Vikings (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
az értem, csak nem sokat ellenkezett, nem próbált megszökni, stb, az írok nem adtak neki semmi esélyt...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Azt eddig is tudtuk, hogy Rollo és Lagertha anno kavartak egymással.

Carmang
Asztrid belement a házasságba, mert az volt a kisebb rossz. De amikor a csatatéren összekerült Lagertával, akkor tudta, hogy ez az egyetlen lehetősége, hogy kiszálljon ebből az egész hülyeségből.

Count Adyn
vannak olyan teóriák amelyek szerint Bjorn Rollo fia igazából, és ha jól emlékszem azzal a feltétellel segitett Ivarnak hogy Bjornt nem nyirjak ki, ugyhogy szappanopera on :D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Tikal
megmakkant, ja. mondjuk sose értettem, hogy az astrid hogy tudott ilyen könnyen 'átállni', nem jött át hogy emögött mi van, és hogy arra hozták ki az egészet hogy egymásnak esik a két szerelmes.

Egyébként egy kurva jó epizód volt, végre nem egy szokásos csata ábrázolás volt..

björn uj csaját sajnáltam, jó bőr volt :)

Rolonak most miért is fontos viszajönnie? mi dolga Lagerthaval?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Carmang
Ez igaz.

cylonflatus
Nem feltétlen csak Astridtól tudhatták meg. A fő étel forrásuk a hal. A fél falu a halászatból él, akit Astrid megbíz, az is halász. Tehát folyamatosan több hajó van kint a tengeren, Kattegat meg a közelben van (ez elhangzik valamelyik részben). Bármelyik dönthet úgy, hogy jó pénzért eladja az infót. Meg a lappok ott lehetnek ettől függetlenül is, a jelenlétüket nem kötném föltétlen Ivar támadásához. Amikor Harald lelépett Lagerthától, ő már akkor, automatikusan a lappokhoz fordulhatott segítségért. Ami logikus is, mert az adott pillanatban Kattegat nem éppen erős, sőt kimondottan gyönge. Az emberek nagy részét ugye elvitték Ragnar fiai, hogy Britanniában bosszút álljanak az apjukért, és Björnnel is elment valamennyi. Lagertha személyes testőrségén kívül gyakorlatilag nagyon kevés harcképes ember maradt Kattegatban. Ubbéval hazatért valamennyi, de a sereg zöme Ivarral és Hvitserkkel maradt. Björnnel is jöttek emberek, de ő ugye nem egy sereggel indult el. Szerintem teljesen logikus, hogy Harald szökése után Lagertha, hogy megerősítse a védelmét szövetségeket keres, és köt. Inkább ezért nem gondolkoztak el azon, hogy elárulhatták őket, mert magától értetődőnek tartották, hogy Lagertha szövetséget kötött akivel csak tudott.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.01.29. 14:13:49

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Érdekes vége lett a 10. résznek. A csatás-gondolkodós részek jók voltak. A végét viszont nem értem. Lagerthával mi lett? Meghasonlott? Vagy mit?

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Carmang
Az izlandi részt most nem tudom mire vélni (nyilván még nincs vége), de a csatábangondolkodós jelenetek jók voltak. Személyenként bemutatták, hogy kinek mennyi érdeke fűződik ehhez az egész kalamajkához. Ivart kivéve senkinek abszolúte semennyi. Jól csinálták meg.

Én csak azon csodálkozom, hogy Asztrid nem lepleződött le. Azért Ivarnak, Haraldnak csak eszébe kellett volna jutnia, hogy mi a fenét keresnek a túloldalon a számik. Akkor meg már adódik, hogy előre tudták Lagertáék, hogy jön a támadás. És kitől tudhatták meg? Csak Asztridtól.
Én az ilyen logikai bukfenceket nem bírom elviselni.

RatBaG
ígéretesen indult az évad, nem is volt nagy gond, kb amíg angliában voltak, de mostanra nagyot zuhant a színvonal. tele van baromságokkal a story, meg szimplán unalomba fullad lassan az egész.

Per Aspera Ad Inferi.

ja egy nagy összevisszaság volt.Floki szál meg kész katasztrófa.Mintha ki kéne üres szarral tölteni 10-15 percet

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Érdekesen volt megcsinálva ez a 10. rész... de tetszett! <#eljen> Kicsit sajnáltam, hogy Ivar nem túl sokat szerepelt most.
Darthmushroom
//www.youtube.com/embed/hSfG1NHBWn8

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Én nézem, mert a templomosokat imádom, meg a hozzájuk fűződő titkokat, teóriákat. <#smile>
Carmang
Az előző részben kicsit meghúzták :DDDDD

Carmang
Egyértelmű.

