1178

A History Channel saját gyártású sorozata
-
I. Otto volt még ilyen, ha már Géza szóba került. -
Susarc #440 nem rossz,de nem mutat jól háttérnek.....biztos lesz majd frankó verzió soon :) -
MaRee #439 Tegnap fotóztam ki a filmből.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://oi57.tinypic.com/24fckfo.jpg -
Susarc #438 -
Susarc #437 erről vadászom a HD képet.... -
Stockbauer33 #436 Hatalmas volt ez az utolsó rész.Az egész évad
#437 Link -
Na, most daráltam le az utolsó három részt egyben, még frissek az emlékek. :)
Floki esetén volt egy árulkodó momentum a 8. részben, amikor még Wessexben voltak. Az elején, amikor Horik felhúzta magát azon, hogy Ragnar a beleegyezése nélkül küldött követet Ecberthez és elviharzik, Ragnar ránéz Flokira és jól láthatóan a fejével int, Floki meg készségesen a király után lohol.
Horik lányai nem maradtak életben, akiket a végén Björn kizavart, azok csak a szolgák voltak. A fiú halálát viszont nem láttuk, szerintem még él, hogy sz*rkavaró lehessen a következő évadban is. Ha megölték volna, a saját apja előtt megtették volna.
Athelstan az eszével még keresztény és az elméje húzza el, de a szíve az, ami visszaviszi. Mondja is a 9. részben, hogy Ragnar és a többiek a családja, meg hogy az esőben Istent látja, de a villámlásban Thort. Szerintem nem árult el semmit, csak (úgy véli) megtalálta a helyét ebben a fura kettős életben.
-
Sztem Floki neki valami fájdalomcsillapítót vagy hasonlót adhatott ami elnyomta az elméjét, hogy megvédhesse magát. -
MaRee #433 Rollo vajon túlélte? -
Na Siggyről kapásból elhittem, hogy Ragnar ellen tesz, Flokinál meglepődtem.
Cseles módon Floki ellenségeskedését jobban tolták, hogy izgalmasabb legyen a történet. Aztán jött a meglepi, hogy mindkettő Ragnarral van. Bár Siggy motivációját nem igazán értem még mindig.
Lehet útközben rájött, hogy Rollo (illetve saját) szempontjából jobb, ha Ragnarral van, mint Horikkal. -
Semmi meglepő: Season 3 Announced. :)
-
sempronius18 #430 Arra vagyok csak kíváncsi, hogy Siggy mikortól dolgozott Ragnarnak. Ragnar jellemének szempontjából nagyon nem mindegy. -
Susarc #429 jaja!! én hülye meg az első rész után hónapokig hanyagoltam...aztán haverok csak meggyőztek :) -
MaRee #428 Méltó helyét elfoglalta a sorozat nálam a GoT,Spartacus és a Rome mellett a legjobb sorozatok közt!
-
sempronius18 #427 Szerintem megölték a fiát is csak nem Horik előtt, ha nem hibáztak, mert nagy szarkavaró volt a kölyök. -
Késsel a torkán végignézették vele, ahogy Ragnar kinyírja az apját, aztán kivitték a Hall-ból, és ennyi.
Csak nem hülye Ragnar, hogy életben hagyta? -
na meg ő!
csak jól emlékeztem, visszanéztem azt a jelenetet, a szobából csak lányok rohantak ki, a fia meg nem ugrott be. -
Horik fiát is életben hagyták, nem? -
vikingeknél nem tudhatod, lehet hogy vérszomjas shield maidenek lesznek. -
Csak a lányok maradtak életben, ők nem sok vizet fognak zavarni. -
na az életben hagyott horik-ivadékok még egyszer tuti seggbe harapják ragnart... -
Kegyetlen jó volt ez az évad, sokkal jobb mint az első, pedig az is jó volt. Horik-ot jól kijátszották, annak pedig örülök hogy Floki nem fordult Ragnar ellen. Kíváncsi leszek, hogy majd mennyit ugrik a sorozat időben. -
Az meglehet, néhány emberöltőn belül a táltosrendet mégis sikerült elég elfogadhatóan lenullázni, s vele mindazokat, akiknek ez nem tetszett. Ez is egyfajta árulás, nem? Sőt, a magyar zsoldba szegődő külföldiek is tömegesen árulták el ezek szerint a saját "hazájukat". Amire ki akarok lyukadni, hogy a pap lehet hitehagyott (de ez sem ilyen egyszerű a sorozatban), na, de hogy hazaáruló lenne...? Családja nem volt, az egyházi elöljáróit, ha azoknak az egyházi rend szerint kötelességgel tartozott, elhagyta, ezzel lehet esküszegő, a királyát pedig, miután az megmentette, szintén elárulhatta - személyében. A hazaárulás viszont túl modern, túl elvont fogalom az én ízlésemnek ehhez a felálláshoz.
