24
  • narumon
    #24
    Próbálkozások már most is vannak: http://www.vinylnirvana.hu/?p=299
  • duke
    #23
    "Vissza a bakelithez! (tudom, vinyl)
    Azt próbáld meg másolni otthon."

    A 3D -s nyomtatok koraban, meg par ev, es ez sem jelentene problemat.
  • zakzag
    #22
    Azert az szamomra hihetetlen, hogy egy nyomorek dal vagy rajzfilm vagy akarmi mas a szerzo halala utan 80 evig az orokos(ok) kezeben marad es kap(nak) penzt utana, viszont egy szabadalom max 25 evig lehet a feltalalo/tervezo kezeben, utana automatikusan szabadda valik. Pedig egy szabadalomhoz tartozo fejlesztesben sokkal tobb befektetett penz lehet. Koszonjuk Disney meg a hasonlo szarok :)
  • Major
    #21
    De, legalább a játékipar tud lépni. Folyamatos internetkapcsolat kell majd az összes játékhoz, ez a jövő.
  • Ferrer
    #20
    ...meg gondolom egy rakat másik szolgáltatás is.
  • Ferrer
    #19
    Az általad felsorolt funkciók majdnem mindegyikét (ajándékozásban nem vagyok biztos) betölti most is az itunes.
  • macleod2012
    #18
    Működhetne normálisan ez, és azzal se kéne kicseszni, aki szereti kézben tartani az albumot. Van is ilyen pl.:
    Celldweller - -Wish Upon A Blackstart ( Delux, 2 cd )
    csak a lényeget idézem:
    "Wish Upon A Blackstar (2-CD Deluxe Edition) (320kb MP3 Album) 02:29:32 $12.99 +
    Wish Upon A Blackstar (2-CD Deluxe Edition) (CD + 320kb MP3 Album) 02:29:32 $14.99 +"
    Kis extra, ha erről az oldalról veszel zenéket, a a legtöbbet bármilyen videóval feltehet youtube-ra, csak descriptionba bele kell írni, hogy innen van. ( mellékesen az album előadója a kiadó is egyben, de érvényes az itt lévő legtöbb zenére is )
    Ez a kulturált hozzá, nem az hogy 6000 egy album és emellett itthon még kifizetem az ssd-re is az artisjus díjat...
  • cateran
    #17
    Preorder mindig 0 ...(pontosabban addig nem vonnak le penzt, amig tenylegesen meg nem jelenik) Amugy $99.99 lesz az ara a Collector`s-nak es a steam preorderesek ezt kapjak:"All customers* who pre-order the game from participating retailers will receive a global pre-order bonus consisting of two vehicle skins for their medium weight vehicles, the German Rotbraun and Soviet Leningrad, with selected retailers also offering guaranteed beta access during the Closed Beta phase.As well as these incentives customers who pre-order the game from Steam will be enrolled into the exclusive Steam Pre-Purchase Tiered Reward Program which will feature a number of rewards including unlocks for Team Fortress 2 and WarhammerŸ 40,000Ÿ: Dawn of War IIŸ Retribution."

    Pre purchaseben pl 40 es 70 angol font az ara, de te hidd csak nyugodtan, hogy ingyen kapod majd....
  • smv
    #16
    A megoldás egyszerű és sok platformon már bejött:

    - Online vásárolhassak (!!)OLCSÓN(!!). Sok kicsi sokra megy, a mobil appok már rég bizonyították. Az árazásnál figyelembe kellene venni a különböző régiók fizetését, hiszen lehet, hogy olcsóbban kell adnom egy magyarnak de itt nem beszélhetünk a termék fizikai előállítási költségéről mennyiségarányosan, és ha ezzel növelem a vásárlószámot már jól jártam.
    - Dalokat vásárolhassak és ne albumokat. Nem fogok kifizetni egy rakat vacakot ha 1-2 értékelhető dal van az albumon.
    - DRM mentes legyen
    - A felhőben maradjon meg, bármikor tudjam letölteni, vagy rögtön onnan hallgatni
    - Dalok ajándékozásának lehetősége.
    - Az albumokat ha akarom akkor különböző adathordozókon is megrendelhessem - beleértve a pendrájvokat is - (ha ajándékba akarok adni valakinek karira, és szeretném becsomizni)
    - Ne csak 1-2 országban legyen elérhető a szolgáltatás.

