Vikings (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.02.11. 18:07:01
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
már majdnem egy hete kijött az új rész... nézem, keresem. baszki, az egész maradék évadot kiadták egyben!
Per Aspera Ad Inferi.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Per Aspera Ad Inferi.
Utoljára szerkesztette: Carmang, 2019.10.09. 18:00:52
harald kapott a gyomrába egy kardot, aztán nem is mutatták, redditen nincs egy post se róla, senki nem foglalkozik vele, és még a s6 promoban is ott van.
most én láttam rosszul, vagy wtf?
amúgy szvsz ez eléggé közepes évadzáró volt. ivart meg mennyi ideig tartott volna megtalálni így, hogy nem is tűnt el egyből a városból. sok összekötött lábú nyomorék lehet a környéken.
Per Aspera Ad Inferi.
kötve hiszem hogy ezt kaszálnák...
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
https://www.youtube.com/watch?v=IOnjG7ocZmI
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
A női szereplőkön valóban kevésbé lehetett látni, hogy teltek az évek. Ezt aláírom. A történelmi összemosást ha jól emlékszem már korábban kifejtették, hogy jó esélyel meg fogják lépni. De ezt ennyi erővel már nehezményezhetted volt az első évadtól. Csak néhány példa:
1. Ragnarról sosem derült ki egyértelműen, hogy valóban létező személy volt-e. A leghitelesebb elmélet szerint 2-3 személy lett összegyúrva és került bele a viking sagáva.
2. Björn valójában Aslaug fia, és nem Lagertháé.
3. Rollo a 9. század közepén született és csak ugyanezen század végén lett belőle normandiai herceg. Semmi köze nem volt Ragnarhoz és nem élt a Lindisfarnei fosztogatás idején.
Stb.
Ha ezeken nem akadtál fenn már jóval korábban, akkor most nem értem mi bajod van ezzel az Alfréd féle koronázással.
Részemről már akkor volt benne fantasy elem, amikor Odin előszőr megjelent a képben. És az sem most volt. Nem 100%-ban hiteles történelmi sorozat. Ez tény. De ezt szerintem vagy elfogadja az ember az elején és nem ragaszkodik a teljes realitáshoz foggal-körömmel, vagy hagyja a fenébe, mert csak elveszi a kedvét az egésztől.
A pajzsfalat szerintem egyszerűen feláldozták a látvány oltárán. A számikról nem sokat tudok, de ezzel sem volt különösebb problémám. Bár nem is hoztak lázba. A következő évad előtt pedig még jön a maradék 10 rész. Kattegatot elméletileg nem nagyon kell ostromolni, mivel úgy volt vége a szezon felező résznek, hogy Björnék gyorsan pakolásztak. Ha pedig megnézed az 5x11 trailert, akkor végleges választ kapsz rá.
Nekem továbbra is tetszik a Vikingek, bár érezhető hogy Ragnar nélkül már vesztett valamit a fényéből. De még így is messze jobb néhány nagyra tartott sorozatnál (Walking Dead kínlódása évek óta).
Pl: az erdei harc, ja tök jól nézett ki. Elismerem. Jó lenne...ha ez Trónok Harcában lett volna, mert az egy fantasy, egy elképzelt világ. De ez Vikings, de átmentek egy kicseszett fantasybe.
Ja, Alfréd ennyi éves...miközben a női szereplők nem öregszenek. ..hagyjuk már. De nem csak ez a baj, évtizedeket ugranak át, Alfréd még nem kerülhetne trónra.
Ez már fantasy nem történelmi sorozat.
Hol a pajzsfal? Ja, a vikingek csak úgy egymásnak esnek mint egy horda vadember. Meg fúvócsöves lappok. Jó hogy nem indiánok.
Bár szerintem a következő évadban Ivar indiánokkal fogja Kattegat-ot ostromolni. Miért ne? Nem nagyobb faszság mint ahol a sorozat jelenleg tart
Alfréd: A negyedik szezon első felében (4/A) a vezeklő úton 4-5 éves kisfiúnak saccoltam. Ezután ugye a negyedik szezon második felében eltelt újabb tíz év, tehát itt volt kb. 14-15 éves. A negyedik és ötödödik szezon között ugyebár nem telt el nagy idő (néhány hónap esetleg?), tehát mostanra max 16 éves lehet. Nem egy 30 éves srác játsza el a szerepét (Ferdia Walsh-Peelo 18 éves színész), úgy hogy nem értem igazából a problémádat ezzel kapcsolatban sem.
És már Alfrédnál járunk? Elég gyorsan felnőtt.
Nagyobb fantasy ez már mint Trónok Harca és a szereplők is jobban tudnak időben és térben teleportálni.
És a csúcs, az erdei fúvócsöves lappok. Baszki. Mi lesz még ebben?