Vikings (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.12.26. 02:01:33
Per Aspera Ad Inferi.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2015.12.17. 21:00:07
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
ha meg akarjuk érteni miért éltek így az emberek akkor úgy is kell gondolkodnunk mint egy ókori vagy középkori ember.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Nem véletlenül lørdag náluk a szombat neve, ami konkrétan a mosás napját jelenti, legalább heti egyszer fürödtek és óriási figyelemmel voltak például a hajuk iránt. A sorozatban általában a harcosokat látjuk, akiknek teljesen más volt a helyzetük, mint mondjuk egy földművesnek ötszáz évvel később.
Utoljára szerkesztette: Piszkos Fred, 2015.12.04. 14:39:40
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.12.03. 23:32:39
Szerintem fölösleges a 100% történelmi hűséget számon kérni ezeken a sorozatokon, eleve a sorozat kezdete óta egy darab seaxot nem láttunk, amik ezerszer elterjedtebbek voltak a kardoknál, pláne az egyszerű harcosok körében.
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
A LK-ban mindenki csóró, kihegyezett botokkal verekednek a miliciák, minden koszos, szalma a földön, nem úgy mint a Vikings angol települései, ahol a farm olyan, mint egy idilli sváci falucska, a vár meg római villa vagy későközépkori vidéki uradalom.
A másik amit utálok Vikingsben, hogy minden sötétben történik, mintha félnének a fénytől. 9. éve lakom Angliában és nem 12 hónap eső, félhomály, köd itt sem az élet.
http://gaborszantai.co.uk/
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Aki ilyeneket ír, annak fogalma sincs a történelemről.
Sokan nem engedhették meg a fémből készült, kovácsolt páncélokat, csak keményített bőrt használtak. Amikor leverték valakinek a fejéről, vagy megörökölték apucitól, társuktól, akkor beletettek a nagyobba egy rongyot vagy a kisebbet egy szíjjal a fejre kötötték.
Ez nem az az időszak volt, amikor bárki méretre tudta szabatni a páncélzatát.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.12.03. 09:44:56
Warlords and generals without helmets. Guess the main character.
Helmets that don't sit well on the head.
12th century long sleeved mail armour.
late-12th century surcoats.
Separate mail coifs.
Rectangular shields.
Not enough spearmen.
Weird leather straps.
Max Factor.
Strange long-hilted sword.
Amateurishly made pseudo-lamellar armour.
Leather GIMP suits.
Fucked up wheel without spokes.
Motor vehicle tracks lead to castle.
Otherwise it doesn't look... too bad.
😄
Per Aspera Ad Inferi.
\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!