Vikings (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

45-50 éves korra egyszerûen elhasználódott az ember szervezete a sok apróbb-nagyobb sérülés következményei, az egyhangú ételek, a higénia hiánya, és a mostoha viszonyok miatt, mint például a földön alvás, durva alkoholizmus stb, vagy pl az esõben szélben való evezés sem tesz jót a szervezetnek.
Például elkanyarodva vicces, hogy a sztori szerint Rollo 4 évig csak depizett meg piált a következõ részben meg gondolom keményebb lesz, mint újkorában, na ilyen sincs......

Persze voltak csodabogarak, akik 70-es éveikig húzták, de õk csodák voltak.

Az hogy régen egészségesebbek voltak az emberek és tovább éltek urban legend.
DasIsFuck
Pontosan a kor viszonyai miatt volt lehetséges hogy ilyen idõsen is részt vehessenek a csatába.
Ha volt 70 meg 80 évesen akkor simán lehettek annál idõsebbek is.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Egyetértek.

EGyébként köcsögség volt hogy Jarl Borgot kihagyták most a buliból, illetve hogy Rollo lecsapta. Nagy szarkavarás lesz még ebbõl 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Aha a félig mitikus Ragnar Lodbruk is kb 100 évesen halt meg a Ragnar saga szerint.

Ne haragudjatok srácok, de ha szerintetek valaki a kor viszonyai között 90 plusz évesen a pajzsfalban emberkedett, akkor nem sok közötök van a valósághoz.

Egyébként, hogy újat is írjak a modern dán és angol kutatások szerint a valódi Ragnar a Párizs ostromakor összedett vérhasban halt meg egy a mai Hollandia területén lévõ szállásán.

Legendás halálát és fia bosszúját 1200 körül jegyeztek fel 350 évvel késõbb a krónikások, valszeg azért hogy okot adjanak a Dánok Anglia hódításainak, mert mégis szebb a bosszú motívuma, mint a földért, nõért, aranyért való hódítás ténye.
Tudjátok a gyõztesek írják a történelmet. 😊
RatBaG
PetruZ
De ha már vikingek: Egil 80 évesen halt meg, a félig mítikus Harald Wartooth meg 150 (!) évesen, csatában pusztult el. 😊
a.carkey
I. Szulejmán. 72 évesen halt meg Szigetvárnál ostrom közben.
Helmuth von Moltke. 1870-ben Sedannál neki adták meg magukat a franciák, Párizst is õ vette be következõ évben. Akkor 70 éves volt. Még élt pár évet.
August von Mackensen. Végigharcolta a nagy háborút és 69 éves volt amikor a hülye Károlyi itthon letartóztatta 1918-ban. 1945-ben halt meg.
Szóval simán lehetséges a 70+ os hadvezérség. 😊

A medve nem játék.

DasIsFuck
Egészen biztos, hogy volt 70 évnél idõsebb is aki vezethetett csatát.

Ja, igen, ezt nem tudtam, hogy még csak 800-ban járunk.
Na mindegy, akkor is várom nagyon, hogy mi lesz a wessexi királlyal. 😊
:-D
70 az még nem 90. 😊
William Marshal 70 évesen még rohamot vezetett Lincolnnál 1216-ban vagy 17-ben...
Elõtte be kell ginázni <#eplus2>

Sir Quno Jedi
levágná a fejed reflexbõl, de ha nincs szerencséd, akkor nem a fejed vágja le, hanem...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Akkor légyszíves teleportálj ide egy pucér Lagerthát <#puszis>

DasIsFuck
Semmi sem lehetetlen.

Szerintem ez kicsit töltelék rész volt, az elõzõ sokkal jobban tetszett, de azért beindul remélem szépen.

Az a lehetetlen, hogy 793-ban nyugatra hajózott, majd 855-ben még csapatokat vezetett mikor is rábaxot. 855-re minimum 90 éves körül kellet volna lennie.....
DasIsFuck
miért olyan "lehetetlen" hogy pont õ volt aki elõször nyugatra hajózott?

A film szerint még csak 800-ban vagyunk.

A sorozatot egyébként úgy alakítják ahogy akarják, mert nem 100%-ban valós történelmi tényeket és szereplõket dolgoznak fel, hanem egy saga-t.
Mert igen valószínûleg élt egy Ragnar nevû Viking vezér, de az kizárt, hogy õ volt az elsõ, aki 793-ban nyugatra hajózott és az akit 855-ben Ella kígyóveremben végeztetett ki így megtagadva tõle a Vallhallát.

Az se valószínû, hogy Björn, Ivar, Ubbe, Hvitszerk, kígyószemû, Hastein mind az õ fia voltak. stb stb.

