Vikings (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Például elkanyarodva vicces, hogy a sztori szerint Rollo 4 évig csak depizett meg piált a következõ részben meg gondolom keményebb lesz, mint újkorában, na ilyen sincs......
Persze voltak csodabogarak, akik 70-es éveikig húzták, de õk csodák voltak.
Az hogy régen egészségesebbek voltak az emberek és tovább éltek urban legend.
Ha volt 70 meg 80 évesen akkor simán lehettek annál idõsebbek is.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
EGyébként köcsögség volt hogy Jarl Borgot kihagyták most a buliból, illetve hogy Rollo lecsapta. Nagy szarkavarás lesz még ebbõl 😊
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Ne haragudjatok srácok, de ha szerintetek valaki a kor viszonyai között 90 plusz évesen a pajzsfalban emberkedett, akkor nem sok közötök van a valósághoz.
Egyébként, hogy újat is írjak a modern dán és angol kutatások szerint a valódi Ragnar a Párizs ostromakor összedett vérhasban halt meg egy a mai Hollandia területén lévõ szállásán.
Legendás halálát és fia bosszúját 1200 körül jegyeztek fel 350 évvel késõbb a krónikások, valszeg azért hogy okot adjanak a Dánok Anglia hódításainak, mert mégis szebb a bosszú motívuma, mint a földért, nõért, aranyért való hódítás ténye.
Tudjátok a gyõztesek írják a történelmet. 😊
Per Aspera Ad Inferi.
Helmuth von Moltke. 1870-ben Sedannál neki adták meg magukat a franciák, Párizst is õ vette be következõ évben. Akkor 70 éves volt. Még élt pár évet.
August von Mackensen. Végigharcolta a nagy háborút és 69 éves volt amikor a hülye Károlyi itthon letartóztatta 1918-ban. 1945-ben halt meg.
Szóval simán lehetséges a 70+ os hadvezérség. 😊
A medve nem játék.
Na mindegy, akkor is várom nagyon, hogy mi lesz a wessexi királlyal. 😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A sorozatot egyébként úgy alakítják ahogy akarják, mert nem 100%-ban valós történelmi tényeket és szereplõket dolgoznak fel, hanem egy saga-t.
Mert igen valószínûleg élt egy Ragnar nevû Viking vezér, de az kizárt, hogy õ volt az elsõ, aki 793-ban nyugatra hajózott és az akit 855-ben Ella kígyóveremben végeztetett ki így megtagadva tõle a Vallhallát.
Az se valószínû, hogy Björn, Ivar, Ubbe, Hvitszerk, kígyószemû, Hastein mind az õ fia voltak. stb stb.
Ezek a figurák kicsit olyanok, mint a mi mondáinkban lévõ Álmos vezér és társai, akik szintén léteztek, de nem valószínû, hogy Álmost egy Turulmadár nemzette. 😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
A részt meg nem mondanám befejezõnek, inkább átvezetõ, összeköti a két évadot. Jön egyszer majd Rollo és a nyugati kalandozások (és tudjuk, hogy ki lesz majd belõle más néven...), illetve Ragnar sorsa (ami még azért odébb van), no meg persze a gyermekei, akiket Aslaug szül majd neki és igen fontos szerepük lesz majd Anglia történelmében (is). Anyag bõven van még a legalább 60-70 évet átfogó sztoriban (akár még Hódító Vilmosig is elmehetnek, ami azért elég valószínûtlen), kérdés, hogy mit dolgoznak majd fel ezekbõl és meddig mennek el (pénz + nézettség függvénye is, persze).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Ez a rész sokkal inkább tûnt az elsõ évad zárórészének, mint az új évad nyitányának, de azért rendben volt.
Ahogy az ajánlót elnéztem igazából a 2. résszel fog kezdõdni az új évad akkor lesz idõugrás is.
Milyen volt, volt benne idõugrás?
Sajnos estig nem tudom csekkolni, mert melóban vagyok.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
talán úgy lenne pontosabb, hogy a jelenlegi fõcím ilyen pop-viking, ez meg hard-viking lenne, szerintem az ilyen keményebb stílusú zene jobban illik egy olyan sorozathoz ami fosztogatókról szól😄
(persze copyright és hasonlók, de ha mondjuk én csinálnék viking témájú filmet a fõcímre ez lenne a legesélyesebb szám😄)
(megj: szeretem a Finntroll zenejet en is, de a vikingek utanzasa a kulsejukben csak ugyes marketing, semmi mas)
http://gaborszantai.co.uk/
a history channel miatt azt hittem vmi szar dokumentum keverékes cucc😄
egy dolgot sajnálok, hogy a fõcímdala nem ez:
http://gaborszantai.co.uk/