Vikings (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Majd elválik hogy a 3 évad mennyit fog ugrani évekbe.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Floki jó volt a részben a 9. rész végén biztos voltam benne, hogy nem lesz áruló aztán most a 30. perc tájékán már elhittem, hogy mégis az lesz.....😊
Per Aspera Ad Inferi.
Szépen kiirtották a hitét
aki kevesli az emberkéket az azért olvasson már utána ,hogy mennyien éltek akkor erre-arra euórópában 😊
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
És miért fontos ez?
1.Bár jól bánnak vele a kolostorban is, a király pedig egyenesen kedveli, de õ inkább Ragnarékkal tart ezt még meg is értem.
2. Bár semmi sérelem nem éri a szülõföldjén segíti Ragnarékat annak kifosztásában a lakosok lemészárlásában, mert hiába próbálják Ragnart pozitívan beállítani nem csinál õ mást és spoiler csak történelem, hogy nem az Angolok fogják a mostani egyezményt megszegni és Ragnar is fog még Angliára támadni ami xsopó lesz.
Szumárum nem Athelstant haza árulónak tekinteni, de akkor a kurucaink ellen harcoló labancnak álló magyar katonák, vagy az 1849-ben császári oldalon harcoló Magyarok sem voltak hazaárulók csak identitást választottak. 😊
Az meg egy dolog, hogy köpött egyet a sorozat a kereszténységre. 😊
Yo, Bitch!
Amúgy a Borg földjével mi történt, az özvegyére szállt? Mert nem utal semmi rá, hogy Ragnar megkapta volna.
túl jó karakter ahhoz, hogy egy ilyen béna árulással elintézze magát.
Per Aspera Ad Inferi.
Egyébként én abban reménykedek, hogy Floki és Ragnar összejátszanak Horik ellen.
Per Aspera Ad Inferi.
Mondjuk azt nem értem hogy Horik akkor most minek is a királya?
Az egész skandináv térségnek?
Ragnar elõtt ez is egy jó kis cél lehetne, fõleg ha valahogy Eckbertel összetudná hozni a szövetséget.
Szerintem jó így ahogy a sorozatban van sokkal érdekesebb így mintha a magassága, vagy a lovagló stílusa miatt kapta volna a melléknevét.
A seregek létszámát fitymálók is örülhettek, most legalább 20 hajóval biztosan nyomultak Ragnarék.
meg azt nem tudjuk, hogy akkor amikor a sorozat játszódik, pontosan milyen határok húzódnak meg.
Ám az általad linkelt térképen lévõ országok sem túl nagyok ha jól megnézed és a népsûrûség igen alacsony volt úgyhogy tartom, hogy 500 fõnél sokkal nagyobb seregeket nemigazán tudtak kiállítani.
Jóval késõbb Nagy Alfréd 2000 emberrel állította meg végleg a Dán terjeszkedést. (majd jött még Nagy Knut és elfoglalta Angliát, de õ utána az Angol lordokra támaszkodott.)
Egy ekkora ország királyának párszáz ember már nagy tömeg volt, mint mondtam már.
http://gaborszantai.co.uk/
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
A Balaton-felvidéki várak sokszor par tucat ember összecsapása után cseréltek gazdát. Nehogy mar azt gondoljátok, hogy ezres seregek álltak állandóan készenlétben, senki nem bírta volna anyagilag,
http://gaborszantai.co.uk/
A késõbb Ivar által vezett 3000 fõs sereget már óriási armadának tartották pedig annak is csak max a fele volt harcos....
Tehát elég változó volt a raiding partyk mérete, bár igen, kissé illúzióromboló ez a 30 ember beveszi a várost és közülük szinte senki meg sem sebesül dolog, de na. Gondolom költségvetési okai vannak a kevés embernek.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Következésképp a vikingeknek sem kellett nagy hordával támadniuk. Már csak azért sem tudtak, mert -mint az elmúlt részek jól bemutatják- egymást sem komálják igazán (ellentétben pl a magyar törzsekkel, akik azért tudták Európát leraidelni, mert mindig összefogtak).
amúgy többen az írták, hogy akkoriban egyáltalán nem voltak olyan nagy létszámúak a csaták, és messze nem több ezer ember csatázott hanem inkább pár száz. én nem tudom, de nem is zavar ameddig jó a sztori, karakterek és a harcok, és ilyen gyönyörû tájon játszódik az egész.
Yo, Bitch!
Még ha azt vesszük, hogy mondjuk 500-1000 körüli volt egy-egy nagyobb viking sereg raid beállással, a sorozatban ez ellen az 50-100 ember ellen két király szövetkezik össze, akik külön-külön 50-50 emberrel támadták meg a vikingeket korábban, és lett belõle hû de nagy csata, kb. viking veszteség nélkül? Szóval kicsit Honfoglalás szintû a megvalósítás, mínusz a villanpóznák, poziívként pedig nem Nemeskürty írta, és már 2014et írunk, mindezt HD viszonyok között. 😊
A medve nem játék.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Ha sor kerül rá, mindig felröhögök. Ezért is írtam a Honfoglalást példaként.
A medve nem játék.
Mi a bajod a sorozattal am?