RatBaG
a knightfallt nézitek?
leerőltettem 3 részt, de számomra nem lett valami átütő siker egyelőre, kissé gagyinak érzem...

Per Aspera Ad Inferi.

Tikal
Egyetértek :)

Tikal
egyébként ez az Astrid is kikúpálódott, elég ellenszenves volt mindig is, de most már legalább jól néz ki :D

Tikal
finoman fogalmaztál.... egyik pillanatban a homokviharba vannak, szart se látnak, valószínűleg el is veszthették egymást, hacsak nem fogták egymás kezét, aztán következő vágásnál már vígan menekülnek a vihar elől?! WTF :DD Nem tudom felfogni ilyen jelenetek hogyan mehetnek át....

Amúgy a herceg lesz Nagy Alfréd nem?
Ivar mindent visz. Jobban megszerettem mint Ragnart, semmije nincs mégis mindent akar, és képes is elérni.
Anyukáját megölték, nem egészséges, nem bízhat senkiben csak az embereiben, nagyon remélem ő győz a csatában, tekintete gonosz mégis igaz, és keresi a hűséget, megbecsülést. Ez mind azért van mert a legtöbbet szenvedett gyerekkorától kezdve A többiek mind kicsinyes buta senkik. Még Björn is egy utálatos nulla aki apjából építkezik. .
Elméletileg egy időre még feltűnik majd, de csak később.

RatBaG
ez felért egy beintéssel, kaptunk egy nagy semmit.
egyébként rolloval mi van? idén annyira a belharcra fókuszálnak, hogy ő nem is lesz? vagy lesz még egyáltalán?

Per Aspera Ad Inferi.

Carmang
Hát ezt a Menekülés a sivatagból című jelenetet kicsit elnagyolták...

Hát megoldható.. Először mennek az erősek. A Vikingek pedig közelharcosok.Itt pont a meglepetés volt a lényeg amit mondtál is, hirtelen azt se tudja fiú e vagy lány. Hiába szegény angolok mindig íjász nép voltak. Ha jól emlékszem. Minensesetre nagy butaság volt hallgatni a kifestett "buzira" A vikingek sosem ezt csinálták bér a sorozat változatossága megkívánja. De mi ez a baromság, hogy hazaküldeni a haderőt hagyjuk már...
Carmang
Ott pislogtam erősen, hogy kettesével jönnek ki a csatornából, a csomó szász katona meg csak hátrál el <#guluszem1> Halfdan meg csak jól érezte magát a nem-nővel

Szerintem azt de, elvolt vele XD
Fantasztikus rész volt. A karakterek nagyon erősek voltak benne.
A befejezés is perfekt, Ivar meg egyre jobb, erősebb, és gonoszabb.
Bár a csatornában inkább hátrányban voltak, simák lekaszabolhatták vola őket kettesével mindenhol.
RatBaG
uáztakurva micsoda rész! semmi üresjárat, minden jelenet nagy jó! csak kapkodtam a fejem. most meg megesz a fene a következő részig.

Halfdan most akkor tényleg pöcsös lányt kapott, vagy csak valamit nagyon benézett?

Per Aspera Ad Inferi.

Úúúú az 5. rész vége!!! <#merges2> <#wow1> Szo****ak le!!! <#mf1> <#vigyor>
Sziasztok! Nyilvánvaló, hogy az a valami az valaki és nem más mint az eddigi főszereplő. Az én véleményem az, hogy le a kalappal. Valamint az is, hogy negyedik Henrik pótolja a hiányzó szereplőt. Ő is legalább akkora ikon. Annak aki végignézte a 4. Henriket legalábbis mindenképp aki meg nem nézte pótolja mert megüti ezt a szintet. szvsz. Azt hiszem a Flokis vonalat megfejtettem.. Barátunk csúnyán be van gombázva.:) Ha ez történik szomorú mert meg fog halni hacsak valaki meg nem menti. Mindenesetre rájöttem, hogy Darth Vader szerepét Ivarnak kellett volna adni nem annak a szépfiúnak. Igaz van egy film amibe nagyot alakít most nem ugrik be. Nagy film. Szívbeteg milliomost játszik. Na arra a szerepre tökéletes. Vadernek Ivar lett volna az igazi, vagy valami hasonló. Ugyanis az említett fiatalemberben nincs meg az a gonoszság mint mondjuk Ivarban -az viszont esélyes, hogy akkor még fiatal lett volna hozzá... azt azért Vadernek nem ártott volna. Bocs a nevek nem tudásáért. :) Valamint a kicsike off ért. Zseniális a sorozat! Szerintem hozza... Sőt!!
Utoljára szerkesztette: Donmeta, 2017.12.19. 03:38:55
Szerintem igazad van. Lehet ő lesz az a központi szereplő aki viszi a hátán az egészet.
Meg talán Ragnar első fia.
Carmang
Talán egy központi szereplő hiányzik? Úgy tűnik Ivar lesz az. Mekkora őrjöngést alakított a csatában :) Aztán meg hogy beégette a bátyjait.

