1178

A History Channel saját gyártású sorozata
  • sempronius18
    A faterjáról a mesét kb senki sem hiszi el.

Meg akkor bárki kihívhatta a Jarlt párbajra a góré címért lásd Earl Haraldson vs Ragnar vagy 10. részben Ragnar is felajánlja ezt a fiainak meg kb mindenkinek.
    A Harbardos eset után kb Cersei Lanisterre váló Aslaugnak ilyen szituban kb nincs esélye, vagy ki tudja majd kiderül. Lehet tosztak Björnnel, mert Torvi gyanúsan nem volt a time jump után mutatva.
  • Count Adyn
    Mondjuk Aslaug faterja is egy legendás hős volt az biztos segített, na meg :)
  • sempronius18
    Nekem inkább az a kérdés mi volt abban a 10 évben Kattegatban még Ragnar rehabon volt. Logikus lenne, hogy addig a nevében Björn kormányzott, de úgy tűnik, hogy Aslaug maradt a góré ami azért elég érdekes. Ok, hogy Lagertha Jarl tud lenne bár az is elég mese, de Aslaugot egy harcos társadalomban nem tudom, hogy fogadták el.
  • Carmang
    Csak hirtelen eszembe jutott, hogy semmilyen utalás nem volt az utolsó részben arra, hogy Björn szembesül lánya halálával. Mármint, hogy Aslug nem igazán foglalkozott a kis Siggy-vel.
  • bega82
    Bizony, tetszett nekem is.
  • Mirk
    10. rész végén iszonyatosan jót alakított Ragnar.
  • kissssss
    ez a harbard gyerek némi dumálással végig dugta a fél város, szerintem mindegyikőtök szeretne ilyen semmirekellő kókler lenni :D
  • Count Adyn
    Meg vámpirokat gyilkol a The Strain -ben szabadiejében :D
  • sempronius18
    Harbard = Raszputyin
  • Carmang
    Ne irigykedj! :)
    De csak megszüntette Ivar fájdalmait.
  • Carmang
    Mi ez a fonott gúnya??? Még talán valódi vessző is van benne :D
  • Seten
    Az senkinek nem tűnt fel, hogy ez a Harbard csak egy kókler, aki kamu dumákkal járja a világot, miközben minden nőt megdönt?!
  • Stockbauer33 #873
  • Mephike
    Ezt itt hagyom, van benne minden, amit szeretnénk :)
  • sempronius18
    Na van a szezon második felének előzetese, abban már keményen tolja Ivar a rehabot.

Meg lészen akkor a Vér Istvánkák óhaja és láthatják ahogy kaszabolja az "agresszorokat" :D
  • bardocz
    Fogtündér :DD
  • Mephike
    Az még simán megtörténhet, hogy a fogtündér barátja (Harbard) megoldja ezt a kérdést. De kétségtelen, hogy minél előbb kellene ha az a terv, hogy járni fog Ivar.
  • DantesHUN
    Az olyan teóriákat, hogy ténylegesen béna volt, vagy üvegcsontú, nem lehet komolyan venni. Most a valóságról beszélek, nem a sorozattól. A sorozattól függetlenül . Teljesen kizárt, hogy elfogadtak volna egy ilyen embert vezérnek.A viking vezér maga is harcol, részt vesz a portyákon. Akinek ilyenféle fogyatékosságai vagy betegségei vannak, nem tud részt venni. Például ha tényleg osteogenezis imperfecta-azaz üvegcsontú valaki, kicsit elesik, azonnal törnek a csontjai. Az ilyen betegséggel élőknek, még ma is nehéz az életük, pedig a XX.-XXI században sokkal jobb orvosi eszközök vannak, és élet is kevésbé veszélyes. Akkoriban egy ilyen beteg, leesik a lóról, paff annyi neki.
    Ugyanez áll arra ha valaki béna. Felteszik a hajóra? Még csak-csak. Na de csatában?Viszi valaki a vállán? Lóra kötik? Két ember cipeli hordszéken?
    Ezek reálisan nem elképzelhetőek.

Ebben a korban, más testi fogyatékosság is gyakorlatilag kizáró ok volt a vezetésre , nem csak a vikingeknél, máshol is. Pedig a keresztény királyságokban nem volt feltétlen elvárás, hogy az uralkodó egyben remek harcos is legyen. De , elég ritka volt, hogy vak, vagy bármilyen fogyatékossággal küzdő ember lett király. Persze én is tudom vannak ellenpéldák, II. Béla is vak volt. De az a lényeg, évszázadokkal később, a más felfogású országokban is nagyon ritka eset volt, hogy sérült, beteg, fogyatékkal élő ember lehessen vezető.
    Mondjuk a 800-as évek elején a vikingeknél ez szinte kizárható.

