni fog a tû az autós-lemezjátszó fejegységen...
Ilyen baromságot, te jó ég...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nekem viszont ebbõl lett elegem. Sok banda összerak egy két hallgatható albumot és amikor meghallod õket élõben hirtelen az jut az eszedbe hogy "lecserélték az énekest?" vagy "ezt melyik megasztár selejtezõn röhögtem is ki?". Tisztelet a kivételnek aki közel ugyanazt a minõséget tudja produkálni élõben mint a stúdiólemezen.
Mindenki, mindenhol szeretne hozzáférni egyszerûen a digitális tartalmakhoz.
Nincs idjük sem kedvük zeneboltokban cd ket dvd ket keresgélni, sokkal hatékonyabb és gyorsabb a net.
Sokan nem azért torrenteznek mert nem akarnak fizetni hanem mert valós alternativa alig van.
Premierfilmek például vannak a sky kínálatában is de a 7-8€ ár maga a pofátlanság kategória.
Az alma jól látta annó ezt ezért is lett ilyen sikeres, azt adta az embereknek amire vágytak, olcsó könyen elérhetõ digitális tartalmat.
Megvettem az albumot közel 6 ezer ft, 2003 körül, ami akkor nem kevés pénz volt a Virgin Megastoreból(ha még valaki emlékszik itt erre).
És katasztrófa volt a cd, illetve a másik 10 szám. Soha nem érzetem, jobban becsapva magam, azóta nem veszek cd-t elvbõl...
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Jogdíj?
Oh yes, ha nem tudunk pénzt termelni olyan könnyen mint eddig, mert nem értjük, hogy hogyan gondolkodnak az emberek, hogy mûködik az internet és egyébként is leszarjuk, akkor élõsködjünk másokon!
A társadalmakon élõsködõ jogdíjt beszedõ szervezetek lennének az elsõk, amelyeket egy normális világban betiltanának.
Nyilván nem teszik, mert jól ki van ez találva, minden fontos embernek csurran cseppen onnan egy kis $zé... Ezzel is rombolva a társadalom védekezõ képességét.
https://twitter.com/foodlfg
Az általad említett és utál bulvármédia is ugyanennek a médiaiparnak a kampánya.
https://twitter.com/foodlfg