Utoljára szerkesztette: Carmang, 2017.12.10. 09:37:11

<#nyes> <#eljen> <#taps>
RatBaG
reméljük visszatérő karakter lesz... <#buck>

Per Aspera Ad Inferi.

Mégis valami hiányzik....
Rohadt jók ezek a karakterek! <#worship> Ivar zseniális, Ubbe is nagyon jó azzal a nézésével, olyan tekintete van, hogy nulla szöveggel is el lehet vele játszatni bizonyos szitukat, a püspök is nagyon jó ezzel az elvakult hitével, Floki az útkeresésével stb. Én megmondom őszintén nagyon aggódtam anno, hogy Travis Fimmel nélkül milyen lesz ez az egész, de azt kell látnom (szerencsére), hogy működik így is. <#eljen><#wink>
Carmang
Gyerekek... kicsit vegyetek vissza az arcotokból. Az értelmes érvelés sosem a másik szapulásán alapul.

Count Adyn
Inkább gondolkodjunk el azon hogy ha egy viking megerőszakol az nem mindig olyan rossz:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Erre pont ráillik, hogy: "Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag van." <#nyes>
jarlaxxe
Túl finoman fogalmazol mert szerintem meg egy orbitális idióta aki azt hiszi minden vallásos ember betartja betüszerint a bibliát...ha ez így volna egy egész más világban élnénk.

wedge31
Semmi arcoskodás nincs abban, hogy szerintem cuki, hogy ennyire naiv vagy mert egyértelmü naivitásról árulkodik az, hogy abban a hiszemben vagy, hogy a bibliai tanitás és a vallásgyakorlat egyenlö egymással. Ez természetesen nem igaz és erre rengeteg példa van, hogy a gyakorlat és az elmélet gyakran nem fedik egymást.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jarlaxxe
Pedig ígaz amit ír ez tény, elméletben tényleg ugy lenne de a valóság egész más volt és más most is.
Inkább te tájékozodj, hogy mik történtek egy apáca zárdában akkor is és most is az egész vallás szembe megy az emberi szükségletekel és ösztönökkel.
Az adott példában is ez a helyzet a biblia szerint szét kelett volna tenni a lábát és csendben türni de mivel embernek született ez szembe ment az ösztöneivel és inkább kinyirta magát minthogy megeröszakolják.

Szerintem meg mielőtt ilyeneket írsz,. talán ismerd a korszakot, és a vallást! Az arcodból egy nagyon kicsit vegyél vissza. Okoskodás helyett, tájékozódj.
Carmang
Pedig amit ír, az úgy van. Az teljesen más kérdés, hogy betartották, vagy nem, az ő dolguk.

jarlaxxe
A keresztény meg az iszlám vallás dogmáinál nem létezik betegebb és minden emberi természettel totális ellentéttben álló ideologia...ezért is leszek ateista mindhalálig.

wedge31
Cuki, hogy ilyen naiv vagy az ilyen vallási örültekkel kapcsolatban, tudtommal dugniuk se lett volna szabad mégis dugták a ministráns fiúkat meg egymást meg az apácákat meg ugy általában mindenkit akihez hozzáfértek a megszületett gyerekeket megölték, stb.
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2017.12.04. 18:48:22

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Carmang
Nekem az a problémám Széphajúval, hogy a legenda szerint addig nem vágja, és mossa a haját, amíg Norvégia királya nem lesz. Aztán amikor az lett, rendbe rakta a haját, és akkor derült ki, hogy milyen szép haja van. Ehhez képest ő az elejétől Széphajú.

Na meg szóval Széphajú. Hogy csinálta? Ki rágta magát? Hogy szökött meg? Miért nem mutatták? Ez a szál összecsapott, és nem kellően átgondolt volt így.
Remélem majd azért csak jól sül el...deunom már hogy épp ki kepeszkedik Kattegat-ért

Ellenben a nagy viking sereg vs angol püspök, Björn a mediterrán vidékre tart, felfedező Floki , ezek rendben voltak
Nem. A katolikus vallás szigorúan tiltja az öngyilkosságot. Nekik külön bugyor jut a pokolban. Ha isten szenvedést ró rá, hát el kell viselnie, ez Isten akarata,
Ez a keresztény-katolikus tanítás lényegi eleme. Ne azt vedd, hogy te mit tennél, hiszen tudtommal nem vagy erősen vallásos kora középkori apáca.

Jó ez csak apróság, de...attól még nem stimmel.