Ettől függetlenül a sorozatban persze nyilván megoldhatják másképp is, és írhatnak olyan sztorit aminek semmi köze a valósághoz. Ahogy eddig is megtették.
    Például Rollo nem az a Rollo. A koporsós támadás nem ott és nem akkor volt. Széphajó Harald is inkább kicsit később élt. Az egész vikingek vs franciák elleni szállban is több valós dolgot gyűrtek össze. Odo grófnak nem ez volt a sorsa. És nos, viszonylag kevés kínai drogkészítő nő élt a vikingek között, bár nagyon megerőltetve, talán nagyon kicsi esély lehetne a dologra.

Meg azt is fellehetne azért hozni, marha érdekes, hogy hány évesek a gyerekek és mennyi idős, Ragnar, Rollo, Floki, Lhagerta, Aslaug.
    Mondjuk Floki és Ragnar esetében látszik hogy valamennyire öregbítették őket, főleg Ragnar esetében látványos. Talán Björn-ön is látszik hogy komolyabb , korosabb lett. De a többiek esetében? Fura. Mégis mennyi idő telhetett el az első epizód óta? 20-30 év? Az utolsó epizódban most elhangzik konkrét szám, de hát előtte is ugrottunk többször az időben előre. De mindegy, annyi baj legyen. Fogadjuk el, jól tartják magukat, nem látszik rajtuk a kor.
    Ezeket a változásokat és fura dolgokat elfogadtam és nem is zavartak, de Ivar szála viszont nem tetszik.

sajnálom ,hogy így oldják meg, jobb lett volna ha a misztikus vagy csak annak tűnű harbard valamit csinál vele, talpra áll, és egy vérgőzős vadként harcol Ivar az első sorban.

De ettől eltekintve, a többi szál tetszett. Pedig a drogos Ragnar kínlódása már unalmas és idegesítő volt, de végül a 10. epizódra mégis jó lett, tényleg jól kihozták a végére. A földközi tenger felvetése is jó. A csata is jó volt.
    Vajon meglépik -e Ecgbert halálát, és a fia kerül a trónra, mert ő is egyre több szerepet kapott, az elmúlt epizódokban. Meg lassan Alfréd is felnő.
  • Mephike
    Nagyon tetszett a záró rész. Sőt nekem az évad is nagyon rendben volt. Nem gondoltam volna, hogy a GoT és a WD mellett lesz még egy sorozat itthon, amit azonnal nézi kell ha kijön.
    Ragnarnak csak évek kellettek mire visszanyerte az eszét, ezért ne kábszizzatok! :)
    Csak tippelek, de az nem lehetséges, hogy Ivar úgy fog uralkodni, hogy a testvérei lesznek a kezei és lábai. Tehát ő lesz akarat, a tesók meg a végrehajtói ennek az akaratnak? Tudom, hogy a viking kultúrában nem sok helye volt az ilyen sérült embernek, de az azért látszott, hogy az apja stílusát örökölte ez a gyerek. hm?
  • Carmang
    Ja, Eckbert karaktere, és a színész is zseniális :)

Gondolom a következő évadban elfogják Ragnart, és Aelle bedobja a "mókusok" közé. Most már elég időszerű lenne.
    Utoljára szerkesztette: Carmang, 2016.04.24. 09:21:50
  • Count Adyn
    btw

"According to the Saga of Ragnar Lothbrok, Ivar’s epithet “the Boneless” was a result of a curse foreseen by his mother, Ragnar Lothbrok’s second wife, Princess Aslaug, who had the power of foresight.