Számomra sokkal érdekesebb a személyes környezetét vizsgálni meg, nevezetesen, hogy Lindisfarne - miután ott a nagyon is kézzelfogható barátait gyilkolták le mellőle - után mitől rokonszenvezett az északiakkal. Keresztényi megbocsájtás? Egy új, testhezállóbb élet megtapasztalása? (=szex. :D) Stockholm-szindróma?
Ezt elintézni el lehet "hazaárulással", értékítéleten nehéz vitatkozni, de szerintem ez a nézőpont túl sok színt kiemel a sztoriból. -
sempronius18 #418 Géza Fejedelem tudtommal nem azon ügyködött, hogy segítsen abban egy idegen népnek, hogy területeket szerezzenek és kifosszák Magyarországot.
Ha már megemlítetted őt Ragnar viszont nagyon is hasonlít Gézára abban, hogy sorra gyakja le a rivális jarlokat, mint Géza a rivális törzsfőket.
A fiait viszont egyáltalán nem neveli keresztény szellemben Ivar később Aella elleni bosszúja mellet feláldozza az egyik Skót, vagy Ír királyt Odinak, Björn Ironside is fosztogatja majd bőszen a kersztény szent helyeket stb stb.. -
Nem gondolnám, hogy a világ ennyire fekete-fehér, minthogy "hazaárulás" (különösen nem ebben a korszakban), "vallásárulás" és a többi, még az utóbbi hagyján. Főleg nem azon a szinten, ahol nem egy háztartásnak parancsolsz, hanem egy vagonnyi hosszúhajónak. :)
Vegyük például Géza fejedelmet. -
SzinesGeza #416 Addig nézd majd a Sons..-t. Ragnar úgyis hasonlít Jax-re. :) -
És várhatunk megint majdnem egy évet a következő évadra
-
A feleségét csak biztonságban akarta tudni. Kicsit zakkant, ezért ilyen furán oldotta meg. Minél kevesebbet tudott az asszony, annál nagyobb biztonságban volt. -
Ragnar sokkal szélesebb látókörű, mint a többi ember. Folyamatosan újabb tudásra akar szert tenni, felfedezni, stb, szerintem várható volt ez :) -
sempronius18 #412 Karakteridegen volt Ragnartól, ha tudjuk, hogy a fiait arra nevelte, hogy embereket áldozzanak Odinnak majd. :) -
Susarc #411 majd most,hogy volt a vízeséses jelenet Athestannal.....:P -
sempronius18 #410 Szerintem tényleg gondolkodott rajta Floki, hogy elárulja Ragnart. A feleségét csak nem vezette szándékosan ennyire félre. -
Remek volt az évadzáró, én Flokiról tényleg azt hittem hogy elárulja Ragnakrt, nem lett volna egy rossz húzás az sem.
Majd elválik hogy a 3 évad mennyit fog ugrani évekbe. -
sempronius18 #408 Nah valóban jó volt az évadzáró, most elvarrták rendesen a szálakat nem úgy, mint az első évadban. Talán azt hitték a készítők, hogy nem kapnak új évadot, de hál istennek nem így lett.
Floki jó volt a részben a 9. rész végén biztos voltam benne, hogy nem lesz áruló aztán most a 30. perc tájékán már elhittem, hogy mégis az lesz.....:) -
sempronius18 #407 Jó lesz az évadzáró, remélem Siggy-t megbicskázzák. -
https://www.facebook.com/photo.php?v=520013868103492 -
hát rossz lóra tett Ragnar:D
Szépen kiirtották a hitét -
még a finálé hátra van:D -
Vége? -
sempronius18 #402 Máshogy cselekszik Ragnar apánk, mint ahogy itt nyilatkozik. :)