Ezek a figurák kicsit olyanok, mint a mi mondáinkban lévõ Álmos vezér és társai, akik szintén léteztek, de nem valószínû, hogy Álmost egy Turulmadár nemzette. 😊
Kíváncsi leszek, hogy most mit hoznak ki a sztoriból, mert állítólag ez az Egbert király 835-ben a vikingek, majd 836-838-ban a wales-iekkel egyesülve a dánok támadását is visszaverte. 😊
Sir Quno Jedi
Mer ez igazi történelmi sori, nem pedig buta hurráfentezi. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ForzaInter
Ez a rész is nagyon durván odabaszott, és még csak 2 rész ment le.😄

Yo, Bitch!

Piszkos  Fred
Ez is marha jó volt, legalább két adag bélsarat küldtek a ventilátorba.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Carmang
Nagyon jó rész lett, rendesen kavarodnak a dolgok.

PetruZ
Lagertha és Björn képben marad, nem kell félni, mindketten fontosak még az elkövetkezõ évtizedekben. 😊
A részt meg nem mondanám befejezõnek, inkább átvezetõ, összeköti a két évadot. Jön egyszer majd Rollo és a nyugati kalandozások (és tudjuk, hogy ki lesz majd belõle más néven...), illetve Ragnar sorsa (ami még azért odébb van), no meg persze a gyermekei, akiket Aslaug szül majd neki és igen fontos szerepük lesz majd Anglia történelmében (is). Anyag bõven van még a legalább 60-70 évet átfogó sztoriban (akár még Hódító Vilmosig is elmehetnek, ami azért elég valószínûtlen), kérdés, hogy mit dolgoznak majd fel ezekbõl és meddig mennek el (pénz + nézettség függvénye is, persze).
Tényleg jó kis rész volt, bár szerintem is inkább befejezõ, mint az új évad bevezetõje

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lagerthát én is sajnálom, Ragnar tökéletes úton halad afelé hogy teljesen elbassza az életét 😄 Bár meglátjuk mi sül ki belõle. Bjön mindenesetre jól döntött, nagyon kíváncsi vagyok hogy hova mentek meg mi lett belõlük, stb. Várom a következõ részt nagyon.

ForzaInter
Nagyon jó rész volt.

Yo, Bitch!

Mayorpapa
ok, akkor megvárom míg magyarul is leadják

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Magyarul nem megy még. Én letölteni szoktam.

Mayorpapa
sziasztok! ti hol nézitek a sorozatot? megy már magyarul is valahol?

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Na megnéztem.
Ez a rész sokkal inkább tûnt az elsõ évad zárórészének, mint az új évad nyitányának, de azért rendben volt.

Ahogy az ajánlót elnéztem igazából a 2. résszel fog kezdõdni az új évad akkor lesz idõugrás is.
Hát így kell elkezdeni egy új évadot! Nagyon jó rész volt!
Akkor ha minden igaz lement már az elsõ rész, lement?

Milyen volt, volt benne idõugrás?

Sajnos estig nem tudom csekkolni, mert melóban vagyok.
PetruZ
Na várom a képeiteket Ragnarral 😄😄

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=480319448739601&set=a.314089785362569.63867.258436810927867&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=480299082074971&set=vb.258436810927867&type=2&theater

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

ForzaInter
Így már jó.😊

Yo, Bitch!

Hümm nekem betölti. Akkor így.

ForzaInter
403 Forbidden

Yo, Bitch!

Piszkos  Fred
Azért valami köze csak van, mert a viking metál számok szövege eleve a téma körül forog, illetve jó néhány együttes helyezi folkosabb alapra a számait.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Ha már viking metál, akkor Amon Amarth!

DasIsFuck
de ennek a számanak nagyon tipikus vikinges hanzása van(még ha a valóságban semmi köze sincs hozzá<#nyes>)

talán úgy lenne pontosabb, hogy a jelenlegi fõcím ilyen pop-viking, ez meg hard-viking lenne, szerintem az ilyen keményebb stílusú zene jobban illik egy olyan sorozathoz ami fosztogatókról szól😄
(persze copyright és hasonlók, de ha mondjuk én csinálnék viking témájú filmet a fõcímre ez lenne a legesélyesebb szám😄)

valahol olvastam egy zenetortenesztol, hogy a vikingeknek es a skandinav metalnak semmi koze egymashoz, valoszinuleg Svejn es Olaf az elso percben felkoncolta volna a zeneszeket hallva ezt ezeket a muveket 😊

(megj: szeretem a Finntroll zenejet en is, de a vikingek utanzasa a kulsejukben csak ugyes marketing, semmi mas)

http://gaborszantai.co.uk/

DasIsFuck
hogy milyen hülye voltam eddig, hogy nem néztem:S
a history channel miatt azt hittem vmi szar dokumentum keverékes cucc😄

egy dolgot sajnálok, hogy a fõcímdala nem ez:

Jobban varom, mint TWD + GoT-ot egyutt

http://gaborszantai.co.uk/

PetruZ
Teaser 2 a fõbb szereplõkkel (via 'junkie).
<#eljen>