It is written in the saga that Aslaug warned Ragnar Lothbrok to wait three days before consummating their marriage saying the gods would not be pleased and their child would be cursed otherwise. Ragnar ignored her warning and Ivar was born with legs with gristle-like structures instead of bones."

miután a GoT on kifanyalogtad magad most ez jön Dantes?:)
  • sempronius18
    Pedig de 4 teória van miért volt csonttalan:

1. Tényleg béna volt.
    2. Rettentő magas volt
    3. Nem volt csontja ami ne tört volna el
    4. Vadul tudott lovagolni

A valóságot meg lehet hagyni. A Ragnar fiak is mind mondabeli félig valós alakok, így simán irányíthatja a Vikingeket egy béna ember is aki "mindenkinél közelebb van Odinhoz és jobban megérti az isteneket"

Így kb érdekesebb is, mint hogy megy egy tagbaszakadt állat aki a fejszéjével egybe szaggatja szét a gonosz Angolokat akik annyira kötsögök, hogy nem adják át harc nélkül a termésüket, földjüket, asszonyaikat és pénzüket a jófej badass Vikingjeinknek meg még Odint se követik.
  • DantesHUN
    De az sincs, hogy béna lett volna. Elég sok mindent ellehet fogadni hogy átírtak a történelemhez és a sagákhoz képest. De egy béna viking hadvezér? Marhaság. Egyetlen történészi magyarázat sem valószínűsít semmi ilyesmit. A vikingek pedig csak olyan embert követtek, aki ő maga is nagy harcos. Ez volt az egyik alap a társadalmuk felépítésében. Szemben a korafeudális keresztény királyságokkal, ahol születés jogán volt valaki vezető, a vikingeknél az volt a vezér, akit a nép érdemesnek tartott arra hogy kövessék. Amihez kell hogy eszes, legyen jó taktikus, de az is ,hogy jó harcos.

Ennyi erővel jó hogy nem lett Björn dereka tényleg vasból. Vagy van Sigurd szeme helyén kígyó.
  • DantesHUN
    Remélem nem. Nagy marhaság lenne.
  • sempronius18
    Szerintem Ivar béna marad most már. Az egyik Sagában sincs írva, hogy puszta kézzel ölte az ellent, csak az, hogy ő volt a nagy hadsereg vezére az meg simán lehet.
    Látszik, hogy hiába béna, Aslaug és Ragnar többi fiát úgy fogja irányítani ahogy akarja, meg sakkozással az előző részben arra utaltak, hogy elég eszes is na meg pszihopata picit. :)

(A gyerekkori szőke haj tényleg be tud barnulni, de ilyen feketére hajazó azért sohasem lesz belőle.)
  • Piszkos  Fred
    Én 10-12 éves koromig olyan szőke voltam mint Ivar, 20 évesen már barna hajam volt. Szerintem ez elég általános dolog, a feleségem is barna hajú, és az összes gyermekkori képén szőke :)
    Ivar

fog harcolni :D
  • DantesHUN
    OKé jó volt, nagyon jó rész volt, az évad több része gyenge volt, ez jó lett. Végre előtérbe kerülnek a Ragnarfiak, éljen. De egy dolog rohadtul zavar:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ivar, miért nem tud még járni? Meg kellene oldani. Ő a legnagyobb viking harcosok egyike. Tudom ,hogy lazán kezeli a történelmet a sorozat, de Ivar ne egy lebénult alak legyen ő Csontalan Ivar a rettegett vérengző vad harcos! Álljon talpra!
  • bardocz
    Igen, ez felmerült bennem is :D
  • Carmang
    És hogy lett szőkéből barna?

Ragnar megcsinálta a visszatérését :D
  • sempronius18
    A holtidőben portyát indítottak az Arrakisra és túltolta a fűszert.
  • bardocz
    Gondolom más sorozatokra gondol.
    Ivar kék szemei mégis micsodák?
  • Carmang
    Előző évek tendenciája? Eddig nem volt így. nemrég linkelte valaki a hírt, hogy mostantól tervezik az őszi szériát is.
  • Stockbauer33 #852
    Ez volt a MID SEASON FINAL a szezon felének a záró része, tehát még lesz 10 rész, amit az előző évek tendenciája alapján ősszel fognak leadni. Amit gondolom most is így lesz.
  • Stockbauer33 #851
  • RatBaG #850
    Ironsidené.
  • Ragnar91
    Ki az a lány Lagertha mellett?
  • Stockbauer33 #848
  • manul
    Ragnar mintha kezdene magára találni. Reméljük.
  • Piszkos  Fred
    Szerintem az évad legerősebb része volt ez.
    Odo halálán eléggé csodálkoztam, a valós történelem alapján én komolyan azt vártam, hogy sikerül kihajítania Charliet. Yidu pedig kőkeményen felszopta, kicsit nem gondolt bele a helyzetébe, amikor megpróbálta zsarolni Ragnart. Azért sajnálom, gondolom csak haza akart vergődni valahogy Kínába (ezért szokatta rá Ragnart is a chinese medicinere :D ).
  • Carmang
    Na, kezd felpörögni az évad :)