    De persze ezzel sem oldanák meg de legalább versenyképesebbé tennék magukat. Sok ember úgy érzi - köztük én is - hogy a koncertre járással jobban támogatom a zenekart mintha egy kiadótól vennék egy méregdrága cd-t amit amúgysem tudok lejátszani semmiben... (Kivéve a pc-t, de ott meg ne zümmögjön)
  • Anubys
    #15
    Én az "átverve éreztem magam" elkerülése végett mindent letöltök vásárlás előtt. Szintén jobban szeretem a fizikai médiát, de csak akkor, ha előtte kitudom próbálni rendesen. Erre pedig csak a warez jó, a félperces sample-k vagy játékok esetén a demók nem. Arról nem is beszélve, hogy sok kedvencemet úgy ismertem meg, hogy érdekes volt az albumcím, lehúztam, megtetszett, megvettem. Most tartok kb 500 ereseti CD-nél, ha nem lehetett volna letölteni, szerintem az 50-et sem érné el a kollekcióm.

    Ami a digitális terjesztést illeti, sajnos eléggé elszállt árak vannak még mindig. Pc-n nem játszom, de pl a kétéves Mortal Kombat még mindig10k xbox live-on + a DLC katakterek még kb. 3, míg a Komplet Edition (amin rajta vanden DLC) 5990 a boltban. Persze, vannak akciók, vettem én is 300-ért olyan játékot, amit nem vennék meg teljes áron, csak azért, hogy két órát bohockodjak velük, de szerintem egyik módszer sem alternatívája a másiknak. Kell digitálid tetjesztés is meg fizikai is, természetesen normális és arányos árakon
  • Cuchulainn
    #14
    Ezt is lehet csinálni ésszel meg eszetlenül.

    Nyilván ha valaki teljesáron veszi a játékot és vele együtt minden ostoba értelmetlen DLC-t, soundtracket meg survival guideot az így járt.

    Ellenben extrém durva akciók szoktak lenni szinte mindenre. Egy-kétezer forintért lehet jó és nem is olyan régi játékokat venni. (Mass effect 1 és 2őt vettem meg már tavalyelőtt 5 euróért együtt)
    Emellett kényelmes, jó support van, megvétel után pár perccel játszhatsz, nem kell pepecselni lemezekkel, patchekkel, cd kulcsokkal, kódokkal.
    Nekem bejött a steam.
  • avengir
    #13
    Company of Heroes 2 Digital Delux Pre-Order Steamről - 0 Ft

    Akkor most miért is szar a steam? :

    Csak ismerni kell a rendszert.
  • narumon
    #12
    Hmz amióta van Steam azóta be vagyok reggelve de eddig 1 azaz EGY játékot tudtam ott megvenni jó áron. Tudom, hogy az extrém akciókat kell nézni, de valahogy olyasmi soha nincs ami nekem kellene. Pár vásárlásom az elmúlt időszakból;

    Football Manager 2013 - steamen 49.99EUR (akcióban nem láttam) thehut-ról dobozos példány akcióban házhoz szállítva - 4900 Ft
    Settlers 7 Gold Edition - steamen 29.90EUR - cdgalaxisról dobozos 2500FT postaköltséggel együtt
    SCII - Heart of the Swarm - blizznél 49.99EUR - dobozos előrendelve 9500Ft házhoz szállítással
    Mass Effect 2 - steamen 19.90EUR - dobozos thehut-ról szállítással 2700 Ft

    Szóval engem egyáltalán nem győzött meg eddig a digitális disztribúció, a Steam meg főleg nem. Én inkább azt veszem észre, hogy valaki bejelentkezik és agyba főbe vásárol anélkül, hogy szétnézne...
  • Archenemy
    #11
    +1
    miota van steam, jatekot nem is warezolok
    netflix-video relacioban ugyanez lenne
  • Cuchulainn
    #10
    Ennyi.

    Ha lenne magyarországon elérhető Netflix és/vagy amazon prime én sem szarakodnék a torrenttel.
    De amíg a torrent alternatívája hogy horror áron szarfos szinkronnal tízpercenkénti reklámmal nézhetem a kedvenc műsorom (már amit egyáltalán) addig marad a torrent.

    A zeneipar ugyanez pepitában.
  • KAWAszaki
    #9
    Vissza a bakelithez! (tudom, vinyl)
    Azt próbáld meg másolni otthon.
    A magyar utakon biztos ugrálni fog a tű az autós-lemezjátszó fejegységen...
  • Narxis
    #8
    Neveld át a kedves szüleidet!

    Ilyen baromságot, te jó ég...
  • Szefmester
    #7
    A zenekarok pont nem a CD eladásokból élnek meg. Alig kapnak pár centet talán 1-2 dollárt egy egy lemez után. Ellenben ha szereted őket akkor elmész a koncertjükre és ott hallgatod meg őket.
    Nekem viszont ebből lett elegem. Sok banda összerak egy két hallgatható albumot és amikor meghallod őket élőben hirtelen az jut az eszedbe hogy "lecserélték az énekest?" vagy "ezt melyik megasztár selejtezőn röhögtem is ki?". Tisztelet a kivételnek aki közel ugyanazt a minőséget tudja produkálni élőben mint a stúdiólemezen.
  • csimmasz
    #6
    Az emberek nem akarnak lemezekkel szarakodni.
    Mindenki, mindenhol szeretne hozzáférni egyszerűen a digitális tartalmakhoz.
    Nincs idjük sem kedvük zeneboltokban cd ket dvd ket keresgélni, sokkal hatékonyabb és gyorsabb a net.

    Sokan nem azért torrenteznek mert nem akarnak fizetni hanem mert valós alternativa alig van.

    Premierfilmek például vannak a sky kínálatában is de a 7-8€ ár maga a pofátlanság kategória.

    Az alma jól látta annó ezt ezért is lett ilyen sikeres, azt adta az embereknek amire vágytak, olcsó könyen elérhető digitális tartalmat.
  • pixx
    #5
    Én régen nagyon sokat költöttem cd-re havi 20 ezer körül, aztán a limp bizkit-nek kijött egy albuma, amiről tetszett a 2 szám, illetve annyit ismertem.
    Megvettem az albumot közel 6 ezer ft, 2003 körül, ami akkor nem kevés pénz volt a Virgin Megastoreból(ha még valaki emlékszik itt erre).
    És katasztrófa volt a cd, illetve a másik 10 szám. Soha nem érzetem, jobban becsapva magam, azóta nem veszek cd-t elvből...
  • FoodLFG
    #4
    "rendszernek az olyan platformokra is vonatkoznia kell, mint a kino.to és az olyan ajánlatokra is, mint amilyeneket Kim Dotcom kínál"

    Jogdíj?
    Oh yes, ha nem tudunk pénzt termelni olyan könnyen mint eddig, mert nem értjük, hogy hogyan gondolkodnak az emberek, hogy működik az internet és egyébként is leszarjuk, akkor élősködjünk másokon!

    A társadalmakon élősködő jogdíjt beszedő szervezetek lennének az elsők, amelyeket egy normális világban betiltanának.
    Nyilván nem teszik, mert jól ki van ez találva, minden fontos embernek csurran cseppen onnan egy kis $zé... Ezzel is rombolva a társadalom védekező képességét.
  • FoodLFG
    #3
    Kampány? Ja persze mossuk még az emberek agyát mindenféle szarral, hogy nehogy véletlenül is az jusson eszükbe, ami a technika és a társadalom jelenlegi fejlettségéből természetes lenne.
    Az általad említett és utál bulvármédia is ugyanennek a médiaiparnak a kampánya.
  • Mekong Delta
    #2
    A fő probléma az hogy az emberek nem értékelik a kézzelfogható kiadványokat. a 'zeneiparnak' mint olyannak kampányt kéne indítania a CD-k és a Vinyl lemezek védelmére, de persze nem fenyegető jelleggel mint ahogy eddig.. Nagyon sokan fel sem fogják mi munka van egy lemez elkészítésében - és ebben bennevan a lemezborító, dizájn, mellékletek stb., amit egy mp3-nál nem kap meg az ember. Persze igaz, ahhoz hogy megvegyem az összes kedvenc lemezemet, spec nekem kb milliomosnak kéne lennem...:D De törekszem arra hogy beszerezzek eredeti kiadványokat - viszont nem azért hogy ezzel támogassam az adott zenészt! Hanem mert hangulata van pl hogy felrakok egy lemezt - amit persze sajnos az átlag zenehallgató meg sem érthet.. Mondjuk minden tekintetben a nép átnevelésére lenne szükség, kezdve azzal hogy a sok bulvárszennyet eltávolítsák a közéletből illetve ne csak diszó meg popszennyet nyomjon a rádiók 99%-a! csak ugye pár gazdag genyónak kevesebb pénz jutna, amit nem hagynak.. A saját vermét ássa a világ, pedig lenne megoldás...
  • Zero 7th
    #1
    Ámen.